Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Messier

#11476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

p206 wrote: 12/03/2025 02:25
A_A_AKCIJA wrote: 12/03/2025 01:07
12tare21 wrote: 11/03/2025 23:49 Ima li iko tacan info do kad traju ove procedure da se Dodik sam javi u tuzilastvo? :-)
Covjek otvoreno vrsi drzavni udar, drzavni odgovor su procedure, institucije itd... Nista nalog, nista potjernica.
Da sutra tipa, u Slovenij, neko proglasi drzavne institucije nevazecim na nekom dijelu teritorija, bi li vlada Slovenije cekala 2,3 ili koliko sedmica da se hapsi covjek?

Ne znam, laik sam, mozda su prethodne zemlje na drzavne udare cekale koji mjesec da se izda nalog. Valjda tako ide :zzzz:
Nije tačno.

Poštuje se procedura do najmanje sitnice.

Pozvan je u Tužilaštvo dva puta i nije se odazvao. Jučer je poslan treći poziv, nakon kojeg se izdaje nalog sudskoj policiji za privođenjem.
Ako ga ne nađu na adresi, ide potjernica i međunarodna potjernica.

To je ukratko procedura od koje se nije odstupilo ni milimetra.
Ja sam malo glup što se tiče zakona,pa me zanima kako se nekom dileru droge ne šalju 3 pozivnice nego se uleti u brlog i u stilu holivudskih filmova uhapsi?

I za vepra ko i za dilera imaš kriminal koji je lahko dokazati...

čak ga na moraš pratiti mjesecima da skontaš gdje krije dokaze,ovaj ih objavi javno.

Jedva sam dobio 6 iz prava na fakultetu pa bi iskreno volio znati zašto ga već nisu uhapsili
Pa sad ti je rekao covjek.
Nema pravo na fakultetu, kao predmet i kaze se " bih iskreno"
p206

#11477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by p206 »

Messier wrote: 12/03/2025 02:29

Nije tačno.

Pozvan je u Tužilaštvo dva puta i nije se odazvao. Jučer je poslan treći poziv, nakon kojeg se izdaje nalog sudskoj policiji za privođenjem.

Ja sam malo glup što se tiče zakona,pa me zanima kako se nekom dileru droge ne šalju 3 pozivnice nego se uleti u brlog i u stilu holivudskih filmova uhapsi?

čak ga na moraš pratiti mjesecima da skontaš gdje krije dokaze,ovaj ih objavi javno.

Jedva sam dobio 6 iz prava na fakultetu pa bi iskreno volio znati zašto ga već nisu uhapsili
Ja sam imao poslovno pravo i mogu ti reći da je sranje.
Zadesio sam se jednom na pijaci kad su uhapsili švercere cigareta, čisto sumnjam da im je neko slao 3 razglednice.
Messier

#11478 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

p206 wrote: 12/03/2025 02:34

Ja sam imao poslovno pravo i mogu ti reći da je sranje.
Zadesio sam se jednom na pijaci kad su uhapsili švercere cigareta, čisto sumnjam da im je neko slao 3 razglednice.
Mene kad su hapsili Sipa dosla, mozda je zato i respektujem 🙄
Novi_Nick

#11479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novi_Nick »

L u c i f e r wrote: 12/03/2025 01:50
A_A_AKCIJA wrote: 12/03/2025 01:40
L u c i f e r wrote: 12/03/2025 01:07

Nema druge opcije osim legalne.
Ne treba gubiti iz vida sljedeće:

Ograničeni incident nasilja, pucnjave, bi najviše odgovarao Dodiku i SDA.

I nije ni čudo da se pojavljuju padobranci sa tom pričom, kao šta se čeka, hoće li neko nešta.

Zato, strpljivo, to što se ne galami i ne loži narod, ne znači da se ne radi.

Država je neumoljivo Dodika šahirala, uz mat koji slijedi u par poteza. On nema nikakav izlaz više, osim da izazove sukob koji bi nama nanio štetu u smislu kredibiliteta.

Zato, ne budite glupi, ne spašavajte Dodika i SDA. Uživajte kako država melje Dodika.
Naravno :wink:
Da se opet podsjetimo Dejtonskog sporazuma i Dejtonskog Ustava BiH?

EU i USA (Nato) prekinule su rat u tadasnjoj Republici Bosni I Hercegovini. Rat je zavsen bez pobjednika. Tada su oni na osnovu razlicite teritorijalne kontrole 3 vojske na terenu napisali novi takozvani Dejtonski sporazum i novi Dejtonski Ustav drzave Bosne i Hercegovine. Tada je vec drzavi BiH oduzet predznak Republika i dat taj predznak novom entitetu Republika Srpska?!. Takav Dejtonski sporazum i novi Ustav BiH je potpisao predsjednik BiH Alija Izetbegovic zajedno sa svjedocima drzave Srbije, drzave Hrvatske i MZ. S tim je vec tada drzava BiH iznutra teritorijalno i politicki podijeljena izmedju Bosnjaka Bosanaca, Srba i Hrvata.

Srbi su dobili 49% BH teritorije sa imenom kako su trazili entitet "Republika Srpska" a Bosnjaci Bosanci i Hrvati su sastavljeni zajedno u drugi novi entitet sa nazivom "Federacija BiH". Da bi sve 3 strane bile koliko toliko kompromisom zadovoljne. Dato je, da sve 3 strane zajedno kontrolisu vanjske granice drzave BiH. Entiteti su dobili svoj entiteski parlament, svoju entitetsku policiju, sudstvo i drugo ali su ta 2 entiteta u svemu podredjeni zajednickom drzavnom parlamentu i svim drzavnim institucijama, sudu, policiji, grancnoj policiji i svemu drugom u drzavi BiH.

Ovaj Dejtonski drzavni Ustav i entiteski Ustavi 3 strane, moze odlicno funkcionisati pod uslovom da ga pravno, politicki i na sve druge nacine vode politicki, sudski, policijski i drugi, korektni i profesionalni njihovi predstavnici. Medjutim ovaj Dejtonski Ustav u sebi ima i dosta mogucnosti jedne, dvije ili sve 3 strane, da ga ako zele sabotiraju korupcijom, stranackim zaposlenicima u sudstvu, policiji i u svim drugim institucijama drzave BiH. Naravno da mozemo reci, da su sve 3 strane i drugi na izborima izabrali ono sto im je ponudjeno, sto znaci da nije sigurno da su dobili za svoj poreski i drugi novac ono sto su zeljeli ili zele. To dalje znaci da stanovnistvo ili svi gradjani moraju stalno kontrolisati, preko njihovih raznih nezavisnih udruzenja, medija, itd. rad svih tih politicara i drugih, u svim entitetima i njihovim institucijama, da bi sve to ili kompletan sistem uvijek funkcionisalo kako treba.

To nije jednokratni posao gradjana, nego stalni. Zamislite da imate svoju firmu i da ste u njoj zaposlili dosta raznih uposlenika, za ciji rad ih odlicno placate. Naravno da, ako te svoje zaposlenike, njihov rad i rezultate njihovog rada, ne budete kontrolisali odnosno upravljali sa njima svakodnevno, moze vam se desiti da vam se ti vasi uposlenici ubrzo pocnu otimati kontroli, poceti se baviti korupcijom, kradjama, spletkarenjima i sabotiranju vase firme, i dovesti Vas i vasu firmu i sva ulozena sredstava u stecaj.
drogon2

#11480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Kad dodje vrijeme za hapsanu,Dodika ce hapsit MUP RS,samo oni to jos ne znaju :D
noviclan

#11481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviclan »

drogon2 wrote: 12/03/2025 05:33 Kad dodje vrijeme za hapsanu,Dodika ce hapsit MUP RS,samo oni to jos ne znaju :D
Samo da ne bude privodjenje kao sto je bilo za ministra nesica bez okova na rukama
Ludzak

#11482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

moa wrote: 12/03/2025 01:13 Ja mislim da ce ih provoditi jednog po jednog. Prvo Nenada pa onda Radovana poslije 15tak dana Dodo. Ali sve u razmaku od 10tak dana tako da ne spavaju mirno.
Oni ako dana zatvora vide, banirajte me s ovog foruma momentalno.

Ma dajte ljudi, šta vam je...
Ludzak

#11483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

A_A_AKCIJA wrote: 12/03/2025 01:40
L u c i f e r wrote: 12/03/2025 01:07
roboth wrote: 12/03/2025 00:50
Dok se sacekaju zakonske procedure, ovaj ce se 3 puta otcijepiti.
Nema druge opcije osim legalne.
Ne treba gubiti iz vida sljedeće:

Ograničeni incident nasilja, pucnjave, bi najviše odgovarao Dodiku i SDA.

I nije ni čudo da se pojavljuju padobranci sa tom pričom, kao šta se čeka, hoće li neko nešta.

Zato, strpljivo, to što se ne galami i ne loži narod, ne znači da se ne radi.

Država je neumoljivo Dodika šahirala, uz mat koji slijedi u par poteza. On nema nikakav izlaz više, osim da izazove sukob koji bi nama nanio štetu u smislu kredibiliteta.

Zato, ne budite glupi, ne spašavajte Dodika i SDA. Uživajte kako država melje Dodika.
Ili kako Dodik melje državu?...
problemnatravunu

#11484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by problemnatravunu »

L u c i f e r wrote: 12/03/2025 00:43 Mobiteli su totalno zaglupili raju.

Sve hoce odmah, na klik, instant,...

Cek ba malo, pa postoje zakonske procedure i rokovi, itd.

Pa jbt mi da smo u ratu tako kontali predali bi se 9.4.1992. Nego fino upri 4 godine po rovovima da dodjes do drzave.
Ma pusti, te "njegove " zakone možeš mačku o rep, a kad se odštampaju jedino za upotrebu u WC-u ,
sve je nelegalno , protivzakonito i protivustavno (osim u tom nekom njegovom smrdljivom usranom međeđem brlogu),
neka zabavlja svoje pristalice , a mislim da samo najodanije i najgluplje dodikovce to još uvijek zabavlja ,
mislim da su se iole normani likovi iz njegove kamarile već dobro zamislili , i razmišljaju sve ozbiljnije od puštanja niz vodu poludjelog međeda.

Ja zaista vjerujem u institucije države , već sam pisao ....ako i uz svačiju drugu međunarodnu podršku dozvole da ih sjebe lupež i , prevarant , lažov iz Laktaša , e vala neka idemo svi u 3 pičke materine
Vjecita_zavrzlama

#11485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

sehohari wrote: 11/03/2025 22:43
SaraFina wrote: 11/03/2025 22:41
sehohari wrote: 11/03/2025 22:35 Ako je ovo tačno, to je to, kiparski scenarij sa FBiH kao hrvatskom kolonijom.

Sarajevo ne može ili ne želi da uhapsi Dodika, on će da stvori u međuvremenu nezavisnu RS.
Jedino šta ostaje je nada u "ekonomsku propast" i "da ga njegovi skinu", a on je svoje namirio na 10 godina ako se odcijepi.

Oni imaju zakone, pravni okvir, promjene ustava.

Jedini koji ostaje u pravnom vakuumu je ostatak BiH. Hrvati će za svoj pristanak da ne ugase aparate za BiH tražiti priznanje trećeg entiteta plus formalizacija nekog kolonijalnog odnosa sa Zagrebom za ono što Bošnjacima ostane.
Ovo je vise palestinizacija. Srbi se odvajaju. Hrvati će treći entitet pripojiti HR. A mi ostajemo u sredini. Mislim šta će HR 1,5 miliona Bošnja ako već dobiju treći i tu teritoriju pripoje sebi. :D :D
Zbog zapada, niko ne želi da ima neku muslimansku nezavisnu jedinicu u sred evrope, pa taman i (ili baš ne) sa palestinskim scenarijem.

Nećemo mi njima biti na teretu, zato i kažem kolonizacija, to podrazumijeva neke propusnice a ne putovnice kako neki priželjkuju.
jel ovo ozbiljno
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 12/03/2025 07:14, edited 1 time in total.
Vjecita_zavrzlama

#11486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

sehohari wrote: 11/03/2025 22:53
tramvajtrojka wrote: 11/03/2025 22:47
sehohari wrote: 11/03/2025 22:43

Zbog zapada, niko ne želi da ima neku muslimansku nezavisnu jedinicu u sred evrope, pa taman i (ili baš ne) sa palestinskim scenarijem.

Nećemo mi njima biti na teretu, zato i kažem kolonizacija, to podrazumijeva neke propusnice a ne putovnice kako neki priželjkuju.
Za ovo pod bold Albanija u fazonu Am I a joke to you :mrgreen:
Albanski identitet drugačije funkcionira, baš albanski muslimani iz Albanije su primjer gdje se vidi razlika, pa oni za bajram jedu mantije sa svinjskim mesom.
Edi Rama premijer katolik ili pravoslavac mislim, jednostavno drugačije fercera.
Hahahah a mi smo primjer religije jel? Mi za bajram navecer se napijemo, ako cemo tako:

Image

A kosovari su muslimani per exelance za nas, sta s njima?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Novi_Nick wrote: 12/03/2025 03:56

Da se opet podsjetimo Dejtonskog sporazuma i Dejtonskog Ustava BiH?

EU i USA (Nato) prekinule su rat u tadasnjoj Republici Bosni I Hercegovini. Rat je zavsen bez pobjednika. Tada su oni na osnovu razlicite teritorijalne kontrole 3 vojske na terenu napisali novi takozvani Dejtonski sporazum i novi Dejtonski Ustav drzave Bosne i Hercegovine. Tada je vec drzavi BiH oduzet predznak Republika i dat taj predznak novom entitetu Republika Srpska?!. Takav Dejtonski sporazum i novi Ustav BiH je potpisao predsjednik BiH Alija Izetbegovic zajedno sa svjedocima drzave Srbije, drzave Hrvatske i MZ. S tim je vec tada drzava BiH iznutra teritorijalno i politicki podijeljena izmedju Bosnjaka Bosanaca, Srba i Hrvata.

Ovo nije tačno, srbija i hrvatska nisu svjedoci vec supotpisnici DMS. U ime srbije i bosanskih srba potpisao je Slobodan Milosevic, u ime Hrvatske i bosanskih hrvata Franjo Tuđman i u ime Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegovic.

Image

Ovo je istina.
pici

#11488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Non stop veliko hrvatska i veliko srbska politika pokusava da podmetne da su oni garanti i svjedoci DMS. NE to je laž i činjenica je da su svjedoci velike sile, da ne nabrajam a tri zemlje su potpisnici obustave svih neprijateljstava na tlu blakana. To je cinjenica i istina, samim tim i srbija i hrvatska su akteri ratnih desavanja i zlocina na prostoru BiH. Samo nasi politicari sute i ne talasaju o tome radi dobrosusjedskih odnosa. DMS je dokument koji se moze koristiti na sudu kao direktni akteri na RBiH. Et od mene toliko.

Naravno i pripadnici RBiH koji su napravili zločine isto podljezu sudskim tuzbama.

Imagescreen shot capture

fino pise svjedoče i ko su svjedoci... jebemu zar je to tesko pročitati
Last edited by pici on 12/03/2025 07:34, edited 1 time in total.
Mr.Sojic

#11489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

problemnatravunu wrote: 12/03/2025 06:43
L u c i f e r wrote: 12/03/2025 00:43 Mobiteli su totalno zaglupili raju.

Sve hoce odmah, na klik, instant,...

Cek ba malo, pa postoje zakonske procedure i rokovi, itd.

Pa jbt mi da smo u ratu tako kontali predali bi se 9.4.1992. Nego fino upri 4 godine po rovovima da dodjes do drzave.
Ma pusti, te "njegove " zakone možeš mačku o rep, a kad se odštampaju jedino za upotrebu u WC-u ,
sve je nelegalno , protivzakonito i protivustavno (osim u tom nekom njegovom smrdljivom usranom međeđem brlogu),
neka zabavlja svoje pristalice , a mislim da samo najodanije i najgluplje dodikovce to još uvijek zabavlja ,
mislim da su se iole normani likovi iz njegove kamarile već dobro zamislili , i razmišljaju sve ozbiljnije od puštanja niz vodu poludjelog međeda.

Ja zaista vjerujem u institucije države , već sam pisao ....ako i uz svačiju drugu međunarodnu podršku dozvole da ih sjebe lupež i , prevarant , lažov iz Laktaša , e vala neka idemo svi u 3 pičke materine
Bravo za post :thumbup:

Uljepšao si mi dan, hvala ti!

Od mene ☕
doktor78

#11490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Tužilaštvo BiH sudskoj policiji je izdalo naredbu za privođenje predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS Nenada Stevandića, saznaje ATV.

Kako saznaje ATV, naredbu je izdao tužilac Ćazim Hasanspahić, a Tužilaštvo im na teret im stavlja da su izvršili krivično djelo "napad na ustavni poredak". Tužilaštvo je za privođenje naredbu izdalo sudskoj policiji, i zatražilo asistenciju MUP-a RS, ali i SIPA, koja ima zabranu djelovanja u RS.

Advokat Milorada Dodika, Goran Bubić izjavio je jučeR da njemu, kao pravnom zastupniku predsjednika RS nije poznato da postoji uručen poziv neustavnog Tužilaštva BiH predsjedniku RS po važećem ZKP-u.

- Moj prijedlog, pa i molba jeste da kolege tužioci stvarno posvete pažnju činjenici da Šmita nije potvrdilo Vijeće sigurnosti UN-a - poručio je Bubić.

Podsjećamo, u 19. broju Službenog glasnika nalaze se ukazi o proglašenju četiri zakona koje je na Posebnoj sjednici usvojila Narodna skupština RS 27. februara i to:

- Zakon o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja vanustavnih institucija BiH,

- Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću RS,

- Zakon o dopuni Krivičnog zakonika RS,

- Zakon o Posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Ovim zakonima, između ostalog, zabranjuje se djelovanje Suda i Tužilaštva BiH, SIPA i VSTS BiH.
Al vidi advokata što se pravi lud, pominje Šmita. Pa ne privode oni njega radi toga, već zbog usvojenih zakona.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#11491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Slo Burner »

Eh danas rock.n roll izgleda
Cherry-Cherry

#11492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Cherry-Cherry »

Nije tačno.

Pa fino čovjek pita, pusti gramatiku :roll:
SanskiBiser

#11493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SanskiBiser »

Slo Burner wrote: 12/03/2025 07:36 Eh danas rock.n roll izgleda
danas je rodjendanska zabava samo u Bakincima, Dodik danas slavi 66 rodjendan , mozda je pozvana Sipa, MUP RS da ucestvuje u proslavi :-)
Marihuana007

#11494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Marihuana007 »

Eno na avazu udarna vijest: Tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje DodiCka! :bih:

Klixa kasni sa vijestima.
pici

#11495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Nije šmit usvojio zakone ve entitetski parlament na inicijativu etnitetskog predsjednika koji snosi punu odgovornost kao najuticajnija funkija u entitetu. Mislim da su se dobro zajebali tj zajebao jer pokusava ucjenama i cjenkanjem da isposluje i pare i jare. Ovaj put tesko jer je ukrajina problem broj jedan a drzavni sekretar USA je bio decidno jasan, nema novih kriza i bit ce strikni i nemilosrdni. Znaci cjenjkanje otpada.
Nek Mile pokusava jer nema mu nazad.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#11497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Moze li se taj novi Ustav oboriti na Ustavnom Sudu BiH
:?
JovicSA

#11498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Rejhana wrote: 11/03/2025 23:43
video wrote: 11/03/2025 23:05
Pa lik sa svojom klikom pravi drzavni udar, "zavrsava" ocjepljenje i gotovo pa sigurno gura BiH u RAT a ti salonski se zajebavas.

Nema od rata ništa. U slučaju nekog incidenta trupe EUFOR-a će biti stacionirane na međuentitetskim linijama.

Prva strana koja krene da nešto radi dobit će po prstima.
U jednu ruku to bi Dodiku odgovaralo, zaledio bi konflikt a on bi nastavio raditi šta želi u svom pašaluku. Tada bi bila upitna svaka akcija pokušaja hapšenja Dodika i ljudi oko njega.
JovicSA

#11499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

sime_cipol wrote: 12/03/2025 07:42 Moze li se taj novi Ustav oboriti na Ustavnom Sudu BiH
:?
Po meni, donošenje novog Ustava samo po sebi nije pravno sporno ali su sporne izmjene koje ulaze u ingerenciju države i bez saglasnosti ostalih naroda.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

uh, kakva vijesti na sabahu

kreće panika o ratu za 3, 2, 1... sad :meza: :mrgreen:
Post Reply