Nema direktor ništa s tim lično mislim.
Objašnjeno je već, to su više proceduralne stvari.
Svakako je politika UAE, ne samo prema nama... pa ne znam. Ali to nema veze sa Interpolom
Nema direktor ništa s tim lično mislim.
To ti bas nije istina. Sve zavisi od regije do regije. Zamisli samo nevesi jce koji su prodavali svoje stanove po Mostaru ( koji by the way safa vrijede po nekoliko stotina hiljada maraka) da bu kupili nekakave kuce po nevesinjskim selima za koje I danas ne mozes.dobiti vise od 40 000 KM.
Da, ima i toga, govorim više o SApalermo wrote: ↑03/04/2025 20:08To ti bas nije istina. Sve zavisi od regije do regije. Zamisli samo nevesi jce koji su prodavali svoje stanove po Mostaru ( koji by the way safa vrijede po nekoliko stotina hiljada maraka) da bu kupili nekakave kuce po nevesinjskim selima za koje I danas ne mozes.dobiti vise od 40 000 KM.
Mislim, dovoljno smo mi najebali da zaista nije potrebno pregoniti.
Nije trenutak jednostavno.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:13 Budite jednom realni.
IZ se mora mijenjati, sto zbog presuda Sudova, sto zbog tehnikalija u vezi procesa, sto zbog "hrvatskog" pitanja. I to vec treba jednom presjeci na bilo koji nacin, ali treba taj uteg skinuti sa vrata Federacije i BiH.
Rjesenje tog pitanja se nece nikada desiti ako svi samo odbijaju prijedloge druge strane. Ovaj teror necinjenja nicega nas drzi u blatu vec 25 godina. Samo se slazemo, da se ne mozemo sloziti ni oko cega.
Mozes, naravno. Bilo je slucajeva da ljudi kupuju stanove u novogtadnjama,uglavnom dijaspora.....nisu to cesti slucajevi, zbog niza vec poznatih razloga, ali mozes, rekao bih bez,.nekih problema.
Rekao sam da pretpostavljam, da postoje još neki ostatci od prije 20 godina npr.palermo wrote: ↑03/04/2025 20:17Mozes, naravno. Bilo je slucajeva da ljudi kupuju stanove u novogtadnjama,uglavnom dijaspora.....nisu to cesti slucajevi, zbog niza vec poznatih razloga, ali mozes, rekao bih bez,.nekih problema.
Kao sto vec rekoh, ne treba pregoniti u kuknjavi....onda ono zbog cega zaista yreba kukati jednostavno gubI na snazi I kredibilitetu.
sehohari wrote: ↑03/04/2025 19:39Ne sagledavaš situaciju realno. Ja znam kako je to izgedalo jer smo tek 2002/3. dobili kuću nazad.KraljicaIzJajca wrote: ↑03/04/2025 19:34Svi su vratili istu imovinu poslije rata, trebalo je samo pokrenuti papirologiju. Uopće nije bilo problema.
Pišeš besmislenosti!
2000. (ili 99.?) moji dođu dole, nova "vlasnica" ih čak pozvala na kahvu i pokazala planove da napravi novi sprat. Niko nije vjerovao da će morati izaći, u konkretnom slučaju pogotovo.
Da nije bilo lokalnog SFOR-a niko ih ne bi istjerao.
Ljudi zaboravljaju dvije stvari:
1. je tada bilo desetine hiljada pripadnika stranih vojnih snaga koje su osiguravale povrat imovine.
2. Srbi su imali interes jer su i sami imali hrpu stanova, samo koliko su love izvukli 2000-ih kada su prodavali stanove i kuće isplatilo je se. Danas taj reciprocitet u vlasništvu više ne postoji, jer su Srbi koji su otišli u RS većinom sve prodali, i to dobro. Sa druge strane, ti kao Bošnjo ne možeš dobiti neku aman cifru za svoju kuću kod Srba. (ovo drugo je samo spekulacija da je planirano doduše).
Bojim se da cu prije dode zavrsiti na ispitivanju ako pocnem o tomedr_Evil wrote: ↑03/04/2025 19:42Da, cim dodju na odmor iz SveCke. Povratak se nije desio druze, koga cemo optuziti sto je ispalo tako, agresora ili onog ko je trebao da osigura tim ljudima egzistenciju? Pa makar ono da imaju mogucnost da zadrze lijecenje u mjestima gdje su bili protjerani, recimo sjecam se da su gacani trazili da im se dozvoli lijeciti i jos neka dodatna prava ako se vrate u Gacko i dobiju novu/staru adresu, naravno da takvo sta nije prepoznato. I sad cemo kukati sto je Podrinje prazno. Ljudi su se borili junacki, zamalo u vise navrata oslobodili Visegrad, da ne pricamo Medjedja, Okrugla, i sjetimo se srbijanskog "lepa sela lepo gore" sto je vjerovatno najludja parodija i naopaka realnost.
Ne kazem ja, ima ljudi spremni na to sta ti kazes, ali imamo li ljudi da idemo oslobodit Visegrad, Zepu, Zvornik, Rogaticu? Tako da brinem se ja, mislim da vi ne razumijete koliko smo mi prazni, a da osim Gorazda ne drzimo nigdje Drinu. No, dobro.. ja se nadam da si ti upravu, a ne ja.
dr_Evil wrote: ↑03/04/2025 19:45sehohari wrote: ↑03/04/2025 19:39Ne sagledavaš situaciju realno. Ja znam kako je to izgedalo jer smo tek 2002/3. dobili kuću nazad.KraljicaIzJajca wrote: ↑03/04/2025 19:34
Svi su vratili istu imovinu poslije rata, trebalo je samo pokrenuti papirologiju. Uopće nije bilo problema.
Pišeš besmislenosti!
2000. (ili 99.?) moji dođu dole, nova "vlasnica" ih čak pozvala na kahvu i pokazala planove da napravi novi sprat. Niko nije vjerovao da će morati izaći, u konkretnom slučaju pogotovo.
Da nije bilo lokalnog SFOR-a niko ih ne bi istjerao.
Ljudi zaboravljaju dvije stvari:
1. je tada bilo desetine hiljada pripadnika stranih vojnih snaga koje su osiguravale povrat imovine.
2. Srbi su imali interes jer su i sami imali hrpu stanova, samo koliko su love izvukli 2000-ih kada su prodavali stanove i kuće isplatilo je se. Danas taj reciprocitet u vlasništvu više ne postoji, jer su Srbi koji su otišli u RS većinom sve prodali, i to dobro. Sa druge strane, ti kao Bošnjo ne možeš dobiti neku aman cifru za svoju kuću kod Srba. (ovo drugo je samo spekulacija da je planirano doduše).
97-e su minibacacima gadjali povratnike u Kulupamtimo ko ribice.
Ali dobro, nije to fazon sta pita Kraljica. Imovina se oduzima na osnovu nekoristenja, ako neko koristi ne znam koliko godina tvoju imovinu neometano tada prelazi na njega, RS je smanjio taj broj godina na max. Drugo, ako ne platis porez, i ono sta rekoh prije, imovina na nenama i dedama, nemas kucu, nemas adresu, znaci ne koristis, hajde cao za par godina. Gdje ima nacine ima i volje.
Naravno da nije trenutak. Trenutak je bio prije 20 godina, i propustili smo i taj i jos 300 trenutaka, cekajuci pravi.sehohari wrote: ↑03/04/2025 20:15Nije trenutak jednostavno.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:13 Budite jednom realni.
IZ se mora mijenjati, sto zbog presuda Sudova, sto zbog tehnikalija u vezi procesa, sto zbog "hrvatskog" pitanja. I to vec treba jednom presjeci na bilo koji nacin, ali treba taj uteg skinuti sa vrata Federacije i BiH.
Rjesenje tog pitanja se nece nikada desiti ako svi samo odbijaju prijedloge druge strane. Ovaj teror necinjenja nicega nas drzi u blatu vec 25 godina. Samo se slazemo, da se ne mozemo sloziti ni oko cega.
Ako sada daš izborni, moraš još dati 10 drugih stvari do ulaska u EU koje će biti još gore.
Pa sta fali sadasnjem izbornom ?no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:29Naravno da nije trenutak. Trenutak je bio prije 20 godina, i propustili smo i taj i jos 300 trenutaka, cekajuci pravi.sehohari wrote: ↑03/04/2025 20:15Nije trenutak jednostavno.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:13 Budite jednom realni.
Ako sada daš izborni, moraš još dati 10 drugih stvari do ulaska u EU koje će biti još gore.
Pitanje je hocemo li mi i drzava docekati taj pravi. Rjesenje problema nije kad se taj problem gurne pod tepih, ili u ladicu. Treba jednom podvezat muda i prelomit.
Problem ove zemlje nije IZ vec mehanizmi blokade. To se evo vidi u jeku ove krize, kao sto se oduvijek znalo. Nece HDZov IZ nista rijesiti. Opet ce biti blokada, npr. juzna interkonekcija, koalicioni interesi itd. S domovima naroda i VNI nikad neces uci u EU. To je valjda jasno.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:13 Budite jednom realni.
Ocigledno da fali.palermo wrote: ↑03/04/2025 20:33Pa sta fali sadasnjem izbornom ?no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:29Naravno da nije trenutak. Trenutak je bio prije 20 godina, i propustili smo i taj i jos 300 trenutaka, cekajuci pravi.
Pitanje je hocemo li mi i drzava docekati taj pravi. Rjesenje problema nije kad se taj problem gurne pod tepih, ili u ladicu. Treba jednom podvezat muda i prelomit.
Slazem se u potpunosti. Onda treba pitanje izbornog zakona i blokade odmah povezati i napisati 2 lista A4 papira kako to rijesiti u jednom potezu. I gurati to, glavom kroz zid, ali gurati.statixx wrote: ↑03/04/2025 20:36Problem ove zemlje nije IZ vec mehanizmi blokade. To se evo vidi u jeku ove krize, kao sto se oduvijek znalo. Nece HDZov IZ nista rijesiti. Opet ce biti blokada, npr. juzna interkonekcija, koalicioni interesi itd. S domovima naroda i VNI nikad neces uci u EU. To je valjda jasno.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:13 Budite jednom realni.
Zaso mijenjati IZ samo u Federaciji jer nama je Dodik isto biran protiv naše volje a utiče na moj život u Federaciji tj utiče na sve nas u BiH. Znaci demokratija nigdje veze. Stoga nabit sve nogom i tražiti reviziju kompletnog IZ u čitavoj BiH ako želimo biti demokratsko društvo.sehohari wrote: ↑03/04/2025 20:15Nije trenutak jednostavno.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:13 Budite jednom realni.
Tako je, gurati i to bas na taj nacin. A dok ga ne proguramo I ovaj valja.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:52Slazem se u potpunosti. Onda treba pitanje izbornog zakona i blokade odmah povezati i napisati 2 lista A4 papira kako to rijesiti u jednom potezu. I gurati to, glavom kroz zid, ali gurati.statixx wrote: ↑03/04/2025 20:36Problem ove zemlje nije IZ vec mehanizmi blokade. To se evo vidi u jeku ove krize, kao sto se oduvijek znalo. Nece HDZov IZ nista rijesiti. Opet ce biti blokada, npr. juzna interkonekcija, koalicioni interesi itd. S domovima naroda i VNI nikad neces uci u EU. To je valjda jasno.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:13 Budite jednom realni.
A ne samo gasiti pozare koje separatisti i krimosi pale gdje god stignu. Ugasis u Gacku, on upali u Zepcu. Ugasis u Zepcu, on upali u Prijedoru.
Pretpostavka je majka svih zajeba.sehohari wrote: ↑03/04/2025 20:18Rekao sam da pretpostavljam, da postoje još neki ostatci od prije 20 godina npr.palermo wrote: ↑03/04/2025 20:17Mozes, naravno. Bilo je slucajeva da ljudi kupuju stanove u novogtadnjama,uglavnom dijaspora.....nisu to cesti slucajevi, zbog niza vec poznatih razloga, ali mozes, rekao bih bez,.nekih problema.
Kao sto vec rekoh, ne treba pregoniti u kuknjavi....onda ono zbog cega zaista yreba kukati jednostavno gubI na snazi I kredibilitetu.
Ova drzava nema vremena cekati, nadam se da je to svima jasno. Rahat patnja pase samo separatistima i kriminalcima.palermo wrote: ↑03/04/2025 21:00Tako je, gurati i to bas na taj nacin. A dok ga ne proguramo I ovaj valja.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 20:52Slazem se u potpunosti. Onda treba pitanje izbornog zakona i blokade odmah povezati i napisati 2 lista A4 papira kako to rijesiti u jednom potezu. I gurati to, glavom kroz zid, ali gurati.statixx wrote: ↑03/04/2025 20:36
Problem ove zemlje nije IZ vec mehanizmi blokade. To se evo vidi u jeku ove krize, kao sto se oduvijek znalo. Nece HDZov IZ nista rijesiti. Opet ce biti blokada, npr. juzna interkonekcija, koalicioni interesi itd. S domovima naroda i VNI nikad neces uci u EU. To je valjda jasno.
A ne samo gasiti pozare koje separatisti i krimosi pale gdje god stignu. Ugasis u Gacku, on upali u Zepcu. Ugasis u Zepcu, on upali u Prijedoru.
To zapravo nije tacno. Doduse, mozda kriminalcima pase al separatistima sigurno ne.no_sekirli wrote: ↑03/04/2025 21:03
Ova drzava nema vremena cekati, nadam se da je to svima jasno. Rahat patnja pase samo separatistima i kriminalcima.
Hapsenje i zatvor je velika pobjeda ali i izbacivanje iz drzavne vlasti je vec jedna ozbiljna pobjeda, teoretski ima li SDA ili DF hrabrosti da ulaze sa SNSD u vlast ako budu vecina 2026? Dakle bilo ko od pro Bosanskih snaga?staaarinavijac wrote: ↑03/04/2025 20:41 Ako se Dodik ne uhapsi , biće to prvi veliki fejl Trojke ... sljedeći test je IZ ... koliko li fejlova Trojka može sebi priuštiti a da ne izgube sljedeće opšte izbore ( ako ih bude ) ? ...