Razlika između ležanja na livadi, čitanja knjige na istoj, odrađivanja sklekova ili trbušnjaka, sviranja gitare, ljubljenja sa djevojskom, meditiranja i klanjanja na toj istoj livadi je u tome što se ovdje uvijek ležalo na livadi, čitala knjiga, vježbalo, svirala gitara, ljubilo sa djevojkom, meditiralo.... Jer smo takvi kao društvo, Evropljani i jer nam je to usađeno u kolektiv. Klanjalo se nije nikada. To se javlja sada, kada nam arapski gosti očito nisu čuli da se u državi u kojoj boraviš trebaš ponašati u skladu sa pravilima te države, te da se ne možeš ponašati kao kod kuće.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 13:35
To sam ih i ja isto pitao. Ne dobih konkretan odgovor.
I onda ti viču da si vehabija jer nemaju šta drugo reći, a ja se sa vjerom ni u prolazu nisam sreo. Ateista sam i to teški.
Isto kao što je Islam na ovim prostorima uvijek bio čist i umjeren, dok je smjer paperjasto-pavijanska brada sa kratkim tolama bio nepoznanica.
Možemo i obrnuto - probaj otići tamo gdje je normalno da se klanja na livadi, pa otvori pivu i drapaj se sa djevojkom. Javi nam šta je bilo