Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Javier Pena
#41001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šta znači rečenica "Kšrćanska djeca trče okolo igraju se", jel to neki obred njihov?
- dječak sa šibicama
#41002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evidentno politicka provokacija neuspjela, ovaj je i Boga molio da ga policija sprijeci jer zna da je u protivnom u belaju.
Sad ce morati objasniti ko mu je i zasto prijecio da pronese zastavu islama u cijeloj Bosni i Hercegovini, ili da se pripremi za neko klanjanje u Bratuncu na trgu ili ne znam, u Foci. Mozda i da organizuje dobrovoljce za Palestinu, to bi bilo efektno za politicku karijeru.
Ja sam cuo da ISIL masovno regrutuje ljude za borbu u Palestini, ko sto su za Siriju okupljali. Znaju se prioriteti
Sad ce morati objasniti ko mu je i zasto prijecio da pronese zastavu islama u cijeloj Bosni i Hercegovini, ili da se pripremi za neko klanjanje u Bratuncu na trgu ili ne znam, u Foci. Mozda i da organizuje dobrovoljce za Palestinu, to bi bilo efektno za politicku karijeru.
Ja sam cuo da ISIL masovno regrutuje ljude za borbu u Palestini, ko sto su za Siriju okupljali. Znaju se prioriteti
- MarlboroGold
#41003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I opet nije bitno. Klanja sebi u konačnici, a kako će se to odraziti na sudnji dan to je do njega.kox wrote: ↑14/08/2025 11:48Ali kaže i ovo:MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:46Ne postoji propis u Islamu. To je jedan od stavova. Sam kaže da nije nužno da se namaz obavlja u bogomolji.kox wrote: ↑14/08/2025 11:42
"Obavljanje namaza na javnim prostorima poput tržnih centara, benzinskih crpki i sl. za nas nije prihvatljivo. Mi imamo slučajeva gdje naši ljudi rade poslove u prirodi, pa i u prirodi traže neko skrovito mjesto. Nije nužno da se namaz obavlja u bogomolji, ali postoje neki okviri, mora se pronaći prihvatljivo mjesto, koje ispunjava kriterije za namaz. Ne mogu to biti ovi prostori o kojima smo govorili, da se na njima i pod svaku cijenu mora obaviti namaz", istakao je tada Dedović.
U Britaniji muslimani klanjaju u parkovima bez frke niko ih ne dira. Kšrćanska djeca trče okolo igraju se.
Al čim je to ovdje viču ima džamija šta je tu našao da klanja... koga boli kurac je li klanja u parku ili džamiji?
ali postoje neki okviri, mora se pronaći prihvatljivo mjesto, koje ispunjava kriterije za namaz. Ne mogu to biti ovi prostori o kojima smo govorili, da se na njima i pod svaku cijenu mora obaviti namaz
Drugo je da ih deset dođe pred ulaz zgrade i da se od njih ne može proći ili da ambulanta ne može od njih proći i slično. Sve što ne ugrožava nikog ni na koji način bi trebalo biti prihvatljivo.
- MarlboroGold
#41004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako te dotiče što neko klanja u parku kad je to isto kao kad pruži deku i čita knjigu u prirodi?Javier Pena wrote: ↑14/08/2025 11:50 Šta znači rečenica "Kšrćanska djeca trče okolo igraju se", jel to neki obred njihov?
Ajmo prvo odgovoriti na ovo.
- DaysleepeR
#41005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dakle, početak i kraj sve priče.
Njega prati 6 ljudi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/musa-ot ... /250814070
Njega prati 6 ljudi.
-
kox
#41006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet pročitaj šta efendija kaže, očito IVZ ima drugačije mišljenje.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:51I opet nije bitno. Klanja sebi u konačnici, a kako će se to odraziti na sudnji dan to je do njega.kox wrote: ↑14/08/2025 11:48Ali kaže i ovo:MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:46
Ne postoji propis u Islamu. To je jedan od stavova. Sam kaže da nije nužno da se namaz obavlja u bogomolji.
U Britaniji muslimani klanjaju u parkovima bez frke niko ih ne dira. Kšrćanska djeca trče okolo igraju se.
Al čim je to ovdje viču ima džamija šta je tu našao da klanja... koga boli kurac je li klanja u parku ili džamiji?
ali postoje neki okviri, mora se pronaći prihvatljivo mjesto, koje ispunjava kriterije za namaz. Ne mogu to biti ovi prostori o kojima smo govorili, da se na njima i pod svaku cijenu mora obaviti namaz
Drugo je da ih deset dođe pred ulaz zgrade i da se od njih ne može proći ili da ambulanta ne može od njih proći i slično. Sve što ne ugrožava nikog ni na koji način bi trebalo biti prihvatljivo.
Što se mene lično tiče neka radi ko šta hoće, ali meni je ovo nepotreban egzibicionizam.
-
palermo
#41007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ali ljudi ovdje ne shvataju da je klanjanje zapravo nevazno. Nije ovom sto je reagovao smetalo sto je.ona.klanjala, nego je njemu , zasmetalo sto je klanjala a nije prvo njega pitala smije li. Da je onako ljudski pitala, on bi sigurno razmislio, vjerovatno odobrio a I.mozda joj I vode donio....al nije pitala.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:39 Nema zakona koji spriječava ljude da se i u parku mole Bogu niti to brane religijski propisi.
Tek je za posebno proučavanje zašto ovo ljudima toliko smeta, a ne tangira te ni 0,01 %
- dr_Evil
#41008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
DaysleepeR wrote: ↑14/08/2025 11:59 Dakle, početak i kraj sve priče.
Njega prati 6 ljudi.
Za svaku pohvalu od imama sto je ih sikterisao. Ali i dalje nemamo odgovor od kljixa ko je covjek koji je otjerao zenu dok se molila, koji su mu motivi, niti njegovu stranu price. On je nebitan jer je sve pocelo 07.10!
-
kakabanja213
#41009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebiga po tvojim kriterijima krst na Humu iznad nije provokacija a ovi nazovi klanjaci su provokacija. Niti je krstu tamo mjesto niti je Musi i ekipi park u sirokom mjesto. Ali po tebi prvo su evropske vrijednosti a drugo zaostali istok. Izvini ali kriteriji ti nisu bas standardizirani.zposao wrote: ↑14/08/2025 11:44Opet kamenjarska patetika. Puno teksta a sve moglo stati u rečenicu: Ko su oni da nama brane da mi klanjamo u sred Širokog ili bilo gdje gdje nam padne na pamet.dr_Evil wrote: ↑14/08/2025 11:07Nema patetike. NIsi skuzio sta je palermo rekao, a evo da ti pojasnim rekao ti je da mozes ti klanjati, mozes i dovesti Dzeku da pije votku red bull i da mu se citavu noc pustaju golovi, ali dok znas ko je tu gazda i cija je to zemlja(a on ce europejski da milodari i da ti dopusti), od stoljeca sedmog. Dakle sve je to privatna zemlja.zposao wrote: ↑14/08/2025 10:56
Može li se u tim vašim "hercegovačkim gabaritima" dogoditi na primjer desant 1000 katolika (sa pozivima da se naoružaju kao što se ovdje pozivalo) na Starom Mostu na nekakvom inat katoličkom vjerskom obredu? Ili u Blagaju kod Tekije dan prije Manifestacije Dani mevluda i zikra? Ili mogu li izvršiti iskrcavanje na Bašcaršiju ili u Ahmiće ili u Potočare ili bilo koje mjesto neprilično za silom nametanje tuđe vjere?
Može li to tako? I šta misliš kakav bi efekat to proizvelo prvenstveno u tebe a i u čitavom društvu?
Ako može odgovor bez nekakve patetike.
Musa i njegovih 1000 vjernih jahaca apokolipse uopste nisu tema, niti zasluzuju biti. NIje ovo pocelo sa Musom cije ime do jucer nismo ni znali, nego time sto je neko otjerao zenu koja se molila Bogu i nikoga nije dirala. Musinu ekskurziju za koju on ne moze skupiti 5, a kamoli 1000 ljudi treba zabraniti svakako, a od tebe zabrane ima samo on koristi da mu se kaze "eto ja sam htio da idem napadati Mlecane, ali mi nisu dali". NIje ovo pocelo 07.10 ili ti ga sa Musom!
Da ponovim ako jos neko se prima na tvoju udicu, ili ti ga musicu napravljanu od "beogradjanke". Niko ovdje ne podrzava musin izlet, niti se treba o tome raspravljati. A svaku inat manifestaciju apsolutno ne podrzavam, ali pozdravljam da inat manifestacija(neodrzana) moze otvoriti teme od kojih godinama okrecemo glavu, a to je da unutar nase domovine nismo jednaki, i da postoje gradjani drugog i treceg reda pa makar oni i mislili da su konstitutivni.
Kažeš da oni hoće pokazati cija je zemlja. Pa reci mi evo imas nebrojeno primjera navedenih od mene i drugih komentatora, zašto ne odgovoriš na njih?
Čija je zemlja kada se viče protiv deda Mraza i jelke, harekrišni, lgbt manjina, itd?
Nikako da odgovoriš kako bi se u hercegovackim gabaritima gledalo na najavljenu invaziju 70 autobusa u stari grad u Mostaru da se drži inat misa na starom mostu?
Ako se ne varam tražili su par puta Hrvati da se osvjetli Stari za njihove neke događaje pa se nije dalo. Šta to znači čija je to zemlja onda? Smiju li oni doći silom nešto nametnuti svoje vama?
Kako ne vidite vlastito licemjerje?
- Isner
#41010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja na sliKi izbrojao 8...DaysleepeR wrote: ↑14/08/2025 11:59 Dakle, početak i kraj sve priče.
Njega prati 6 ljudi.
- MarlboroGold
#41011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma to su ustaška posla i to daje posebnu dimenziju tom slučaju.palermo wrote: ↑14/08/2025 12:00Ali ljudi ovdje ne shvataju da je klanjanje zapravo nevazno. Nije ovom sto je reagovao smetalo sto je.ona.klanjala, nego je njemu , zasmetalo sto je klanjala a nije prvo njega pitala smije li. Da je onako ljudski pitala, on bi sigurno razmislio, vjerovatno odobrio a I.mozda joj I vode donio....al nije pitala.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:39 Nema zakona koji spriječava ljude da se i u parku mole Bogu niti to brane religijski propisi.
Tek je za posebno proučavanje zašto ovo ljudima toliko smeta, a ne tangira te ni 0,01 %
Ja ovdje govorim i o generalnoj averziji prema tome i među samim Bošnjacima i ostalima. Smatram da je to nepotrebno.
- armin071
#41012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
[*]
i pored svega mislim da je ovo klanjanje na otvorenom degutantno posebno po pumpama, uz autoput i sl…. Ali eto svakom njegovo….
Jeste ona kockasta glava možda bi joj i sedžadu iznio da ne “ozebne” na obećanoj hrvatskoj zemlji….palermo wrote: ↑14/08/2025 12:00Ali ljudi ovdje ne shvataju da je klanjanje zapravo nevazno. Nije ovom sto je reagovao smetalo sto je.ona.klanjala, nego je njemu , zasmetalo sto je klanjala a nije prvo njega pitala smije li. Da je onako ljudski pitala, on bi sigurno razmislio, vjerovatno odobrio a I.mozda joj I vode donio....al nije pitala.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:39 Nema zakona koji spriječava ljude da se i u parku mole Bogu niti to brane religijski propisi.
i pored svega mislim da je ovo klanjanje na otvorenom degutantno posebno po pumpama, uz autoput i sl…. Ali eto svakom njegovo….
-
QSuzi
#41013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lijepo
Nazad u svoje pantalonice i provociranje u svoja 4 zida
Nazad u svoje pantalonice i provociranje u svoja 4 zida
Zsvršena sapunica
Musa otkazao put u Široki Brijeg, šestorici okupljenih jablanički imam rekao da nisu dobrodošli
-
ljubijankic
#41014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Eto završeno. Ujke se ne smiju provocirati. Mi cemo i dalje gledati mise na otvorenom i krizene pored cesta i po brdima
Mogu provocirati i ne smiju biti provocirani
Sta ti je biti majoriziran 
- dr_Evil
#41015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/scitech/nauka/suze- ... /250813041
Eh eto, svi vi nevjernici sta mislite da se to ne zovu Suze svetog Lovre u BiH, sad znate da se to tako zove u "narodu".
Eh eto, svi vi nevjernici sta mislite da se to ne zovu Suze svetog Lovre u BiH, sad znate da se to tako zove u "narodu".
- Isner
#41016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od 10 kantona, svaki ima svoje zakone i svoja uređenja... Ovi su zakonski definisali (nakon prebrojavanja) da je zabranjeno obavljati vjerske obrede na javnoj površini, vjerovatno bez prethodne najave odnosno traženja odobrenja... Pa tako umjesto jednog Federalnog zakona za sve kantone, imaš 10 MUP-ova i deset zakona koji, svaki posebno i za sebe, definiše šta se može a šta ne...
- Prpa.ba
#41017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemoj zajebavati, prava Bosnjaka-muslimana su mnogo sira od navedenog.ljubijankic wrote: ↑14/08/2025 12:13 Eto završeno. Ujke se ne smiju provocirati. Mi cemo i dalje gledati mise na otvorenom i krizene pored cesta i po brdimaMogu provocirati i ne smiju biti provocirani
Sta ti je biti majoriziran
![]()
Imaju dozvolu i da dodju na ponocke u svojstvu divljenja ljepoti ciste vjere krscanske, i mogu uciniti pokoru i pokrstiti se.
- dr_Evil
#41018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledajte i ucite kako se radi vrhunski udruzeni spin projekt
https://bljesak.info/vijesti/flash/kad- ... eti/528472
Ni jedne lIpe rici na ono sta je bilo prije "07.10" na to sto otjera zenu. To nije vazno
Hajdemo mi malo o Musi, a sve kroz suzivot 
Ni jedne lIpe rici na ono sta je bilo prije "07.10" na to sto otjera zenu. To nije vazno
-
BAK-eV
#41019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo za informaciju : Ko je taj on?palermo wrote: ↑14/08/2025 12:00Ali ljudi ovdje ne shvataju da je klanjanje zapravo nevazno. Nije ovom sto je reagovao smetalo sto je.ona.klanjala, nego je njemu , zasmetalo sto je klanjala a nije prvo njega pitala smije li. Da je onako ljudski pitala, on bi sigurno razmislio, vjerovatno odobrio a I.mozda joj I vode donio....al nije pitala.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:39 Nema zakona koji spriječava ljude da se i u parku mole Bogu niti to brane religijski propisi.
- dr_Evil
-
doktor78
#41021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedna od rijetkih tema na kojoj se slažu ljubijankic i Dr.Evil sa jedne, te Prpa sa druge strane 
-
ljubijankic
#41022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑14/08/2025 12:19 Gledajte i ucite kako se radi vrhunski udruzeni spin projekt
Ni jedne lIpe rici na ono sta je bilo prije "07.10" na to sto otjera zenu. To nije vaznoHajdemo mi malo o Musi, a sve kroz suzivot
![]()
https://bljesak.info/magazin/zabava/orl ... nja/528071Molitva ima svoje mjesto - u crkvi, u džamiji, u domu, u tišini i odnosu s Bogom. Može je biti i na ulici, ali samo ako ruši zidove među ljudima.
Bit ce da sveti Lovro ne mora biti u crkvi
-
palermo
#41023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drug, prijatelj, radisa, stedisa, krscanin, Hrvat....BAK-eV wrote: ↑14/08/2025 12:22Samo za informaciju : Ko je taj on?palermo wrote: ↑14/08/2025 12:00Ali ljudi ovdje ne shvataju da je klanjanje zapravo nevazno. Nije ovom sto je reagovao smetalo sto je.ona.klanjala, nego je njemu , zasmetalo sto je klanjala a nije prvo njega pitala smije li. Da je onako ljudski pitala, on bi sigurno razmislio, vjerovatno odobrio a I.mozda joj I vode donio....al nije pitala.MarlboroGold wrote: ↑14/08/2025 11:39 Nema zakona koji spriječava ljude da se i u parku mole Bogu niti to brane religijski propisi.
-
kakabanja213
#41024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta misle sekularisti o ovomeljubijankic wrote: ↑14/08/2025 12:26dr_Evil wrote: ↑14/08/2025 12:19 Gledajte i ucite kako se radi vrhunski udruzeni spin projekt
Ni jedne lIpe rici na ono sta je bilo prije "07.10" na to sto otjera zenu. To nije vaznoHajdemo mi malo o Musi, a sve kroz suzivot
https://bljesak.info/magazin/zabava/orl ... nja/528071Molitva ima svoje mjesto - u crkvi, u džamiji, u domu, u tišini i odnosu s Bogom. Može je biti i na ulici, ali samo ako ruši zidove među ljudima.
Bit ce da sveti Lovro ne mora biti u crkvi![]()
https://bljesak.info/magazin/religija/f ... iji/521703
-
Trappist
#41025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://avaz.ba/vijesti/bih/990858/musi ... rike-dosao
mene bi poslije ovog snimka bilo stid vise ista progovoriti na ovu temu.
mene bi poslije ovog snimka bilo stid vise ista progovoriti na ovu temu.