Kao što @Alfons kaže boli k.... guzonju što ćeš ti blokirati ulicu. Druga stvar je bila i uvjek će biti blokirati guzonju u instituciji gdje radi...Al šta ja znam ja to samo nako....i ko će ti doći u 14:00? Bez obzira koliko su građani ogorčeni nema svako mogućnost da dođe u 14:00 jer valja živjeti, ako znaš na šta mislim.insaneinthebrain wrote:danas u 14:00 bi trebalo izaci i blokirati ulicu kod muzeja na pola sata. malo da se guzonje dignu iz fotelja
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#5726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- supercali
#5727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da je krusevo u pitanjuBlack swan wrote:cura nije iz BG nego iz nekog grada na granici ne mogu se sjetiti
ali nebitno...
- dustaban
#5728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dajte imena AUTO-UBICA na slobodi.
- Ridjobrki
#5729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako u sred srijede glavnog grada imaš loše reguliranu raskrsnicu po kojoj regularno mjesecima notorni kriminalci kroz crvena svjetla piče brzinom od 100 km/h, i ako ti se dešava da u takvim okolnostima svako malo neko bude pregažen a sve to bez ozbiljnih zakonskih posljedica... onda se više ne može govoriti o nesrećama nego je to na pragu organizovanog zločina prema građanima.
Imaš lika sa historijatom nasilja, imaš njega za volanom Golfa koji neometano prolazi kroz crvena svjetla brzinom duplo većom od ograničenja, imaš raskrsnicu na kojoj na zeleno svjetlo možeš stići preći samo ako si Usain Bolt lično... šta, bolan, očekuješ? Pustio si krimosa da nesmetano divlja za volanom u takvoj džungli, ti si, bolan, svjesno stvorio sve pretpostavke za "nesreću". Kakva nesreća, kakvi bakrači...
I šta će promijeniti protesti, koga briga za par desetina ljudi pod kišobranima koji će se okupiti?
Daj online peticiju da ni oni ne kisnu džaba.
Imaš lika sa historijatom nasilja, imaš njega za volanom Golfa koji neometano prolazi kroz crvena svjetla brzinom duplo većom od ograničenja, imaš raskrsnicu na kojoj na zeleno svjetlo možeš stići preći samo ako si Usain Bolt lično... šta, bolan, očekuješ? Pustio si krimosa da nesmetano divlja za volanom u takvoj džungli, ti si, bolan, svjesno stvorio sve pretpostavke za "nesreću". Kakva nesreća, kakvi bakrači...
I šta će promijeniti protesti, koga briga za par desetina ljudi pod kišobranima koji će se okupiti?
Daj online peticiju da ni oni ne kisnu džaba.
- drug_profi
#5730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cini mi se cak i da je ovaj Maslo prihvatio krivnju (muski ako nista) iako je po svemu sudeci imao vise olakotnih oklonosti nego Rastoder.supercali wrote:Nemas ledja ides u zatvor
Imas ledja ides preko grane ili slobodno setas
Samo tamo pare i uticaji, a ovamo manjak sredstava i kakva takva savjest.
- vješalica
#5731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
seljačine iz firme step su mnoge probleme u gradu napravili sa svojim mesarima koji popravljaju semafore
njih niko nikad ne proziva
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto pretpostavljas ako nemas nikakve informacije? Od dana kada je napravljena nesreca pa sve do danas on je u pritovoru.Logovan wrote:Mangupiše se po gradu vjerovatno.al-em wrote: Sta je sa onim sto je ubio curu iz beograda na istom mjestu sa pezoom?
- vješalica
#5733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mudželet nije dobio nikakvu kaznu proces nije završenfrngla wrote:
Mudželet je u zatvoru, kao i Maslo koji je pokupio ženu na Pofalićima kod tramvajskog stajališta. Mislim da su obojica dobili po 8 godina zatvora.
- dobar osjecaj
#5734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Je li oni programiraju intervale na semaforima?vješalica wrote:seljačine iz firme step su mnoge probleme u gradu napravili sa svojim mesarima koji popravljaju semafore
- Logovan
#5735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne vjerujem, ali ako je istina, čuj samo osam.frngla wrote: Mudželet je u zatvoru, kao i Maslo koji je pokupio ženu na Pofalićima kod tramvajskog stajališta. Mislim da su obojica dobili po 8 godina zatvora.
Kao i onih koji su u zatvoru.dustaban wrote:Dajte imena AUTO-UBICA na slobodi.
Sve ubice popisati.
Last edited by Logovan on 11/10/2016 11:11, edited 1 time in total.
- crno_sa_zlatnim
#5736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Osim policije, koja snosi dio krivice, najveća odgovornost je na Tužilaštvu. Ali čisto sumnjam da postoji zakonska mogućnost da se Tužilaštvo dovede u zakonske okvire, poslije Burzić doći će neka druga, i tako redom. Tužioci su samo potrošna roba koje sistem troši po potrebi.
Dugo se ovaj sistem pravio, od 92. do danas, da bi se tako lako razmontirao, a Tužilaštvo i policija su glavne poluge koje štite kriminal od MZ pa do Vijeća ministara.
Dugo se ovaj sistem pravio, od 92. do danas, da bi se tako lako razmontirao, a Tužilaštvo i policija su glavne poluge koje štite kriminal od MZ pa do Vijeća ministara.
Last edited by crno_sa_zlatnim on 11/10/2016 11:13, edited 1 time in total.
- crno_sa_zlatnim
#5737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
crno_sa_zlatnim wrote:Osim policije, koja snosi dio krivice, najveća odgovornost je na Tužilaštvu. Ali čisto sumnjam da postoji zakonska mogućnost da se Tužilaštvo dovede u zakonske okvire, poslije Burzićke doći će neka druga, i tako redom. Tužioci su samo potrošna roba koje sistem troši po potrebi.
- dječak sa šibicama
#5738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko Sarajlija je makar bojkotovalo Metropolis nakon poznatog slucaja gdje je babo sina izvukao preko veza i vezica?
Nijedan.
Samo vi stranke mijenjajte, a mentalitet "daj kakvu stelu, daj sta guzovace" vrijedno se njeguje.
Nijedan.
Samo vi stranke mijenjajte, a mentalitet "daj kakvu stelu, daj sta guzovace" vrijedno se njeguje.
-
peepeep
#5740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vješalica wrote:mudželet nije dobio nikakvu kaznu proces nije završenfrngla wrote:
Mudželet je u zatvoru, kao i Maslo koji je pokupio ženu na Pofalićima kod tramvajskog stajališta. Mislim da su obojica dobili po 8 godina zatvora.
Danas je glavni pretres za ovog seronju* Kako nađoh, u pritvoru je već godinu dana. Plakao i molio u martu da ga se pusti... nisu. Da ga hoće objesiti na banderu kod preCedništva, da visi da ga vas narod vidi kako jauče i moli za oprost. I njega i sve ostale "trkače"No, dok je čekala tramvaj, Mudželet je, krećući se brzinom od skoro 100 km/h, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice presjekao je blagu krivinu i zakačio trotoar, odbio se i počeo zanositi. Nakon 70-80 metara Mudželetov Peugeot našao se na trotoaru, udario pješakinju i završio u konstrukciji tramvajskog stajališta i kiosku. Usljed udara, metalna konstrukcija je pala na Nijemca i povrijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.
*osim ako nije u pitanju neki drugi Kerim Mudželet
-
Juliuscezar
#5741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam sta da kazem non stop prelazim na onom semaforu. Babini sinovi ubijaju nas i to je to. Inace i onaj semafor je katastrofalno uradjen tako da se svaki put kocka hoce li neka budala iz pravca ambasade proletit
- vješalica
#5742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao i u slučaju ćevabdžinice od čijeg vlasnika je sin nrapvio katastrofu kod pozorišta kad je teško povrijeđena ona doktorica?dječak sa šibicama wrote:Koliko Sarajlija je makar bojkotovalo Metropolis nakon poznatog slucaja gdje je babo sina izvukao preko veza i vezica?
Nijedan.
i dan danas se ždere
-
mega_mashcine
#5743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nema riječi koja bi opisala ovu tugu.. duša me boli.
Ovoj jednoj nesretnici je i brat poginuo sa 6 godina, isto ga auto udarilo. Kako će roditelji ovo izdržati..

Ovoj jednoj nesretnici je i brat poginuo sa 6 godina, isto ga auto udarilo. Kako će roditelji ovo izdržati..
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://ba.n1info.com/a116897/Vijesti/Vi ... rasno.html
Nazalost opasno se priblizavamo dnevnoj "statistici" `92 -`95.
Nazalost opasno se priblizavamo dnevnoj "statistici" `92 -`95.
-
ek0
#5745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:18, edited 1 time in total.
- vješalica
#5746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedno ubistvo medijski nije popraćeno radi kvazi novinarčića:
Dana 10.10.2016.godine oko 22,05 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Džamijska, općina Novo Sarajevo, od strane tri NN llica, napadnuta je i pretučena jedna osoba. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli tragove krvi i oštećeno putničko motorno vozilo marke "VW Golf 5". Pomenutog dana u 22,45 sati, od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obaviještena je II PU da se u stanu, ulica Džamijska, općina Novo Sarajevo, nalazi povrijeđena osoba sa povredama glave i leđa. Od strane ljekara, dana 11.10.2016.godine u 00,05 sati konstatovana je smrt lica A.M., rođen 1966.godine u Rijeci, nastanjen u Sarajevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija. Nastavlja se rad na rasvjetljavnju i dokumentovnaju krivičnog djela iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo), identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
- DaysleepeR
#5747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
za sve što si naveo kao problem razlog je slaba izlaznost na izboresupercali wrote: Da je i upuceno ne moze mi niko prigovoriti al vidis znaci nije problem u tome da se nece mjenjati problem je u ljudima koji to podrzavaju
Evo centar od rata na ovamo bio "crven" a sad postade zelen
Zeleni koji podrzava ovakvo stanje
Znaci problem je u ljudima
Neko vec napisa dobro
Kad se dobije kazna prvo se trazi stela da se to sredi a ne da se plati za svoju gresku itd itd
- supercali
#5748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je problemdječak sa šibicama wrote:Koliko Sarajlija je makar bojkotovalo Metropolis nakon poznatog slucaja gdje je babo sina izvukao preko veza i vezica?
Nijedan.
Na fb stavi status nek im alah podari dzenet a onda se ode diviti novoj bembari sto je kupio jaran i koji moze ici 567km/h
- supercali
#5749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slazem se i tu al ne mogu ja tjerati tebe ili bilo koga da izadjeDaysleepeR wrote:za sve što si naveo kao problem razlog je slaba izlaznost na izboresupercali wrote: Da je i upuceno ne moze mi niko prigovoriti al vidis znaci nije problem u tome da se nece mjenjati problem je u ljudima koji to podrzavaju
Evo centar od rata na ovamo bio "crven" a sad postade zelen
Zeleni koji podrzava ovakvo stanje
Znaci problem je u ljudima
Neko vec napisa dobro
Kad se dobije kazna prvo se trazi stela da se to sredi a ne da se plati za svoju gresku itd itd
Mogu mozda majku brata sestru kcer sina i to je to ostalo ne mogu niti zelim jer ne znam ni za koga ce glasati
- DaysleepeR
#5750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
koliko god da je bespredmetna priča o izlasku na izbore, 100 puta je gora priča o protestima...supercali wrote: Slazem se i tu al ne mogu ja tjerati tebe ili bilo koga da izadje
Mogu mozda majku brata sestru kcer sina i to je to ostalo ne mogu niti zelim jer ne znam ni za koga ce glasati