Ako je privatni posjed ok.
Ako je javna površina nije ok.
Ma.sta.kaaaa.zes.palermo wrote: ↑14/08/2025 20:36Drzava Bosna I Hercegovina, zajednicka historija, jezik, mitovi, baklava, fudbalska reprezenyacija....ja se isikreno nadam da.si samo.kalav provokator, u suprotnom kuku tebi a I nama.sa.tobom.zbog tvoje pameti.
Vidi, znamo da nisu interesantna onima kome je vjera nebitna stvar i/ili koji su navikli da podvijaju rep na ovakve stvari. Slična spika kao i sa Višegradom. Kao svi se zgrožavaju na četnička postrojavanja, a niko nema ni inicijative, ni petlje, ni volje da se pojavi u Višegradu u bilo kakvom kolektivu. Domet je laprdanje na forumu. Još kao tačka na "i", pojedinci ovdje svjesno ili nesvjesno lažu da se Musa nije pojavio u Višegradu, a jeste, postoje fotografije. To što u Širokom Brijegu ne živi nijedan musliman nije ni povod, niti razlog da se ženi muslimanki zabranjuje pravo na upražnjavanje vjere. Tebi i takvima je veći problem Musa, nego "tolerantni" Širokobriježani kojima smeta bilo šta što ima bilo kakvu vezu sa muslimanima. Ako ti ovo nije dovoljna referenca stanja uma u tom kraju, slobodno se referiši na Puljića (za kojeg su vjerovatno mislili da je jedan od balija iz Sarajeva) i na njihovo veličanje ratnih zločinaca.HelaS wrote: ↑14/08/2025 20:26Odlazak u grad u kojem ne živi nijedan musliman, tamo da klanja namaz na otvorenom ne bi li pokazao muslimanska muda, kao da su nekom interesantna, i spominjanje oružja, u bilo kojem kontekstu, nije ništa drugo nego jedna prosta seljačka provokacija s ciljem dizanja tenzija koju su mnogi popušili, vjerovatno srčano priželjkujući slično. Tačno se ovdje osjeti "Musin smrad" u mnogim postovima podrške i odobravanja njegovog "životnog djela"![]()
Ko ti je bolan to pricao...citao ti na forumu Klixa....a sam si se posro, nista ja tu nisam ucestvovao4L0n3 wrote: ↑14/08/2025 21:03Ma.sta.kaaaa.zes.
Ateisti se obicno izjasnjavaju kao bosanci ili se jednostavno ne izjasnjavaju, pitao sam covjeka iz radoznalosti. Nije nikakva provokacija al nek si mu ti advokata odglumio i jos me posro, mars.
Bosnjak sam, musliman, odgojen u takvom porodicnom duhu , zavrsio mekteb , naucio sufaru, ucenje u Kur'anu, relartivno "aktivni" vjernik ako se ovako moze reci, nisam besvakat ali nisam neko i ko izbjegava dzamiju .. e sad cemu ovaj uvod, cisto radi preskakanja etiketiranja (fgr, multi kulti , u nekom diskursu ne kazem tvom komunjara i slicno) ali ja stvarno u ovom i ovakvom potezu ne vidim nista vjersko , islamsko, NASE TRADICIONALNO. Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato. I da, necu uopste reci krivi su crveni,zeleni ili plavi, krivo je obrazovanje i nedostatak autoriteta vodje , a kada toga nema ovakvi poput musa postaju mainstream pojave..Prpa.ba wrote: ↑14/08/2025 19:59 Kakvo orgijanje i izljevi zuci i ciste mrznje prema muslimanima. Te nindze, zabradjeni, klanjaci na speedu, bradurine, pogan, kozojebi, izazivaci mrznje, mora se znati "ordnung" u "europi"..
I istovremeno hvalospjevi nekakvim redovnicima fundamentalistima bez kojih kao ne bi bilo Bosne, krscankama koje tihuju..
Raskos klixovske multikulture..![]()
Zasto je bitno je li ok ? Uosyalom oni koji se osjecaju vlasncima.na podrucji dogadaja (izmedju ostalog I doticni muskarac) svakako misle da je ok
Uzp niko ne dovodi u pitanje.
To je sve krivica vlasti i IZ. A moglo se drugacije da nije guzica zinula.Labirint wrote: ↑14/08/2025 21:18 Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato.
And because France is a secular country, religious buildings must be financed by private donors alone. The governments of Qatar, Algeria, Kuwait and Saudi Arabia have all offered their support. But Marseille’s Muslim leaders have refused – unwilling for their mosque to be affiliated with Salafists or other extremists, and keen that the mosque remain under Marseillaise control, headed by a French imam.
The mosque is thus a symbol of moderation that many people think is vital. “These Kalashnikov rings [the gangs who fired on police in Castellane] have nothing to do with Muslim people,” says Benoit Gilles, a journalist for La Marseillaise. “Ninety-nine percent of Muslims in France are not extremist, and they want to show that Islam is also part of the French culture. This is why they want the Grand Mosque to be run by a French imam, not someone from a Middle Eastern country.”
Razuman komentar, ne vidim sto bi te bilo ko zbog njega etiketirao.Labirint wrote: ↑14/08/2025 21:18 ja stvarno u ovom i ovakvom potezu ne vidim nista vjersko , islamsko, NASE TRADICIONALNO. Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato. I da, necu uopste reci krivi su crveni,zeleni ili plavi, krivo je obrazovanje i nedostatak autoriteta vodje , a kada toga nema ovakvi poput musa postaju mainstream pojave..
Iskren da ti budem oko tog presretanja veze nemam, nisam nigdje procitao a sve i da je bilo nije nikakvo iznenadjenje - tom plemenu je u krvi da uskace i presrece tako da nikakvo cudo. Ja ovdje samo zelim da potenciram da su kojekakve muse dio naseg drustva, sto samo po sebi nije problem dok ne postanu agresivni a oni nisu agresivni samo u ovom kontekstu vec ta tiha agresija kroz dzemate traje zadnjih 30 godina. I ne, nije mi normalno da neko klanja na livadi,uz cestu, u haustoru na utakmici... jednostavno jer za to ne postoje HIGIJENSKI uslovi a te selefijsko- talibanske metode nek praktikuju u Kandaharu ovdje mi nije normalno , bilo da je Ferhadija u pitanju ili ulica maksa luburica u listici.Prpa.ba wrote: ↑14/08/2025 22:57Razuman komentar, ne vidim sto bi te bilo ko zbog njega etiketirao.Labirint wrote: ↑14/08/2025 21:18 ja stvarno u ovom i ovakvom potezu ne vidim nista vjersko , islamsko, NASE TRADICIONALNO. Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato. I da, necu uopste reci krivi su crveni,zeleni ili plavi, krivo je obrazovanje i nedostatak autoriteta vodje , a kada toga nema ovakvi poput musa postaju mainstream pojave..
Reakcija Muse na verbalno nasilje nad muslimanima u ZHK je cisto dnevnopoliticka i u fazonu "drzite me da ga ne prebijem", a Boga moli da ga neko sprijeci. Medjutim, ovdje treba razdvojiti Musinu pojavu i fejsbuk politiku od cinjenice da se iz ZHK salje poruka mrznje prema Bosnjacima i muslimanima, da su radikalni krscani koji tamo borave pokazali i zelju da vaninstitucionalno djeluju presrecuci vozila na javnim putevima, i da nekad i serije ofirnih fejsbuk poteza mogu drustvenu diskusiju odvesti u nekom svom pravcu samo ako je tlo plodno. A postaje plodno.
Sad, zasto sve veci broj Bosnjaka pocinje makar stidljivo i verbalno podrzavati ovakav cak i povrsni konfrontacijski pristup, to je pitanje za vjerske i politicke elite u Bosnjaka.
Konfrontacijski pristup, velisPrpa.ba wrote: ↑14/08/2025 22:57Razuman komentar, ne vidim sto bi te bilo ko zbog njega etiketirao.Labirint wrote: ↑14/08/2025 21:18 ja stvarno u ovom i ovakvom potezu ne vidim nista vjersko , islamsko, NASE TRADICIONALNO. Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato. I da, necu uopste reci krivi su crveni,zeleni ili plavi, krivo je obrazovanje i nedostatak autoriteta vodje , a kada toga nema ovakvi poput musa postaju mainstream pojave..
Reakcija Muse na verbalno nasilje nad muslimanima u ZHK je cisto dnevnopoliticka i u fazonu "drzite me da ga ne prebijem", a Boga moli da ga neko sprijeci. Medjutim, ovdje treba razdvojiti Musinu pojavu i fejsbuk politiku od cinjenice da se iz ZHK salje poruka mrznje prema Bosnjacima i muslimanima, da su radikalni krscani koji tamo borave pokazali i zelju da vaninstitucionalno djeluju presrecuci vozila na javnim putevima, i da nekad i serije ofirnih fejsbuk poteza mogu drustvenu diskusiju odvesti u nekom svom pravcu samo ako je tlo plodno. A postaje plodno.
Sad, zasto sve veci broj Bosnjaka pocinje makar stidljivo i verbalno podrzavati ovakav cak i povrsni konfrontacijski pristup, to je pitanje za vjerske i politicke elite u Bosnjaka.
Znaci, tri godine poslije ove poruke mu trebalo da dođe do Visegrada.. i to dosao sa 5,6 ljudi, pa ga povratnici brze bolje potjerali nazad.canvra888 wrote: ↑14/08/2025 19:24Bio je u Višegradu sa VND ekipom 2022. Ima sve na internetu, ko želi da nađe. NIje 1000 ljudi, ali otišao je ko je otišao, većina nas se ne obično i ne počeše povodom četničkog postrojavanja u Višegradu ili je eventualno domet naprđivanje na forumu onih koji odu.LSD wrote: ↑14/08/2025 17:08dale cooper wrote: ↑14/08/2025 14:59 Ma iz aviona je jasno da je ovaj performans Muse naručena stvar, posebno kada se vidi na koji način o tome pišu mediji iz susjedstva i koliko
pridaju značaja. Kao i uvijek ovdje treba pratiti trag novca i vidjeti ko zaista finansira ovog lika.
Prije 6 godina, kada su se cetnici postrojavali u Visegradu ispred biste cica Draze - Sanin Musa je ispred Begove dzamije (sa poprilicnne distance od Visegrada) porucio neke stvari cetnicima![]()
Al samo porucionije mako q da krene prema Visegradu sa 1.000 ljudi, da rastjera tu bradatu bandu.
Ljudi su bili stočari, razumljivo da će klanjati na otvorenom, u prirodi.canvra888 wrote: ↑14/08/2025 14:20Evo jošesso_sa wrote: ↑14/08/2025 14:14E jest ti primjer, u PMlast mohicans wrote: ↑14/08/2025 14:00 Malo te ove historijske činjenice demantuju doduše prva lokacije evropska Njemačka, tad smo ko biva bili Evropljani, ali se namaz obavlja vani. S tim da su Bošnjaci tad bili bliži fašistoidnim današnjim Hrvatima. Druga lokacija neka šuma,možda i Bosna za vrijeme Austrougarske.Uzeo SS jedinicu, radikalce da mi pokaže
Klanjale su pojedine jedinice i u posljednjem ratu, pa to ne znači da je uvijek bilo običaj. A i te jedinice su također pripadale znamo dobro kojoj "struji"
Kada mi nađeš u tim istorijskim činjenicama slike gdje obični stanovnici ove zemlje redovno klanjaju po livadama, onda možemo pričati![]()
![]()
I opet je bio, za razliku od 99,99% Bošnjaka pa makar i 3 godine poslije. Jesi l' ti bio legendo pa smatraš da si kredibilan da mu po tom pitanju diskredituješ odlazak?LSD wrote: ↑14/08/2025 23:59Znaci, tri godine poslije ove poruke mu trebalo da dođe do Visegrada.. i to dosao sa 5,6 ljudi, pa ga povratnici brze bolje potjerali nazad.canvra888 wrote: ↑14/08/2025 19:24Bio je u Višegradu sa VND ekipom 2022. Ima sve na internetu, ko želi da nađe. NIje 1000 ljudi, ali otišao je ko je otišao, većina nas se ne obično i ne počeše povodom četničkog postrojavanja u Višegradu ili je eventualno domet naprđivanje na forumu onih koji odu.LSD wrote: ↑14/08/2025 17:08
Prije 6 godina, kada su se cetnici postrojavali u Visegradu ispred biste cica Draze - Sanin Musa je ispred Begove dzamije (sa poprilicnne distance od Visegrada) porucio neke stvari cetnicima![]()
Al samo porucionije mako q da krene prema Visegradu sa 1.000 ljudi, da rastjera tu bradatu bandu.
Sjajno![]()
![]()
Ja i dalje ne vidim po čemu se njihovo klanjanje na livadi suštinski razlikuje, bili stočari ili emeritusi?KraljicaIzJajca wrote: ↑15/08/2025 00:02Ljudi su bili stočari, razumljivo da će klanjati na otvorenom, u prirodi.canvra888 wrote: ↑14/08/2025 14:20Evo jošesso_sa wrote: ↑14/08/2025 14:14
E jest ti primjer, u PMUzeo SS jedinicu, radikalce da mi pokaže
Klanjale su pojedine jedinice i u posljednjem ratu, pa to ne znači da je uvijek bilo običaj. A i te jedinice su također pripadale znamo dobro kojoj "struji"
Kada mi nađeš u tim istorijskim činjenicama slike gdje obični stanovnici ove zemlje redovno klanjaju po livadama, onda možemo pričati![]()
![]()
157291_14896_foto7.jpg (640×568) https://share.google/16Qb5c3S6QkPjVo7F
Regija Cazin, početkom 20.st.
Bezveze ides na ad hominem, nisam ja tema.canvra888 wrote: ↑15/08/2025 00:34I opet je bio, za razliku od 99,99% Bošnjaka pa makar i 3 godine poslije. Jesi l' ti bio legendo pa smatraš da si kredibilan da mu po tom pitanju diskredituješ odlazak?
Pa bio sam i ja jarane u Višegradu, nekad s porodicom u prolazu, pusti to.LSD wrote: ↑15/08/2025 00:38Bezveze ides na ad hominem, nisam ja tema.
Al odgovoricu ti, bio sam u Visegradu...onako turisticki, isto ko i Musa...samo sto ja nisam nikad slao cetnicima kurchevite poruke![]()
Aha, toliko su se usrali Muse te 2022, da su se i 23 i 24 uredno pstrojavali u cast cica Draze...samo tad nidje naseg gazije Sanjina....on jednom dosao i to je to od njega....ne treba pretjerivati, ha ja.
I kao takav, opet uradio više nego svi laprditelji na forumu, koji su eksperti u svemu osim u konkretnim stvarima.LSD wrote: ↑15/08/2025 00:58Aha, toliolko su se usrali Muse te 2022, da su se i 23 i 24 uredno pstrojavali u cast cica Draze...samo tad nidje naseg gazije Sanjina....on jednom dosao i to je to od njega....ne treba pretjerivati, ha ja.
Otisao 2022 sa par likova,.slikao sa na mostu i od sebe napravio mit.
Pusti bogati te price.