Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Grean

#49551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Grean »

Mala je glupa ali nevidjeno.

Ko' ona bi bila diplomata, pregovarala do besvjesti. Eh nedao joj Bog da se ona ovakva pametnica zadesila na takvim mjestima koja pominje sto bi joj pomogla njena nadobudnost.

Grehote sto se nije ranije rodila, ne bi mi morali ratovati.
ultima_palabra

#49552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

fosna2014 wrote: 08/03/2021 19:58
zlajaBHF wrote: 08/03/2021 19:54
fosna2014 wrote: 08/03/2021 19:45

Šta je to identitet?

Evo ja sam Bosanac (po popisu), pričam bosanski, rođen u Bosni, imam pasoš bosanski. Jel to dovoljno da sam po identitetu Bosanac?
Nisam profesor sociologije da precizno mogu objasniti sirok pojam, kao sto je identitet.

Ti si ono kako se osjecas. Ako se osjecas Bosancem , da li je to jer svoj identitet vezes za drzavu BiH ili?
Da. Isto koliko i za jezik i za zemlju.
Evo ja se identifikujem kao Bosnjak. Isto tako se identifikujem kao ljubitelj Zelje, Pink Floyda, Metallice, Coppole, Tarantina, Kundere, crnog piva, dobrih guzova i sisa... nije nacionalnost jedini identitet.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#49553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 08/03/2021 18:31 Nasa stranka se moze svrstati u Bosnjacke liberalne stranke mada je to preveliki zalogaj za njih ,liberali su ipak nesto drugo..mozda Bosnjacki centar..i tu je prici kraj..
Kakva Svedska i bakraci a bez Bosnjaka bi imali manje glasova od broja clanova glavnog odbora..
Briga i razmisljanje nasoj stranci ne 9restaje. Inace, kazes da su nebitni? :-)
drug_profi

#49554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

ultima_palabra wrote: 08/03/2021 20:15
Evo ja se identifikujem kao Bosnjak. Isto tako se identifikujem kao ljubitelj Zelje, Pink Floyda, Metallice, Coppole, Tarantina, Kundere, crnog piva, dobrih guzova i sisa... nije nacionalnost jedini identitet.
Ma jebiga niko nije savrsen. Moze se svakom desiti da navija za Zelju. Nije to sramota.
ultima_palabra

#49555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Sta hocu reci, za NS i slicne stranke nece glasati neko ko je profesionalni B/H/S ili mu se oko toga vrti univerzum.
statixx

#49556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Ima li Bosnjaka da jedu svinjetinu? :D
Patton44

#49557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

pemanapemani wrote: 08/03/2021 18:28
kluz franjo wrote: 08/03/2021 18:17
mahalik wrote: 08/03/2021 17:53 Benjamin Bejtović bivši suprug Bilsene Sahman u UO ZZO KS kao kadar NS
Divota
Samo kao informacija.
Bejtovic je doktor medicine, ako se ne varam hirurg i višegodišnji član savjeta za zdravstvo NS.
Pretpostavljam da mu je to referenca i kvalifikacija za člana UO ZZO KS, a ne to što je nečiji bivši suprug.
To su nebitne reference i kvalifikacije.
Da li je trcao i pohodio teretanu u blizini zgrade UO ZZO KS?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Trceci od svoje privatne klinike do centrale NS, protrcavo kraj ZZO.
drug_profi

#49558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

statixx wrote: 08/03/2021 20:27 Ima li Bosnjaka da jedu svinjetinu? :D
Ih sta ih ja znam.
bunk

#49559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 08/03/2021 20:16
bunk wrote: 08/03/2021 18:31 Nasa stranka se moze svrstati u Bosnjacke liberalne stranke mada je to preveliki zalogaj za njih ,liberali su ipak nesto drugo..mozda Bosnjacki centar..i tu je prici kraj..
Kakva Svedska i bakraci a bez Bosnjaka bi imali manje glasova od broja clanova glavnog odbora..
Moras nauciti razlikovati brigu i sarkasticni komentar.
Image
kluz franjo

#49560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

izvrsni direktor wrote: 08/03/2021 20:16
Kakvi crno nebitni. Pa zar ne čitaš šta se piše?
Namjerno prehlađeni Peđa je veća opasnost za Bošnjake i Sarajevo od Eugena Savojskog. O Irmi Baraliji i namjerno zaraženoj Boški Čavar da ne govorimo.
A i kriza identiteta simpatizera NS je generalno opasnija od pandemijske krize.
zlajaBHF

#49561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 19:57

Pa vidi, ne mjerimo svi identitet po pripadnosti nekom plemenu ili sekti. Ja sam covjek i to mi je potpuno dovoljno, a oduvijek se trudim da budem koristan clan drustva... recimo, nikad u zivotu nisam ukrao ni 10 pfeninga, nikada nisam naudio drugome da bi stekao korist za sebe, nikada nisam nikoga osmekao ili izdao (ni u raji, ni u skoli, ni na poslu), nikad zbog nekog mog djela niko nije zaplakao (osim roditelja i djevojaka, ali to je druga prica) itd. Apsolutno nikakvu krizu nemam. Na popisu sam se izjasnio kao Bosanac-ateista, a na narednom se, ako budem ove pameti, uopste necu izjasniti po tim pitanjima. I mogu reci da se tako osjecam puno komotnije. Sto mi treba da budem dio neke grupe sa uhljebima, olosima, kriminalcima, ubicama, itd.?

Od nacije i vjere samo lopovi i bagra imaju koristi.
Naravno, identitet ne mora da se veze za drzavu, naciju ili vjeru. Zato ja i govorim da bi NS-u bilo isto i da je Beograd poklopi sve ovdje. Njima bi bilo isto, ili bolje....jer bi se tad drzava okrenula ekonomiji.

Sto se tice ostatka, i ja za ebe isto mogu reci. Ljudima sam samo valjao, nikad suprotno.

Kriminalaca i olosa ima medju svima, ne samo Bosnjacima ;)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

da nema ne bi džaba Fatmir išao u Puraćić na vašar😂
zlajaBHF

#49563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

fosna2014 wrote: 08/03/2021 19:58
zlajaBHF wrote: 08/03/2021 19:54
fosna2014 wrote: 08/03/2021 19:45

Šta je to identitet?

Evo ja sam Bosanac (po popisu), pričam bosanski, rođen u Bosni, imam pasoš bosanski. Jel to dovoljno da sam po identitetu Bosanac?
Nisam profesor sociologije da precizno mogu objasniti sirok pojam, kao sto je identitet.

Ti si ono kako se osjecas. Ako se osjecas Bosancem , da li je to jer svoj identitet vezes za drzavu BiH ili?
Da. Isto koliko i za jezik i za zemlju.
Pa i ja se tako sjecam, stim da bi jos dodao narod.

Ja sam se izjasnio kao Bosnjak.
statixx

#49564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

JoseMujica wrote: 08/03/2021 20:40
Trebalo bi ih nekako obiljeziti k'o sto je Zaha predlagao za pedere. :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#49565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

statixx wrote: 08/03/2021 20:43
JoseMujica wrote: 08/03/2021 20:40
Trebalo bi ih nekako obiljeziti k'o sto je Zaha predlagao za pedere. :mrgreen:

najbolji biljeg je pušćat budalu da progovori
Škobo Habu

#49566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

Hank Paldum wrote: 08/03/2021 19:14
Ja kada Bošku Ćavar čujem kako priča o ugroženosti Hrvata ja sve mislim neka pariška dama a ne da je Dragan Čović sa perikom.
Srećom postoje i oni koji poznaju određene stvari daleko bolje, pa tako i činjenicu da je HDZ Ćavarovoj posredstvom određenih kanala nudio sto hiljada maraka samo da dadne glas Kordiću.
zlajaBHF

#49567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlajaBHF »

Škobo Habu wrote: 08/03/2021 21:39
Hank Paldum wrote: 08/03/2021 19:14
Ja kada Bošku Ćavar čujem kako priča o ugroženosti Hrvata ja sve mislim neka pariška dama a ne da je Dragan Čović sa perikom.
Srećom postoje i oni koji poznaju određene stvari daleko bolje, pa tako i činjenicu da je HDZ Ćavarovoj posredstvom određenih kanala nudio sto hiljada maraka samo da dadne glas Kordiću.
Znaci HDZ-u je bilo bitno mjesto gradonacelnika?
pemanapemani

#49568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Jednostavno, imas izbor -Hrvati poput Boske, Ivane, Ivana i Srbe poput Vojina i ekipe iz BL ili HDZ i SNSD.

Jos jednostavnije, ako zelis graditi gradjansku BiH, izabrat ces Bosku i Vojina umjesto Covica i Dodika.

Sa Boskom i Vojinom imas prostor za napredak, ispravljanje gresaka, objasnjavanje, revidiranje nekih stavova...

Da se razumijemo, ovo sa Ivanom Maric je greska iz milion razloga, ali ostalo je mjesta za ispravku.
Hemel

#49569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hemel »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/oglasil ... /210308154

Nije majka karala Muju sto se kockao nego sto se vadio.

Sta kaze, nisam Titami, sve volim ali mene neki mrze, ja bi i vise od gradonacelnika ali eto podmecu mi...

Nemoj se vaditi, decidno si rekla!
dembele

#49570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dembele »

Da, da Ivana.
Pogrešno si shvaćena, pogrešno je prevedeno, izvučeno iz konteksta a do sutra će osvanuti još neka otrcana diplomatska fraza uobičajena za političke autogolove i slične zajebe.
Man of steel

#49571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Man of steel »

U čitavoj priči najmanje mi je bitno ko zauzima poziciju jednog od dvojice dogradonačelnika.

Meni je bitno da li je ta pozicija uopšte neophodna iz ugla građana koji to sve plaćaju.
tutku

#49572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

mirsek wrote: 08/03/2021 17:26
tutku wrote: 08/03/2021 17:17
Kikibombona wrote: 08/03/2021 16:40

Ja iznosim svoj stav, a nisam clan NS. Istina, glasam za njih kao najmanje zlo u BH politickoj zabokrecini.

...

Za NS ne glasaju seljaci, to je cinjenica. Pogledaj rezultate na CIK stranici, vidjet ces da u selima imaju 0 glasova. U zenickim selima, a to sam provjerio, imaju 0 glasova. To je jednostavno tako.

I to nije slucaj samo kod nas. U naprednoj Americi i Evropi njihovi seljaci ne glasaju za liberalne opcije. Mahom glasaju za konzervativne vjernike. Pogledaj rezultate glasanja u Americi, Tramp uvjerljivo pobjedjuje u seoskim, ruralnim sredinama. Ovo su jarane notorne cinjenice koje lako mozes provjeriti.
Problem je sto su te cinjenice u politickom smislu irelevantne. Svaki glas vrijedi jednako, i seljacki i gradjanski, i to je jedino ispravno.

Misljenje da je normalno da se neka stranka ogranici samo na glasove vrlo uskog kruga glasaca dovodi u pitanje postojanje takve stranke. Svakoj bi cilj trebala biti vlast, a ne prelazak cenzusa kako bi se neko uhljebio u opoziciji. O tome je rijec
Ne slazem se, ne treba se drasticno odricati principa i ideala samo da bi se svakome dodvorilo i doslo na vlast. Moze se aktivno raditi da se ljudi uvjere da tvoji programi nude nesto dobro ali ako se vecina ne slaze sa tim neka tako i bude, neka onaj drugi vodi drzavu do narednih izbora pa onda idemo ponovo.

Ne znam otkud ti da sam ja rekao da se treba odreci principa i ideala, a pogotovo dodvoravati glasacima. NS ima vecih problema svakako.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

prvo osuđujem svaki vid vrijeđanja ivane na nacionalnoj osnovi.

sa druge strane, ista ivana ne uživa baš neku popularnost u javnosti zbog svoje "nezavinosti" koja je svima, manje više, poznata.

još dok sam bio u sdpu, vrtila se oko lagumdžije i bila je njegov favorit za neku poziciju i zbog otpora unutar partije, to se nikada nije realiziralo, ali je svojom nezavisnošću garantirano nagrađena. dugo se pričalo da je uposlenica ministarstva vanjskih poslova, ali nisam baš siguran u to.

ovo što je sada ugledalo svjetlo dana, je odvratno, jer je rekla ono što misli o bošnjacima ili muslimanima u bosni i hercegovini. ovo i jeste uvreda, jer je de facto iznijela stav da imaju kompleks niže vrijednosti i termin bošnjaci je nastao samo kao oponent terminima srbi i hrvati koji su datirali u jugoslaviji. nabacila je volej sda i najviše bi na nišanu bio dino.

naša stranka neka odustane od nje i neka nikome ne gura prste u oči, a vala svatko tko je makar malo pametan bi se davno trebao distancirati od nje.
Last edited by malakh on 08/03/2021 23:37, edited 1 time in total.
Kikibombona

#49574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

pemanapemani wrote: 08/03/2021 22:25 Jednostavno, imas izbor -Hrvati poput Boske, Ivane, Ivana i Srbe poput Vojina i ekipe iz BL ili HDZ i SNSD.

Jos jednostavnije, ako zelis graditi gradjansku BiH, izabrat ces Bosku i Vojina umjesto Covica i Dodika.

Sa Boskom i Vojinom imas prostor za napredak, ispravljanje gresaka, objasnjavanje, revidiranje nekih stavova...

Da se razumijemo, ovo sa Ivanom Maric je greska iz milion razloga, ali ostalo je mjesta za ispravku.
SDA ce uvijek izabrati Srbe i Hrvate iz SDA/SNSD i HDZ. To samo budala ne vidi. Njima odgovara trajna torovska homogenizacija jer je samo to garant opstanka na vlasti i slobodi.

A normalne BiH nema NIKAD bez ucesca odredjenog procenata Srba i Hrvata. Cak i oni sto su radili i govorili ruzno, POD USLOVOM DA NISU ZLOCINCI, trebaju dobiti prijemu ruku ako su korigovali stavove. To naravno ako je ljudima stalo do buducnosti BiH.

Eto i ta Martina, nekada je govorila ruzno pa je korigovala stavove i sada predstavlja BiH u Ceskoj. Zar to nije pozitivna prica?

I Ivana zasluzuje da se popravi, mada naravno ne treba sada biti izabrana, jer ju je ovaj video trenutno kompromitirao.
tutku

#49575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kikibombona wrote: 08/03/2021 17:41
tutku wrote: 08/03/2021 17:17Problem je sto su te cinjenice u politickom smislu irelevantne. Svaki glas vrijedi jednako, i seljacki i gradjanski, i to je jedino ispravno.

Misljenje da je normalno da se neka stranka ogranici samo na glasove vrlo uskog kruga glasaca dovodi u pitanje postojanje takve stranke. Svakoj bi cilj trebala biti vlast, a ne prelazak cenzusa kako bi se neko uhljebio u opoziciji. O tome je rijec
Kako ces se približiti konzervativnim vjerniku, izrazito nacionalno i vjerski obojenom, a da pri tome ne izgubis glasacku bazu?

Kako ces ljudima u Sericima objasniti da je LGBT parada potrebna a da te ne napadnu krampovima i lopatama?

Nema od toga nista.

...
NS moze biti dio vlasti u saradnji sa drugim strankama kao sto je slucaj u Kantonu Sarajevo.
Konzervativnih vjernika i slicnog je u bih manje od 10%. Hoces dokaz - pobjeda sdpa 2010. Trubim ko majmun da ideoloske podjele u politici u BIH NE POSTOJE. A svi se vrte ovdje manje vise oko toga.

No NS i njihovi glasaci se uvijek mogu povlaciti za taj neodrzivi argument koji ti spominjes. Car je go, no nema niko da to prizna.
Locked