Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- canvra888
#41101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I da, ja koliko sam vidio, da je Musa eksplicitno pozivao na skup bez oružja.
- geralt
#41102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vijest je prijetnja oruzanim pohodom, a ne jedna od bezbrojnih mikroagresija koje se svakodnevno u Bosni desavaju ljudima manjinske vjere.Point. wrote: ↑14/08/2025 14:01Sve je ovo počelo jer jednoj osobi nije dozvoljeno da ispoljava svoja vjerska prava na teritoriji BiH. To slabo ko osuđuje, svi se upecali na ovog bradonju i njegovih 6 hajduka.zposao wrote: ↑14/08/2025 10:56Može li se u tim vašim "hercegovačkim gabaritima" dogoditi na primjer desant 1000 katolika (sa pozivima da se naoružaju kao što se ovdje pozivalo) na Starom Mostu na nekakvom inat katoličkom vjerskom obredu? Ili u Blagaju kod Tekije dan prije Manifestacije Dani mevluda i zikra? Ili mogu li izvršiti iskrcavanje na Bašcaršiju ili u Ahmiće ili u Potočare ili bilo koje mjesto neprilično za silom nametanje tuđe vjere?
Može li to tako? I šta misliš kakav bi efekat to proizvelo prvenstveno u tebe a i u čitavom društvu?
Ako može odgovor bez nekakve patetike.
Ekvivalent bi bio da je, kad je npr. prije nekoliko godina spaljena pravoslavna crkva kod Visokog (inace totalno izignorisana i zaboravljena vijest), recimo Nenad Stevandic pozvao 1000 pravoslavaca iz RS da dodju na liturgiju u Visoko i ponesu oruzje.
-
esso_sa
#41103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam, nego ne vidim svrhu poređenja ljudi koji prije 100 godina klanjaju na proplanku, pored sela od 2 kuće, bogu iza nogu i današnjeg klanjanja npr na izletištu Kravice, u Velikom parku u Sarajevu ili prosirenju pored M17 magistralnog puta...canvra888 wrote: ↑14/08/2025 14:52Evo vidim da si fino izignorisao fotke koje sam ti ja postavio.esso_sa wrote: ↑14/08/2025 14:38Da, jasno namijenjen prostor za tu svrhu. A ne nasumični park u gradu, trotoar, gdje ti se cefne...Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑14/08/2025 14:17
https://hr.wikipedia.org/wiki/Musala_(islam)
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1 ... 0%BD%D0%B5
plus ulica Musala u Sarajevu (blizu predsjednistva)![]()
Bilo prije 100 godina, danas prevaziđeno. A i nema potrebe, jer na svakom koraku imaš džamiju. A imaš i svoj stan. A imaš i livadu, ako nije u sred grada i na izloženom javnom prostoru.
Penješ se se na Visočicu, vrijeme za klanjanje, klanjaj, koga briga. Ali to ne znači isto možeš uraditi i na trgu pred Narodnim pozorištem...
Vi jednostavno odbijate da shvatite da pojedinac nema pravo da radi šta mu se ćefne. Danas, 100 godina poslije, u BiH se klanja kod kuće ili u džamiji. Hoćeš negdje drugo, na javnom prostoru ? Može i to, ali uz dozvolu onoga ko upravlja tim javnim prostorom.
Last edited by esso_sa on 14/08/2025 14:59, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#41104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Spaljenageralt wrote: ↑14/08/2025 14:54Vijest je prijetnja oruzanim pohodom, a ne jedna od bezbrojnih mikroagresija koje se svakodnevno u Bosni desavaju ljudima manjinske vjere.Point. wrote: ↑14/08/2025 14:01Sve je ovo počelo jer jednoj osobi nije dozvoljeno da ispoljava svoja vjerska prava na teritoriji BiH. To slabo ko osuđuje, svi se upecali na ovog bradonju i njegovih 6 hajduka.zposao wrote: ↑14/08/2025 10:56
Može li se u tim vašim "hercegovačkim gabaritima" dogoditi na primjer desant 1000 katolika (sa pozivima da se naoružaju kao što se ovdje pozivalo) na Starom Mostu na nekakvom inat katoličkom vjerskom obredu? Ili u Blagaju kod Tekije dan prije Manifestacije Dani mevluda i zikra? Ili mogu li izvršiti iskrcavanje na Bašcaršiju ili u Ahmiće ili u Potočare ili bilo koje mjesto neprilično za silom nametanje tuđe vjere?
Može li to tako? I šta misliš kakav bi efekat to proizvelo prvenstveno u tebe a i u čitavom društvu?
Ako može odgovor bez nekakve patetike.
Ekvivalent bi bio da je, kad je npr. prije nekoliko godina spaljena pravoslavna crkva kod Visokog (inace totalno izignorisana i zaboravljena vijest), recimo Nenad Stevandic pozvao 1000 pravoslavaca iz RS da dodju na liturgiju u Visoko i ponesu oruzje.
Uporedba krmka iz crvenog kombija sa tipom za kojeg nikad niko nije cuo van njegove familije?
Geralt, smanji ribu.
- dale cooper
#41105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma iz aviona je jasno da je ovaj performans Muse naručena stvar, posebno kada se vidi na koji način o tome pišu mediji iz susjedstva i koliko
pridaju značaja. Kao i uvijek ovdje treba pratiti trag novca i vidjeti ko zaista finansira ovog lika.
pridaju značaja. Kao i uvijek ovdje treba pratiti trag novca i vidjeti ko zaista finansira ovog lika.
- geralt
#41106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Djelimicno zapaljena, jesi li sretniji?dr_Evil wrote: ↑14/08/2025 14:58Spaljenageralt wrote: ↑14/08/2025 14:54Vijest je prijetnja oruzanim pohodom, a ne jedna od bezbrojnih mikroagresija koje se svakodnevno u Bosni desavaju ljudima manjinske vjere.
Ekvivalent bi bio da je, kad je npr. prije nekoliko godina spaljena pravoslavna crkva kod Visokog (inace totalno izignorisana i zaboravljena vijest), recimo Nenad Stevandic pozvao 1000 pravoslavaca iz RS da dodju na liturgiju u Visoko i ponesu oruzje.valjda znas sta znaci spaljena?
Uporedba krmka iz crvenog kombija sa tipom za kojeg nikad niko nije cuo van njegove familije?
Geralt, smanji ribu.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/39 ... je-i-ikone
- Ateista
#41107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prikladnijih mjesta svakako ima, koja bi i njima trebala vise odgovarati.DaysleepeR wrote: ↑14/08/2025 14:30 Miješate kruške i jabuke, jedno je organizovani namaz, (vojska, dženaza, nema džamije nigdje u blizini, itd.) i samoinicijativno klanjanje u sred grada pored bezbroj prikladnijih mjesta.
Mi ne živimo u pustinjama, BiH je razvijena zemlja, džamiju imaš u svakom pedlju zemlje na pola sata razdaljine max.
Opet, ne vidim zasto bi to nekom sa strane trebalo smetati da to zabranjuje.
Kad prodjem nekim parkom, toliko moze biti razlicitih ljudi oko mene, neko sjedi, neka djeca igraju lopte, neko cita knjigu, neko lezi i spava, odmara, neko vodi cuku, neko klanja, potpuno mi je svejedno. Da li je to mjesto njima prikladno mene ne zanima, da li ta djeca imaju bolje mjesto za igranje lopte, da li neko ima mirnije mjesto gdje moze odmarati, da li ima bolje mjesto gdje se moze klanjati, to je sve njihova stvar i mene ne dotice dok mene ne ometa.
Smeta mi recimo papanluk kad neko na javnom prostoru pusta preglasno muziku koju onda svi mi moramo slusati.
- dr_Evil
#41108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne nisam, zapaljen je oltar, nista vise. Ali to ne umanje vandalizam tog djela, ali pobogu valjda razumijemo i ja ti sta bi znacilo da je neko spalio crkvu, dzamiju ili bilo sta drugo. Ovakvih incidenata smo imali na desetke zadnjih godina, jel tako?geralt wrote: ↑14/08/2025 15:00Djelimicno zapaljena, jesi li sretniji?dr_Evil wrote: ↑14/08/2025 14:58Spaljenageralt wrote: ↑14/08/2025 14:54
Vijest je prijetnja oruzanim pohodom, a ne jedna od bezbrojnih mikroagresija koje se svakodnevno u Bosni desavaju ljudima manjinske vjere.
Ekvivalent bi bio da je, kad je npr. prije nekoliko godina spaljena pravoslavna crkva kod Visokog (inace totalno izignorisana i zaboravljena vijest), recimo Nenad Stevandic pozvao 1000 pravoslavaca iz RS da dodju na liturgiju u Visoko i ponesu oruzje.valjda znas sta znaci spaljena?
Geralt, smanji ribu.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/39 ... je-i-ikone
Danas je neko od forumasa postavio ovaj link:
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4288674473
Pogledaj koliko no-namera poziva na ubistva, klanja, pucanja, mazanja govnima i tome slicno. To je nasa online svakodnevnica. A ovdje se poziv nekog tipa za kojeg niko nikad nije cuo postavlja kao nesto eto, sistemsko, kao nesto sta ce neko poslusati. Ja sam ove komentare citao sa smjeskom, zasto, pa valjda jer nisam medij koji je tu da pravi senzaciju i da zivi na uzdizadnju islamskih terorista
-
BAK-eV
#41109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislio sam po kojem pravu on ima nekome nešto naređivati, prijetiti, ometati?palermo wrote: ↑14/08/2025 12:30Drug, prijatelj, radisa, stedisa, krscanin, Hrvat....BAK-eV wrote: ↑14/08/2025 12:22Samo za informaciju : Ko je taj on?palermo wrote: ↑14/08/2025 12:00
Ali ljudi ovdje ne shvataju da je klanjanje zapravo nevazno. Nije ovom sto je reagovao smetalo sto je.ona.klanjala, nego je njemu , zasmetalo sto je klanjala a nije prvo njega pitala smije li. Da je onako ljudski pitala, on bi sigurno razmislio, vjerovatno odobrio a I.mozda joj I vode donio....al nije pitala.
Žena klanja na javnoj površini i šta on ima s tim?
-
BAK-eV
#41110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa opet se postavlja pitanje otkud pravo nekome da ga u tome ometa i prijeti mu?Bullet Tooth Tony wrote: ↑14/08/2025 14:25 Ta zena nije klanjala![]()
Ja mislim da je ona radila neku jogu ili nesto jer da bi se klanjalo, mora se ispuniti prvi uvijeta namaza ...
Prvi uvjet za namaz je da osobi koja klanja bude čisto tijelo, odjeća i mjesto gdje će klanjati.
Koliko se pasa posralo i popisalo pored te fontane Bog zna....
Da, ne smije se klanjati na mezarju i toaletu i citav dunjaluk je mesdzid ali se isto tako u namazu mora postici skrusenost ... ne smije te niko ometati a ni ti ne smijes nikoga ometati
I ono najvaznije, kako mozes ici da obavljas namaz IZ INATA .. pa to nema nikakve logike ..
Ako si musliman, zelis klanjati svaki vakat, pa barem u BiH mozes organizvoati turu da klanjas svaki vakat u nekoj od prelijepih dzamija po Hercegovini ... to ti je bitno..pa reci vozacu molim te sutra u 13h hocu da sam u Stocu, u 16h u Pocitelju ...
Bas me interesuje da li je ovaj lik Musa ikada bio npr u Tucakovica džamiji u Rabranima... pa da organizuje da 100 tih njegovih desperadosa posjeti jedan zaboravljeni dzemat u Hercegovini .. da vide kako ljudi zive, treba li im sta .. ali nee.. hajmo se u Siroki inatiti .. budalastina
-
Nisamsdaali
#41111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
.,.
Last edited by Nisamsdaali on 14/08/2025 15:14, edited 1 time in total.
- canvra888
#41112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pazi ovo, evo tvojih riječi:esso_sa wrote: ↑14/08/2025 14:57Nisam, nego ne vidim svrhu poređenja ljudi koji prije 100 godina klanjaju na proplanku, pored sela od 2 kuće, bogu iza nogu i današnjeg klanjanja npr na izletištu Kravice, u Velikom parku u Sarajevu ili prosirenju pored M17 magistralnog puta...canvra888 wrote: ↑14/08/2025 14:52Evo vidim da si fino izignorisao fotke koje sam ti ja postavio.esso_sa wrote: ↑14/08/2025 14:38
Da, jasno namijenjen prostor za tu svrhu. A ne nasumični park u gradu, trotoar, gdje ti se cefne...
Bilo prije 100 godina, danas prevaziđeno. A i nema potrebe, jer na svakom koraku imaš džamiju. A imaš i svoj stan. A imaš i livadu, ako nije u sred grada i na izloženom javnom prostoru.
Penješ se se na Visočicu, vrijeme za klanjanje, klanjaj, koga briga. Ali to ne znači isto možeš uraditi i na trgu pred Narodnim pozorištem...
Vi jednostavno odbijate da shvatite da pojedinac nema pravo da radi šta mu se ćefne. Danas, 100 godina poslije, u BiH se klanja kod kuće ili u džamiji. Hoćeš negdje drugo, na javnom prostoru ? Može i to, ali uz dozvolu onoga ko upravlja tim javnim prostorom.
Dobio si tačno ono što si tražio, a tvrdio si da se to nikada nije radilo ovdje.Kada mi nađeš u tim istorijskim činjenicama slike gdje obični stanovnici ove zemlje redovno klanjaju po livadama
- Ateista
#41113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za javno okupljanje veceg broja ljudi treba traziti dozvolu, policija ima pravo da ne izda dozvolu ako procijeni da bi bio rizik, kao sto realno i bi bio rizik. Nema pravo niko da prijeti, ali policija moze zabraniti okupljanje.BAK-eV wrote: ↑14/08/2025 15:11Pa opet se postavlja pitanje otkud pravo nekome da ga u tome ometa i prijeti mu?Bullet Tooth Tony wrote: ↑14/08/2025 14:25 Ta zena nije klanjala![]()
Ja mislim da je ona radila neku jogu ili nesto jer da bi se klanjalo, mora se ispuniti prvi uvijeta namaza ...
Prvi uvjet za namaz je da osobi koja klanja bude čisto tijelo, odjeća i mjesto gdje će klanjati.
Koliko se pasa posralo i popisalo pored te fontane Bog zna....
Da, ne smije se klanjati na mezarju i toaletu i citav dunjaluk je mesdzid ali se isto tako u namazu mora postici skrusenost ... ne smije te niko ometati a ni ti ne smijes nikoga ometati
I ono najvaznije, kako mozes ici da obavljas namaz IZ INATA .. pa to nema nikakve logike ..
Ako si musliman, zelis klanjati svaki vakat, pa barem u BiH mozes organizvoati turu da klanjas svaki vakat u nekoj od prelijepih dzamija po Hercegovini ... to ti je bitno..pa reci vozacu molim te sutra u 13h hocu da sam u Stocu, u 16h u Pocitelju ...
Bas me interesuje da li je ovaj lik Musa ikada bio npr u Tucakovica džamiji u Rabranima... pa da organizuje da 100 tih njegovih desperadosa posjeti jedan zaboravljeni dzemat u Hercegovini .. da vide kako ljudi zive, treba li im sta .. ali nee.. hajmo se u Siroki inatiti .. budalastina
Za pojedinacne ljude na javnoj povrsini nema pravo niko nista da kaze dok ne krse zakon i ne ometaju nikog, ako je ono bila javna povrsina niko nije imao pravo da joj zabranjuje da klanja.
-
palermo
#41114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haj zemo da se.ne zajebavamo vise, samo ti.meni reci, jel ovaj gospodin iz Sirokog bio u oravu kad je rekao is otale, tu ti.mjesto nije, ovoj sto je naumila.klanjati. I reci mi, bil se.ti uusprotivio njemu I koliko bi sirokobrijezana I.opcenito Hrvata syalo u njenu zastitu ? Eto, umjesto spinovanja o nebitno.m liking kao sto je Musa, ti samo meni ovo odgovori.zposao wrote: ↑14/08/2025 14:34Jel misliš na ovog svog:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ova ... /240906076
Mogu li rvati katolici doći masovno na plato ispod starog mosta odrzati svoju vjersku manifestaciju?"Ja mislim da smo mi vlasnici ove zemlje i da imamo neugodne podstanare iza kojih uvijek moramo uvijek čistiti, mesti, popravljati, izrađivati, graditi, nadograđivati. I ne bih se složio s tim, uopšte se ne osjećam tako, naravno da taj dio može biti za razmišljanja, ali ja bih to tako postavio. Ne bih nikada dozvolio da je nešto važnije u BiH od mene, odnosno ni na koji način ne bih dozvolio da je neko drugi voli više od mene", odgovorio je Alić.
Bio je slučaj kada su Hrvati tražili osvjetljavanje Starog Mosta za neke svoje manifestacije pa im je to odbijeno. Da li je to iskreno traženo ili nije u to neću ulaziti, ali nije dopušteno.
Ko je gazda u tom dvorištu? Je li tu na svakom pedlju država pripada svima i za sve zakon jednak?
Nemojmo se praviti blesavi.
- dr_Evil
-
palermo
#41116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa pravu vlasnistva, pravu gazde, pa danas.sam deset puta to napisao, jbm mu.misa. ti ne shvayas da je to njegovo (njihovo) a da.si ti tu samo onoliko koliko ti on(i) dozvole.
-
esso_sa
-
zposao
#41118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni na jedno mi pitanje ne odgovori.palermo wrote: ↑14/08/2025 15:24Haj zemo da se.ne zajebavamo vise, samo ti.meni reci, jel ovaj gospodin iz Sirokog bio u oravu kad je rekao is otale, tu ti.mjesto nije, ovoj sto je naumila.klanjati. I reci mi, bil se.ti uusprotivio njemu I koliko bi sirokobrijezana I.opcenito Hrvata syalo u njenu zastitu ? Eto, umjesto spinovanja o nebitno.m liking kao sto je Musa, ti samo meni ovo odgovori.zposao wrote: ↑14/08/2025 14:34Jel misliš na ovog svog:
Mogu li rvati katolici doći masovno na plato ispod starog mosta odrzati svoju vjersku manifestaciju?"Ja mislim da smo mi vlasnici ove zemlje i da imamo neugodne podstanare iza kojih uvijek moramo uvijek čistiti, mesti, popravljati, izrađivati, graditi, nadograđivati. I ne bih se složio s tim, uopšte se ne osjećam tako, naravno da taj dio može biti za razmišljanja, ali ja bih to tako postavio. Ne bih nikada dozvolio da je nešto važnije u BiH od mene, odnosno ni na koji način ne bih dozvolio da je neko drugi voli više od mene", odgovorio je Alić.
Bio je slučaj kada su Hrvati tražili osvjetljavanje Starog Mosta za neke svoje manifestacije pa im je to odbijeno. Da li je to iskreno traženo ili nije u to neću ulaziti, ali nije dopušteno.
Ko je gazda u tom dvorištu? Je li tu na svakom pedlju država pripada svima i za sve zakon jednak?
Nemojmo se praviti blesavi.
Ti i kolega Evil majstori spinovanja i okretanja vode na svoj mlin. Vazda neka patetika a ništa konkretno. Imate pravo na to.
Zato kada ti meni odgovoriš na pitanja barem u ovom gore komentaru onda cu i ja tebi. Ali mislim da neces jer bi sam sebi time dao odgovor i na ovo što si postavio.
Svjestan si da zivimo u duboko podijeljenoj zemlji gdje postoje nevidljive granice u glavama ljudi i tebi to ne smeta kada ide tebi u prilog. Kada si ti "vlasnik" a drugi "podstanar", onda je sve u dure. Priznaj da je tako
-
palermo
#41119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
OK, hvala ti na odgovoru. Dao si ga, vrlo jasno I cisto. Odobravas I ne bi stao u njenu zastitu niti se treba stati.zposao wrote: ↑14/08/2025 15:41Ni na jedno mi pitanje ne odgovori.palermo wrote: ↑14/08/2025 15:24Haj zemo da se.ne zajebavamo vise, samo ti.meni reci, jel ovaj gospodin iz Sirokog bio u oravu kad je rekao is otale, tu ti.mjesto nije, ovoj sto je naumila.klanjati. I reci mi, bil se.ti uusprotivio njemu I koliko bi sirokobrijezana I.opcenito Hrvata syalo u njenu zastitu ? Eto, umjesto spinovanja o nebitno.m liking kao sto je Musa, ti samo meni ovo odgovori.zposao wrote: ↑14/08/2025 14:34
Jel misliš na ovog svog:
Mogu li rvati katolici doći masovno na plato ispod starog mosta odrzati svoju vjersku manifestaciju?
Nemojmo se praviti blesavi.![]()
Ti i kolega Evil majstori spinovanja i okretanja vode na svoj mlin. Vazda neka patetika a ništa konkretno. Imate pravo na to.
Zato kada ti meni odgovoriš na pitanja barem u ovom gore komentaru onda cu i ja tebi. Ali mislim da neces jer bi sam sebi time dao odgovor i na ovo što si postavio.
Svjestan si da zivimo u duboko podijeljenoj zemlji gdje postoje nevidljive granice u glavama ljudi i tebi to ne smeta kada ide tebi u prilog. Kada si ti "vlasnik" a drugi "podstanar", onda je sve u dure. Priznaj da je tako![]()
- DaysleepeR
#41120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne treba da zabranjuje, to je pod jedan.Ateista wrote: ↑14/08/2025 15:02Prikladnijih mjesta svakako ima, koja bi i njima trebala vise odgovarati.DaysleepeR wrote: ↑14/08/2025 14:30 Miješate kruške i jabuke, jedno je organizovani namaz, (vojska, dženaza, nema džamije nigdje u blizini, itd.) i samoinicijativno klanjanje u sred grada pored bezbroj prikladnijih mjesta.
Mi ne živimo u pustinjama, BiH je razvijena zemlja, džamiju imaš u svakom pedlju zemlje na pola sata razdaljine max.
Kad prodjem nekim parkom, toliko moze biti razlicitih ljudi oko mene, neko sjedi, neka djeca igraju lopte, neko cita knjigu, neko lezi i spava, odmara, neko vodi cuku, neko klanja, potpuno mi je svejedno. Da li je to mjesto njima prikladno mene ne zanima, da li ta djeca imaju bolje mjesto za igranje lopte, da li neko ima mirnije mjesto gdje moze odmarati, da li ima bolje mjesto gdje se moze klanjati, to je sve njihova stvar i mene ne dotice dok mene ne ometa.
Smeta mi recimo papanluk kad neko na javnom prostoru pusta preglasno muziku koju onda svi mi moramo slusati.
Pod 10, ne treba ni ohrabrivati da se to radi, nije to naš običaj, kako već napisah, mi živimo u specifičnoj zemlji.
Ako hoćeš da neko ugasi muziku koju pušta, počni naglas pjevati uz nju, ugasiće odmah, provjereno
-
tokio25
#41121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
da je policajac prisao i rekao da ne moze tu
kako bi ljudi reagovali?
kako bi ljudi reagovali?
-
palermo
#41122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zposao
l da.ne kazes da necu da odgovorim.....
1.pitanje : mogu.li Hrvati da odrze svoju vjersku manifestaciju ispod Syarog mosta.....tesko, al bi svakako trebali da.mogu, I sto se.mene tice ja cu to uvijek podrzati
2. Pitanje: osvjetljenje Syarog mosta: pa: zavisno kakva je poruka....svakako da svaka parola u kojoj se degtadira drzava Bosna I Hercegovina nema.mjesya na Syarom mostu...
Al sve to nema veze sa.tim da ti odobravas postupak ovog gospodina iz Sirokog...
l da.ne kazes da necu da odgovorim.....
1.pitanje : mogu.li Hrvati da odrze svoju vjersku manifestaciju ispod Syarog mosta.....tesko, al bi svakako trebali da.mogu, I sto se.mene tice ja cu to uvijek podrzati
2. Pitanje: osvjetljenje Syarog mosta: pa: zavisno kakva je poruka....svakako da svaka parola u kojoj se degtadira drzava Bosna I Hercegovina nema.mjesya na Syarom mostu...
Al sve to nema veze sa.tim da ti odobravas postupak ovog gospodina iz Sirokog...
-
Proposition Joe
#41123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
identično, pretpostavljam. Barem bi trebali jer nema razlike pošto ne postoji zakonski osnov za zabranu.
A ako policajac misli da ima, trebao bi sačekati da završi i da izda pismeni prekršajni nalog, navede osnov ako ga ima, pa neka sud odlučuje.
To je civilizovano rješavanje takvih situacija.
A ne otjerati nekoga uz prijetnje i samo proizvoljno staviti tablu da je nešta zabranjeno a takva zabrana nema utemeljenja niti u jednom propisu.
Samo se stavite u kožu legaliste sa otvorenim pogledima, i to je to, prosta stvar.
- Bullet Tooth Tony
#41124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fulio si .. ti kao vjernik moras, zbog svog namaza, pronaci mjesto na kojem te ljudi nece ometati .. JA cu pronaci mjesto na kojem me ljudi nece ometati i Ja necu ometati druge, a ovo, definitvno nije bilo jedno od njih ...
Last edited by Bullet Tooth Tony on 14/08/2025 16:08, edited 1 time in total.
- Ateista
#41125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni ja ne ohrabrujem, samo mi je potpuno svejedno i ne dotice me, dok me nervira primitivizam i nacionalizam cak i ako nije vezan za mene, pogotovo kad se pokusava predstaviti kao nesto drugo.DaysleepeR wrote: ↑14/08/2025 15:49Ne treba da zabranjuje, to je pod jedan.Ateista wrote: ↑14/08/2025 15:02Prikladnijih mjesta svakako ima, koja bi i njima trebala vise odgovarati.DaysleepeR wrote: ↑14/08/2025 14:30 Miješate kruške i jabuke, jedno je organizovani namaz, (vojska, dženaza, nema džamije nigdje u blizini, itd.) i samoinicijativno klanjanje u sred grada pored bezbroj prikladnijih mjesta.
Pod 10, ne treba ni ohrabrivati da se to radi, nije to naš običaj, kako već napisah, mi živimo u specifičnoj zemlji.
Ako hoćeš da neko ugasi muziku koju pušta, počni naglas pjevati uz nju, ugasiće odmah, provjereno![]()
Dobar fazon to za pjevanje, moram probati, samo ne ja da pjevam naravno, ali nagovoriti nekog.