Ona, a mogu reci VI, jer se slazes snjom izjednacava ARBiH, HVO i VRS.Kikibombona wrote: ↑08/03/2021 18:13Zrtve su bili civili Grabovice, a njihovo ubistvo ne moze biti cisto.zlajaBHF wrote: ↑08/03/2021 18:05Nisam iznenadjen da je tebi ova izjava normalna.
Ovo je izjednacavanje zlocinca i zrtve. Po meni krajnje sramotna izjava.
ARBiH nije isto sto HVO i VRS.
Jedni su pocinili genocid, a drugi branili ideologiju koja se gradila na toleranciji.
Nemoj me pogresno shvatiti, ali ti sigurno nemas pojma kakve su vladajuce stranke u Svedskoj.
Ovdje su SVE stranke nacionalno obojene, manje vise. Nacionalni simboli i slicno su svetinja. Da ne pominjem jezik, hisoriju itd.
Naravno da nije isto. Je li neko rekao da je isto, osim SDA manipulatora? Karadzic i SDS su pocinili genocid, imali logore, masovne grobnice. HDZ je takodje imao logore, presudjeni su za UZP itd. Sve je to ispricano i poznato.
Da li su vladajuce stranke u Svedskoj vjerski obojene, da li im platforme sastavlja katolicka crkva, da li se zalazu za zabranu LGBT parada, da li govore protiv manjina, ukljucujuci nas Bosance?
Koju nasu stranku bi mogao usporediti sa svedskom strankama, bas me zanima. Koja nada stranka je VRIJEDNOSNO najbliza strankama u Svedskoj?
Jarane, ja bih volio da mi budemo kao Svedska a ne Irak ili Venecuela, ako me razumijes.
Izjednacava zrtvu agresiju i fasiste.
Kaze, svi smo mi imali svoje propuste
Propustom naziva UZP i genocid, zar ne?
Mozemo razlicita misljenja imati, ali meni, i vjerujem 95% Bosnjaka, se kosa na glavi dize kada cuje ovako nesto.
Opet ti govorim, mislim da ne znas mnogo o strankama u zapadnoj evropi. Rekao sam ti da su nacionalno mnogo vise obojeni, nego sto mislis.
Ovdje recimo postoji crkveno ministarstvo. Znaci cijelo ministarstvo je crkveno i bavi se crkvom.
Ovdje su vise tradicionalni nego kad nas....i te nacionalne tradicije i simboli su im mnogo vazniji, nego nama.
Mi nemamo liberlane stranke. NS se recimo nikad nebi borila za prava vehabija....