Andjeo Dzibril je dolazio ne samo Muhammedu nego su ga vidjeli i drugi ljudi kad bi dolazio i njegovim drugimaapsidejzi wrote: ↑05/07/2025 10:29Vecina ovih vjerskih opisa tih nekih duhovnih bica se u potpunosti poklapa sa DMT tripovima. Ljudi koji konzumiraju DMT ili gljive redovno raportiraju prisustvo nadnaravnih bica, sa mnogo krila, ruku. Pogledaj samo indijska bozanstva. Nista me ne moze uvjeriti da to nisu posljedica DMT tripova. Cak i ova Muhamedova "iskustva" mi na to lice. Putuje do Jerusalema na konju, andjeo sa 600 krila i tako to. a nije fizicki putovao nego je bio i dalje u Medini. Dakle halucinacija. Hajde da ti ja ne pametujem, pogledaj ovaj klip covjeka koji objasnjava kako izgleda DMT trip. 100% se sve religije baziraju na ovome.
http://www.youtube.com/watch?v=Gy4QHTgikbk
Tako da je najvjerovatniji odgovor na naziv ove teme Istina o Bogu zapravo: DMT.
Prenosi Omer ibn Hattab, radijallahu anhu:
„Jednog dana, dok smo sjedili kod Allahovog Poslanika ﷺ, pojavi se čovjek izrazito bijele odjeće, izrazito crne kose, na kojem se nije moglo primijetiti da je putovao, a niko od nas ga nije poznavao. Sjeo je ispred Poslanika ﷺ, prislonio koljena uz njegova koljena i stavio ruke na njegova bedra, te reče:
■ 'Muhammede, obavijesti me o islamu!'
Allahov Poslanik ﷺ reče:
■ 'Islam je da posvjedočiš da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Allahov poslanik, da obavljaš namaz, daješ zekat, postiš mjesec ramazan i da, ako si u mogućnosti, obaviš hadždž.'
Čovjek reče: 'Istinu si rekao.'
Mi se začudismo: pita ga, a potom potvrđuje odgovor.
Zatim reče:
■ 'Obavijesti me o imanu!'
Poslanik ﷺ reče:
■ 'Da vjeruješ u Allaha, Njegove meleke, Njegove knjige, Njegove poslanike, Sudnji dan, i da vjeruješ u kader (odredbu), bilo ona dobra ili loša.'
Čovjek reče: 'Istinu si rekao.'
Zatim reče:
■ 'Obavijesti me o ihsanu (duhovnoj izvrsnosti)!'
Poslanik ﷺ odgovori:
■ 'Ihsan je da obožavaš Allaha kao da Ga vidiš; jer iako ti Njega ne vidiš – On tebe zaista vidi.'
Čovjek reče:
■ 'Obavijesti me o Času (Sudnjem danu)!'
Poslanik ﷺ odgovori:
■ 'Upitani ne zna ništa više od onoga koji pita.'
On reče:
■ 'Obavijesti me o njegovim znacima!'
Poslanik ﷺ odgovori:
■ 'Da robinja rodi svoju gospodaricu, i da vidiš gole i bose siromahe, čobane, kako se natječu u gradnji visokih zgrada.'
Zatim je taj čovjek otišao, a ja ostadoh neko vrijeme. Zatim mi Poslanik ﷺ reče:
■ 'O Omeru, znaš li ko je bio onaj koji je pitao?'
Rekoh: 'Allah i Njegov Poslanik znaju najbolje.'
On reče:
■ 'To je bio Džibril, došao vam je da vas poduči vašoj vjeri.'
Izvor:
Sahih Muslim, br. 8
Također u Sahihu Buhari (djelimično), En-Nesaiu, Tirmiziji itd.