Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
saimidin
#11351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo jedan video, kao da ga je ai pravio, u suštini ključne su naredne dvije sedmice
- SaraFina
#11352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je vise palestinizacija. Srbi se odvajaju. Hrvati će treći entitet pripojiti HR. A mi ostajemo u sredini. Mislim šta će HR 1,5 miliona Bošnja ako već dobiju treći i tu teritoriju pripoje sebi.sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:35 Ako je ovo tačno, to je to, kiparski scenarij sa FBiH kao hrvatskom kolonijom.
Sarajevo ne može ili ne želi da uhapsi Dodika, on će da stvori u međuvremenu nezavisnu RS.
Jedino šta ostaje je nada u "ekonomsku propast" i "da ga njegovi skinu", a on je svoje namirio na 10 godina ako se odcijepi.
Oni imaju zakone, pravni okvir, promjene ustava.
Jedini koji ostaje u pravnom vakuumu je ostatak BiH. Hrvati će za svoj pristanak da ne ugase aparate za BiH tražiti priznanje trećeg entiteta plus formalizacija nekog kolonijalnog odnosa sa Zagrebom za ono što Bošnjacima ostane.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#11353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebote PTSP... Fazon je, da bi se oslobodio - moraš se predati. Nema šanse da sam sebe pobijediš - moraš se predati i reći "O.K., idemo dalje. Nije bed."shape of despair wrote: ↑11/03/2025 22:10 I znamo li šta konkretno ili samo iz medija a mediji samo pumpaju naslove. Pa do juče je sve bilo haman stalo, sad opet kriza, rat haman, PTSP opet na 100%, a juče sam predahnuo.
[...]
Mene "čupa" muzika, i mislim da je to najbliže što možemo Bogu biti...
-
nauticamid
#11354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zasto se glavutan uopste ne hapsi?SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:25A Mileta privesti po optužbi zbog osnovane sumnje za državni udar. I zbog ne javljanja sudu. Odrediti pritvor na mjesec dana. Pa da pravosnaznu dočeka u istražnom zatvoru. I na drugo sudjenje ode iz zatvora?Styling wrote: ↑11/03/2025 22:22 Jedan od načina da se ovo riješi je da se uhapse Stevandić i Višković, da se paralelno ide na formiranje neke nove većine u NSRS i da se SNSD skine. Paralelno s tim, ako se Mile ne žali na presudu, a rekao je da neće jer ne proznaje sud, presuda postaje punovažna?l, što znači da je presuđen, onda mu CIK oduzima mandat.
Uhapsiti Stevandica i Viskovica a Mileta da Cik skida?
Ocito drzavne agencije nisu sposobne da ga uhapse, a prikazuje se stanje da je sve ok.
- SaraFina
#11355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne kužim samo sto bi nas pripajali sebi Hrvati ako dobiju treći entitet? 1,5 miliona Bošnjaka nije 1500.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#11356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zbog zapada, niko ne želi da ima neku muslimansku nezavisnu jedinicu u sred evrope, pa taman i (ili baš ne) sa palestinskim scenarijem.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:41Ovo je vise palestinizacija. Srbi se odvajaju. Hrvati će treći entitet pripojiti HR. A mi ostajemo u sredini. Mislim šta će HR 1,5 miliona Bošnja ako već dobiju treći i tu teritoriju pripoje sebi.sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:35 Ako je ovo tačno, to je to, kiparski scenarij sa FBiH kao hrvatskom kolonijom.
Sarajevo ne može ili ne želi da uhapsi Dodika, on će da stvori u međuvremenu nezavisnu RS.
Jedino šta ostaje je nada u "ekonomsku propast" i "da ga njegovi skinu", a on je svoje namirio na 10 godina ako se odcijepi.
Jedini koji ostaje u pravnom vakuumu je ostatak BiH. Hrvati će za svoj pristanak da ne ugase aparate za BiH tražiti priznanje trećeg entiteta plus formalizacija nekog kolonijalnog odnosa sa Zagrebom za ono što Bošnjacima ostane.![]()
![]()
Nećemo mi njima biti na teretu, zato i kažem kolonizacija, to podrazumijeva neke propusnice a ne putovnice kako neki priželjkuju.
- SaraFina
#11357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sačekajmo. Tek danas je odbio zahtjev.nauticamid wrote: ↑11/03/2025 22:42Zasto se glavutan uopste ne hapsi?SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:25A Mileta privesti po optužbi zbog osnovane sumnje za državni udar. I zbog ne javljanja sudu. Odrediti pritvor na mjesec dana. Pa da pravosnaznu dočeka u istražnom zatvoru. I na drugo sudjenje ode iz zatvora?Styling wrote: ↑11/03/2025 22:22 Jedan od načina da se ovo riješi je da se uhapse Stevandić i Višković, da se paralelno ide na formiranje neke nove većine u NSRS i da se SNSD skine. Paralelno s tim, ako se Mile ne žali na presudu, a rekao je da neće jer ne proznaje sud, presuda postaje punovažna?l, što znači da je presuđen, onda mu CIK oduzima mandat.
Uhapsiti Stevandica i Viskovica a Mileta da Cik skida?
Ocito drzavne agencije nisu sposobne da ga uhapse, a prikazuje se stanje da je sve ok.
- SaraFina
#11358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemoj zezati. A Hrvati će hladnokrvno uvesti u državu 1,5 miliona Bošnjaka? Čuj propusnice. Ko u konc logoru? Hocemo i trake nositi sa velikim M na rukavima?sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:43Zbog zapada, niko ne želi da ima neku muslimansku nezavisnu jedinicu u sred evrope, pa taman i (ili baš ne) sa palestinskim scenarijem.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:41Ovo je vise palestinizacija. Srbi se odvajaju. Hrvati će treći entitet pripojiti HR. A mi ostajemo u sredini. Mislim šta će HR 1,5 miliona Bošnja ako već dobiju treći i tu teritoriju pripoje sebi.sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:35 Ako je ovo tačno, to je to, kiparski scenarij sa FBiH kao hrvatskom kolonijom.
Jedini koji ostaje u pravnom vakuumu je ostatak BiH. Hrvati će za svoj pristanak da ne ugase aparate za BiH tražiti priznanje trećeg entiteta plus formalizacija nekog kolonijalnog odnosa sa Zagrebom za ono što Bošnjacima ostane.![]()
![]()
Nećemo mi njima biti na teretu, zato i kažem kolonizacija, to podrazumijeva neke propusnice a ne putovnice kako neki priželjkuju.
-
nauticamid
#11359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Njega treba uhapsiti prije nego sto sprovede ovo sto je sutra naumio.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:43Sačekajmo. Tek danas je odbio zahtjev.nauticamid wrote: ↑11/03/2025 22:42Zasto se glavutan uopste ne hapsi?
- tramvajtrojka
#11360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za ovo pod bold Albanija u fazonu Am I a joke to yousehohari wrote: ↑11/03/2025 22:43Zbog zapada, niko ne želi da ima neku muslimansku nezavisnu jedinicu u sred evrope, pa taman i (ili baš ne) sa palestinskim scenarijem.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:41Ovo je vise palestinizacija. Srbi se odvajaju. Hrvati će treći entitet pripojiti HR. A mi ostajemo u sredini. Mislim šta će HR 1,5 miliona Bošnja ako već dobiju treći i tu teritoriju pripoje sebi.sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:35 Ako je ovo tačno, to je to, kiparski scenarij sa FBiH kao hrvatskom kolonijom.
![]()
- kamberovica polje
#11361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro ljudi, na kakvim ste vi halucinogenim drogama?
1. Hrvatska ima zabetonirane granice, u okviru i NATO i EU i nema jebene šanse da dođe do bilo kakavog pripajanja.
2. To (što se neće pripajat), u kojim "granicama" bi se pripojilo? Nema ih.
3. Previše fantazirate o Hrvatskoj slobodi odlučivanja i djelovanja.
4. Hrvatskoj, čiji ogroman postotak BDP-a ovisi o turizmu, je najmanje u interesu nestabilnost u BiH, s kojom dijeli najdužu kopnenu granicu.
1. Hrvatska ima zabetonirane granice, u okviru i NATO i EU i nema jebene šanse da dođe do bilo kakavog pripajanja.
2. To (što se neće pripajat), u kojim "granicama" bi se pripojilo? Nema ih.
3. Previše fantazirate o Hrvatskoj slobodi odlučivanja i djelovanja.
4. Hrvatskoj, čiji ogroman postotak BDP-a ovisi o turizmu, je najmanje u interesu nestabilnost u BiH, s kojom dijeli najdužu kopnenu granicu.
Last edited by kamberovica polje on 11/03/2025 22:47, edited 1 time in total.
-
asker
#11362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovaj Josip Brkic supcina prava
Madjarska nam je prijateljska zemlja, Dodik je partner, povecano prisustvo Eufora moze odvratiti turiste
Madjarska nam je prijateljska zemlja, Dodik je partner, povecano prisustvo Eufora moze odvratiti turiste
- SaraFina
#11363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Postoji procedura. Tužilaštvo mora izdati nalog.nauticamid wrote: ↑11/03/2025 22:46Njega treba uhapsiti prije nego sto sprovede ovo sto je sutra naumio.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:43Sačekajmo. Tek danas je odbio zahtjev.nauticamid wrote: ↑11/03/2025 22:42
Zasto se glavutan uopste ne hapsi?
- No Mind
#11364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Donosi hrpu zakona, koji, pored toga sto su stavljeni van snage od ustavnog suda, ni on sam ih ne postuje. Što ne sprovode svoje zakone i ne hapse sluzbenike SIPA-e kojoj su zabranili rad!
Treba biti oprezan ali ocigledno nije jos spreman ili nije jos dosao momenat gdje bi on bio spreman za eskalaciju. Jos uvijek se nada da ce ovim, za sada blefovima natjerati drzavu i medj. zajednicu na "dialog". To se poklapa sa njihovim, kao i inidenticnim HDZovim narativom. HDZ ga jos nije pustio niz vodu jer jos nisu sigurni u ishod svega.
Dok kompletna relevantna medj. zajednica daje podrsku drzavnim institucijama. Uglavnom mislim da cemo brzo vidjeti, ako ne rasplet onda opet neki pomak citave situacije.
Treba biti oprezan ali ocigledno nije jos spreman ili nije jos dosao momenat gdje bi on bio spreman za eskalaciju. Jos uvijek se nada da ce ovim, za sada blefovima natjerati drzavu i medj. zajednicu na "dialog". To se poklapa sa njihovim, kao i inidenticnim HDZovim narativom. HDZ ga jos nije pustio niz vodu jer jos nisu sigurni u ishod svega.
Dok kompletna relevantna medj. zajednica daje podrsku drzavnim institucijama. Uglavnom mislim da cemo brzo vidjeti, ako ne rasplet onda opet neki pomak citave situacije.
-
zigson
#11365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Au druzesehohari wrote: ↑11/03/2025 22:43Zbog zapada, niko ne želi da ima neku muslimansku nezavisnu jedinicu u sred evrope, pa taman i (ili baš ne) sa palestinskim scenarijem.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:41Ovo je vise palestinizacija. Srbi se odvajaju. Hrvati će treći entitet pripojiti HR. A mi ostajemo u sredini. Mislim šta će HR 1,5 miliona Bošnja ako već dobiju treći i tu teritoriju pripoje sebi.sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:35 Ako je ovo tačno, to je to, kiparski scenarij sa FBiH kao hrvatskom kolonijom.
![]()
Skrenu i ti s puta
-
nauticamid
- dale cooper
#11367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ne kužim kako se iz jednog članka može iščitati da će doći do kiparskog scenarija. Tužilaštvo postupa po proceduri, raspisivanje centralne
potrage ne isključuje da će doći i do policijske akcije. I ako do nje dođe neće sigurno biti prethodno javljena i objavljena na Klixu pa da forumaši
mogu novu turu analiza obrnuti dok Dodika privode.
-
nauticamid
#11368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A ko drzi tuzilastvo?
Ovdje ocito nema drzave, a ovi sto bi kao da se oCjepljuju , drze sve u ovoj drzavi i sprovode sta god pozele jer ih nema ko zaustaviti.
- PreWiBa
#11369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa neće, bit će granica ne boj se. I to kakvih.SaraFina wrote: ↑11/03/2025 22:45Nemoj zezati. A Hrvati će hladnokrvno uvesti u državu 1,5 miliona Bošnjaka? Čuj propusnice. Ko u konc logoru? Hocemo i trake nositi sa velikim M na rukavima?
Propusnica u smislu da će ti pustiti pravo na tranzit, još uvijek će biti bh. ličnih dokumenata. Samo će se oni koristiti isključivo od strane Bošnjaka.
Neće niko nikoga uvesti u državu, mi ne postajemo dio države, već kolonija, to je jasna razlika.
- SaraFina
#11370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ljudi žive u nekim paralelnim univerzumima.dale cooper wrote: ↑11/03/2025 22:48Ja ne kužim kako se iz jednog članka može iščitati da će doći do kiparskog scenarija. Tužilaštvo postupa po proceduri, raspisivanje centralne
potrage ne isključuje da će doći i do policijske akcije. I ako do nje dođe neće sigurno biti prethodno javljena i objavljena na Klixu pa da forumaši
mogu novu turu analiza obrnuti dok Dodika privode.![]()
- SaraFina
#11371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Idi ogoli jabuku. Da ne repliciram. Besmisleno je. 92 takvo sto nije uspjeli. Sad će uspjeti.sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:50Pa neće, bit će granica ne boj se. I to kakvih.
Propusnica u smislu da će ti pustiti pravo na tranzit, još uvijek će biti bh. ličnih dokumenata. Samo će se oni koristiti isključivo od strane Bošnjaka.
Neće niko nikoga uvesti u državu, mi ne postajemo dio države, već kolonija, to je jasna razlika.
- PreWiBa
#11372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Albanski identitet drugačije funkcionira, baš albanski muslimani iz Albanije su primjer gdje se vidi razlika, pa oni za bajram jedu mantije sa svinjskim mesom.tramvajtrojka wrote: ↑11/03/2025 22:47Za ovo pod bold Albanija u fazonu Am I a joke to you![]()
Edi Rama premijer katolik ili pravoslavac mislim, jednostavno drugačije fercera.
-
nauticamid
#11373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jarane, na kakvim si ti drogama?sehohari wrote: ↑11/03/2025 22:50Pa neće, bit će granica ne boj se. I to kakvih.
-
saimidin
#11374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Džaba sve, opet te vide kao mainly mozlem bosniacs, a ni džiho nije neki optimista
-
LSD
#11375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Brate, cirkuzas ovdje zbog yebenog zareza
Ne da se promasio temu, nego citav forum.