SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

#67451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

vjeshalica wrote: 29/05/2023 19:32
muha_sa wrote: 29/05/2023 19:19 Sarajlija neslavni rekorder: Ima 270.000 KM neplaćenih kazni

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... zni/474362
Bio je ovaj propalica na nekom TV kanalu, pizdila skoro novinarka za njegovom sudbinicom. Izgovor je da je bogalj, da mora po lijekove i snimili ga hladno bez tabli kako voza. A prava istina je da je obicni klosar raspali i narkos. To ovi u miliciji znaju bolje nego neka funjara citacica vijesti.
Nisam upratio vec maloprije ne N1 rekoše za ovog klošara--zaibretio sam se, nisam mogo vjerovat pa potražih i nadjoh :-)
Da sam 100 maraka dužan odbili bi mi od prve penzije. I neka bi, samo kažem u kakvom šupku od države i grada živimo :(
Kjafirizator

#67452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kjafirizator »

piupiu wrote: 29/05/2023 19:10 Da ti popravim ovo :D
Kjafirizator wrote: 29/05/2023 18:15 4. Saobraćajna nekultura

Oguglali smo na papanluk. Hodaš Titovom u po bijela dana, vozač motora ili čipovanog krša se zaleti Vječne do Čeke ili od Čeke do Parkuše, ori se ulica, čisto da budu viđeni. Niko ništa, godinama. Ni pješaci nisu cvjećke, da se ne lažemo - nisam jednom izbjegavao budale koje pretrčavaju ili idu na crveno.

...

Sve u svemu, ovakve tragedije se neće riješiti ni radarima i kamerama, ni policijom i ograničenjima. Dok god je društveno prihvatljivo sjesti za volan nakon 3-4 pive, šteliti djeci vozački i peglati kazne preko havera u MUP-u i sudu, kupiti sinu bijesan krš za 18. rođendan, ništa se neće promijeniti.
Apsolutno si u pravu, @Kjafirizator . Nisam jednom sjedila ispred Metropolisa i zabrinula se za svoj život u naletu raznih wannabe Šumahera.

Činjenica je da se radi o opštoj kulturi anarhije i bezvlašća, i da većina ljudi i ne shvata kako njihovo sopstveno ponašanje doprinosi istoj. I da je potrebna jedna velika i dugotrajna kampanja za promjenu ponašanja ljudi. Dobar primjer je zabrana pušenja...

Sretan početak forumskog života, pjesmu nek' doda neko drugi :D :lol:
Dobra akustika, zgrade sa svih strana, puno raje pa se kurče. Nekad svira Solomon, a nekad papak u Porscheu ili tjuniranom Golfu. To traje brat-bratu 15 i više godina, kako se stoka dokopala dovoljno para za te egzibicije. Meni je nevjerovatno da se barem eto od Vječne do Higijenskog nije moglo pokriti kamerama i radarima.

Pa ona "zelena fasada" kraj Olomanke je koštala 80,000 maraka i osušila se za po godine. Za te pare se barem mogla jedna raskrsnica riješiti, ali jok.
Haris.ba

#67453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Da odradimo anketu koliko ce policija izdrzati sa radi svoj posao, i vratiti se na stare postavke?

Ja im dajem 7 dana.
PM72

#67454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Haris.ba wrote: 29/05/2023 19:45 Da odradimo anketu koliko ce policija izdrzati sa radi svoj posao, i vratiti se na stare postavke?

Ja im dajem 7 dana.
Svakog čuda nakon tri dana dosta...
video

#67455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by video »

Kamere i radari nisu za takve mamune.
One za nas, obicni svijet kojeg je 99% a koji postuju propise. Za te ubice po cestama su rijesenje policijski presretaci i saobracajna policija po poznatim mjestima po gradu. Jos bi tu po potrebi ;-) ukljucio jedinicu za podrsku KS da djeluje po potrebi :izet:
Last edited by video on 29/05/2023 19:48, edited 1 time in total.
muha_sa

#67456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Haris.ba wrote: 29/05/2023 19:45 Da odradimo anketu koliko ce policija izdrzati sa radi svoj posao, i vratiti se na stare postavke?

Ja im dajem 7 dana.
Svaki dan ih vidim kod Merkura (bivši Hepok) --da rade svoj poso mogli bi dnevno samo u tom krugu klepit milju za nepropisno parkiranje.
piupiu

#67457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by piupiu »

muha_sa wrote: 29/05/2023 19:48

Ja im dajem 7 dana.
Svaki dan ih vidim kod Merkura (bivši Hepok) --da rade svoj poso mogli bi dnevno samo u tom krugu klepit milju za nepropisno parkiranje.
Da dignu kazne za sve, pa da bude po ušima (korištenje mobitela u vožnji 500KM, crveno 400KM, itd) - i da ih, naravno, naplaćuju, dodali bi ekspresno desetine miliona u budžet kantona. :D
video

#67458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by video »

Jooooj mobasi :roll:

90% korisnika mobitela u saobracaju su sto sam ja mogao primjetiti - osobe ljepseg spola!
Hajde sto pricaju ALI one tipkaju poruke :shock: :run: i voze!
DonieBrasco

#67459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

mishic wrote: 29/05/2023 19:33 Da u nesvijest padneš:

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/833517/ ... -autoubice
A gdje je odgovor ko ih stiti ?

Znamo odgovor svi ali zasto novinari ne urade istrazivacko novinarstvo i imenom i prezimenom napisu sudije koje ovakve imbecile a ujedno i ubice vracaju u drustvo ?

Mito i korupcija rak rana ove drzave i drustva.
Haris.ba

#67460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

DonieBrasco wrote: 29/05/2023 19:55
mishic wrote: 29/05/2023 19:33 Da u nesvijest padneš:

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/833517/ ... -autoubice
A gdje je odgovor ko ih stiti ?

Znamo odgovor svi ali zasto novinari ne urade istrazivacko novinarstvo i imenom i prezimenom napisu sudije koje ovakve imbecile a ujedno i ubice vracaju u drustvo ?

Mito i korupcija rak rana ove drzave i drustva.
Gazdu tih novina (navodno) je pravosudje razvuklo ko zvaku. Fakticki su mu unistili politicku karijeru. Nije se bosti sa rogatim.
last mohicans

#67461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Evo na TVSA tematska emisija..Sad sudijinica potvrdila ono od danas, da policija na licu mjesta može uzeti vozilo na licu mjesta i to policija izbjegava. Sve jasno.
piupiu

#67462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by piupiu »

video wrote: 29/05/2023 19:53 Jooooj mobasi :roll:

90% korisnika mobitela u saobracaju su sto sam ja mogao primjetiti - osobe ljepseg spola!
To je stvarno igranje sa životom. Da ne kažem da je mit da mozak može da se skoncentriše na dvije stvari istovremeno.

A da stave 10 kamera po gradu... k'o da su na Lotu dobili. :oops: :D
bitangeIprinceze

#67463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitangeIprinceze »

Ah sto se pjesaci propustaju na svakom pjesackom 🤣🤣🤣 i po 3 m prije pjesackog lole zaustavljaju auta
akcija007

#67464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by akcija007 »

Sokiran sam ovom tragedijom.
Bodkin

#67465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Laplace wrote: 29/05/2023 18:38
drug_profi wrote: 29/05/2023 10:16

Kažu da postoji. Oni crni totemi u RS imaju tu tehničku mogućnost, navodno. Samo nedostaje valjda zakonsko rješenje za izricanje kazni. Valjda je nešto osporeno u tome. Nisam se bavio previše.
Tehnologija postoji, ali - GDPR.
Kakve veze gdpr ima sa tim? Pa vise ima sa slikanjem tablica? A i nije da ne smijes skupljti podatke ako si vladina organizacija. Plus ok je dok sistemski omogucis samo ovlastenim da gledaju te podatke
Bodkin

#67466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

last mohicans wrote: 29/05/2023 20:07 Evo na TVSA tematska emisija..Sad sudijinica potvrdila ono od danas, da policija na licu mjesta može uzeti vozilo na licu mjesta i to policija izbjegava. Sve jasno.
Da su malo profesionalni, inali bi nekoga iz policije da to komentarise. Svakako manje vjerujem sudijama nego policiji
last mohicans

#67467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Bodkin wrote: 29/05/2023 20:38
last mohicans wrote: 29/05/2023 20:07 Evo na TVSA tematska emisija..Sad sudijinica potvrdila ono od danas, da policija na licu mjesta može uzeti vozilo na licu mjesta i to policija izbjegava. Sve jasno.
Da su malo profesionalni, inali bi nekoga iz policije da to komentarise. Svakako manje vjerujem sudijama nego policiji
Gost je i bivsi policajac, ali iz ZEDO kantona. Ali prebaciše svu priču na nasilje u porodici.
Kjafirizator

#67468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kjafirizator »

video wrote: 29/05/2023 19:53 Jooooj mobasi :roll:

Mene su u zadnjih pet godina dva frajera na pješačkom krenula pregaziti dok su drkali telefon i uključivali se u saobraćaj, i to 35-45 godina, nisu balavci. Jedan pobjegao, ja zvao policiju, nikom ništa. I drugi je pobjegao, ali sam brže reagovao pa je morao do limara i zato nisam zvao drotove.

Isto savjetujem i drugim - policija će mu napisati stoju kazne. Đon u masku ili vrata su skuplji.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#67469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

Laplace wrote: 29/05/2023 18:38 Tehnologija postoji, ali - GDPR.
GDRP nema nikave veze s Bosnom i Hercegovinom. Niko iz BIH se ne moze pozvati na GDPR jer je to za EU gradjanje i EU kompanije.

Vec sam navodio primjer. Neko iz Njemacke moze zahtjevati da mu se izbrise klix racun i to klix mora uraditi, dok mogu bez problema ignorisati zahtjev nekoga iz BIH.
hopi

#67470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hopi »

evo danas prolazim pored mjesta nastradale, i preko čitavog pješačkog (prije invalidskog mjesta) parkirano auto
pa zar smo baš tolika stoka neviđena
Laplace

#67471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

last mohicans wrote: 29/05/2023 19:33
piupiu wrote: 29/05/2023 19:10 Da ti popravim ovo :D

Apsolutno si u pravu, @Kjafirizator . Nisam jednom sjedila ispred Metropolisa i zabrinula se za svoj život u naletu raznih wannabe Šumahera.

Činjenica je da se radi o opštoj kulturi anarhije i bezvlašća, i da većina ljudi i ne shvata kako njihovo sopstveno ponašanje doprinosi istoj. I da je potrebna jedna velika i dugotrajna kampanja za promjenu ponašanja ljudi. Dobar primjer je zabrana pušenja...

Sretan početak forumskog života, pjesmu nek' doda neko drugi :D :lol:
Maloprije baš o tome jedna gošća na TVSa govorila. Kada je Kormanka pročitala vijest da su jučer uhvatili 18 pod dejstvom alkohola, a 10 bez vozačke. Dodala da je frapirana tom zastrašujućom činjenicom, kao i većina nas, da su takvi idioti nakon svega bili spremni, znali za pojačane kontrole i opet sjeli za volan. Imaju li takvi ljudi partnere, braću, sestre, roditelje, ikoga i u kakvom to (NE)društvu mi živimo. Strašno...Samo represija duži period da se ovakvi kreteni istrijebe i time ćeš veliki broj takvih smanjiti i za budućnost.
Sve to će biti riješeno smanjenjem ograničenja sa 60 na 50.
Hakiz

#67472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

To za smanjenje:

Ako se toleriše +10, neka smanje sa 60 na 50.

Pa neka duh ograničenja na 60 bude i u praksi 60. A ne 70.
Laplace

#67473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Bodkin wrote: 29/05/2023 20:36
Laplace wrote: 29/05/2023 18:38

Tehnologija postoji, ali - GDPR.
Kakve veze gdpr ima sa tim? Pa vise ima sa slikanjem tablica? A i nije da ne smijes skupljti podatke ako si vladina organizacija. Plus ok je dok sistemski omogucis samo ovlastenim da gledaju te podatke
Ne bi trebalo, ali je to navodni izgovor. Bar je neko prije par mjeseci to spomenuo kao izgovor.

Naravno, što se mene tiče komotno mogu da koriste te kamere u cilju provjere da li pravim bilo koji prekršaj, ne smeta mi.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#67474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

Evo par citata 2016 kada su ubijene Selma i Edita.Da vidimo koliko smo napredovali. U to vrijeme ovaj krembil je imao 20 godina. Na primjeru 2016g on je odgajan! Ako se kome da citati evo optrilike

sarajevo-crna-hronika-vol-5-t141899s5600.html
quarterback wrote: 11/10/2016 12:18 bice par dana drotovi po raskrsnicama kao i svaki put i onda nastavljamo dalje po starom

==============D
D
JThomas wrote: 11/10/2016 12:29 ne trkaju se vanzemaljci, i ne trka se pet hiljada ljudi, već vrh nekoliko desetina u datom trenutku. od kojih su svi poznati policiji bar iz prekršajnih naloga.

Ostatak spoiler. Izvinjavam se kome dodje notifikacija, nista licno :)
Spoiler
Show
JThomas wrote: 11/10/2016 07:46 vama je jasno da u stvarnom životu osuda ovakvog ponašanja gotovo da i ne postoji dok ne padne mrtva glava. a i kad padne - nije baš to to, i sve se vrlo brzo zaboravi.

da su ovakvi u velikom broju slučajeva idoli i poželjni prijatelji muškoj omladini, a predmet požude ženskoj. iliti riba smrdi od glave...
VjecitiStudent wrote: 11/10/2016 08:53 Jedna, jedina je ulica u gradu na kojoj se svake noći nekažnjeno održavaju trke.
A policijaca imamo 2000+
Alfons Kauders wrote: 11/10/2016 09:03
law2 wrote:Zašto na titovoj nema postavlejnih statičnih radara na svakom semaforu? I sami zmamo da se svi vozači drže ograničenja na semaforu kod kampusa i kod televizije jer se tamo nalaze semafori.

Može li neko objasniti zašto nema više statičnih radara na semaforima u titovoj ulici? Hvala

Vjerujem da bi postavljanje dodatnih radara smirlo divljanje u titovoj ulici i povećalo budžet.
Zato jer se radari postavljaju tamo gdje ce uzeti pare, a ne tamo gdje bi poboljsali sigurnost u saobracaju!

Upravo je taj debilni radar na kampusu dobar primjer - jedini radar na kojem sam "pao" u Sarajevu jer je bio podesen na 40, naravno ne radi sigurnosti, vec radi cinjenice da su tu cim su postavili radar klepili masu naroda, vise nego na ostalim radarima u Sarajevu zajedno. Valjda im je i bio blizu stanice radi odrzavanja :D

Drugi je problem sto ce radar "usporiti" obicne vozace poput mene i tebe. Trkace nece jer ih boli kurac za kaznama i jer ima nacina da se izbjegne placanje kazne - jer ono, kada vec mozes voziti ilegalno nabrijani auto po gradu, sa zabranom i par hiljada kazni, bez registracije i osiguranja, zasto bi placao nekakve mandatne kazne?

Mislim koga lazemo? Da imas ledja da mozes prodavati bijelo i dandu, voziti nasmrkan ko Maradona, trkati se u neregistrovanom tabutu po gradu... Da li bi te brinule neke kaznice za brzu voznju? Odgovor je naravno ne. Policija takvo ponasanje tatinih sinova tolerise dok neko ne pogine. A kad pogine, ponasaju se kao da je udes bio u Madridu, a ne Sarajevu - to nije njihov problem i uvijek imaju mali milion izgovora. Ne znam zasto se uopste trude s tim izgovorima kada svi znamo da ne smiju dirati te likove.
zenit dozic wrote: 11/10/2016 09:09 Za sve ovo su krivi korumpirani sud i tuzilastvo. Za svaku gnjidu sa kojom se nagode bog im sudio :evil: ako vec nece narod.

Jebote haj sto su nam djecu ubijali nekaznjeno u ratu sad to rade u miru.
I mi sutimo i pisemo po forumu :( :oops:

Dva mala cvijeta nam ubise tek pocela zivit i niko nista, koja smo mi tuga od naroda.

Da hoce opet februar treba sve popalit majku im svima jebem.
Tomahawk11 wrote: 11/10/2016 09:12 Sramota....sramota drzave, sramota kantona, sramota grada Sarajeva....policije, sudstva...pa poubijajte se svi, nije ovo prvi put da neki majmun ubije vozilom neduzne ljude :(
Jos kreten pobjegao s lica mjesta....strpat ga u to auto i zapaliti....goli klosari vozaju sestice, mozga nikako....hoce to u qrcu od drzave.
Ne treba izlaziti na ulicu nikako dok je ovakvo stanje. Sanse da pogines isto ko tokom rata. Ne znas odakle ce neki bolid izletjeti i zgrnuti te.
rizibizi wrote: 11/10/2016 09:13 Kako ce nam biti dobro i normalno u saobracaju maloprije na raskrsnici na socijalnom od asa prema onoj trafici stoji drot kod trafike 20 i koja ceka levate da krenu na crveno u medjuvremenu pali se crveno za automobile i lik ladno kroz mrtvo crveno prolazi i namotava prema zeljinom. Fino u prolazu pitam sto ti onaj prodje mrtav hladan kroz crveno decko slijeze ramenima, jebe se njega on ceka mene da krenem na crveno da mi uzme petobanku... i tako. :skoljka:
VjecitiStudent wrote: 11/10/2016 09:16 Ne očekujte da ce kazne i radari ovakvog sistema bilo sta da rijese

Jedan sarajevski vozač u ponedjeljak je stigao do zida - nakon čak 121 prekršaja i više od 21.000 maraka duga za saobraćajne kazne, konačno mu je oduzeto vozilo.

Naime, u ponedjeljak u 12,30 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS u mjestu Plandište, općina Ilidža, iz saobraćaja su isključili R.Ć. iz Sarajeva, koji je prije sticanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, upravljao putničkim motornim vozilom marke Renault, reg. oznake J70-M-896, vlasništvo Ć.S. iz Hadžića.
http://ba.n1info.com/a107769/Vijesti/Vi ... 00-KM.html
bumerangss wrote: 11/10/2016 09:21
Ljudi, ovo je prešlo svaku granicu! Šta cekamo, možda sam ja naredni, moja sestra ili bilo ko drugi?!Zbog ovog slucaja bi trebali "pritisnuti" policiju, tužilaštvo, sudstvo... da ne bude svakog cuda tri dana i nikom nista!

Vlast je odgovorna sto dozvoljava trku šumahera svaku vece jer policija ne smije zaustaviti te babine sinove dok kažnjava nas sitnu boranij za pojas!

užas užas užas....!!!

Sad je veca vjerovatnoca da se kuci necu živ vratiti nego u ratu kad su pucali snajperi sa Trebevica! :roll:
VjecitiStudent wrote: 11/10/2016 09:22 Moram priznati da mi se svi ovi virtuelni izljevi bijesa počinju da gade.
Ili ćemo učiniti bilo šta konkretno ili ćemo zavezati i šutjeti zauvijek.
Fauja Singh wrote: 11/10/2016 09:23 Nažalost na ovome neće stati jer ko god dosta vozi po gradu i sam je svjedok koliko je trkača na ulici, koliko isfrustriranih likova željnih nekog dokazivanja na cesti.
Kad je Hava poginula čak su građani izašli na protest i šta je bilo? Ubica se i dan danas može vidjeti za volanom, pa o čemu mi onda pričamo, jebo ovakvu državu.
Pisat će se o ovome neko vrijeme, bit će prisutan gnjev kod naroda, a niko neće ništa konkretno uraditi.
Doći će nažalost opet neka žrtva uličnog trkača i sve isto...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
elk wrote: 11/10/2016 09:34 Koji ba narod,i jos vise koji gradjani?!odavno sve u helac otislo.ovo ce biti par dana piskaranja i gotova prica.90% postova(tipa dokle vise,sta nam rade,nefic,mup i njegova frizura,trkaliste,protest,drogeri,bilderi,torbice,golfovi,treba ga razapet,pravda u svoje ruke itd). samo iskopirati iz slucaja rastoder ili onog imbecila sto je ubio onu curu kod predsjednistva.
JThomas wrote: 11/10/2016 09:42
elk wrote:Koji ba narod,i jos vise koji gradjani?!odavno sve u helac otislo.ovo ce biti par dana piskaranja i gotova prica.90% postova(tipa dokle vise,sta nam rade,nefic,mup i njegova frizura,trkaliste,protest,drogeri,bilderi,torbice,golfovi,treba ga razapet,pravda u svoje ruke itd). samo iskopirati iz slucaja rastoder ili onog imbecila sto je ubio onu curu kod predsjednistva.
ja vam kažem, u stvarnosti "gasanje" sa golfom 6 po gradu ne da nije društveno osuđeno od većine, već je suprotno tome. u stvarnom životu najgore što možeš čuti za ovakve (dok do teške posljedice ne dođe) je "mladost ludost". i to su oni "strogi", a većina tapše po ramenima. lakše nalaze prijatelje među muškarcima, i lakše "dobijaju" od žena.

i ovo čim prođu dva dana više će ljudi reći "joj ne d'o bog nikome", "ma on je sam kažnjen" nego što će pozivati na vraćanje doživotne robije i smrtne kazne...
one hundred eyes wrote: 11/10/2016 09:44 Ljudi pozivaju neki narod na proteste, kakav crni narod, pa 80% tog naroda su slični ovom trkaču. Pogledajte malo kako se taj narod ponaša kad ga policija zaustavi, svi prvo nude cvaju. Kad dobiju kaznu, svi prvo ganjaju nakoga da mu 'sredi' da ne plati kaznu. Taj narod da ide na proteste protiv korumpirane policije i tužilaštva? Taj isti narod koji jedva čeka da mu takvi korumpirani 'srede' da zaobidje kaznu. Ljudi, u BiH smo, nismo u Njemačkoj, ovdje su gamad većinski dio populacije.
tranquil wrote: 11/10/2016 10:18 Ako se ovo završi na hapšenju i suđenju jednoj osobi, a ne na sistemskom iskorjenjivanju ovog problema, nismo ništa postigli, i svi ovi izljevi bijesa, nevjerice i žalosti će se ponoviti za koji mjesec. Država će nas zadovoljiti i smiriti maksimalnom kaznom za ovog kretena, i onda razlaz, do idućeg ubistva.
BlueBlood wrote: 11/10/2016 10:27 pa hebote zivot M.Dvor cijeli pokriven kamerama, sami centar Sarajeva, izmedju dva mupa na par stotina metara se ovo desilo i ubica im uspije pobjeci !!! Eee moja policijo pa vi jedino sto znate je napisat ikaznu za parkiranje !!! :twisted: :twisted:
MOSALJOZE wrote: 11/10/2016 10:55
Naslovnica wrote:

Veceras u 20:00 sati cu stajati na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja, povodom nemilog dogadjaja koji se desio sinoc u kojem su dva nevina zivota umrla, a zbog kretena koji misli da moze SVE i da ima pravo na SVE.

Savjest i gradjanska duznost nam nalaze da se borimo protiv ovakvih situacija.

Molimo da dodjete u sto vecem broju, radi ove dvije divne djevojke, njihovih mama i tata, brace i sestara, radi vas, vase djece, radi samih sebe, jer ovo je i VAŠE I NAŠE NASILJE!!!!
Doći i podržati svakako,ALI šta dalje stajat će raja 2,3,5,25 sati šta onda.Hoce li neko podnijeti ostavku,hoce li policija početi raditi posao?
Hoće li se išta promijeniti?
Teško...
Ridjobrki wrote: 11/10/2016 11:05 Ako u sred srijede glavnog grada imaš loše reguliranu raskrsnicu po kojoj regularno mjesecima notorni kriminalci kroz crvena svjetla piče brzinom od 100 km/h, i ako ti se dešava da u takvim okolnostima svako malo neko bude pregažen a sve to bez ozbiljnih zakonskih posljedica... onda se više ne može govoriti o nesrećama nego je to na pragu organizovanog zločina prema građanima.

Imaš lika sa historijatom nasilja, imaš njega za volanom Golfa koji neometano prolazi kroz crvena svjetla brzinom duplo većom od ograničenja, imaš raskrsnicu na kojoj na zeleno svjetlo možeš stići preći samo ako si Usain Bolt lično... šta, bolan, očekuješ? Pustio si krimosa da nesmetano divlja za volanom u takvoj džungli, ti si, bolan, svjesno stvorio sve pretpostavke za "nesreću". Kakva nesreća, kakvi bakrači...

I šta će promijeniti protesti, koga briga za par desetina ljudi pod kišobranima koji će se okupiti?

Daj online peticiju da ni oni ne kisnu džaba.
Better Man wrote: 11/10/2016 11:48 Javna je tajna i to svi znaju da se noću u Sarajevu održavaju trke na glavnoj cesti u opklade. Moraš brzinom od 100 KM ili većom s autom proletiti kroz crveno na semaforu i to kad pješaci prelaze ulicu. Ako uspiješ dobijaš lovu, a ako ne gubiš. Da je pravne države do sad bi već imali ostavke Nefića, Čosića, premijera KS, Ministra MUP-a i kantonalnog i federalnog kao i gradonačelnika Sarajeva i poslali bi se specijalci da uhapse i privedu sve rejcere i da im oduzmu auta, a posebno one s bruku neplaćenih kazni.
Vitezanin wrote: 11/10/2016 12:00 Ljudi, šta vam je? Ne radi se o semaforima. Radi se o divljacima. Nisu to samo tatini sinovi (oni ubijaju ljude) nego "obični" ljudi za volanom također. Tatini sinovi sa zaštitom se trkaju noću, a danju vrše teror nad ostalim vozačima vozeći 100 na sat, ne staju na crveno i prijete ostalim vozačima kroz prozor. Stanite na bilo koju veću raskrsnicu u gradu pola sata i analizirijate šta se dešava. Sve vam onda bude jasno ako već nije.

Policija češe muda ispred njih. A grad pun policije. Kad im prijaviš nešto kažu "Dobro" i produže dalje. Policija je dio ovog lanca i nemojte svega vam govoriti "policija nije ništa kriva". Nisu svi isti, ali oni su dio ovog također.
Alfons Kauders wrote: 11/10/2016 12:26
peepeep wrote:
Kad je toliko smiješno, daj mi objasni kako neko može proći 100 na sat praznom ulicom a da niko ne reaguje. Živim daleko od ceste a mogu ih čuti kako revvaju motore i kako se trkaju svaki put. A drotovi ne reaguju kada je tako blizu PROKLETOJ STANICI!?
Kako mogu dopustiti da neko pokupi dvije cure ni 500 metara od stanice, a da krivac pobjegne?
Upravo tako. Trkaju im se kraj jebene stanice, a ovim im kao ne mogu stati u kraj?

Jah.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#67475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Tu je i ridjobrki :mrgreen: jel ono njegova zena drzi neke predmete po ladicama za gazimire :mrgreen:
Post Reply