-Chesterfield- wrote: ↑20/11/2025 22:22
belfy wrote: ↑19/11/2025 22:51
sve i kada bih se sutra vratio u vjeru vas definitivno ne bih podrzao ni u jednom postu, bas kao sto su se vec i ranije javljali vjernici koji su govorili "nemoj nas braniti vise". jednostavno pravite ruglo od vjere i to tako ocigledno da se drugi ljudi srame. i to su vam i rekli (tebi vise puta)...
eh, evo vidis kako meni nije tesko napisati pismen post gdje cu iznijeti svoje stavove
Od svega što si napisao, samo ovo vrijedi spomenuti. Haman ima nade za tebe, mada će možda trebati neko vrijeme da shvatiš da
pismenost u izražavanju ide ruku pod ruku s objektivnošću, a ne samo s emocijama i kritikama drugih.
Obzirom da si počeo lijepiti sličice, evo jedne i za tebe. Potrudio sam se da nađem najljepšu. Nije dobro ostati dužan.
I ako nije problem da napišeš koju vjeru bi odabrao, ako bi nekada došao tobe?
opet si pogresno razumio, ali vec sam navikao... iako si ovdje kontradiktoran sam sebi. sam kazes da je pismenost potrebna za objekitvnost, a post prije podrzavas nepismenost. ti se moras dogovoriti sam sa sobom i skontati koji stav zastupas, jer sada izgleda kao da podrzavas ono sto sam ja rekao, iako si na prvu rekao suprotno.
a emocije svaki covjek ima i svako je podlozan kritici za napisano. znas da je ovo forum? ono gdje ljudi razmjenjuju misljenja i kritike istih? vidis, zato bih ja volio vas sresti uzivo. evo, da tebe uzivo pitam sta znaci forum i sta predstavlja... isto tako i Smrleta koji tvrdi da "zna istinu" i koliko on "najlogicnije" razmislja...
i, nisi ti nista duzan, od tebe to niko nije trazio. ni ja nisam nakon ljepljenja slicica rekao da je to zato sto je neko nesto duzan, nego da je to zasluzio. eto, cak i to si pogresno razumio, kao sto si pogresno koristio i one izreke prije... a koristis pticu samo zato sto sam je ja koristio, docim sam ja, u odnosu na vas, ovdje vise kao mastodont, ali ti to ne mozes ni zamisliti, a kamoli kreativnije razmisljati, jel tako? idi sada potrazi sta je mastodont...
i kako i sa tobom pricati? ti nisi nepismen/polupismen kao on, ali tu razliku definitivno nadoknadjujes nerazumijevanjem procitanog. znam, i razumijem - ti bi da uzvratis na isti nacin koji ja koristim, pa da me suocis sa onim sto sam ja sam rekao. bas kao i ovo za slicice... i, ne znam da li si do sada razumio da ti to ne ide (evo, pokusavas vec par puta pogresno). jer jednostavno upires na silu, a nemas pojma ni gdje guras, nego bi samo nesto da kazes...
elem, ni prije ti nisam pridavao nikakve paznje, jer te nisam smatrao ikakvim sugovornikom, a u ovim nasim prepiskama se pokazalo da je to opravdano. ja cu ovdje da odustanem i vratim se na prethodne postavke. trositi vrijeme na ovakvo odgovaranje je uzaludno, a znas sta Sveta knjiga kaze o tome... docim je tebi, drago da se uzaludno raspravljas, a onaj koji prvi odustane od toga... pa eto i tebi nesto za razmisljanje, kao i Smrletu.
i, evo, opet, kako ti to pogresno citas. kada kazem "kada bih se vratio u vjeru", onda sama rijec "vratio" znaci da je ista. vidis gdje ti apsolutno po nekim svojim (pogresnim) parametrima, uopste, citas napisano. to je isto kada bih napisao (posto sam u De) - "jednom ako se vratim", a ti me pitas gdje? pa ne mogu se vratiti u krscanstvo, teoizam ili budizam jer nikada nisam bio tamo. eto ti jos jedan lijep opis tvog razumijevanja procitanog.
ti, ocigledno, svakom citanju pristupas pristrasno i sa dubokim predrasudama od kojih pravis neke (pogresne) pretpostavke. to bi mozda i imalo smisla u stvarnom zivotu, gdje te neko, mozda, ocigledno ili prikriveno, laze iz ovog ili onog razloga. ali ovdje na forumu...?
elem, samo da ponovim jos jednom - odoh ja na one prijasnje postavke. uzivaj i svako dobro.