donose itekako. kad se nekom stolica zaljulja, to je najveći poticaj za rad. ne moraš ga ni mijenjati. dovoljno je da nije komotan. pa to je dokazano milion puta do sada...VjecitiStudent wrote:Smjena Kurti Murtama ne donosi nikakve promjene.DaysleepeR wrote:imali ste 2. oktobra najbolju šansu za masovne proteste koji jedini donose promjene...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- DaysleepeR
#5626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Alfons Kauders
#5627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I izabrali SDA u svim gradskim opstinama...DaysleepeR wrote:imali ste 2. oktobra najbolju šansu za masovne proteste koji jedini donose promjene...
- Haris.ba
#5628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedino konkretno što se može uraditi jeste da se policijski komesar kantona, glavni tužioc kantona i presjednik suda biraju neposredno na izborima, ko općinski načelnici.VjecitiStudent wrote:Moram priznati da mi se svi ovi virtuelni izljevi bijesa počinju da gade.
Ili ćemo učiniti bilo šta konkretno ili ćemo zavezati i šutjeti zauvijek.
I onda nema nezavisnih odbora, visokog sudsko i tužilačkog vijeća da štiti neradnike. Ko hoće da radi - bujrum na izbore. Nezavisni odbor samo provjerava da li su ispunjeni formalni uslovi za policijskog komesara, a VSTV samo provjerava jesu li ispunjeni formalni uslovi za sudiju i tužioca.
Pa barem da znamo da nema skidanja odgovornosti.
- DaysleepeR
#5629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i sad nek nas gaze njihovi sinovi, tetići, amiđićiAlfons Kauders wrote:I izabrali SDA u svim gradskim opstinama...DaysleepeR wrote:imali ste 2. oktobra najbolju šansu za masovne proteste koji jedini donose promjene...
-
mario001
#5630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ali prije toga cekamo Konakovicev status na fbHaris.ba wrote:Jedino konkretno što se može uraditi jeste da se policijski komesar kantona, glavni tužioc kantona i presjednik suda biraju neposredno na izborima, ko općinski načelnici.VjecitiStudent wrote:Moram priznati da mi se svi ovi virtuelni izljevi bijesa počinju da gade.
I onda nema nezavisnih odbora, visokog sudsko i tužilačkog vijeća da štiti neradnike. Ko hoće da radi - bujrum na izbore. Nezavisni odbor samo provjerava da li su ispunjeni formalni uslovi za policijskog komesara, a VSTV samo provjerava jesu li ispunjeni formalni uslovi za sudiju i tužioca.
Pa barem da znamo da nema skidanja odgovornosti.
- Vitezanin
#5631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Po gradu lijepiti slike ovih faca koje ubijaju ljude na ulici, a od ranije su poznati policiji, čisto da znamo s kim imamo posla pa da bježimo.
Ili ne izlaziti iz kuće, poklopiti se. Ili zapaliti sve. Ne znam šta drugo.
Ili ne izlaziti iz kuće, poklopiti se. Ili zapaliti sve. Ne znam šta drugo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
al ono, nek nam je bitnije šta je Lejla Čolak napisala, i to što ona tamo iz pičke zastavu izvlači...
prioriteti su nam poredani samo tako... i onda bi se nekoga smjenjivalo i pozivalo na odgovornost i moralne principe.
ma mrš.
prioriteti su nam poredani samo tako... i onda bi se nekoga smjenjivalo i pozivalo na odgovornost i moralne principe.
ma mrš.
- JThomas
#5633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u stvarnosti se kod nas neposredno izabrani dužnosnici ni po čemu pozitivno ne razlikuju u odnosu na imenovane. opet pobjeđuje onaj ko ima infrastrukturu za podjelu kafe i kocke, što bukvalno što figurativno.
- Kombat
- drug_profi
#5635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Duse drage, neka vam je laka zemlja. Porodicama snage da izdrze ovu tragediju.golfiista wrote:Edita Malkoč i Selma Agić
Ja ne znam da li bih ja mogao.
Ja ne znam ko moze...
-
elk
#5636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji ba narod,i jos vise koji gradjani?!odavno sve u helac otislo.ovo ce biti par dana piskaranja i gotova prica.90% postova(tipa dokle vise,sta nam rade,nefic,mup i njegova frizura,trkaliste,protest,drogeri,bilderi,torbice,golfovi,treba ga razapet,pravda u svoje ruke itd). samo iskopirati iz slucaja rastoder ili onog imbecila sto je ubio onu curu kod predsjednistva.
-
The BEN10
#5637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tačno tako.elk wrote:Koji ba narod,i jos vise koji gradjani?!odavno sve u helac otislo.ovo ce biti par dana piskaranja i gotova prica.90% postova(tipa dokle vise,sta nam rade,nefic,mup i njegova frizura,trkaliste,protest,drogeri,bilderi,torbice,golfovi,treba ga razapet,pravda u svoje ruke itd). samo iskopirati iz slucaja rastoder ili onog imbecila sto je ubio onu curu kod predsjednistva.
- pepeljara
#5638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uzasno se osjecam u pm
zalosti majko draga ;(
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Haris.ba
#5639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa bolje i to, nego imati komesara, tužioca i sudiju kojem ne možeš ništa.JThomas wrote:u stvarnosti se kod nas neposredno izabrani dužnosnici ni po čemu pozitivno ne razlikuju u odnosu na imenovane. opet pobjeđuje onaj ko ima infrastrukturu za podjelu kafe i kocke, što bukvalno što figurativno.
Kad mi prijatelji kažu da nemaju vode ja im pokažem sliku Konakovića i kažem - on je imao najviše preferencijalnih glasova na općim izborima u kantonu.
Ovako se svi kriju iza institucija.
Jedina šansa da se nešta promjeni jeste da narod shvati da je do njega.
-
neki
#5640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
upravo...svi ce prekosutra piti kaficu i kontati gdje za vikend..VjecitiStudent wrote:Moram priznati da mi se svi ovi virtuelni izljevi bijesa počinju da gade.
- drug_profi
#5641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I to sa preferncijalnim glasovima se radi na poseban način. Bilo je nedavno u nekom tekstu koje su najčešće i najlakše izborne krađe.
Zapravo to sam znao iz iskustva jednog prijatelja, samo nisam htio da vjerujem.
Zapravo to sam znao iz iskustva jednog prijatelja, samo nisam htio da vjerujem.
- JThomas
#5642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja vam kažem, u stvarnosti "gasanje" sa golfom 6 po gradu ne da nije društveno osuđeno od većine, već je suprotno tome. u stvarnom životu najgore što možeš čuti za ovakve (dok do teške posljedice ne dođe) je "mladost ludost". i to su oni "strogi", a većina tapše po ramenima. lakše nalaze prijatelje među muškarcima, i lakše "dobijaju" od žena.elk wrote:Koji ba narod,i jos vise koji gradjani?!odavno sve u helac otislo.ovo ce biti par dana piskaranja i gotova prica.90% postova(tipa dokle vise,sta nam rade,nefic,mup i njegova frizura,trkaliste,protest,drogeri,bilderi,torbice,golfovi,treba ga razapet,pravda u svoje ruke itd). samo iskopirati iz slucaja rastoder ili onog imbecila sto je ubio onu curu kod predsjednistva.
i ovo čim prođu dva dana više će ljudi reći "joj ne d'o bog nikome", "ma on je sam kažnjen" nego što će pozivati na vraćanje doživotne robije i smrtne kazne...
- Dr. Kuca
#5643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je zato sto nema iskrenih revolucionara. Sutra nek neko povede proteste nesta, isti dan ce vodju kupit sa poslom ili kesom. I to je tako.
- one hundred eyes
#5644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi pozivaju neki narod na proteste, kakav crni narod, pa 80% tog naroda su slični ovom trkaču. Pogledajte malo kako se taj narod ponaša kad ga policija zaustavi, svi prvo nude cvaju. Kad dobiju kaznu, svi prvo ganjaju nakoga da mu 'sredi' da ne plati kaznu. Taj narod da ide na proteste protiv korumpirane policije i tužilaštva? Taj isti narod koji jedva čeka da mu takvi korumpirani 'srede' da zaobidje kaznu. Ljudi, u BiH smo, nismo u Njemačkoj, ovdje su gamad većinski dio populacije.
-
julisiz es grant
#5645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je tačno.MOSALJOZE wrote:U ozbiljnim,naglašavam ozbiljnim gradovima do sada bi gradonačelnik podnio ostavku,a za njim i najodgovornije osobe MUPa
Ovo je tragedija ogromnih razmjera i dokaz zakazivanja svih aparata u gradu/državi. Najmanje što se može učiniti da se sutra proglasi dan žalosti bar u KS...a ako bi neko i pomislio da krmka pusti da se brani sa slobode, odmah tražiti ostavku tog sudije i tužioca.
Znam da že Alfons u tom slučaju reći da nema razloga za pritvor, jer dotični nije opasan po okolinu, kao što je govorio i za Rastodera..
-
quarterback
#5646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u avazu pise da policija traga za "nesavjesnim vozacem", jel tako tesko napisati dvostrukim ubicom?
cuj nesavjesni vozac, ko da farove nije upalio
cuj nesavjesni vozac, ko da farove nije upalio
- O'zone
- Globalni moderator
#5647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Djevojkama rahmet, porodicama sabur....Ostalo ne vrijedi komentarisati jer se i onako ništa neće promjeniti. Pamet u glavu i otvorite četvere oči kad se krećete preko kolovoza ili uz njega, dok stojite na stanicama gradskog prevoza.....
- Dupli_skalp
#5648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja ne mogu ništa napisatipepeljara wrote:Uzasno se osjecam u pmzalosti majko draga ;(
želim mu najgore muke ovosvjetske i onosvjetske. kao i onima koji ovo sve dozvoljavaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja stvarno više nemam riječi
-
nookey
#5650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma kakve ostavke, šta je vama?
Izaći će Nefić i reći ovo je tuga ali to se dešava u svim velikim gradovima, mi ćemo nastaviti raditi na prevenciji bla bla bla...
joj gadi mi se više živjeti u ovog gradu i ovoj državi...
Izaći će Nefić i reći ovo je tuga ali to se dešava u svim velikim gradovima, mi ćemo nastaviti raditi na prevenciji bla bla bla...
joj gadi mi se više živjeti u ovog gradu i ovoj državi...