Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
tutku

#49576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 23:37
pemanapemani wrote: 08/03/2021 22:25 Jednostavno, imas izbor -Hrvati poput Boske, Ivane, Ivana i Srbe poput Vojina i ekipe iz BL ili HDZ i SNSD.

Jos jednostavnije, ako zelis graditi gradjansku BiH, izabrat ces Bosku i Vojina umjesto Covica i Dodika.

Sa Boskom i Vojinom imas prostor za napredak, ispravljanje gresaka, objasnjavanje, revidiranje nekih stavova...

Da se razumijemo, ovo sa Ivanom Maric je greska iz milion razloga, ali ostalo je mjesta za ispravku.
SDA ce uvijek izabrati Srbe i Hrvate iz SDA/SNSD i HDZ. To samo budala ne vidi. Njima odgovara trajna torovska homogenizacija jer je samo to garant opstanka na vlasti i slobodi.

A normalne BiH nema NIKAD bez ucesca odredjenog procenata Srba i Hrvata. Cak i oni sto su radili i govorili ruzno, POD USLOVOM DA NISU ZLOCINCI, trebaju dobiti prijemu ruku ako su korigovali stavove. To naravno ako je ljudima stalo do buducnosti BiH.

Eto i ta Martina, nekada je govorila ruzno pa je korigovala stavove i sada predstavlja BiH u Ceskoj. Zar to nije pozitivna prica?

I Ivana zasluzuje da se popravi, mada naravno ne treba sada biti izabrana, jer ju je ovaj video trenutno kompromitirao.
Ovo nije jedini razlog zbog kojeg ne smije biti izabrana. Prvi i osnovni je - na osnovu cega je ona zasluzila tu poziciju? Koje su njene kompetencije? Mrtvi mediokritet kakvih je na stotine, hiljade u ovom gradu. E to je osnovni kriterij. Barem bi trebao biti ovoj polupanoj opoziciji.
Ricken

#49577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

zlajaBHF wrote: 08/03/2021 18:05
Kikibombona wrote: 08/03/2021 17:55
zlajaBHF wrote: 08/03/2021 17:34https://www.youtube.com/watch?v=4qH0WhX3xb8

Pogledaj na 49:25
Ako to nije izjednacavanje ARBiH i fasista, ja ne znam sta je.

Samo da kazem, nasa borba je bila cista, pa skoro da cistija nije mogla biti. Ako je njihovo rjesenje da drustvo krene dalje, tako sto cemo se mi izjednaciti sa fasitima, kojima je presudjeno u Hagu, onda tu nema buducnosti. To je za mene kapitulacija, i to prvenstveno moralna.

Rekao sam da je Ivana Maric njihov kadar, jer su je oni predlozili.

Ne mogu ti dati odgovor na pitalje o liberalnim strankama, jer niko osim NS-a se ne profilira na takav nacin.
Slazem se 100% sa ovim sto je Irma rekla. Ni ja ne bih bolje srocio. I tu se ne radi o izjednačavanju. Svi znamo, cijeli svijet zna, da je Radovan Karadžić i njegova ekipa krvoloka napravila najgore zlocine u Evropi nakon 2SR. Isto tako znamo da su UZP-ovci pocinili strasne zlocine nad ljudima i spomenicima kulture.

Medjutim, to sto je neko ucinio veliko zlo ne amnestira tebe od krivice. Dok je Grabovice nemoguce je govoriti o cistoci. U ratu je cistoca nemoguca i nikad je nije bilo, sto je Irma prelijepo objasnila.

...

Ivana Maric nece biti izabrana. Njena izjava je skandalozna i time se eliminisala. Kraj. I ona nije clan NS. Posebno nece biti nakon otkrica ove sramne izjave.

...

Hajmo ovako, koja stranka je po tebi ideološki najbliza vladajucim strankama u Svedskoj? Koja se istinski zalaze za prava LGBT osoba, manjina i sl.?
Nisam iznenadjen da je tebi ova izjava normalna.
Ovo je izjednacavanje zlocinca i zrtve. Po meni krajnje sramotna izjava.

ARBiH nije isto sto HVO i VRS.
Jedni su pocinili genocid, a drugi branili ideologiju koja se temeljila na toleranciji.

Nemoj me pogresno shvatiti, ali ti sigurno nemas pojma kakve su vladajuce stranke u Svedskoj.
Ovdje su SVE stranke nacionalno obojene, manje vise. Nacionalni simboli i slicno su svetinja. Da ne pominjem jezik, hisoriju itd.
Nije izjava nikakvo izjednačavanje. Izjednačavanje je sam čin zločina, kao i manjak spremnosti da se zločin procesuira. Čin šutnje je puna podrška zločinu.
O zločincima, bez obzira pod čijom kapom ratovali mislim isto. I ne u moje ime.
Ricken

#49578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

fosna2014 wrote: 08/03/2021 18:28 Dokle smo došli? Ivana otpada. Dobro. Vidim na redu je Irma. Ok.

Mala digresija: Zamislite da sve stranke ovako istražujemo i tražimo mane. :thumbup:

Nažalost, nema puno kandidata.
Ivana je podkapacitirana i za ono od čega živi, a kamoli da predstavlja i obnaša neku funckiju.Njena posljednja izjava, to najbolje dokazuje.
Ricken

#49579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

ultima_palabra wrote: 08/03/2021 20:26 Sta hocu reci, za NS i slicne stranke nece glasati neko ko je profesionalni B/H/S ili mu se oko toga vrti univerzum.
Pa sad neće i neko ko je glasao. Ne možeš se sa primitivizmom obračunavat ksenofobijom. Stranke poput NSa nikako da shvate, da njihovo biračko tijelo, za razliku od nacionalnih stranaka, ne trpi glupost, ne obrazovanost i površnost.
Ricken

#49580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

relativno84 wrote: 08/03/2021 18:37
Kikibombona wrote: 08/03/2021 18:05 Nazalost, kod nas je bilo mnogo zlocina da je nemoguce da smo za sve culi. I sam nisam cuo za mnoge, narocito koji su se desili u krajevima koji su dosta udaljeni od mjesta gdje zivim. Za mene je logično da znam detalje o Ahmićima jer mi je to komsiluk.

Ako bi me sad pitao o detaljima zlocina u Grabovici i Uzdolu, ne bih znao reci. Nisam se time detaljno bavio. Irma je imala 7 godina kada je rat poceo, ne mora znati za svaki zlocin koji se desio.
Nemam ja problem s tim sto pokusavas da branis Irmu, ali vrlo je bitno da zna o cemu prica, ili bar da prati vremenski tok. Ovako slusajuci nju covjek se zapita sta bi tim zlim ljudima da naprave taj zlocin u Grabovici. Naravno Irma nije jos cula sta se dogodilo sest mjeseci prije Grabovice u Ahmicima.

A to imala je 7 godina, vise je tuzno nego smijesno. Sad ima dovoljno godina da zna zasto izbjegava Ahmice, jer je tamo jedan Kordic. Dok se novi Kordic zahvaljujuci ovim liberalima instalirao na celo grada.

Jadno.
I to je opravdanje?
Ricken

#49581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

bunk wrote: 08/03/2021 18:31 Nasa stranka se moze svrstati u Bosnjacke liberalne stranke mada je to preveliki zalogaj za njih ,liberali su ipak nesto drugo..mozda Bosnjacki centar..i tu je prici kraj..
Kakva Svedska i bakraci a bez Bosnjaka bi imali manje glasova od broja clanova glavnog odbora..
NS nije nikakva liberalna stranka, bez obzira što se predstavljaju kao socio liberali. To su dvije ne spojive kategorije. NS je klasična socijal demokratska partija, samo nisu željeli biti pod kapom Nikšića. Liberalizam, je puno bliži radikalizmu, i ne trpi bilo kakve primjese kolektiviteta.
Hemel

#49582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hemel »

malakh wrote: 08/03/2021 23:35 prvo osuđujem svaki vid vrijeđanja ivane na nacionalnoj osnovi.

sa druge strane, ista ivana ne uživa baš neku popularnost u javnosti zbog svoje "nezavinosti" koja je svima, manje više, poznata.

još dok sam bio u sdpu, vrtila se oko lagumdžije i bila je njegov favorit za neku poziciju i zbog otpora unutar partije, to se nikada nije realiziralo, ali je svojom nezavisnošću garantirano nagrađena. dugo se pričalo da je uposlenica ministarstva vanjskih poslova, ali nisam baš siguran u to.

ovo što je sada ugledalo svjetlo dana, je odvratno, jer je rekla ono što misli o bošnjacima ili muslimanima u bosni i hercegovini. ovo i jeste uvreda, jer je de facto iznijela stav da imaju kompleks niže vrijednosti i termin bošnjaci je nastao samo kao oponent terminima srbi i hrvati koji su datirali u jugoslaviji. nabacila je volej sda i najviše bi na nišanu bio dino.

naša stranka neka odustane od nje i neka nikome ne gura prste u oči, a vala svatko tko je makar malo pametan bi se davno trebao distancirati od nje.
Tebi je zao sto je podla ili laprdalo. Ne moze se biti javna licnost a jezik ne uvlaciti u usta i ne vagati rijeci.

Ja je necu vrijedjati ali zasluzuje istom mjerom da joj se vrati.

Naziv Bosnjak nije nastao kao frustracija nego to treba posmatrati u kontekstu vremena i dogadjaja kada je nastao.
Muslimani su bili na korak nestanka na ovim prostorima. Sve zivo je bilo protiv nas. islo se na to da se vrati stari naziv za ovu vjersku skupinu i da bi joj se dalo na znacaju a ne posmatrati ih kao vjersku skupinu bez identiteta.
Nama je Tito i titici uskracivali to pravo. Svi su imali pravo na narodnost osim muslimana u BiH.
LSD

#49583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by LSD »

Ricken wrote: 09/03/2021 00:01
bunk wrote: 08/03/2021 18:31 Nasa stranka se moze svrstati u Bosnjacke liberalne stranke mada je to preveliki zalogaj za njih ,liberali su ipak nesto drugo..mozda Bosnjacki centar..i tu je prici kraj..
Kakva Svedska i bakraci a bez Bosnjaka bi imali manje glasova od broja clanova glavnog odbora..
NS nije nikakva liberalna stranka, bez obzira što se predstavljaju kao socio liberali. To su dvije ne spojive kategorije. NS je klasična socijal demokratska partija, samo nisu željeli biti pod kapom Nikšića. Liberalizam, je puno bliži radikalizmu, i ne trpi bilo kakve primjese kolektiviteta.
:thumbup: Bravo.
Kikibombona

#49584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

tutku wrote: 08/03/2021 23:40Ovo nije jedini razlog zbog kojeg ne smije biti izabrana. Prvi i osnovni je - na osnovu cega je ona zasluzila tu poziciju? Koje su njene kompetencije? Mrtvi mediokritet kakvih je na stotine, hiljade u ovom gradu. E to je osnovni kriterij. Barem bi trebao biti ovoj polupanoj opoziciji.
Sa ovim se slazem.
Konzervativnih vjernika i slicnog je u bih manje od 10%. Hoces dokaz - pobjeda sdpa 2010. Trubim ko majmun da ideoloske podjele u politici u BIH NE POSTOJE. A svi se vrte ovdje manje vise oko toga.

No NS i njihovi glasaci se uvijek mogu povlaciti za taj neodrzivi argument koji ti spominjes. Car je go, no nema niko da to prizna.
SDP je tada napucao brojke ideološkim SDA-ovcima, sto ce se poslije pokazati kao pogubno, jer su ideološki SDA-ovci zeljeli u koaliciju sa SDA, sto se na kraju i desilo. Cak i ovaj zadnji put, kada im je Damir Niksic jebo mater, zeljeli su sa SDA. Upravo zahvaljujuci nedosljednom i nedefinisanom SDP-u vladavina SDA traje 30 godina.

Kakva je korist ako NS dobije 150k glasova a odmah nakon izbora pola stranke poruci da zeli sa SDA? Pa bolje je onda da direktno glasamo za SDA i bog te veselio.

...

NS je neophodna kao izrazito anti-SDA nastrojena stranka. Da nije bilo NS 2018. svi bi usli u vlast i demokratija bi bila obesmisljena. Ja vise nikad ne bih izasao na izbore. Cvrst stav NS je pomogao SDP-u da uprkos zestokom nastojanju dobrog dijela stranackih struktura ne udju u vlast sa SDA. Kao plod toga imamo Cetvorku i mozda jos siri opozicioni blok za 2022.

...

Nasa stranka je korisna radi emancipatorskog utjecaja na zaostalo BH stanovnistvo. Dobro je da ima makar jedna stranka koja ce maksimalno otvoreno podrzati LGBT paradu. Dobro je da ima makar jedna stranka koja ce kategoricno odbijati fotelje koje nude SDA, HDZ i SNSD (ko se time jos moze pohvaliti?). Dobro je da ima stranka koja ima petlju isprovocirati sva tri nacionalizma u BiH.

Jedina moja zamjerka je sto nisu mnogo ostriji. Razlog tome je blag karakter Pedje Kojovica. Trebaju im mnogo ostriji i hrabriji pojedinci kako bi se uslo u obracun sa politickom mafijom.
drug_profi

#49585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ja mislim da bi nju Bogić nogom nabio iz Vjećnice... 5ti-6ti dan
Hemel

#49586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hemel »

drug_profi wrote: 09/03/2021 00:25 Ja mislim da bi nju Bogić nogom nabio iz Vjećnice... 5ti-6ti dan
:thumbup:
Ricken

#49587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Kikibombona wrote: 09/03/2021 00:20

NS je neophodna kao izrazito anti-SDA nastrojena stranka. Da nije bilo NS 2018. svi bi usli u vlast i demokratija bi bila obesmisljena. Ja vise nikad ne bih izasao na izbore. Cvrst stav NS je pomogao SDP-u da uprkos zestokom nastojanju dobrog dijela stranackih struktura ne udju u vlast sa SDA. Kao plod toga imamo Cetvorku i mozda jos siri opozicioni blok za 2022.
I jednog dana kad ne bude SDA, tj. kada budu potpuno opoziciona stranka, NS neće imati smisla, a period vlasti će ličiti na period alijanse.

Nisam baš siguran da im takva strategija dugoročno mudra.
Patton44

#49588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Nabi Ivana dvadeset strana,koliko bi strana nabila Sanja Vlaisavljevic koju su htjeli postavit za ministricu.
tutku

#49589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kikibombona wrote: 09/03/2021 00:20
tutku wrote: 08/03/2021 23:40Ovo nije jedini razlog zbog kojeg ne smije biti izabrana. Prvi i osnovni je - na osnovu cega je ona zasluzila tu poziciju? Koje su njene kompetencije? Mrtvi mediokritet kakvih je na stotine, hiljade u ovom gradu. E to je osnovni kriterij. Barem bi trebao biti ovoj polupanoj opoziciji.
Sa ovim se slazem.
Konzervativnih vjernika i slicnog je u bih manje od 10%. Hoces dokaz - pobjeda sdpa 2010. Trubim ko majmun da ideoloske podjele u politici u BIH NE POSTOJE. A svi se vrte ovdje manje vise oko toga.

No NS i njihovi glasaci se uvijek mogu povlaciti za taj neodrzivi argument koji ti spominjes. Car je go, no nema niko da to prizna.
SDP je tada napucao brojke ideološkim SDA-ovcima, sto ce se poslije pokazati kao pogubno, jer su ideološki SDA-ovci zeljeli u koaliciju sa SDA, sto se na kraju i desilo. Cak i ovaj zadnji put, kada im je Damir Niksic jebo mater, zeljeli su sa SDA. Upravo zahvaljujuci nedosljednom i nedefinisanom SDP-u vladavina SDA traje 30 godina.

Kakva je korist ako NS dobije 150k glasova a odmah nakon izbora pola stranke poruci da zeli sa SDA? Pa bolje je onda da direktno glasamo za SDA i bog te veselio.

...

...

Nasa stranka je korisna radi emancipatorskog utjecaja na zaostalo BH stanovnistvo. Dobro je da ima makar jedna stranka koja ce maksimalno otvoreno podrzati LGBT paradu. Dobro je da ima makar jedna stranka koja ce kategoricno odbijati fotelje koje nude SDA, HDZ i SNSD (ko se time jos moze pohvaliti?). Dobro je da ima stranka koja ima petlju isprovocirati sva tri nacionalizma u BiH.

Jedina moja zamjerka je sto nisu mnogo ostriji. Razlog tome je blag karakter Pedje Kojovica. Trebaju im mnogo ostriji i hrabriji pojedinci kako bi se uslo u obracun sa politickom mafijom.
Ocito ne pricamo istim jezikom i to je okej. Ti i dalje misli da 95% glasaca u BiH glasa na osnovu neke ideologije, stvarnost je to demantovala.

Uloga NS postaje minorna zbog nesposobnog vodstva i potkapacitiranosti. Postali su sami sebi svrha, nicega oni nisu korektiv, njihov doprinos drustvu je sto Sabina i slicni sada imaju platu 4-5k a prosjecan dan se svodi na trening, kafu i rucak u nekom od restorana i pat tvitova. Tebi je to ocito percepcija korektivnog faktora.

E dok je to korektivni faktor ovo drustvo ce biti u k.
Ricken

#49590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /210308087

Kakav auto gol, sa manjkom kulture dijaloga. Emancipatori bh. društva. :lol: Odmah u predsjedništvo stranke imenovati Memu slikara. :D
Osim_13

#49591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Osim_13 »

Tako je Amra Zulfikarpašić, nositeljica liste ove stranke za Općinsko vijeće Centar, kazala kako "nije ni sumnjala da će SDA lobanjama zasmetati Ivana Marić".
:-)
88Sioux

#49592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 88Sioux »

Na kraju se pita kakav će tek "lov na vještice" pripremiti ako se bude kandidirala za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Zanimljivo. :novine:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

drug_profi wrote: 09/03/2021 00:25 Ja mislim da bi nju Bogić nogom nabio iz Vjećnice... 5ti-6ti dan
slažem se.
tovarish

#49594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tovarish »

Ima li gdje ta njena izjava, ne u pisanoj formi, nego video.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#49595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konektovan »

Hajde, eto rekla šta je rekla, da se ne kačimo toga, jer ima ih mnogo na odgovornim pozicijama koji su slicne stvari govorili. Ali, moze li mi neko reci koje kompetencije dotična ima, da bi obnasala funkciju dogradonacelnice??
Nemojmo sad Skaka ovo Skaka ono, kad je mog'o Skaka itd..

Ja sam stvarno vjerovao da ce NS u ovom periodu kad su u vlasti, kad imaju kakav takav uticaj i mogucnost izbora, naci zaista nekog ko je po svim parametrima kompetentniji od dotične....i bez ikakvih oraha u dzepovima, o cemu god se radilo?!
Seawolf

#49596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

konektovan wrote: 09/03/2021 10:49 Hajde, eto rekla šta je rekla, da se ne kačimo toga, jer ima ih mnogo na odgovornim pozicijama koji su slicne stvari govorili. Ali, moze li mi neko reci koje kompetencije dotična ima, da bi obnasala funkciju dogradonacelnice??

Ja sam stvarno vjerovao da ce NS u ovom periodu kad su u vlasti, kad imaju kakav takav uticaj i mogucnost izbora, naci zaista nekog ko je po svim parametrima kompetentniji od dotične....i bez ikakvih oraha u dzepovima, o cemu god se radilo?!
Koga bi ti, da si na mjestu rukovodstva NS, predložio za zamjenika gradonačelnika Sarajeva, a da ispunjava sva tri od slijedećih uslova:

1. Da se izjašnjava kao Hrvat / Hrvatica;

2. Da je povezan sa gradom Sarajevom, bilo rođenjem, bilo time da je veći dio života i karijere proveo i radio u Sarajevu i

3. Da je "novo lice", odnosno da do sada nije bio / bila na nekoj političkoj funkciji?
drug_profi

#49597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

konektovan wrote: 09/03/2021 10:49 Hajde, eto rekla šta je rekla, da se ne kačimo toga, jer ima ih mnogo na odgovornim pozicijama koji su slicne stvari govorili. Ali, moze li mi neko reci koje kompetencije dotična ima, da bi obnasala funkciju dogradonacelnice??

Upravo. Mene da neko snima nasao bi mi politicki nekorektnih izjava jer ja volim lakonski izrazavati misljenje, pojednostaviti i ogoliti.
Nasli bi poneku izjavu i za vjernike i za ateiste, i za Srbe, Hrvate, Bosnjake, firaune, migolante...
A istovremno sebe smatram patriotom, sto sam jbg i dokazao ucescem u ratu, gdje sam pohvaljivan i nagradjivan.

Dakle kako ti odgovara tako i uzmes. Mozes od mene napraviti četnika, ustašu, komunjaru, jednom sam bio i SDA bot za nekog forumasa, ne znam vise ni kako je to ispalo.
Ali da li sam sposoban za gradonacelnika to je pitanje i jasno je da nisam, te bi bilo kakvo moje upiranje bilo protivno mojem principu da svako treba raditi ono što najbolje zna. Ako Ivana zaista misli da je dostojna i sposobna funkcije dogradonacelnice glavnog grada, onda ima kriticnu, eliminatornu manu, a to je prepotencija ili po naški ufuranost.
Potpuni misjudgement. Potpuno pogrešna procjena realnosti.
Škobo Habu

#49598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Potpuno glupa i neodgovorna izjava Marićke zbog koje bi se trebala javno izvinuti.

Ne samo što tukne na šovinizam, već što "vrsna" politička analitičarka, očigledno, ne zna ništa o nacionalnom razvoju bošnjačkog naroda.
Da zna, sigurno ne bi po panel sesijama iznosila lične stavove koji su negirananje prava na nečije opredjeljernje.

Druga vrlo bitna stvar jeste u činjenici da su velikim dijelom glasači NS-a - upravo Bošnjaci. U tom kontekstu se izruguje biračima stranke koja je kandiduje na pozicuju dogradonačelnice.

Ono što je apsurdno, i to potpuno, jeste ovo kevtanje SDA i njihovih medija - nisu im smetale daleko gore šoviništičke izjave trenutne konzulice u Pragu, već su šutjeli, jer je to bio interes njihove pudlice - Komšića.
Last edited by Škobo Habu on 09/03/2021 11:13, edited 2 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Seawolf wrote: 09/03/2021 11:00

Koga bi ti, da si na mjestu rukovodstva NS, predložio za zamjenika gradonačelnika Sarajeva, a da ispunjava sva tri od slijedećih uslova:

2. Da je povezan sa gradom Sarajevom, bilo rođenjem, bilo time da je veći dio života i karijere proveo i radio u Sarajevu i

3. Da je "novo lice", odnosno da do sada nije bio / bila na nekoj političkoj funkciji?
Monsinjor Franjo Topić...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#49600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by konektovan »

Seawolf wrote: 09/03/2021 11:00

To onda znaci da i nisu imali neka kvalitetna imena, ako je ona uletila u izbor,...ali opet mi malo cudno zvuci, iskreno, nije NS od jucer pa da nema neko "drugo" ime iz reda Hrvatskog naroda, koje moze biti kandidat?!
Morski, mozes li ti?? :mrgreen:
Locked