Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
SaraFina

#11451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Thorgerson wrote: 12/03/2025 00:21
SaraFina wrote: 12/03/2025 00:07
dale cooper wrote: 11/03/2025 23:49 Psihoza je najgora u noćnim satima. Vjerovatno sada i Dodik sa svoje strane pravi analize i what if kombinacije, kao i forumaši. :mrgreen:
Možda nas i čita u mraku u palati pravde. :D

Salu na stranu, ali svi koji misle dobro državi BiH, trebaju prestati i s paničarenje i sa glupim predvidjanjima. Davajući idiotu Dodiku “nannaravske” moći.
Pa sta nam preostaje.

Oni najavljuju svoje planove i ostvaruju ih. To sto nisu legalni, ocito im se jebe. Plus, ismijavaju dodatno drzavne institucije.

I jos najavise gore stvari od vec donesenih, i to dan nakon posjete Ruttea. Bas im se nagovorio.

E sad, jedna strana ocito zna nesto sto mi ne znamo. Ili nasi znaju nesto, kako ce se ovo sve zavraiti i mudro sute. Ili oni znaju nesto, pa su ovako bahati i boli ih qrac. Ili svi lutaju u prazno, pa gdje nas odvedu...
Šta su ostvarili??Svi zakoni su im stavljeni van snage. Radi li recimo SIPA? Je li ko prešao u MUP RS? Je li koga Dodik uhapsio ko radi u državnim institucijama?

Za ovo oko promjene ustava nema podrsku ni od svih iz SNSD-a, a ne opozicije.

Ja ne kužim odakle toliko pesimizma. I zašto.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#11452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by malakh »

Casual's wrote: 11/03/2025 23:58 Kaako bi ovo Kurti zavrsio u roku od 10 minuta. Ocito trenutna vlast nema kohones, i Dodik je to osjetio..
na kosovu ima 2 miliona albanaca i oko 70 tisuća srba i ti to porediš sa bosnom i hercegovinom.

svašta se na ovom forumu može pročitati.
L u c i f e r

#11453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

Forumaska torta

Red euforije, red panike

A Bosna vijekovima opstaje, ispratila i turke i svabe i yugu i ratove i budale svih boja, saburli... :bih:
Rejhana

#11454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

SaraFina wrote: 12/03/2025 00:22
Mi moramo, ako želimo državu, prestati zivjet kao pacijent u kojeg MZ i USA upumpavaju samopouzdanje silom. Rješavajući naše probleme. Imaj mako povjerenja u državu i državne institucije.

Pa šta se radilo zadnjh dana nego upumpavalo samopouzdanje i osluškivalo šta će ko reći iz EU i USA.

Imam osjećaj da se sve svodi ne to da li će EUFOR i NATO reagovati...
roboth

#11455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by roboth »

Kad krenu usvajati i izglasavati da se Sarajevo pripaja RS-u. Nista puska, samo rukice, a ovi trojaneri sjede li sjede, prst u uho
SaraFina

#11456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Rejhana wrote: 12/03/2025 00:31
SaraFina wrote: 12/03/2025 00:22
Mi moramo, ako želimo državu, prestati zivjet kao pacijent u kojeg MZ i USA upumpavaju samopouzdanje silom. Rješavajući naše probleme. Imaj mako povjerenja u državu i državne institucije.

Pa šta se radilo zadnjh dana nego upumpavalo samopouzdanje i osluškivalo šta će ko reći iz EU i USA.

Imam osjećaj da se sve svodi ne to da li će EUFOR i NATO reagovati...
Ako pročitaš rečenicu do kraja, piše “”silom. “ Prema drugim. “ Rješavajući naše probleme. Piše nadalje u postu. “pri tom mislim na smjene političara u RS, gašenju samouprave i sl.
bicakcic_solomon

#11457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bicakcic_solomon »

Neko će biti ili bos ili hadzija.
Pukovnik ili pokojnik.
Bosna ili Dodik
L u c i f e r

#11458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

Mobiteli su totalno zaglupili raju.

Sve hoce odmah, na klik, instant,...

Cek ba malo, pa postoje zakonske procedure i rokovi, itd.

Pa jbt mi da smo u ratu tako kontali predali bi se 9.4.1992. Nego fino upri 4 godine po rovovima da dodjes do drzave.
roboth

#11459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by roboth »

L u c i f e r wrote: 12/03/2025 00:43 Mobiteli su totalno zaglupili raju.

Pa jbt mi da smo u ratu tako kontali predali bi se 9.4.1992. Nego fino upri 4 godine po rovovima da dodjes do drzave.
Dok se sacekaju zakonske procedure, ovaj ce se 3 puta otcijepiti.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#11460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Pa pola države je izgorilo i protjerano bez ispaljenog metka dok se "mi nismo predali", baš loš primjer.

Čekanje je jedno, to je ok, ali nedjelovanje je kobno. Samo što je teško uvijek definisati gdje je tačno granica...
MMM1977

#11461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Ima li hapšenja po RS, nešto mi ovo previše tiho
A_A_AKCIJA

#11462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

12tare21 wrote: 11/03/2025 23:49 Ima li iko tacan info do kad traju ove procedure da se Dodik sam javi u tuzilastvo? :-)
Covjek otvoreno vrsi drzavni udar, drzavni odgovor su procedure, institucije itd... Nista nalog, nista potjernica.
Da sutra tipa, u Slovenij, neko proglasi drzavne institucije nevazecim na nekom dijelu teritorija, bi li vlada Slovenije cekala 2,3 ili koliko sedmica da se hapsi covjek?

Ne znam, laik sam, mozda su prethodne zemlje na drzavne udare cekale koji mjesec da se izda nalog. Valjda tako ide :zzzz:
Nije tačno.

Poštuje se procedura do najmanje sitnice.

Pozvan je u Tužilaštvo dva puta i nije se odazvao. Jučer je poslan treći poziv, nakon kojeg se izdaje nalog sudskoj policiji za privođenjem.
Ako ga ne nađu na adresi, ide potjernica i međunarodna potjernica.

To je ukratko procedura od koje se nije odstupilo ni milimetra.
L u c i f e r

#11463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

roboth wrote: 12/03/2025 00:50

Nema druge opcije osim legalne.
L u c i f e r

#11464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

sehohari wrote: 12/03/2025 00:50

Pa pola države je izgorilo i protjerano bez ispaljenog metka dok se "mi nismo predali", baš loš primjer.

Čekanje je jedno, to je ok, ali nedjelovanje je kobno. Samo što je teško uvijek definisati gdje je tačno granica...
Idi pasa ko ti brani, hapsi ga veceras.

Lahku noc, over and out.
L u c i f e r

#11465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

Kakve kukavice i panicari jbt... :-) :lol:
dječak sa šibicama

#11466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Niti ce se on otcijepiti niti ce biti nesto obrnuto.

Ciprizacija vec ciprizirane drzave.
moa

#11467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moa »

Ja mislim da ce ih provoditi jednog po jednog. Prvo Nenada pa onda Radovana poslije 15tak dana Dodo. Ali sve u razmaku od 10tak dana tako da ne spavaju mirno.
GandalfSivi

#11468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

A_A_AKCIJA wrote: 12/03/2025 01:07
12tare21 wrote: 11/03/2025 23:49 Ima li iko tacan info do kad traju ove procedure da se Dodik sam javi u tuzilastvo? :-)
Covjek otvoreno vrsi drzavni udar, drzavni odgovor su procedure, institucije itd... Nista nalog, nista potjernica.
Da sutra tipa, u Slovenij, neko proglasi drzavne institucije nevazecim na nekom dijelu teritorija, bi li vlada Slovenije cekala 2,3 ili koliko sedmica da se hapsi covjek?

Ne znam, laik sam, mozda su prethodne zemlje na drzavne udare cekale koji mjesec da se izda nalog. Valjda tako ide :zzzz:
Nije tačno.

Pozvan je u Tužilaštvo dva puta i nije se odazvao. Jučer je poslan treći poziv, nakon kojeg se izdaje nalog sudskoj policiji za privođenjem.

Citao ja na internetu da su izdajice odustale, da je Nerko isao mu na noge (ili da mu opere noge, nisam siguran), da je Pedja cetnik izdao, da je Dinu kartel zovnuo.

Dzaba ba, mozes milijardu puta napisati, opet ce ljudi furati svoje teorije…
upitan

#11469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

emmir1 wrote: 11/03/2025 15:54
upitan wrote: 11/03/2025 15:37 Kaze kifla neka institucije rade svoj posao, samo koje su to institucije kada su pod vecina kontrolom HDZ i SNSD...
A kao sto sam pisao ovdje,Dodiku nista nece znaciti odluke US BiH jer ce donjeti zakone da se takav zakon ne primjenjuje na tzv.rs.

Objavljujemo Nacrt novog ustava RS-a: Republika Srpska može sklopiti (kon)federaciju sa susjednim zemljama
https://istraga.ba/objavljujemo-nacrt-n ... -zemljama/

Dakle ide ono sto je Dodik najavio,prvo vojska,vjerovatno finansirana iz budzeta VM za koji je Trojka glasala,a prihvatili su da Dodik povuce svoju ekipu a da oni dodatno zaposle one koji budu nedostajali.
Ovo je najveca izdaja napravljena do danas.

Nisu Njiva i Voja bez razloga bili u tzv.rs. , zna Dodik jos od Zakona o prebivalistu kako je najlakse sa Sdp(komunistima).
Dakle, ocigledno je po ovome dogovoreno mirno razdruzivanje,i samo da znate nakon ovog iduci su na "meti" UIO,RAK,akcize,vanjski dug itd..
Stranci ako budu pravili rjesenje, to ce biti u pravcu dajte mu sta trazi a to je ocigledno prvo drzavna imovina a onda i ovo ostalo...

Sud i tuzilastvo ce radit svoj posao

CIK ce radit svoj posao.
Crvene potjernice ce biti izdate za Dodikom i kompanjonima.

Dodik nece imati nikakve funkcije, svi zakoni koje je donio ce biti ponisteni.

Moze da drzi cijelu RS kao svoje taoce i to je sve.
Sankcije ce biti uvedene, svi finansijski tokovi blokirani, banke povucene

Moze samo da RS odvede u vrlo tezak polozaj, da narodu bude vrlo tesko prezivljavat

Sto bude duze trajalo, sve ce im teže da bude
Pa evo vidimo kako rade posao, bukvalno mole Dodika da dodje na saslusanje.
Da se radi o meni ili nekom od vas sa foruma pa nakon poziva dosla bi patrola u roku 24h,to vam pokazuje da nema hrabrosti,da mi je sva ova prica jako sumnjiva.
Dakle,salju pozive a Dodik ignoriste,ide potjernica a on normalno putuje do Vucica i to vam je odgovor institucije rade svoj posao?ako je tako onda je ovo sve dogovoreno...
Bojim se da u slucaju razdruzivanja njihov vanjski dug tzv.rs. ostaje BiH,isto da bi on radi ovo a da se ne radi o kreditima i mineralima a odnosi se u konacnici na drzavnu imovinu.

Vecinu sigurnosnog sektora drzi pod kontrolom Dodik i Covic, zna li neko podatak koliko radi srba tamo odanih Dodiku?
I ja sada razmisljam u njegovom pravcu,ovo ako prodje na US tzv.rs ja mislim da ce svi bitni njegovi igraci ponuditi neopozive ostavke a krenut ce od VSTV, SIPE,Tuzilastva itd. a necemo imati priliku brzo reagovati - osim ako nisu spremili i najgori scenarij pa sada cekaju...
Evo neka me demantuju institucije jedine nam drzave,a one izgleda cakaju signale od MZ,USA..
Naravno da ne zelim paniku napraviti,al situaciju je trebalo shvatiti ozbiljno nasa vlast i institucije to nisu napravile.
Trebaju ga uhapsiti a izgleda ne smiju jer nemaju Ministarstvo sigurnosti,SIPU a to treba javno reci.
To je bio los potez kifle,sigurnost predata SNSD/HDZ za MVP,MK i poziciju premijera FBiH.
A_A_AKCIJA

#11470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

L u c i f e r wrote: 12/03/2025 01:07

Ne treba gubiti iz vida sljedeće:

Ograničeni incident nasilja, pucnjave, bi najviše odgovarao Dodiku i SDA.

I nije ni čudo da se pojavljuju padobranci sa tom pričom, kao šta se čeka, hoće li neko nešta.

Zato, strpljivo, to što se ne galami i ne loži narod, ne znači da se ne radi.

Država je neumoljivo Dodika šahirala, uz mat koji slijedi u par poteza. On nema nikakav izlaz više, osim da izazove sukob koji bi nama nanio štetu u smislu kredibiliteta.

Zato, ne budite glupi, ne spašavajte Dodika i SDA. Uživajte kako država melje Dodika.
A_A_AKCIJA

#11471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

upitan wrote: 12/03/2025 01:37 Pa evo vidimo kako rade posao, bukvalno mole Dodika da dodje na saslusanje.
Da se radi o meni ili nekom od vas sa foruma pa nakon poziva dosla bi patrola u roku 24h,to vam pokazuje da nema hrabrosti,da mi je sva ova prica jako sumnjiva.
Dakle,salju pozive a Dodik ignoriste,ide potjernica a on normalno putuje do Vucica i to vam je odgovor institucije rade svoj posao?ako je tako onda je ovo sve dogovoreno...
Bojim se da u slucaju razdruzivanja njihov vanjski dug tzv.rs. ostaje BiH,isto da bi on radi ovo a da se ne radi o kreditima i mineralima a odnosi se u konacnici na drzavnu imovinu.

Vecinu sigurnosnog sektora drzi pod kontrolom Dodik i Covic, zna li neko podatak koliko radi srba tamo odanih Dodiku?
I ja sada razmisljam u njegovom pravcu,ovo ako prodje na US tzv.rs ja mislim da ce svi bitni njegovi igraci ponuditi neopozive ostavke a krenut ce od VSTV, SIPE,Tuzilastva itd. a necemo imati priliku brzo reagovati - osim ako nisu spremili i najgori scenarij pa sada cekaju...
Evo neka me demantuju institucije jedine nam drzave,a one izgleda cakaju signale od MZ,USA..
Naravno da ne zelim paniku napraviti,al situaciju je trebalo shvatiti ozbiljno nasa vlast i institucije to nisu napravile.
Trebaju ga uhapsiti a izgleda ne smiju jer nemaju Ministarstvo sigurnosti,SIPU a to treba javno reci.
To je bio los potez kifle,sigurnost predata SNSD/HDZ za MVP,MK i poziciju premijera FBiH.
Da skratim priču, bošnjački suverenisto, ne šilji SDA i Dodikovu propagandu.

Lažeš, brate
Messier

#11472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

upitan wrote: 12/03/2025 01:37
emmir1 wrote: 11/03/2025 15:54
upitan wrote: 11/03/2025 15:37 Kaze kifla neka institucije rade svoj posao, samo koje su to institucije kada su pod vecina kontrolom HDZ i SNSD...
A kao sto sam pisao ovdje,Dodiku nista nece znaciti odluke US BiH jer ce donjeti zakone da se takav zakon ne primjenjuje na tzv.rs.

Objavljujemo Nacrt novog ustava RS-a: Republika Srpska može sklopiti (kon)federaciju sa susjednim zemljama
https://istraga.ba/objavljujemo-nacrt-n ... -zemljama/

Dakle ide ono sto je Dodik najavio,prvo vojska,vjerovatno finansirana iz budzeta VM za koji je Trojka glasala,a prihvatili su da Dodik povuce svoju ekipu a da oni dodatno zaposle one koji budu nedostajali.
Ovo je najveca izdaja napravljena do danas.

Nisu Njiva i Voja bez razloga bili u tzv.rs. , zna Dodik jos od Zakona o prebivalistu kako je najlakse sa Sdp(komunistima).
Dakle, ocigledno je po ovome dogovoreno mirno razdruzivanje,i samo da znate nakon ovog iduci su na "meti" UIO,RAK,akcize,vanjski dug itd..
Stranci ako budu pravili rjesenje, to ce biti u pravcu dajte mu sta trazi a to je ocigledno prvo drzavna imovina a onda i ovo ostalo...

Sud i tuzilastvo ce radit svoj posao

CIK ce radit svoj posao.
Crvene potjernice ce biti izdate za Dodikom i kompanjonima.

Dodik nece imati nikakve funkcije, svi zakoni koje je donio ce biti ponisteni.

Moze da drzi cijelu RS kao svoje taoce i to je sve.
Sankcije ce biti uvedene, svi finansijski tokovi blokirani, banke povucene

Moze samo da RS odvede u vrlo tezak polozaj, da narodu bude vrlo tesko prezivljavat

Sto bude duze trajalo, sve ce im teže da bude
Pa evo vidimo kako rade posao, bukvalno mole Dodika da dodje na saslusanje.

A sta je po tebi rad institucija, helikopterski napad na vilu u Laktasima?
Padobranci i sve, carape na glavama, viziri, termokamere na kacigama i snimci kako ga prisilno privode?
Messier

#11473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Vi morate naci drugu sisu za sisanje.
Sisa od Sda je presusila.

Ta sisa je uvenula.
Fatajte se drugih, a takvi ste, varijanti.
L u c i f e r

#11474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

A_A_AKCIJA wrote: 12/03/2025 01:40
L u c i f e r wrote: 12/03/2025 01:07
Ne treba gubiti iz vida sljedeće:

Ograničeni incident nasilja, pucnjave, bi najviše odgovarao Dodiku i SDA.

I nije ni čudo da se pojavljuju padobranci sa tom pričom, kao šta se čeka, hoće li neko nešta.

Zato, strpljivo, to što se ne galami i ne loži narod, ne znači da se ne radi.

Država je neumoljivo Dodika šahirala, uz mat koji slijedi u par poteza. On nema nikakav izlaz više, osim da izazove sukob koji bi nama nanio štetu u smislu kredibiliteta.

Zato, ne budite glupi, ne spašavajte Dodika i SDA. Uživajte kako država melje Dodika.
Naravno :wink:
p206

#11475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by p206 »

A_A_AKCIJA wrote: 12/03/2025 01:07

Nije tačno.

Ja sam malo glup što se tiče zakona,pa me zanima kako se nekom dileru droge ne šalju 3 pozivnice nego se uleti u brlog i u stilu holivudskih filmova uhapsi?

I za vepra ko i za dilera imaš kriminal koji je lahko dokazati...

čak ga na moraš pratiti mjesecima da skontaš gdje krije dokaze,ovaj ih objavi javno.

Jedva sam dobio 6 iz prava na fakultetu pa bi iskreno volio znati zašto ga već nisu uhapsili
Post Reply