emmir1 wrote: ↑11/03/2025 15:54
upitan wrote: ↑11/03/2025 15:37
Kaze kifla neka institucije rade svoj posao, samo koje su to institucije kada su pod vecina kontrolom HDZ i SNSD...
A kao sto sam pisao ovdje,Dodiku nista nece znaciti odluke US BiH jer ce donjeti zakone da se takav zakon ne primjenjuje na tzv.rs.
Objavljujemo Nacrt novog ustava RS-a: Republika Srpska može sklopiti (kon)federaciju sa susjednim zemljama
https://istraga.ba/objavljujemo-nacrt-n ... -zemljama/
Dakle ide ono sto je Dodik najavio,prvo vojska,vjerovatno finansirana iz budzeta VM za koji je Trojka glasala,a prihvatili su da Dodik povuce svoju ekipu a da oni dodatno zaposle one koji budu nedostajali.
Ovo je najveca izdaja napravljena do danas.
Nisu Njiva i Voja bez razloga bili u tzv.rs. , zna Dodik jos od Zakona o prebivalistu kako je najlakse sa Sdp(komunistima).
Dakle, ocigledno je po ovome dogovoreno mirno razdruzivanje,i samo da znate nakon ovog iduci su na "meti" UIO,RAK,akcize,vanjski dug itd..
Stranci ako budu pravili rjesenje, to ce biti u pravcu dajte mu sta trazi a to je ocigledno prvo drzavna imovina a onda i ovo ostalo...
Sud i tuzilastvo ce radit svoj posao
CIK ce radit svoj posao.
Crvene potjernice ce biti izdate za Dodikom i kompanjonima.
Dodik nece imati nikakve funkcije, svi zakoni koje je donio ce biti ponisteni.
Moze da drzi cijelu RS kao svoje taoce i to je sve.
Sankcije ce biti uvedene, svi finansijski tokovi blokirani, banke povucene
Moze samo da RS odvede u vrlo tezak polozaj, da narodu bude vrlo tesko prezivljavat
Sto bude duze trajalo, sve ce im teže da bude
Pa evo vidimo kako rade posao, bukvalno mole Dodika da dodje na saslusanje.
Da se radi o meni ili nekom od vas sa foruma pa nakon poziva dosla bi patrola u roku 24h,to vam pokazuje da nema hrabrosti,da mi je sva ova prica jako sumnjiva.
Dakle,salju pozive a Dodik ignoriste,ide potjernica a on normalno putuje do Vucica i to vam je odgovor institucije rade svoj posao?ako je tako onda je ovo sve dogovoreno...
Bojim se da u slucaju razdruzivanja njihov vanjski dug tzv.rs. ostaje BiH,isto da bi on radi ovo a da se ne radi o kreditima i mineralima a odnosi se u konacnici na drzavnu imovinu.
Vecinu sigurnosnog sektora drzi pod kontrolom Dodik i Covic, zna li neko podatak koliko radi srba tamo odanih Dodiku?
I ja sada razmisljam u njegovom pravcu,ovo ako prodje na US tzv.rs ja mislim da ce svi bitni njegovi igraci ponuditi neopozive ostavke a krenut ce od VSTV, SIPE,Tuzilastva itd. a necemo imati priliku brzo reagovati - osim ako nisu spremili i najgori scenarij pa sada cekaju...
Evo neka me demantuju institucije jedine nam drzave,a one izgleda cakaju signale od MZ,USA..
Naravno da ne zelim paniku napraviti,al situaciju je trebalo shvatiti ozbiljno nasa vlast i institucije to nisu napravile.
Trebaju ga uhapsiti a izgleda ne smiju jer nemaju Ministarstvo sigurnosti,SIPU a to treba javno reci.
To je bio los potez kifle,sigurnost predata SNSD/HDZ za MVP,MK i poziciju premijera FBiH.