Istina o Bogu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Zehran82

#1026 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

apsidejzi wrote: 05/07/2025 10:29
Dozer wrote: 05/07/2025 09:24 Znam sta hoce da kaze.

Ima.li jos sta od tog opisa osim "600 krila"? Visina, oblik, oci, glava, tijelo, ruke, noge, peraja, krljust, perje....? Ili je za 20 i kusur godina samo uspio izbrojati 600 krila?
Vecina ovih vjerskih opisa tih nekih duhovnih bica se u potpunosti poklapa sa DMT tripovima. Ljudi koji konzumiraju DMT ili gljive redovno raportiraju prisustvo nadnaravnih bica, sa mnogo krila, ruku. Pogledaj samo indijska bozanstva. Nista me ne moze uvjeriti da to nisu posljedica DMT tripova. Cak i ova Muhamedova "iskustva" mi na to lice. Putuje do Jerusalema na konju, andjeo sa 600 krila i tako to. a nije fizicki putovao nego je bio i dalje u Medini. Dakle halucinacija. Hajde da ti ja ne pametujem, pogledaj ovaj klip covjeka koji objasnjava kako izgleda DMT trip. 100% se sve religije baziraju na ovome.

http://www.youtube.com/watch?v=Gy4QHTgikbk

Tako da je najvjerovatniji odgovor na naziv ove teme Istina o Bogu zapravo: DMT.
Andjeo Dzibril je dolazio ne samo Muhammedu nego su ga vidjeli i drugi ljudi kad bi dolazio i njegovim drugima

Prenosi Omer ibn Hattab, radijallahu anhu:

„Jednog dana, dok smo sjedili kod Allahovog Poslanika ﷺ, pojavi se čovjek izrazito bijele odjeće, izrazito crne kose, na kojem se nije moglo primijetiti da je putovao, a niko od nas ga nije poznavao. Sjeo je ispred Poslanika ﷺ, prislonio koljena uz njegova koljena i stavio ruke na njegova bedra, te reče:

■ 'Muhammede, obavijesti me o islamu!'
Allahov Poslanik ﷺ reče:

■ 'Islam je da posvjedočiš da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Allahov poslanik, da obavljaš namaz, daješ zekat, postiš mjesec ramazan i da, ako si u mogućnosti, obaviš hadždž.'

Čovjek reče: 'Istinu si rekao.'

Mi se začudismo: pita ga, a potom potvrđuje odgovor.

Zatim reče:

■ 'Obavijesti me o imanu!'

Poslanik ﷺ reče:

■ 'Da vjeruješ u Allaha, Njegove meleke, Njegove knjige, Njegove poslanike, Sudnji dan, i da vjeruješ u kader (odredbu), bilo ona dobra ili loša.'

Čovjek reče: 'Istinu si rekao.'

Zatim reče:

■ 'Obavijesti me o ihsanu (duhovnoj izvrsnosti)!'

Poslanik ﷺ odgovori:

■ 'Ihsan je da obožavaš Allaha kao da Ga vidiš; jer iako ti Njega ne vidiš – On tebe zaista vidi.'

Čovjek reče:

■ 'Obavijesti me o Času (Sudnjem danu)!'

Poslanik ﷺ odgovori:

■ 'Upitani ne zna ništa više od onoga koji pita.'

On reče:

■ 'Obavijesti me o njegovim znacima!'

Poslanik ﷺ odgovori:

■ 'Da robinja rodi svoju gospodaricu, i da vidiš gole i bose siromahe, čobane, kako se natječu u gradnji visokih zgrada.'

Zatim je taj čovjek otišao, a ja ostadoh neko vrijeme. Zatim mi Poslanik ﷺ reče:

■ 'O Omeru, znaš li ko je bio onaj koji je pitao?'

Rekoh: 'Allah i Njegov Poslanik znaju najbolje.'

On reče:

■ 'To je bio Džibril, došao vam je da vas poduči vašoj vjeri.'

Izvor:

Sahih Muslim, br. 8

Također u Sahihu Buhari (djelimično), En-Nesaiu, Tirmiziji itd.
Dozer

#1027 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 12:06

Ima.li jos sta od tog opisa osim "600 krila"? Visina, oblik, oci, glava, tijelo, ruke, noge, peraja, krljust, perje....? Ili je za 20 i kusur godina samo uspio izbrojati 600 krila?
Prenosi Abdullah ibn Mes'ud da je poslanik Muhammed rekao:

"Vidio sam Džibrila kod Sidretu-l-Muntehaa(Drvo kod Raja). Imao je šest stotina krila. Svako krilo je ispunjavalo prostor između neba i zemlje, a iz njih su padali dragulji i biseri, poznati samo Allahu."
Sahih Muslim, br. 172
I sta covjek da kaze na ovo...... . :D

Logicno pitanje na ovo je:
- Gdje je bar 1 od tih dragulja, jer takvo nesto bi se cuvalo do dan danas kao najdragocjenija svetinja i istorijski artefakt?
Krila su im za brze pomjeranje kroz prostor, vise krila veca brzina pomjeranja kroz prostor i vrijeme.
Duhovnom bicu treba neki pogon...?

Ljudi, dajte molim vas.... ne brukajte se ovako, pliz....
■ 'Da robinja rodi svoju gospodaricu, i da vidiš gole i bose siromahe, čobane, kako se natječu u gradnji visokih zgrada.'
Zajebavas se da je u arapskom prije 1500 godina pisalo bas "visokih zgrada"?
Spominju li se oblakoderi gdje...?
Last edited by Dozer on 05/07/2025 12:31, edited 1 time in total.
broj dva

#1028 Re: Istina o Bogu

Post by broj dva »

Voddaa wrote: 04/07/2025 21:19
Zehran82 wrote: 04/07/2025 21:08
Voddaa wrote: 04/07/2025 20:28

Da li bi mogao podjeliti nesto specificno i konkretno? Ne mora biti nesto veliko, ali nesto sto je licno za tebe jak razlog. Moze samo jedna stvar, ali konkretna i specificna.
ovo je meni bas tesko pitanje s obzirom na mnostvo toga koliko toga ima....pa je pitanje kao da si u sobi gdje je buffe hrane, raznorazne hrane bas one koje ti volis, znaci sve bolje od boljeg, ne znas sta bi izabrao....eh tako to pitanje meni zvuci.

a jedno od najjaci dokaza ovako za mene je matematicka konstrukcija Kurana, toliko masovna, toliko fascinantna, da mi mozak zastaje dok to analiziram sve i izucavam....pa dok se divim tim cudima, jednostavno nemam nacina da objasnim kako je moguce to sve u knjizi osim da to dolazi od svemoguceg Boga.
Lijep primjer - mogu li te jos malo zamoliti da das konkretan primjer matematicke konstrukcije koja te je fascinirala (ako se sjecas)?
Imaš njegovu raniju temu "matematička čuda kurana", da se ne ponavlja čovjek uzalud. To je na dječjem nivou ali ako te interesira... p.s tolika su to čuda da se masovno matematičari konvertiraju na Islam, u redovima stoje :izet:
apsidejzi

#1029 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 12:19
apsidejzi wrote: 05/07/2025 10:29

Vecina ovih vjerskih opisa tih nekih duhovnih bica se u potpunosti poklapa sa DMT tripovima. Ljudi koji konzumiraju DMT ili gljive redovno raportiraju prisustvo nadnaravnih bica, sa mnogo krila, ruku. Pogledaj samo indijska bozanstva. Nista me ne moze uvjeriti da to nisu posljedica DMT tripova. Cak i ova Muhamedova "iskustva" mi na to lice. Putuje do Jerusalema na konju, andjeo sa 600 krila i tako to. a nije fizicki putovao nego je bio i dalje u Medini. Dakle halucinacija. Hajde da ti ja ne pametujem, pogledaj ovaj klip covjeka koji objasnjava kako izgleda DMT trip. 100% se sve religije baziraju na ovome.

http://www.youtube.com/watch?v=Gy4QHTgikbk

Tako da je najvjerovatniji odgovor na naziv ove teme Istina o Bogu zapravo: DMT.
Andjeo Dzibril je dolazio ne samo Muhammedu nego su ga vidjeli i drugi ljudi kad bi dolazio i njegovim drugima
Ili je to ili su i ti drugi konzumirali DMT. Sta je vjerovatnije. Svi koji danas konzumiraju DMT imaju iste halceve kao i svi ovi sto se svete knjige povezuju sa njima. Zanimljivo.
Dozer

#1030 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Fakat je fascinantno da odrasli ljudi u danasnje vrijeme mogu vjerovati u ovakve stvari...
Nowicki

#1031 Re: Istina o Bogu

Post by Nowicki »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 12:10
Nowicki wrote: 05/07/2025 09:53 Što će anđelima krila? Pticama trebaju da bi letile. Ako su anđeli duhovna bića što će im krila?
Andjeli imaju krila, ali to nisu krila ko ptica od perja, njihova krila su od svjetlosti.

Krila su im za brze pomjeranje kroz prostor, vise krila veca brzina pomjeranja kroz prostor i vrijeme.

Naprimjer kada kazemo srce kompijutera misleci na CPU, glavni procesor kompijutera, neko ko ne znas sta je kompijuter pomislit ce srce kao kod covjeka i lupa svaku sekundu....ali to je samo naziv. tako isto i kod andjela krila od svjetlosti i mi ne mozemo pojmiti kako to izgleda.
Aha, znači krila su od svjetlosti. Dakle anđeli su od svjetlosti. Krenimo od toga dalje. Ako su anđelima krila od svjetlosti i služe za manevrisanje prostorom dalje se izvodi da anđeli moraju da se kreću brzinom svjetlosti. Budući Ajnštajnova teorija relativnosti brzinu svjetlosti postavlja kao konstantu u univerzumu i nišzse ne može kretati brže. Svjetlosti treba osam minuta da stigne od Sunca do Zemlje. Dakle anđelu bi bilo potrebno osam minuta da pređe toliku udaljenost ne kršeći zakone fizike. Udaljenost između naše galaksije i Andromede iznosi 2,5 milijuna godina. Što znači da je svjetlosti potrebno 2,5 milijna godina da dođe do nas. Dakle i anđelu sa krilim od svjezbi bilo potrebno toliko. Najudaljenija galaksija od nas iznonosi već desetine milijardi godina (da ne googlam sad precizne podatke, jasno ti je u kom pravcu ide moj odgovor). Kako misliš da bića koja imaju svjetlosna krila mogu da održavaju komunikaciju sa ljudima u našem vremenu? Uz napomenu da mi ne znamo koliki je zaista univerzum, i napomenu da Bog u abrahamskim religijama nije dio univerzuma nego je van njega. Ne čini li ti se sve to pomalo nategnuto?
Nowicki

#1032 Re: Istina o Bogu

Post by Nowicki »

I još uz sve to mašu krilima. Veća krila veća brzina pomjeranja kroz prostor-vrijeme. Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru? Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine? :mrgreen:
Dozer

#1033 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Evo jedno izbiljno pitanje za vjernike, a od odgovora zavise dalja pitanja.

1. Kada nas je bog stvorio (Homo sapiense)?
Zehran82

#1034 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 05/07/2025 12:20 ----
Zajebavas se da je u arapskom prije 1500 godina pisalo bas "visokih zgrada"?
Spominju li se oblakoderi gdje...?
ne zajebavam druze, nego poslanik je najavio gradnju visokih zgrada, rijec Bunjan arapski, znaci gradjevina.

Prema Abdullah ibn Amru (radijallahu anhu):

„Kada vidiš da se u Mekki iskopavaju tuneli/kanali i da su zgrade izgrađene koje se uzdižu iznad vrhova planina – tada znaj da je Sudnji čas već bacio svoju sjenu nad vama.“

Al-Musannaf ibn Abi Shaybah, hadis 14306

Kada vidiš da se u Mekki iskopavaju tuneli/kanali

tuneli u Mekki

i da su zgrade izgrađene koje se uzdižu iznad vrhova planina
Image

Visoke zgrade koje vidimo po svijetu i zgrade koji nadvisuju planine i brda su predznaci Sudnjeg dana koje je Muhammed najavio.
Zehran82

#1035 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

broj dva wrote: 05/07/2025 12:29 -----
Imaš njegovu raniju temu "matematička čuda kurana", da se ne ponavlja čovjek uzalud. To je na dječjem nivou ali ako te interesira... p.s tolika su to čuda da se masovno matematičari konvertiraju na Islam, u redovima stoje :izet:
To je na dječjem nivou ali ako te interesira
hajde budi faca pa ospori to ako mozes argumentovano, tipa, grijesis tu i tu, dokaz je to i to, ovdje si prebrojao toliko, ovdje ti proracuni nisu tacni itd

tek onda te mogu za ozbiljno uzeti :)
p.s tolika su to čuda da se masovno matematičari konvertiraju na Islam, u redovima stoje
nista oni ne znaju o tome, pa zato i ne izmisljaj bezveze.....
Zehran82

#1036 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

apsidejzi wrote: 05/07/2025 12:31 ----
Ili je to ili su i ti drugi konzumirali DMT. Sta je vjerovatnije. Svi koji danas konzumiraju DMT imaju iste halceve kao i svi ovi sto se svete knjige povezuju sa njima. Zanimljivo.
nikakve DMT nisu tu u pitanju...ne nagadjaj bespotrebno.
Zehran82

#1037 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 05/07/2025 12:33 Fakat je fascinantno da odrasli ljudi u danasnje vrijeme mogu vjerovati u ovakve stvari...
tvoje nije da diskutujes o krilima andjela a ni u Boga da postoji ne vjerujes...pa je smijesno uopste diskutovati o tome, ti treba da ides od pocetka...a pocetak je ima li Boga ili ne, a ne da pricas o izgledu Andjela Dzibrila kakav je i sta je.
Zehran82

#1038 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Nowicki wrote: 05/07/2025 13:37 -----
Aha, znači krila su od svjetlosti. Dakle anđeli su od svjetlosti. Krenimo od toga dalje. Ako su anđelima krila od svjetlosti i služe za manevrisanje prostorom dalje se izvodi da anđeli moraju da se kreću brzinom svjetlosti. Budući Ajnštajnova teorija relativnosti brzinu svjetlosti postavlja kao konstantu u univerzumu i nišzse ne može kretati brže. Svjetlosti treba osam minuta da stigne od Sunca do Zemlje. Dakle anđelu bi bilo potrebno osam minuta da pređe toliku udaljenost ne kršeći zakone fizike. Udaljenost između naše galaksije i Andromede iznosi 2,5 milijuna godina. Što znači da je svjetlosti potrebno 2,5 milijna godina da dođe do nas. Dakle i anđelu sa krilim od svjezbi bilo potrebno toliko. Najudaljenija galaksija od nas iznonosi već desetine milijardi godina (da ne googlam sad precizne podatke, jasno ti je u kom pravcu ide moj odgovor). Kako misliš da bića koja imaju svjetlosna krila mogu da održavaju komunikaciju sa ljudima u našem vremenu? Uz napomenu da mi ne znamo koliki je zaista univerzum, i napomenu da Bog u abrahamskim religijama nije dio univerzuma nego je van njega. Ne čini li ti se sve to pomalo nategnuto?
Dakle anđelu bi bilo potrebno osam minuta da pređe toliku udaljenost ne kršeći zakone fizike.
ne znamo mi brzinu andjela sobzirom da koriste i teleportacije.

Kako misliš da bića koja imaju svjetlosna krila mogu da održavaju komunikaciju sa ljudima u našem vremenu?
Oni se ne pojavljuju ljudima u izvornom liku jer bi ih prestrasili, kada se Dzibril pojavio u izvornom liku Muhammedu prvi prvom kontaktu, Muhammed se prestravio i pobjegao kuci , drhtao od straha i govorio zeni da ga pokrije dekom.

Znaci nije to scena, da bi se ti divio, andjelu u fazonu oooo wooow andjeo, vidi to, ko da su simpaticni leptirici....ne nego se useres u gace i onda gledas kako da bjezis odatle.....

Andjeo kada dolaze na zemlji dolaze u likovima ljudi, vecinom dodje u liku lijepog muskarca....tako su dolazili prije poslanicima kada su donosili objavu.

Budući Ajnštajnova teorija relativnosti brzinu svjetlosti postavlja
dali znas da Kuran jos prije 1400 godina nagovjestio teoriju relativiteta

Ne čini li ti se sve to pomalo nategnuto?
ne nego ti nemas sve potrebne info da bi ispravan sud dao.
Zehran82

#1039 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

[shorts][/shorts]
Nowicki wrote: 05/07/2025 13:46 I još uz sve to mašu krilima. Veća krila veća brzina pomjeranja kroz prostor-vrijeme. Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru? Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine? :mrgreen:
Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru?
ne, njihova krila nisu od perja, andjeo je stvoren od svjetlosti, pretpostavljam od fotona.

Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine?
mozda bas i putuju kroz to kada prelaze iz univerzuma u druge univerzume i dimenzije.
Zehran82

#1040 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 05/07/2025 15:23 Evo jedno izbiljno pitanje za vjernike, a od odgovora zavise dalja pitanja.

davno....ja pretpostavljam nekad prije 100 000-300 000 godina
Dozer

#1041 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:19
Dozer wrote: 05/07/2025 15:23 Evo jedno izbiljno pitanje za vjernike, a od odgovora zavise dalja pitanja.

Ti pretpostavljas?
Ko si uopste ti, pa da pretpostavljas? Zar ti Allah nije to rekao, tj. Dzibketu, a on Muhi? Mislim, jedan tako bitan podatak da sveznajuci bog izostavi......

U svakom slucaju - pogresno. Stariji smo od toga, i postoje razni arheoloski i geneticki dokazi toga. Idemo dalje...

Zasto nam Allah nije spustio Kur'an prije npr. 100.000 godina? Zasto tek prije manje od 1.500?
Zehran82

#1042 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

Dozer wrote: 05/07/2025 17:42
Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:19

Ti pretpostavljas?
Ko si uopste ti, pa da pretpostavljas? Zar ti Allah nije to rekao, tj. Dzibketu, a on Muhi? Mislim, jedan tako bitan podatak da sveznajuci bog izostavi......

U svakom slucaju - pogresno. Stariji smo od toga, i postoje razni arheoloski i geneticki dokazi toga. Idemo dalje...

Zasto nam Allah nije spustio Kur'an prije npr. 100.000 godina? Zasto tek prije manje od 1.500?
Mislim, jedan tako bitan podatak da sveznajuci bog izostavi......
bas kazes da je bitan, cuj to....hoce li te taj podatak ista pribliziti Raju ili udaljiti od vatre Pakla?
neka smo, nikakav problem za mene.

zato sto to nije bilo vrijeme za Kuran u to vrijeme....nerezonske zahtjeve imas.

ovo je pitanje kao da kazes, zasto nije dato djetetu od 3 godine da cita ajnstajnovu teoriju relativiteta.
Dozer

#1043 Re: Istina o Bogu

Post by Dozer »

Ma hajde.... :lol:

Sta cemo sa sumerskim zapisima o nasem postanku, a za njih postoje i neki dokazi, poput nase opsesije zlatom, itd.?
apsidejzi

#1044 Re: Istina o Bogu

Post by apsidejzi »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:06
Najgore od svega je sto ti licno mozes probati DMT i imati isto iskustvo. Razlika nas i tih nazovi poslanika je to sto je proslo par stoljeca, nauka malo napredovala i sad znamo da postoji hemija, razumijemo kako droge uticu na mozak i tako to. Ali dozivljaj je identican. Probaj DMT i ja ti garantujem da ces imati osjecaj da si pricao sa Dzibrilom ili mozda i samim Bogom ako povuces malo jace.
teodati

#1045 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 04/07/2025 08:52
teodati wrote: 03/07/2025 21:49
Zehran82 wrote: 03/07/2025 09:04

a vidim eto i ti koliko znas cim vjerujes u vise bogova :roll: gdje cak i filozofska logika to moze da dokaze da je nemoguce da postoji 2 svemoguca Boga.

mozes ti imati masa bica koji imaju nadnaravne moci ali neces imati onda ni jednog svemoguceg Boga.

zato ti ne znas sta pricas u sustini.
Ajde lijepo polako pročitaj što sam napisao o vječnom Bogu i Bogovima, pa da vidimo jer to logično ili nije, vidim da si sve krivo shvatio, možemo rečenicu po rečenicu, nema problema, dapače, ti biraj koju, da ti objasnim do kraja što sam mislio, eto.
nelogicno je da ima vise bogova....jer dva svemoguca Boga ne mogu postojati, a da Bog stvara neke manje bogove nema takodjer smisla niti ikakve logike.
Tebi je to nelogično jer ne shvaćaš poruku Biblije o tome tko je zapravo sve Bog, dakle Bog nije samo vječni uzrok svega što postoji, već se Bogom nazivaju i bića po moći viša od čovjeka (ja ih zovem Vansvemircima jer nisu materijalan bića, recimo i anđeli tu spadaju), a čak sam Isus kaže i da smo mi ljudi Bogovi, zašto, pa jer smo potomci Bogova koju su svemir napravili.

Znači kada se netko naziva Bogom, zavisno je od konteksta na što se točno odnosi, kontaš?

Tako da ja uopće ne tvrdim da postoje dva svemoguća Boga, jer to nije moguće, ali po kontekstu postoji jedan vječni Bog kao uzrok svega, Bogovi koji nisu materijalna bića, Bogovi koji žive na Zemlji a to smo mi ljudi, jer i mi nešto stvaramo, eto ukratko.
teodati

#1046 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

Zehran82 wrote: 03/07/2025 09:05
teodati wrote: 02/07/2025 18:13
Dozer wrote: 02/07/2025 15:20
Mislis, u tekstu za koji je Muhammed REKAO da mu ga je bog diktirao? Kako znas da Muha nije bio drogiran ili pjan kad je sve to "cuo"? Treci put te ovo pitam :D
Muhamedu se javio jedan od Bogova Vansvemiraca, jedan od anđela kako ih Biblija naziva, što tu nije jasno, probaj ti danas sa najmodernijom tehnologijom napraviti novu religiju ak možeš, malo sutra će to biti, malo se zamisli o tome, samo kažem. 8-)
Muhamedu se javio jedan od Bogova Vansvemiraca,
pricas gluposti i ovo nikakve veze nema sa onim sto pise u vjerskim izvorima, znaci cisto tvoje izmisljanje.
Tko to kaže, izgleda da nisi dovoljno upoznat sa svojom vjerom, jer bi onda znao da ja anđeo Đibril dao Kuran Muhamedu i poučavao ga, a anđeo nije materijalno biće, dakle je postojao prije našega svemira, a samim time je onda Vansvemirsko biće, dakle u pravu sam, dapače.

Eto dokaza o tome pa si sam pročitaj:

https://hr.wikipedia.org/wiki/An%C4%91eli_u_islamu
teodati

#1047 Re: Istina o Bogu

Post by teodati »

broj dva wrote: 04/07/2025 10:06
Zehran82 wrote: 04/07/2025 09:32
broj dva wrote: 04/07/2025 09:24 ---
1 Muderis je profesionalni vjernik, naravno da bi lagao jer mu je u interesu
2 Gdje je neko nezavisan i strucan na polju biologije da potvrdi da se cuda zaista desilo i da se umjesto prirodnog procesa dekompozicije ljudskog tjela desava nesto cudesno i da tjelo pocinje mirisati na Yves Saint Laurent ? Ne mozes reci "vidi cudo" i pokazati neki amaterski you tube video, pogotovo u vrjeme AI
1 Muderis je profesionalni vjernik, naravno da bi lagao jer mu je u interesu
ode ti daleko, prvo kada lazes kao javna osoba, lahko moze da dodju ljudi i kazu da nije tacno to sto prica....

znaci prica o necemu sto se desilo medju narodom, pa onda vrlo lahko moze da neko dodje i kaze da laze o tome.

a druga stvar je sto nije samo muderis to nego su to cuda se desavala i u afganistanskom ratu prije bosanskog, a evo desava se to i u GAZI sada.

pa nema smisla da 3 razlicite drzave i vremena svi isto kazu kao da su se dogovorili....to treba da ti upali lampicu i malo prokontas...
Sta je racionalnije i vjerovatnije, da su zakoni prirode suspendovani/promjenjeni ili da ljudi lazu ?
Da je sve slučajno ili samo od sebe nastalo, racionalnije bi bilo reći da ljudi lažu, ali pošto je sve sa svrhom i namjerom napravljeno, onda je logičnije da su se dogodila čuda, jer inteligencija koja je svemir napravila, je napravila i prirodne zakone, i vlada njima, i radi s njima što hoće, Isus Krist se svaki dan igrao sa tim zakonima prirode i mijenjao ih, sve jasno, ali kako kome.
Zehran82

#1048 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

apsidejzi wrote: 05/07/2025 18:03
Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:06
Najgore od svega je sto ti licno mozes probati DMT i imati isto iskustvo. Razlika nas i tih nazovi poslanika je to sto je proslo par stoljeca, nauka malo napredovala i sad znamo da postoji hemija, razumijemo kako droge uticu na mozak i tako to. Ali dozivljaj je identican. Probaj DMT i ja ti garantujem da ces imati osjecaj da si pricao sa Dzibrilom ili mozda i samim Bogom ako povuces malo jace.
to nema veze ni sa kakvim dzibrilom, nego to je otvaranje portala dzinskom svijetu, sa dzinnima ce stupiti u kontakt sa DMT a ne sa Dzibril.
Zehran82

#1049 Re: Istina o Bogu

Post by Zehran82 »

teodati wrote: 05/07/2025 18:12 ---
Tebi je to nelogično jer ne shvaćaš poruku Biblije o tome tko je zapravo sve Bog, dakle Bog nije samo vječni uzrok svega što postoji, već se Bogom nazivaju i bića po moći viša od čovjeka (ja ih zovem Vansvemircima jer nisu materijalan bića, recimo i anđeli tu spadaju), a čak sam Isus kaže i da smo mi ljudi Bogovi, zašto, pa jer smo potomci Bogova koju su svemir napravili.

Znači kada se netko naziva Bogom, zavisno je od konteksta na što se točno odnosi, kontaš?

Tako da ja uopće ne tvrdim da postoje dva svemoguća Boga, jer to nije moguće, ali po kontekstu postoji jedan vječni Bog kao uzrok svega, Bogovi koji nisu materijalna bića, Bogovi koji žive na Zemlji a to smo mi ljudi, jer i mi nešto stvaramo, eto ukratko.
a čak sam Isus kaže i da smo mi ljudi Bogovi, zašto, pa jer smo potomci Bogova koju su svemir napravili.
nista to nije tacno...izmisljate o Isusu stvari. nista to Isus ne kaze.
Bogovi koji žive na Zemlji a to smo mi ljudi, jer i mi nešto stvaramo, eto ukratko.
ti si sinko u teskoj zabludi kad mislis da su ljudi bogovi.
Nowicki

#1050 Re: Istina o Bogu

Post by Nowicki »

Zehran82 wrote: 05/07/2025 17:18 [shorts][/shorts]
Nowicki wrote: 05/07/2025 13:46 I još uz sve to mašu krilima. Veća krila veća brzina pomjeranja kroz prostor-vrijeme. Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru? Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine? :mrgreen:
Ko ptice, hvataju zrak u praznom prostoru?
ne, njihova krila nisu od perja, andjeo je stvoren od svjetlosti, pretpostavljam od fotona.

Zar nije lakše da putuju kroz crvotočine?
mozda bas i putuju kroz to kada prelaze iz univerzuma u druge univerzume i dimenzije.
Od fotona? Definicija kaže: foton svjetlosni kvant, kvant svjetlosti ili kvant elektromagnetskoga zračenja je osnovni djelić energije elektromagnetskoga zračenja, elementarna čestica koja je posrednik u prenošenju elektromagnetskoga međudjelovanja.
Dake krenemo li definiciju fotona primjeniti na anđele dobijamo slijedeće: anđeli su elektromagnetno zračenje sa krilima koje se po potrebi teleportira i putuje crvotočanam kad prelazi iz univerzuma u univerzum.

Slažeš li se sa ovom definicijom?

teodati imaš opasnu konkurenciju.
Post Reply