Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

BAK-eV

#41201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

palermo wrote: 14/08/2025 15:26
BAK-eV wrote: 14/08/2025 15:09
palermo wrote: 14/08/2025 12:30

Drug, prijatelj, radisa, stedisa, krscanin, Hrvat....
Mislio sam po kojem pravu on ima nekome nešto naređivati, prijetiti, ometati?
Žena klanja na javnoj površini i šta on ima s tim?
Pa pravu vlasnistva, pravu gazde, pa danas.sam deset puta to napisao, jbm mu.misa. ti ne shvayas da je to njegovo (njihovo) a da.si ti tu samo onoliko koliko ti on(i) dozvole.
Ako je privatni posjed ok.
Ako je javna površina nije ok.
4L0n3

#41202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

palermo wrote: 14/08/2025 20:36
4L0n3 wrote: 14/08/2025 19:49
Vjecita_zavrzlama wrote: 14/08/2025 19:14

A sta ako sam Bosnjak a ateist?
Tesko tebi i ostaloj trojici :D salim se, nista zato, i to je bosnjak sasvim legitimno mada ne znam sta te za bosnjastvo veze ako si ateista ?
Drzava Bosna I Hercegovina, zajednicka historija, jezik, mitovi, baklava, fudbalska reprezenyacija....ja se isikreno nadam da.si samo.kalav provokator, u suprotnom kuku tebi a I nama.sa.tobom.zbog tvoje pameti.
Ma.sta.kaaaa.zes.
Ateisti se obicno izjasnjavaju kao bosanci ili se jednostavno ne izjasnjavaju, pitao sam covjeka iz radoznalosti. Nije nikakva provokacija al nek si mu ti advokata odglumio i jos me posro, mars.
Last edited by 4L0n3 on 14/08/2025 21:08, edited 1 time in total.
canvra888

#41203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

HelaS wrote: 14/08/2025 20:26
canvra888 wrote: 14/08/2025 20:19
HelaS wrote: 14/08/2025 20:09

Ubijeđen sam da će Musa biti pravosudno procesuiran i da će dobiti adekvatnu kaznu, i on i njegovi provokatori. Samo će nalogodavci i dalje da se smiju i traže novu budaletinu
To šta misliš je irelevantno. Posebno sa prvobitnom stavkom za koju si se uhvatio - oko nošenja oružja. Ja sam samo napisao da je on eksplicitno pozivao da se oružje ne nosi, a ne nosi, kako pojedini spinuju ovdje.
Odlazak u grad u kojem ne živi nijedan musliman, tamo da klanja namaz na otvorenom ne bi li pokazao muslimanska muda, kao da su nekom interesantna, i spominjanje oružja, u bilo kojem kontekstu, nije ništa drugo nego jedna prosta seljačka provokacija s ciljem dizanja tenzija koju su mnogi popušili, vjerovatno srčano priželjkujući slično. Tačno se ovdje osjeti "Musin smrad" u mnogim postovima podrške i odobravanja njegovog "životnog djela" :-)
Vidi, znamo da nisu interesantna onima kome je vjera nebitna stvar i/ili koji su navikli da podvijaju rep na ovakve stvari. Slična spika kao i sa Višegradom. Kao svi se zgrožavaju na četnička postrojavanja, a niko nema ni inicijative, ni petlje, ni volje da se pojavi u Višegradu u bilo kakvom kolektivu. Domet je laprdanje na forumu. Još kao tačka na "i", pojedinci ovdje svjesno ili nesvjesno lažu da se Musa nije pojavio u Višegradu, a jeste, postoje fotografije. To što u Širokom Brijegu ne živi nijedan musliman nije ni povod, niti razlog da se ženi muslimanki zabranjuje pravo na upražnjavanje vjere. Tebi i takvima je veći problem Musa, nego "tolerantni" Širokobriježani kojima smeta bilo šta što ima bilo kakvu vezu sa muslimanima. Ako ti ovo nije dovoljna referenca stanja uma u tom kraju, slobodno se referiši na Puljića (za kojeg su vjerovatno mislili da je jedan od balija iz Sarajeva) i na njihovo veličanje ratnih zločinaca.
canvra888

#41204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

PM72 wrote: 14/08/2025 20:22 Pomenut je odlazak u Višegrad
U drugoj diskusiji od one na koju si se ti nadovezao.
palermo

#41205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

4L0n3 wrote: 14/08/2025 21:03
palermo wrote: 14/08/2025 20:36
4L0n3 wrote: 14/08/2025 19:49

Tesko tebi i ostaloj trojici :D salim se, nista zato, i to je bosnjak sasvim legitimno mada ne znam sta te za bosnjastvo veze ako si ateista ?
Drzava Bosna I Hercegovina, zajednicka historija, jezik, mitovi, baklava, fudbalska reprezenyacija....ja se isikreno nadam da.si samo.kalav provokator, u suprotnom kuku tebi a I nama.sa.tobom.zbog tvoje pameti.
Ma.sta.kaaaa.zes.
Ateisti se obicno izjasnjavaju kao bosanci ili se jednostavno ne izjasnjavaju, pitao sam covjeka iz radoznalosti. Nije nikakva provokacija al nek si mu ti advokata odglumio i jos me posro, mars.
Ko ti je bolan to pricao...citao ti na forumu Klixa....a sam si se posro, nista ja tu nisam ucestvovao
Point.

#41206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Puno nervoze na temi.
Labirint

#41207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Labirint »

Prpa.ba wrote: 14/08/2025 19:59 Kakvo orgijanje i izljevi zuci i ciste mrznje prema muslimanima. Te nindze, zabradjeni, klanjaci na speedu, bradurine, pogan, kozojebi, izazivaci mrznje, mora se znati "ordnung" u "europi"..

I istovremeno hvalospjevi nekakvim redovnicima fundamentalistima bez kojih kao ne bi bilo Bosne, krscankama koje tihuju.. :lol:

Raskos klixovske multikulture.. :lol:
Bosnjak sam, musliman, odgojen u takvom porodicnom duhu , zavrsio mekteb , naucio sufaru, ucenje u Kur'anu, relartivno "aktivni" vjernik ako se ovako moze reci, nisam besvakat ali nisam neko i ko izbjegava dzamiju .. e sad cemu ovaj uvod, cisto radi preskakanja etiketiranja (fgr, multi kulti , u nekom diskursu ne kazem tvom komunjara i slicno) ali ja stvarno u ovom i ovakvom potezu ne vidim nista vjersko , islamsko, NASE TRADICIONALNO. Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato. I da, necu uopste reci krivi su crveni,zeleni ili plavi, krivo je obrazovanje i nedostatak autoriteta vodje , a kada toga nema ovakvi poput musa postaju mainstream pojave..
palermo

#41208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

BAK-eV wrote: 14/08/2025 20:59
palermo wrote: 14/08/2025 15:26
BAK-eV wrote: 14/08/2025 15:09

Mislio sam po kojem pravu on ima nekome nešto naređivati, prijetiti, ometati?
Žena klanja na javnoj površini i šta on ima s tim?
Pa pravu vlasnistva, pravu gazde, pa danas.sam deset puta to napisao, jbm mu.misa. ti ne shvayas da je to njegovo (njihovo) a da.si ti tu samo onoliko koliko ti on(i) dozvole.
Ako je privatni posjed ok.
Ako je javna površina nije ok.
Zasto je bitno je li ok ? Uosyalom oni koji se osjecaju vlasncima.na podrucji dogadaja (izmedju ostalog I doticni muskarac) svakako misle da je ok
Rothmans

#41209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rothmans »

canvra888 wrote: 14/08/2025 20:05 Danas ih "trkeljali" zbog pokrivene osobe (koja nije nikog uzurpirala), prije 15 godina ubijen Sarajlija, prije 30-ak godina gajili UZP ideje i njegovali izvršioce istih. Zaključak - opet muslimani krivi za sve.
Uzp niko ne dovodi u pitanje.
P.s. jos se ne zna identitet maskirane osobe ciji je performans povod da se po listici maltretiraju Bosnjaci i da nam se jos jednom pokaze da smo rahat samo na 25 % teritorije nekadasnje bih.
statixx

#41210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Labirint wrote: 14/08/2025 21:18 Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato.
To je sve krivica vlasti i IZ. A moglo se drugacije da nije guzica zinula.
And because France is a secular country, religious buildings must be financed by private donors alone. The governments of Qatar, Algeria, Kuwait and Saudi Arabia have all offered their support. But Marseille’s Muslim leaders have refused – unwilling for their mosque to be affiliated with Salafists or other extremists, and keen that the mosque remain under Marseillaise control, headed by a French imam.

The mosque is thus a symbol of moderation that many people think is vital. “These Kalashnikov rings [the gangs who fired on police in Castellane] have nothing to do with Muslim people,” says Benoit Gilles, a journalist for La Marseillaise. “Ninety-nine percent of Muslims in France are not extremist, and they want to show that Islam is also part of the French culture. This is why they want the Grand Mosque to be run by a French imam, not someone from a Middle Eastern country.”
liyf

#41211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by liyf »

Ja se izvinjavam, ali za ove malo upućenije pitanje. Je li ovaj Semir Hambo mentalno zdrava osoba, vidim da ovdje pišete o ovom levatu Musi pa da pitam.
Optimus09

#41212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Optimus09 »

:bih:
Last edited by Optimus09 on 15/08/2025 05:08, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#41213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Labirint wrote: 14/08/2025 21:18 ja stvarno u ovom i ovakvom potezu ne vidim nista vjersko , islamsko, NASE TRADICIONALNO. Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato. I da, necu uopste reci krivi su crveni,zeleni ili plavi, krivo je obrazovanje i nedostatak autoriteta vodje , a kada toga nema ovakvi poput musa postaju mainstream pojave..
Razuman komentar, ne vidim sto bi te bilo ko zbog njega etiketirao.

Reakcija Muse na verbalno nasilje nad muslimanima u ZHK je cisto dnevnopoliticka i u fazonu "drzite me da ga ne prebijem", a Boga moli da ga neko sprijeci. Medjutim, ovdje treba razdvojiti Musinu pojavu i fejsbuk politiku od cinjenice da se iz ZHK salje poruka mrznje prema Bosnjacima i muslimanima, da su radikalni krscani koji tamo borave pokazali i zelju da vaninstitucionalno djeluju presrecuci vozila na javnim putevima, i da nekad i serije ofirnih fejsbuk poteza mogu drustvenu diskusiju odvesti u nekom svom pravcu samo ako je tlo plodno. A postaje plodno.

Sad, zasto sve veci broj Bosnjaka pocinje makar stidljivo i verbalno podrzavati ovakav cak i povrsni konfrontacijski pristup, to je pitanje za vjerske i politicke elite u Bosnjaka.
Labirint

#41214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Labirint »

Prpa.ba wrote: 14/08/2025 22:57
Labirint wrote: 14/08/2025 21:18 ja stvarno u ovom i ovakvom potezu ne vidim nista vjersko , islamsko, NASE TRADICIONALNO. Dopustilo smo da nam NASE adete preuzmu neki drugi , da nam po nasim mesdzidima ordiniraju u najmanju ruku sumnjivi tipovi jos sumnjivije proslosti, da nam se islamska zajedinca "povukla u sebe" i u svoje probleme, pod navodnim znacima , da nam vjera umnogome sluzi u dnevno politicko blato. I da, necu uopste reci krivi su crveni,zeleni ili plavi, krivo je obrazovanje i nedostatak autoriteta vodje , a kada toga nema ovakvi poput musa postaju mainstream pojave..

Reakcija Muse na verbalno nasilje nad muslimanima u ZHK je cisto dnevnopoliticka i u fazonu "drzite me da ga ne prebijem", a Boga moli da ga neko sprijeci. Medjutim, ovdje treba razdvojiti Musinu pojavu i fejsbuk politiku od cinjenice da se iz ZHK salje poruka mrznje prema Bosnjacima i muslimanima, da su radikalni krscani koji tamo borave pokazali i zelju da vaninstitucionalno djeluju presrecuci vozila na javnim putevima, i da nekad i serije ofirnih fejsbuk poteza mogu drustvenu diskusiju odvesti u nekom svom pravcu samo ako je tlo plodno. A postaje plodno.

Sad, zasto sve veci broj Bosnjaka pocinje makar stidljivo i verbalno podrzavati ovakav cak i povrsni konfrontacijski pristup, to je pitanje za vjerske i politicke elite u Bosnjaka.
Iskren da ti budem oko tog presretanja veze nemam, nisam nigdje procitao a sve i da je bilo nije nikakvo iznenadjenje - tom plemenu je u krvi da uskace i presrece tako da nikakvo cudo. Ja ovdje samo zelim da potenciram da su kojekakve muse dio naseg drustva, sto samo po sebi nije problem dok ne postanu agresivni a oni nisu agresivni samo u ovom kontekstu vec ta tiha agresija kroz dzemate traje zadnjih 30 godina. I ne, nije mi normalno da neko klanja na livadi,uz cestu, u haustoru na utakmici... jednostavno jer za to ne postoje HIGIJENSKI uslovi a te selefijsko- talibanske metode nek praktikuju u Kandaharu ovdje mi nije normalno , bilo da je Ferhadija u pitanju ili ulica maksa luburica u listici.
Imamo "mi" itekako posla u vlastitim avlijama prije nego se pozabavimo susjedskim / komsijskim vrtovima/ dvoristima.
LSD

#41215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Prpa.ba wrote: 14/08/2025 22:57

Konfrontacijski pristup, velis

Te stvari, o kojima pises, treba rijesavati policija, a ne Musa svojim hajcanjem iz Sarajeva.
Sta smo mi ? tezimo li nekoj drzavi ili divljem zapadu gdje vlada plemenska osveta.

Ama ne treba Musa reagovati, koji je on q da nesto reaguje...sta je on ? neki šerif na divljem zapadu.. đe ce u PM da izgubi glavu...kako ono kazu Trojkini sektasi ovdje- imaju nadlezne institucije za to ;-) pa nek rade svoj posao.
LSD

#41216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

canvra888 wrote: 14/08/2025 19:24
LSD wrote: 14/08/2025 17:08
dale cooper wrote: 14/08/2025 14:59 Ma iz aviona je jasno da je ovaj performans Muse naručena stvar, posebno kada se vidi na koji način o tome pišu mediji iz susjedstva i koliko
pridaju značaja. Kao i uvijek ovdje treba pratiti trag novca i vidjeti ko zaista finansira ovog lika.

Prije 6 godina, kada su se cetnici postrojavali u Visegradu ispred biste cica Draze - Sanin Musa je ispred Begove dzamije (sa poprilicnne distance od Visegrada) porucio neke stvari cetnicima :angry:
Al samo porucio :lol: nije mako q da krene prema Visegradu sa 1.000 ljudi, da rastjera tu bradatu bandu.
Bio je u Višegradu sa VND ekipom 2022. Ima sve na internetu, ko želi da nađe. NIje 1000 ljudi, ali otišao je ko je otišao, većina nas se ne obično i ne počeše povodom četničkog postrojavanja u Višegradu ili je eventualno domet naprđivanje na forumu onih koji odu.
Znaci, tri godine poslije ove poruke mu trebalo da dođe do Visegrada.. i to dosao sa 5,6 ljudi, pa ga povratnici brze bolje potjerali nazad.
Sjajno :thumbup: :bih:
KraljicaIzJajca

#41217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

canvra888 wrote: 14/08/2025 14:20
esso_sa wrote: 14/08/2025 14:14
last mohicans wrote: 14/08/2025 14:00 Malo te ove historijske činjenice demantuju doduše prva lokacije evropska Njemačka, tad smo ko biva bili Evropljani, ali se namaz obavlja vani. S tim da su Bošnjaci tad bili bliži fašistoidnim današnjim Hrvatima. Druga lokacija neka šuma,možda i Bosna za vrijeme Austrougarske.
E jest ti primjer, u PM :lol: Uzeo SS jedinicu, radikalce da mi pokaže :lol: Klanjale su pojedine jedinice i u posljednjem ratu, pa to ne znači da je uvijek bilo običaj. A i te jedinice su također pripadale znamo dobro kojoj "struji"
Kada mi nađeš u tim istorijskim činjenicama slike gdje obični stanovnici ove zemlje redovno klanjaju po livadama, onda možemo pričati :thumbup:
Evo još

Image
Ljudi su bili stočari, razumljivo da će klanjati na otvorenom, u prirodi.

157291_14896_foto7.jpg (640×568) https://share.google/16Qb5c3S6QkPjVo7F

Regija Cazin, početkom 20.st.
Lug

#41218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

znaci treba saburati, valjda ce se njihovi extremisti umoriti od extremizma.. sjajna taktika! :D
Lug

#41219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

Lug wrote: 15/08/2025 00:06 znaci treba saburati, valjda ce se njihovi extremisti umoriti od extremizma.. sjajna taktika! :D
kako se nismo sjetili toga 92.
canvra888

#41220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

LSD wrote: 14/08/2025 23:59
LSD wrote: 14/08/2025 17:08

Prije 6 godina, kada su se cetnici postrojavali u Visegradu ispred biste cica Draze - Sanin Musa je ispred Begove dzamije (sa poprilicnne distance od Visegrada) porucio neke stvari cetnicima :angry:
Al samo porucio :lol: nije mako q da krene prema Visegradu sa 1.000 ljudi, da rastjera tu bradatu bandu.
Bio je u Višegradu sa VND ekipom 2022. Ima sve na internetu, ko želi da nađe. NIje 1000 ljudi, ali otišao je ko je otišao, većina nas se ne obično i ne počeše povodom četničkog postrojavanja u Višegradu ili je eventualno domet naprđivanje na forumu onih koji odu.
Znaci, tri godine poslije ove poruke mu trebalo da dođe do Visegrada.. i to dosao sa 5,6 ljudi, pa ga povratnici brze bolje potjerali nazad.
I opet je bio, za razliku od 99,99% Bošnjaka pa makar i 3 godine poslije. Jesi l' ti bio legendo pa smatraš da si kredibilan da mu po tom pitanju diskredituješ odlazak?
canvra888

#41221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

KraljicaIzJajca wrote: 15/08/2025 00:02
canvra888 wrote: 14/08/2025 14:20
esso_sa wrote: 14/08/2025 14:14

E jest ti primjer, u PM :lol: Uzeo SS jedinicu, radikalce da mi pokaže :lol: Klanjale su pojedine jedinice i u posljednjem ratu, pa to ne znači da je uvijek bilo običaj. A i te jedinice su također pripadale znamo dobro kojoj "struji"
Kada mi nađeš u tim istorijskim činjenicama slike gdje obični stanovnici ove zemlje redovno klanjaju po livadama, onda možemo pričati :thumbup:
Evo još

Image
Ljudi su bili stočari, razumljivo da će klanjati na otvorenom, u prirodi.

157291_14896_foto7.jpg (640×568) https://share.google/16Qb5c3S6QkPjVo7F

Regija Cazin, početkom 20.st.
Ja i dalje ne vidim po čemu se njihovo klanjanje na livadi suštinski razlikuje, bili stočari ili emeritusi?
LSD

#41222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

canvra888 wrote: 15/08/2025 00:34

I opet je bio, za razliku od 99,99% Bošnjaka pa makar i 3 godine poslije. Jesi l' ti bio legendo pa smatraš da si kredibilan da mu po tom pitanju diskredituješ odlazak?
Bezveze ides na ad hominem, nisam ja tema.
Al odgovoricu ti, bio sam u Visegradu...onako turisticki, isto ko i Musa...samo sto ja nisam nikad slao cetnicima kurchevite poruke :wink:
canvra888

#41223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

LSD wrote: 15/08/2025 00:38
canvra888 wrote: 15/08/2025 00:34

Bezveze ides na ad hominem, nisam ja tema.
Al odgovoricu ti, bio sam u Visegradu...onako turisticki, isto ko i Musa...samo sto ja nisam nikad slao cetnicima kurchevite poruke :wink:
Pa bio sam i ja jarane u Višegradu, nekad s porodicom u prolazu, pusti to.

Jesi li bio svjesno u martu, baš u mjesecu tj. danima kad se ravnogorci postrojavaju, kao što je on bio, sa grupom ljudi istog nauma? Ja nisam. A ravnogorci su otkazali okupljanje baš te 2022. kad je Musa i ekipa bila. Do te godine su uredno četničali u martu.
LSD

#41224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

canvra888 wrote: 15/08/2025 00:47 A ravnogorci su otkazali okupljanje baš te 2022. kad je Musa i ekipa bila. Do te godine su uredno četničali u martu.
Aha, toliko su se usrali Muse te 2022, da su se i 23 i 24 uredno pstrojavali u cast cica Draze...samo tad nidje naseg gazije Sanjina....on jednom dosao i to je to od njega....ne treba pretjerivati, ha ja.
Otisao 2022 sa par likova,.slikao se na mostu i od sebe napravio mit.
Pusti bogati te price.
Last edited by LSD on 15/08/2025 02:04, edited 1 time in total.
canvra888

#41225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

LSD wrote: 15/08/2025 00:58
canvra888 wrote: 15/08/2025 00:47 A ravnogorci su otkazali okupljanje baš te 2022. kad je Musa i ekipa bila. Do te godine su uredno četničali u martu.
Aha, toliolko su se usrali Muse te 2022, da su se i 23 i 24 uredno pstrojavali u cast cica Draze...samo tad nidje naseg gazije Sanjina....on jednom dosao i to je to od njega....ne treba pretjerivati, ha ja.
Otisao 2022 sa par likova,.slikao sa na mostu i od sebe napravio mit.
Pusti bogati te price.
I kao takav, opet uradio više nego svi laprditelji na forumu, koji su eksperti u svemu osim u konkretnim stvarima.

Da je bilo više odziva, možda bi i išao svake godine. Ali eto, za tebe pitanje, zašto je baš 2022. godine od svih ostalih godina otkazano?
Post Reply