Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
plavi_E

#5726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

@Malisa11
Polako bolan, udahni duboko. Mozda velikorbi daju priliku Bosnjacima da isprave sve greske zadnjih 30 godina i Bosnjaci uspiju u tome. Postoje najmanje tri regije u kojim je 99% moguc sukob: Gorazde, Brcko i Varcar Vakuf. Bosnjaci 1992. i Bosnjaci 2025. imaju sasvim drugacija iskustva sa komsijama i susjedima.
DaysleepeR

#5727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

anelsol wrote: 05/03/2025 13:51
DaysleepeR wrote: 05/03/2025 13:35
anelsol wrote: 05/03/2025 13:06

Čuj o čemu. Moja je kuća, imovina, djedovina je u adminitrativnom dijelu BiH koji bi kao da se otcjepi. Tamo žive moji rođaci, a i ja tamo idem kada želim da se odmorim. Sve su nam spalili u prošlom ratu, ubili koga su uhvatili. Sve smo ponovo izgradili. Sad bi ja trebao da kažem kao "ok, sve u redu Mile samo gazi".
Živiš li u BiH ili vani?
Živim u BiH, ali i da živim na kraju svijeta išao bi da branim ono što smatram svojim.
Nije te prethodni rat naučio da ti nešto što je tvoje niko ne može oduzeti?
Može oštetiti i uništiti, ali oduzeti nikad. I čemu onda ginuti za nešto što opet možeš vratiti?
Izgubiti glavu radi kuće, zemlje? Apsurd. Bez glave nema ni kuće.
dr_Evil

#5728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

HD_2015 wrote: 05/03/2025 13:46
Malisa11 wrote: 05/03/2025 13:26 :lol: :lol: :lol: :lol: e imas veto, ali necu koristiti jer eto nece pomoci hahahahhahaa

e jesmo izmisljena nacija.
Pa i jeste izmišljena nacija. "Od Trebinja do Brodskijeh vrata, Nije bilo Srba ni Hrvata. A danas se kroz svoje hire, Oba stranca ko u svome šire."
Oh druze, nemoj izaboga da ga citiras. Jel vakat da zaboravimo tog hrvatskog nacionalistu.
plavi_E

#5729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

JovicSA wrote: 05/03/2025 13:40 Ispituju Hrvati da li će se Turska umiješati...ne radi Bošnjaka već radi oživljavanja HZHB, ispipavaju teren.
Erdogan u Ankari primio Kolindu Grabar-Kitarović
https://www.aa.com.tr/ba/balkan/erdogan ... 87/3499649
Vise lici na to da mole da Turska urgira na nekom novom Hrvatsko-Bosnjackom saveznistvu. Uvidjeli su i u Zagrebu da su ga popusili kod velikosrpske ideologije.
DonieBrasco

#5730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Cekamo da Erdo kaze ako ne moze Bakir da vodi bosnjake neka ide BiH. :lol:
gozila555

#5731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

za sve ovo je kriv haris silajdzic sa svojom ubleha strankom stranka za bih,gdje prvo obecavao ukidanje rs. i time je samo ojacao dodika i rs.onda najveci je krivac za ne usvajnje aprilskog paketa koji je bio prekretnica za bh,taj paket je ukidao entitetske policije.bila bi jedna zajednicka policija,tako da bi imali prave bh institucije .to je bio kobni promasaj,tad je i svijet odustao od nas.zato danas ovo imamo da ti dodika ne mozes otic uhapsit u rs-u.
dr_Evil

#5732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 05/03/2025 13:57

Živiš li u BiH ili vani?
Živim u BiH, ali i da živim na kraju svijeta išao bi da branim ono što smatram svojim.
Može oštetiti i uništiti, ali oduzeti nikad. I čemu onda ginuti za nešto što opet možeš vratiti?
Ne bih se slozio s tobom. Moze ti oduzeti, i uciniti sve da se ti nikad tu ne vratis.

Zavisi kako posmatras. Zivotni prostor Bosnjaka u svakoj generaciji je duplo manji nego sto je prethodna generacija imala, znaci neko je to oduzeo, ili pobio vlasnike. Eh sad, znaci da za 4-6 generacija nece biti vise nista. Mozes imati glavu, ali neces imati svoju domovinu. Sta da ti kazem, postat ces nesto drugo, svabo, skandinavac, mozda i Hrvat ko gore navedeni Safvet Basagic.

Teske su to price, i svako treba za sebe da odluci, tu ne bih da osudjujem nikoga, za razliku od klempe i jelke gdje je lako :)
anelsol

#5733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by anelsol »

Ateista wrote: 05/03/2025 13:34
anelsol wrote: 05/03/2025 12:58 I kada bi se desio rat, bio bi sličan svim ratovima u zadnjih sto godina, bez obzira na dronove i sva nova oružja i oruđa. Imaš liniju pa opleti. To što neka strana nema ljudi da pokrije liniju je problem te strane.

A kada bi se i desio rat, ko garantuje onima kojo žele dezertirati, da bi imali kuda pobjeći?

Meni je iskreno krajnje šupački i nemoralno pobjeći i pustiti nekoga drugog da ti brani državu, kuću familiju i sl. pa onda kada se sve završi vratiti se kao da ništa nije bilo. Fakat pojedini ljudi nemaju nikakvog stida.
Jos vise supacki je kad politicari pocinju ratove ili svjesno ulaze u rat i salju ljude koji ce ginuti za njih. Cak i drzave koje su napadnute jako cesto imaju mogucnost da rat izbjegnu, samo treba biti pametan i taktican, znati sta koliko vrijedi, jeli vrijedniji ljudski zivot ili neki ideali za koje se boris. Lako je sto kazu tudjim kurcem, jer ti isti politicari vecinom ne idu da se bore i ne salju svoju djecu. Ima onih koji su dovoljno fanaticni da ce i sami ici da se bore, kao i fanaticnog naroda koji ce ih podrzati i radije poginuti zbog nekih ideala, ali vecina uglavnom nije takva samo se ne pita.
Konkretno u ovom slucaju, ako bi bilo pitanje otcjepljenja RS-a ili rat, iako mi to ne bi bilo drago opet bih radije da se otcijepe nego da dodje do rata. Koliko god bi mi to smetalo, nista nije vrijedno ni mog a ni bilo cijeg zivota da zbog toga pogine, radije cu sa pasosem ici u Lukavicu nego da ne idem nikako jer me nema.
Pa u tome se ja i ti razlikujemo. Ja na to ne bih pristao, kada bi me se pitalo. Moja motivacija za učešće bi bila isključivo da branim suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, neovisno ko je u datom momentu na čelu države.
farenhajt983

#5734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by farenhajt983 »

jedino logican zkljuck ovog poteza oko VN u rs-u,

odradili su da zakone potpise prije termina za zalbu i eventualno ako se ne zali da mora d plati kaznu i politicka penzija ide, jer ovo je sve nakon ukidanja nadleznosti

ako mu ovi zakoni u rs-u stupaju dode da onda mora ignorisati to sve, jer sve u suprotnom jedno prica drugo radi,
a u slucaju ignorisanja ide hapsenje
Last edited by farenhajt983 on 05/03/2025 14:06, edited 1 time in total.
plavi_E

#5735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

gozila555 wrote: 05/03/2025 14:02 za sve ovo je kriv haris silajdzic sa svojom ubleha strankom stranka za bih,gdje prvo obecavao ukidanje rs. i time je samo ojacao dodika i rs.onda najveci je krivac za ne usvajnje aprilskog paketa koji je bio prekretnica za bh,taj paket je ukidao entitetske policije.bila bi jedna zajednicka policija,tako da bi imali prave bh institucije .to je bio kobni promasaj,tad je i svijet odustao od nas.zato danas ovo imamo da ti dodika ne mozes otic uhapsit u rs-u.
Polako bolan. Sve se te greske iz proslosti daju ispraviti. I ovako se u svijetu ponovo mjesaju i dijele karte na novo. Zasto bi to mimoislo i BiH.
gozila555

#5736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

plavi_E wrote: 05/03/2025 14:04
gozila555 wrote: 05/03/2025 14:02 za sve ovo je kriv haris silajdzic sa svojom ubleha strankom stranka za bih,gdje prvo obecavao ukidanje rs. i time je samo ojacao dodika i rs.onda najveci je krivac za ne usvajnje aprilskog paketa koji je bio prekretnica za bh,taj paket je ukidao entitetske policije.bila bi jedna zajednicka policija,tako da bi imali prave bh institucije .to je bio kobni promasaj,tad je i svijet odustao od nas.zato danas ovo imamo da ti dodika ne mozes otic uhapsit u rs-u.
Polako bolan. Sve se te greske iz proslosti daju ispraviti. I ovako se u svijetu ponovo mjesaju i dijele karte na novo. Zasto bi to mimoislo i BiH.
zato sto nam je svijet davao tolike sanse,sve smo ih odbacili,koga bolan u svijetu boli k za bh.taj voz je prosao sa ne usvajanjem arilskog paketa.
Malisa11

#5737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

plavi_E wrote: 05/03/2025 13:54 @Malisa11
Polako bolan, udahni duboko. Mozda velikorbi daju priliku Bosnjacima da isprave sve greske zadnjih 30 godina i Bosnjaci uspiju u tome. Postoje najmanje tri regije u kojim je 99% moguc sukob: Gorazde, Brcko i Varcar Vakuf. Bosnjaci 1992. i Bosnjaci 2025. imaju sasvim drugacija iskustva sa komsijama i susjedima.
Kako mislis ispravku greske? Da ih protjeramo iz Istocnog, Banja luke i sl?
JovicSA

#5738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Da, to je bila neka prekretnica...ja čak imam svoju teoriju o tome da je haris primio pare za to. Naravno nemam dokaz ali nekako sve ukazuje na to.
DonieBrasco

#5739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Sve je on to naplatio od drugog stranog fakotra koji nije htio promjene ovdje uz domace aktere.
plavi_E

#5740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Pa ne postoji samo jedan voz na ovom svijetu. Brcko, Gorazde i Varcar Vakuf pod bosnjackom kontrolom i Bosnjaci bi ponistili sve greske zadnjih nekoliko decenija.
plavi_E

#5741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Malisa11 wrote: 05/03/2025 14:07
plavi_E wrote: 05/03/2025 13:54 @Malisa11
Kako mislis ispravku greske? Da ih protjeramo iz Istocnog, Banja luke i sl?
Banjaluku nisam nigdje pominjao niti pominjem protjerivanje. Pominjem samo stavljanje pod kontrolu tri mjesta: Brcko, Gorazde i Varcar Vakuf.
gozila555

#5742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

JovicSA wrote: 05/03/2025 14:08
Da, to je bila neka prekretnica...ja čak imam svoju teoriju o tome da je haris primio pare za to. Naravno nemam dokaz ali nekako sve ukazuje na to.
pa nije iskljuceno,odmah poslje toga je on otisao zivit u tursku,eto kakav lik je nama odredjivao sudbinu u drzavi u kojoj ni sam nece da zivi :run:
JovicSA

#5743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

gozila555 wrote: 05/03/2025 14:11
JovicSA wrote: 05/03/2025 14:08
pa nije iskljuceno,odmah poslje toga je on otisao zivit u tursku,eto kakav lik je nama odredjivao sudbinu u drzavi u kojoj ni sam nece da zivi :run:
Znam, zato i govorim da je primio lovu za odrađeni posao. Pa nije li Mile ponudio Bošnjacima dvije milijarde eura da ga puste u miru da izađe iz BiH. Šta je onda bilo dati nekome kao Haris 3-5 miliona eura...sitniš. Velikosrbi rade ovo strateškli, Dodik ima čitavu ekipu savjetnika u svijetu koji dan-noć rade za njega. Sve to velikosrpska mreža plaća, nebitna je cijena da se dođe do cilja.
Ateista

#5744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

anelsol wrote: 05/03/2025 14:03
Ateista wrote: 05/03/2025 13:34
anelsol wrote: 05/03/2025 12:58 I kada bi se desio rat, bio bi sličan svim ratovima u zadnjih sto godina, bez obzira na dronove i sva nova oružja i oruđa. Imaš liniju pa opleti. To što neka strana nema ljudi da pokrije liniju je problem te strane.

A kada bi se i desio rat, ko garantuje onima kojo žele dezertirati, da bi imali kuda pobjeći?

Meni je iskreno krajnje šupački i nemoralno pobjeći i pustiti nekoga drugog da ti brani državu, kuću familiju i sl. pa onda kada se sve završi vratiti se kao da ništa nije bilo. Fakat pojedini ljudi nemaju nikakvog stida.
Jos vise supacki je kad politicari pocinju ratove ili svjesno ulaze u rat i salju ljude koji ce ginuti za njih. Cak i drzave koje su napadnute jako cesto imaju mogucnost da rat izbjegnu, samo treba biti pametan i taktican, znati sta koliko vrijedi, jeli vrijedniji ljudski zivot ili neki ideali za koje se boris. Lako je sto kazu tudjim kurcem, jer ti isti politicari vecinom ne idu da se bore i ne salju svoju djecu. Ima onih koji su dovoljno fanaticni da ce i sami ici da se bore, kao i fanaticnog naroda koji ce ih podrzati i radije poginuti zbog nekih ideala, ali vecina uglavnom nije takva samo se ne pita.
Konkretno u ovom slucaju, ako bi bilo pitanje otcjepljenja RS-a ili rat, iako mi to ne bi bilo drago opet bih radije da se otcijepe nego da dodje do rata. Koliko god bi mi to smetalo, nista nije vrijedno ni mog a ni bilo cijeg zivota da zbog toga pogine, radije cu sa pasosem ici u Lukavicu nego da ne idem nikako jer me nema.
Pa u tome se ja i ti razlikujemo. Ja na to ne bih pristao, kada bi me se pitalo. Moja motivacija za učešće bi bila isključivo da branim suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, neovisno ko je u datom momentu na čelu države.
Ako tebi suverenitet toliko znaci da bi bio spreman dati svoj zivot za to - OK, tvoj izbor i mogu ga postovati, iako ne mogu razumjeti. Ne znam kako ti to moze biti vaznije od svog vlastitog zivota, odnosno ako imas dijete ili djecu - kako ti to moze biti vaznije od zivota tvoje djece koje isto rizikujes, ili da rizikujes da oni ostanu bez oca.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

plavi_E wrote: 05/03/2025 14:04
Sto se raspravljas sa ubacenim elementom
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#5746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

DaysleepeR wrote: 05/03/2025 13:57

Živiš li u BiH ili vani?
Kakav je ovo fol.

Pitaj Palestince šta su im vratili.

I ovaj povrat imovine je se desio jer je rat okončan neriješenim. Drugačije to izgleda u ruskim gubernijama.

Ne vjerujem šta čitam.
PreWiBa

#5747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Da ne govorim o tome kako je tamo imati nešto.

Tvoje je, ali 50% kao da i nije.
plavi_E

#5748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

@Ateista
A mozda on spasi da tvoja djeca ne gledaju kako mu kolju oca pred kucnim vratima. Garancija da ces uspjeti pobjeci u neku drzavu za koju je nekad neko drugi ginuo ne postoje. Pogotovo ne u ovojpolitickoj situaciji gdje muslimanske izbjeglice prestavljaju unutrasnji politicki problem svakoj europskoj vladi. Ti dok dokazes da si ateista mzes ostati bez jaja. Sto bi reko zec u vicu gdje kastriraju medjvjede.
zigson

#5749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Dokle smoo jeste iskopali zemunice, vrece pjeska poredali oko kuce ili samo palamudite
PreWiBa

#5750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

zigson wrote: 05/03/2025 14:24 Dokle smoo jeste iskopali zemunice, vrece pjeska poredali oko kuce ili samo palamudite
Vraćamo Titine slike sa tavana.
Post Reply