Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zlajaBHF

#49526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 18:13
zlajaBHF wrote: 08/03/2021 18:05Nisam iznenadjen da je tebi ova izjava normalna.
Ovo je izjednacavanje zlocinca i zrtve. Po meni krajnje sramotna izjava.

ARBiH nije isto sto HVO i VRS.
Jedni su pocinili genocid, a drugi branili ideologiju koja se gradila na toleranciji.

Nemoj me pogresno shvatiti, ali ti sigurno nemas pojma kakve su vladajuce stranke u Svedskoj.
Ovdje su SVE stranke nacionalno obojene, manje vise. Nacionalni simboli i slicno su svetinja. Da ne pominjem jezik, hisoriju itd.
Zrtve su bili civili Grabovice, a njihovo ubistvo ne moze biti cisto.

Naravno da nije isto. Je li neko rekao da je isto, osim SDA manipulatora? Karadzic i SDS su pocinili genocid, imali logore, masovne grobnice. HDZ je takodje imao logore, presudjeni su za UZP itd. Sve je to ispricano i poznato.

Da li su vladajuce stranke u Svedskoj vjerski obojene, da li im platforme sastavlja katolicka crkva, da li se zalazu za zabranu LGBT parada, da li govore protiv manjina, ukljucujuci nas Bosance?

Koju nasu stranku bi mogao usporediti sa svedskom strankama, bas me zanima. Koja nada stranka je VRIJEDNOSNO najbliza strankama u Svedskoj?

Jarane, ja bih volio da mi budemo kao Svedska a ne Irak ili Venecuela, ako me razumijes.
Ona, a mogu reci VI, jer se slazes snjom izjednacava ARBiH, HVO i VRS.
Izjednacava zrtvu agresiju i fasiste.
Kaze, svi smo mi imali svoje propuste
Propustom naziva UZP i genocid, zar ne?

Mozemo razlicita misljenja imati, ali meni, i vjerujem 95% Bosnjaka, se kosa na glavi dize kada cuje ovako nesto.

Opet ti govorim, mislim da ne znas mnogo o strankama u zapadnoj evropi. Rekao sam ti da su nacionalno mnogo vise obojeni, nego sto mislis.
Ovdje recimo postoji crkveno ministarstvo. Znaci cijelo ministarstvo je crkveno i bavi se crkvom.
Ovdje su vise tradicionalni nego kad nas....i te nacionalne tradicije i simboli su im mnogo vazniji, nego nama.

Mi nemamo liberlane stranke. NS se recimo nikad nebi borila za prava vehabija....
pemanapemani

#49527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

kluz franjo wrote: 08/03/2021 18:17
mahalik wrote: 08/03/2021 17:53 Benjamin Bejtović bivši suprug Bilsene Sahman u UO ZZO KS kao kadar NS
Divota
Samo kao informacija.
Bejtovic je doktor medicine, ako se ne varam hirurg i višegodišnji član savjeta za zdravstvo NS.
Pretpostavljam da mu je to referenca i kvalifikacija za člana UO ZZO KS, a ne to što je nečiji bivši suprug.
To su nebitne reference i kvalifikacije.
Da li je trcao i pohodio teretanu u blizini zgrade UO ZZO KS?
fosna2014

#49528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

Dokle smo došli? Ivana otpada. Dobro. Vidim na redu je Irma. Ok.

Mala digresija: Zamislite da sve stranke ovako istražujemo i tražimo mane. :thumbup:

Nažalost, nema puno kandidata.
Kikibombona

#49529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

zlajaBHF wrote: 08/03/2021 18:21Opet ti govorim, mislim da ne znas mnogo o strankama u zapadnoj evropi. Rekao sam ti da su nacionalno mnogo vise obojeni, nego sto mislis.
Ovdje recimo postoji crkveno ministarstvo. Znaci cijelo ministarstvo je crkveno i bavi se crkvom.
Ovdje su vise tradicionalni nego kad nas....i te nacionalne tradicije i simboli su im mnogo vazniji, nego nama.

Mi nemamo liberlane stranke. NS se recimo nikad nebi borila za prava vehabija....
Zlocin u Grabovici nije CIST, to je ono sto Irma kaze. A sad sto ti ne razumijes, do tebe je.

...

Koja stranka u BiH je najbliza svedskoj Zelenoj partiji, ideološki, kulturološki ili vrijednosno?

Koja stranka je najbliza Socijaldemokratskoj stranci Svedske?

Koja je najbliza Lijevoj stranci Svedske?

...

Koju stranku ti podrzavas u Svedskoj?
bunk

#49530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Nasa stranka se moze svrstati u Bosnjacke liberalne stranke mada je to preveliki zalogaj za njih ,liberali su ipak nesto drugo..mozda Bosnjacki centar..i tu je prici kraj..
Kakva Svedska i bakraci a bez Bosnjaka bi imali manje glasova od broja clanova glavnog odbora..
relativno84

#49531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by relativno84 »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 18:05 Nazalost, kod nas je bilo mnogo zlocina da je nemoguce da smo za sve culi. I sam nisam cuo za mnoge, narocito koji su se desili u krajevima koji su dosta udaljeni od mjesta gdje zivim. Za mene je logično da znam detalje o Ahmićima jer mi je to komsiluk.

Ako bi me sad pitao o detaljima zlocina u Grabovici i Uzdolu, ne bih znao reci. Nisam se time detaljno bavio. Irma je imala 7 godina kada je rat poceo, ne mora znati za svaki zlocin koji se desio.
Nemam ja problem s tim sto pokusavas da branis Irmu, ali vrlo je bitno da zna o cemu prica, ili bar da prati vremenski tok. Ovako slusajuci nju covjek se zapita sta bi tim zlim ljudima da naprave taj zlocin u Grabovici. Naravno Irma nije jos cula sta se dogodilo sest mjeseci prije Grabovice u Ahmicima.

A to imala je 7 godina, vise je tuzno nego smijesno. Sad ima dovoljno godina da zna zasto izbjegava Ahmice, jer je tamo jedan Kordic. Dok se novi Kordic zahvaljujuci ovim liberalima instalirao na celo grada.

Jadno.
JohnnyS

#49532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Kordić je instaliran na čelo Mostara voljom birača, a ne NSa. NS je prije izbora jasno dao do znanja da neće podržati ni kandidata HDZa ni SDA i za razliku od mnogih stranaka, svoje su obećanje i održali. Nezadovoljstvo izborom Kordića ispostavi biračima u Mostaru koji su glasali za koaliciju HDZ i SDA, a ne NSu.
kluz franjo

#49533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

"Ne možeš probuditi nekoga, ko se pravi da spava."
"nasa borba je bila cista, pa skoro da cistija nije mogla biti."
Kako dežurni "patriJot-detektori" nisu otkrili izdajnički potencijal u ovoj izjavi?
Čuj skoro. Kao da je nekih propusta bilo... do apsolutne moralne čistoće...

Uglavnom, da se hoćemo riješiti ove NS, koja evo već frtalj vijeka razvaljuje državu, ekonomiju i harmoniju konstitutivnih naroda, pa da nam konačno svane.
(Da mi je samo znati kojih 3% će nam onda biti krivci za sve nesreće i dežurni žrtveni janjci?)
Kikibombona

#49534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

relativno84 wrote: 08/03/2021 18:37
Kikibombona wrote: 08/03/2021 18:05 Nazalost, kod nas je bilo mnogo zlocina da je nemoguce da smo za sve culi. I sam nisam cuo za mnoge, narocito koji su se desili u krajevima koji su dosta udaljeni od mjesta gdje zivim. Za mene je logično da znam detalje o Ahmićima jer mi je to komsiluk.

Ako bi me sad pitao o detaljima zlocina u Grabovici i Uzdolu, ne bih znao reci. Nisam se time detaljno bavio. Irma je imala 7 godina kada je rat poceo, ne mora znati za svaki zlocin koji se desio.
Nemam ja problem s tim sto pokusavas da branis Irmu, ali vrlo je bitno da zna o cemu prica, ili bar da prati vremenski tok. Ovako slusajuci nju covjek se zapita sta bi tim zlim ljudima da naprave taj zlocin u Grabovici. Naravno Irma nije jos cula sta se dogodilo sest mjeseci prije Grabovice u Ahmicima.

A to imala je 7 godina, vise je tuzno nego smijesno. Sad ima dovoljno godina da zna zasto izbjegava Ahmice, jer je tamo jedan Kordic. Dok se novi Kordic zahvaljujuci ovim liberalima instalirao na celo grada.

Jadno.
Znaci, Grabovica je osveta za Ahmice?
Hank Paldum

#49535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

zlajaBHF wrote: 08/03/2021 16:29
Kikibombona wrote: 08/03/2021 16:18
tutku wrote: 08/03/2021 16:12van sarajeva? ni 50% toga, da ne kazem ni 30%. eto toliko je relevantna NS za politicku zbilju BiH, a nazalost nece biti ni toliko nakon ivane maric i slicnih blamaza u zadnjih samo godinu dana.
Nasa stranka, ili neka druga opcija slicnog profila, ce rasti paralelno sa razvojem drustva.

Nikad nijedan seljak nece glasati za NS, jer su to ljudi izrazito konzervativnih uvjerenja. Slicno je u Americi ili Evropi. Pa svaka jebena seljacina, vjerski fanatik, ekstremista, glasa za Trampa. :idea: :idea:

NS ima najvecu podrsku u Sarajevu zato sto tu ima najvise urbanog i modernog naroda.
Pricas o liberalnim strankama, medjutim NS nije libelarna stranka.

NS se predstvlja kao liberalna ali ona to nije.

NS je stranka, koja podrzava i suruje sa rusiteljima ove drzave (Mostar.) Stranka ciji clanovi govore da borba ARBiH nije bila cista.
NS je stranka koja ima kadrove koje Bosnjake ne smatraju nacijom, kao sto ni priznaju bosanski jezik.

Da ne nabrajamo vise.

Liberalna stranka, takve stvari nikad nebi mogla dopustiti.
Biti proLGBT ne znaci biti liberalan. Treba mnogo vise od toga.

Osim toga, u mnogim drzavama konzervativne stranke okupljaju kremu drustva.
Lijevicarske stranke, znaci lijevo od Socijaldemokrata, vecinom okuplja uhljebe, koji bi sve na racun drzave, a nikako intelektualnu elitu.
Baš tako. Hvaliti tako Njihovu Stranku i vjerovati u njihovu budićnost je isto kao kada bi rekao da će Dodikov SNSD opstati jer dosta BH građana vjeruje u socijaldemokratiju.
Hank Paldum

#49536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 16:30
bunk wrote: 08/03/2021 16:22
Kikibombona wrote: 08/03/2021 16:18

Nasa stranka, ili neka druga opcija slicnog profila, ce rasti paralelno sa razvojem drustva.

Nikad nijedan seljak nece glasati za NS, jer su to ljudi izrazito konzervativnih uvjerenja. Slicno je u Americi ili Evropi. Pa svaka jebena seljacina, vjerski fanatik, ekstremista, glasa za Trampa. :idea: :idea:

NS ima najvecu podrsku u Sarajevu zato sto tu ima najvise urbanog i modernog naroda.
A u mp3 ..
Trebaju probat u Parisu ili Londonu mozda Peckham :lol: :lol:
Pa vidi, Nasa stranka je od svih stranaka u BiH ideološki najbliza Parizu i Londonu.

SDA je, sa druge strane, bliza nekom azijskom gradu nego zapadnoevropskom, ideloski i civilizacijski gledano.
Ja kada Bošku Ćavar čujem kako priča o ugroženosti Hrvata ja sve mislim neka pariška dama a ne da je Dragan Čović sa perikom.
zlajaBHF

#49537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 18:28
zlajaBHF wrote: 08/03/2021 18:21Opet ti govorim, mislim da ne znas mnogo o strankama u zapadnoj evropi. Rekao sam ti da su nacionalno mnogo vise obojeni, nego sto mislis.

Zlocin u Grabovici nije CIST, to je ono sto Irma kaze. A sad sto ti ne razumijes, do tebe je.

...

Koja stranka u BiH je najbliza svedskoj Zelenoj partiji, ideološki, kulturološki ili vrijednosno?

Koja stranka je najbliza Socijaldemokratskoj stranci Svedske?

Koja je najbliza Lijevoj stranci Svedske?

...

Koju stranku ti podrzavas u Svedskoj?
Sto si se dopovezao price o Grabovici.

Ona je samo navela Grabovicu kao primjer, ali poenta je bila da smo svi isti. Da su zrtva i agresor isti.
To je podanicki mentalitet, koji nas je i kostao genocida.

Sa istinom se ne moze ici na kompromis. Sa ideologijom Karadzica i Bobana ne mozes doci do zajednicke istine, i zato ne treba ni pokusavati. NS to zeli, i eto ih onda tamo. Nek se nadju na pola, i nadam se da ce probosanske snage to kazniti.

Kad uporedjujes nasu politicku scenu i Svedsku, ti mijesas kruske i jabuke. To je neuporedivo.

Ja vidim pozitvnih stvari sa obje strane politckoh spektra, znaci i desno i lijevo. Ako moram birati, onda sam negdje na centru, i malo desno :)

PS: Ne zivim u Svedskoj
kamberovica polje

#49538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamberovica polje »

Izbor je između metastaziranog raka kostiju u terminalnoj fazi (SDA i sateliti) i gripe (NS i ostali), pa birajte.
Kikibombona

#49539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

JohnnyS wrote: 08/03/2021 18:40 Kordić je instaliran na čelo Mostara voljom birača, a ne NSa. NS je prije izbora jasno dao do znanja da neće podržati ni kandidata HDZa ni SDA i za razliku od mnogih stranaka, svoje su obećanje i održali. Nezadovoljstvo izborom Kordića ispostavi biračima u Mostaru koji su glasali za koaliciju HDZ i SDA, a ne NSu.
Ovo je broj Srba i Hrvata u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

24 000
11 000
20 000

Pored toga, u BiH ima 130 000 OSTALIH.

...

Dakle, potencijalna glasacka baza, kada se oduzmu maloljetni, od 150 000, taman da iz kalkulacije izbacis SVE Bosnjake.

NS ima ukupno 48 000 glasova sto je trecina ove brojke.

...

Vecina glasaca NS, od ovih koje poznajem, je totalno izvan nacionalnih kalupa.

Ima tu djece 'mijesnih brakova', ima Bosanaca-ateista, Bosnjaka-ateista, Bosanaca-muslimana, Bosanaca-katolika, Bosanaca-peavoslavaca, Hrvata-ateista itd.

99% SDA-ovaca mozes staviti u jedan kalup, svi su kao jaje-jajetu.

NS ima daleko najvise identiteskog sarenila u glasackoj bazi.
N.N.

#49540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by N.N. »

Hatma je gripi dogodine, pa neka svojim mamama izmisljaju imena i tabire ratne proslosti onih koji su im guzove spasili prije 25 ljeta.
Sikter. :mrgreen:
fosna2014

#49541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

bunk wrote: 08/03/2021 18:31 Nasa stranka se moze svrstati u Bosnjacke liberalne stranke mada je to preveliki zalogaj za njih ,liberali su ipak nesto drugo..mozda Bosnjacki centar..i tu je prici kraj..
Kakva Svedska i bakraci a bez Bosnjaka bi imali manje glasova od broja clanova glavnog odbora..
Mislim da se NS (za sada ) može prije svega nazvati strankom ostalih. U mom okruženju deklarirani “Bosanci i ostali” glasaju za NS. Većinom, ne svi, a ima i Bošnjaka.
zlajaBHF

#49542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 19:23
JohnnyS wrote: 08/03/2021 18:40 Kordić je instaliran na čelo Mostara voljom birača, a ne NSa. NS je prije izbora jasno dao do znanja da neće podržati ni kandidata HDZa ni SDA i za razliku od mnogih stranaka, svoje su obećanje i održali. Nezadovoljstvo izborom Kordića ispostavi biračima u Mostaru koji su glasali za koaliciju HDZ i SDA, a ne NSu.

24 000
11 000
20 000

...

Dakle, potencijalna glasacka baza, kada se oduzmu maloljetni, od 150 000, taman da iz kalkulacije izbacis SVE Bosnjake.

...

Ima tu djece 'mijesnih brakova', ima Bosanaca-ateista, Bosnjaka-ateista, Bosanaca-muslimana, Bosanaca-katolika, Bosanaca-peavoslavaca, Hrvata-ateista itd.

Mislim da je obratno, simpatizeri NS-a svi imaju istu dijagnozu, kriza identiteta.

I ovo nije kritika, nego cinjenicno stanje, koje je sasvim logicno, sobzirom na nasu dalju i blizu proslost.

Za vrijeme rata, takvi su imali skloniste samo pod kontrolom ARBiH, danas istoj okrecu ledja....
fosna2014

#49543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

24 000
11 000
20 000

...

...

Mislim da dosta ljudi trpa Bosance automatski u Bošnjake jer ime ovo ono. Začudili bi se vjerovatno ko su im komšije. :D
fosna2014

#49544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

zlajaBHF wrote: 08/03/2021 19:41

24 000
11 000
20 000

...

...

Mislim da je obratno, simpatizeri NS-a svi imaju istu dijagnozu, kriza identiteta.

I ovo nije kritika, nego cinjenicno stanje, koje je sasvim logicno, sobzirom na nasu dalju i blizu proslost.

Za vrijeme rata, takvi su imali skloniste samo pod kontrolom ARBiH, danas istoj okrecu ledja....
Šta je to identitet?

Evo ja sam Bosanac (po popisu), pričam bosanski, rođen u Bosni, imam pasoš bosanski. Jel to dovoljno da sam po identitetu Bosanac?
zlajaBHF

#49545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

fosna2014 wrote: 08/03/2021 19:45

Šta je to identitet?

Evo ja sam Bosanac (po popisu), pričam bosanski, rođen u Bosni, imam pasoš bosanski. Jel to dovoljno da sam po identitetu Bosanac?
Nisam profesor sociologije da precizno mogu objasniti sirok pojam, kao sto je identitet.

Ti si ono kako se osjecas. Ako se osjecas Bosancem , da li je to jer svoj identitet vezes za drzavu BiH ili?
kamberovica polje

#49546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamberovica polje »

24 000
11 000
20 000

...

...

Ma ja, kopilad iz miješanog braka.
Nemoj se stidit, slobodno napiši šta misliš.
Kikibombona

#49547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

24 000
11 000
20 000

...

...

Pa vidi, ne mjerimo svi identitet po pripadnosti nekom plemenu ili sekti. Ja sam covjek i to mi je potpuno dovoljno, a oduvijek se trudim da budem koristan clan drustva... recimo, nikad u zivotu nisam ukrao ni 10 pfeninga, nikada nisam naudio drugome da bi stekao korist za sebe, nikada nisam nikoga osmekao ili izdao (ni u raji, ni u skoli, ni na poslu), nikad zbog nekog mog djela niko nije zaplakao (osim roditelja i djevojaka, ali to je druga prica) itd. Apsolutno nikakvu krizu nemam. Na popisu sam se izjasnio kao Bosanac-ateista, a na narednom se, ako budem ove pameti, uopste necu izjasniti po tim pitanjima. I mogu reci da se tako osjecam puno komotnije. Sto mi treba da budem dio neke grupe sa uhljebima, olosima, kriminalcima, ubicama, itd.?

Od nacije i vjere samo lopovi i bagra imaju koristi.
fosna2014

#49548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

zlajaBHF wrote: 08/03/2021 19:54
fosna2014 wrote: 08/03/2021 19:45

Šta je to identitet?

Nisam profesor sociologije da precizno mogu objasniti sirok pojam, kao sto je identitet.

Ti si ono kako se osjecas. Ako se osjecas Bosancem , da li je to jer svoj identitet vezes za drzavu BiH ili?
Da. Isto koliko i za jezik i za zemlju.
relativno84

#49549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by relativno84 »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 18:50 Znaci, Grabovica je osveta za Ahmice?
Vidi to s Irmom.
kluz franjo

#49550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Udario junak na junaka...
Kiki zna da su 99% glasača SDA iz istog kalupa (ostavio je barem 1% mogućnosti razlikovanja),
a ovaj neprecizni neprofesor sociologije zna da precizno SVI simpatizeri NS imaju istu dijagnozu - krizu identiteta (100%).
:-D

Baš bi me interesovalo kako bi forumski Zlaja to sa identitetskom krizom objasnio onom drugom Zlaji.
"Našem", "njihovom", "njegovom" Ibrahimoviću.
:meza1:
Locked