Dronaj ti do sutra, gdje vojnicka cizma ne stane tu nista nije osvojeno. Naravno, slozit cu se da su dronovi moderni vid ratovanja, ali mi nismo Izrael, Rusija, NATO ili Iran. Necemo ih imati dovoljno, ni jedna strana.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dr_Evil
#5651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dr_Evil
#5652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rejhana wrote: ↑05/03/2025 11:51_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:01Ne idu, ali ima takvih primjera.
U svakom slucaju šupački je da čovjek koji je rat proveo u trezoru i koji je iz rata izašao bogatiji nego što je u njega ušao priča o belaju narodu koji je belaje osjetio na sopstvenoj koži.
Jedini opravdan rat je klasni rat, siromašnih i ugnjetenih protiv bogatih i elite.
Svaki drugi rat je besmislen i časno je biti u takvom ratu dezerter.
-
Dimu1927
#5653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema vitalnog nacionalnog interesa, ko je to proklizao od bosnjaka ?
Idu zakoni ide sve
Vidite da je sve dogovoreno, konakovic nece slati naoruzane na njih jer bi onda nato nas rokao...
"Drzava"
Idu zakoni ide sve
Vidite da je sve dogovoreno, konakovic nece slati naoruzane na njih jer bi onda nato nas rokao...
"Drzava"
-
gozila555
#5654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
teritorije su zapisane,kakav crni rat. nije ovo 92 kad su bile multikulti teritorije,gdje nije bilo ovako zapisano
-
gozila555
#5655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
koja bolan vojnicka cizma
-
Dimu1927
#5656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakvi bolan sukobi sta buncas, nece ti stranci dozvoliti da ih napadas, dogovoreno sve
Moze se ramo jedino uslikat s podignutim prstom i podviti rep nazad u federaciju
-
plavi_E
- Ateista
#5658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste, neko se borio za bilo koju od drzava u koju bih mogao otici da zivim, medjutim postavlja se pitanje da li je vrijedilo, mnogi su dzaba poginuli ili su ranjeni, pitanje je da li je prezivjelim bilo bolje poslije toga i njihovoj djeci.plavi_E wrote: ↑05/03/2025 12:26Pa tvoj zivot i tvoja porodica su argument (ne mora biti izgovor nek bude argument) zasto nisi spreman da se boris za neku drzavu. Predpostavljam da hoces da zivis u nekoj drzavi koju neko mora odbraniti tj. izboriti. Pa bilo to SRB, HR ili Turska. Sve te drzave su stvorene ili odbranjene jer je neko htio da se bori za njih. Sutra ce se mozda morati braniti Svedska ili Finska ili Poljska ili Njemacka. I ako vecina odluci tako kao ti da nikakva BiH ne mora postojati nje jednostavno nece biti. Postojanje BiH nije nikakav nebeski zakon. Mnogo vece drzave i carstva su propala jer nije bilo dovoljno snage ili volje da se odbrane.Ateista wrote: ↑05/03/2025 12:11Meni ne treba nikakav izgovor, moj zivot i zivot moje porodice mi je dovoljno bitan da mi nista drugo ne treba, drugog zivota osim ovoga nemam jer ne vjerujem u bajke o nekom vjecnom zivotu nakon smrti, tako da ne postoji nikakva drzava, ideologija, politicar, zbog kojeg bi vrijedilo da rizikujem svoj zivot da se borim za njih.
Neka ko god hoce misli o meni sta hoce zbog ovoga, zaboli me, srecom sve vise ljudi danas tako razmislja i sve je manje budala koje bi ginuli za neke ideale, ljudi vise cijene svoj zivot.
Moguce da je bilo ratova u kojima je stvarno vrijedilo ucestvovati, gdje neko nije imao izbora i mogucnosti da ode negdje, vec je morao birati da bude ugnjetavan i da nema nikakvog zivota ili da se bori za bolje. Danas je malo drugacije, puno je vise izbora i to je dobro za obicne ljude.
Ratove pocinju uglavnom politicari zbog svojih ciljeva, a ratuju za njih vecinom obicni ljudi, mislim da je tu sve jasno.
- dr_Evil
#5659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Marsovci. Koliko ti ljudi treba kad se boris sa manjkom ljudi na svim stranama. Ima mnogo vise ljudi nego sto je BiH imala u WWII, a znas kakvi su onda pokolji bili, ovaj rat za njih je mala macagozila555 wrote: ↑05/03/2025 12:32koja bolan vojnicka cizmako bi drzao te linije kad nema ljudi
![]()
Tako da, pustite te price nema ljudi. Bili smo mnogo manje pokretni u WWII, a jame su se punile kao u fabrici.
-
Trappist
#5660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑05/03/2025 12:38Marsovci. Koliko ti ljudi treba kad se boris sa manjkom ljudi na svim stranama. Ima mnogo vise ljudi nego sto je BiH imala u WWII, a znas kakvi su onda pokolji bili, ovaj rat za njih je mala maca.
Tako da, pustite te price nema ljudi. Bili smo mnogo manje pokretni u WWII, a jame su se punile kao u fabrici.
tacno 2/3 ljudi na ovoj temi pate od ptsp-a, nemam drugog objasnjenja.
- Styling
#5661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja se slazem da ne treba potezati VNI jer Bosnjaci ne mogu stopirati objavu zakona. Kakav crni veto i bakraci, Mile ce ih odbaciti ko krpu. Samo mu daju vremena da se jos bolje organizuje i pripremi za buduca sranja.
Kako mislis da konakovic posalje vojsku?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- dr_Evil
#5663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
100% stanovnistva BiH pati od PTSP-a, cak i oni sta su se rodili iza rata, naslijedili ga od roditelja. Ko se ispalio prije nego je zapucalo, mozda je uspio ostati normalan.Trappist wrote: ↑05/03/2025 12:42dr_Evil wrote: ↑05/03/2025 12:38Marsovci. Koliko ti ljudi treba kad se boris sa manjkom ljudi na svim stranama. Ima mnogo vise ljudi nego sto je BiH imala u WWII, a znas kakvi su onda pokolji bili, ovaj rat za njih je mala maca.
Tako da, pustite te price nema ljudi. Bili smo mnogo manje pokretni u WWII, a jame su se punile kao u fabrici.![]()
Ja se iskreno nadam da ce taj PTSP se uspijeti prenijeti jos par generacija, pa da nece se vise desiti da bude "nece mene, nisam ja nikom nista radio". PTSP glavu cuva.
- video
#5664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Konacno da neko kod bakira odigra kako treba 
Cita se forum
Cita se forum
-
frngla
#5665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobar potez, mislim da neko sa strane savjetuje, glupi su naši političari za ovakve postupke_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 12:44 https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-bo ... /250305080
@Prpa.ba
-
palermo
#5666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dr_Evil wrote: ↑05/03/2025 12:30Rejhana wrote: ↑05/03/2025 11:51_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2025 11:01
Ne idu, ali ima takvih primjera.
U svakom slucaju šupački je da čovjek koji je rat proveo u trezoru i koji je iz rata izašao bogatiji nego što je u njega ušao priča o belaju narodu koji je belaje osjetio na sopstvenoj koži.
Jedini opravdan rat je klasni rat, siromašnih i ugnjetenih protiv bogatih i elite.
Svaki drugi rat je besmislen i časno je biti u takvom ratu dezerter.![]()
Jos jednom
-
plavi_E
#5667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa cinjenica da bi ti htio da ides u te drzave da zivis govori da se je isplatilo boriti za te zemlje. Da se skandinavci nisu izborili za svooje drzave i odbranili ih od Rusa sumnjam da bi se iko na ovaj forum javljao iz te skandinavije. Ni jedna drzava na ovom planetu nema garanciju da nekad nece doci u situaciju da ce je neko morati braniti.Ateista wrote: ↑05/03/2025 12:37Jeste, neko se borio za bilo koju od drzava u koju bih mogao otici da zivim, medjutim postavlja se pitanje da li je vrijedilo, mnogi su dzaba poginuli ili su ranjeni, pitanje je da li je prezivjelim bilo bolje poslije toga i njihovoj djeci.SpoilerShowplavi_E wrote: ↑05/03/2025 12:26Pa tvoj zivot i tvoja porodica su argument (ne mora biti izgovor nek bude argument) zasto nisi spreman da se boris za neku drzavu. Predpostavljam da hoces da zivis u nekoj drzavi koju neko mora odbraniti tj. izboriti. Pa bilo to SRB, HR ili Turska. Sve te drzave su stvorene ili odbranjene jer je neko htio da se bori za njih. Sutra ce se mozda morati braniti Svedska ili Finska ili Poljska ili Njemacka. I ako vecina odluci tako kao ti da nikakva BiH ne mora postojati nje jednostavno nece biti. Postojanje BiH nije nikakav nebeski zakon. Mnogo vece drzave i carstva su propala jer nije bilo dovoljno snage ili volje da se odbrane.Ateista wrote: ↑05/03/2025 12:11
Meni ne treba nikakav izgovor, moj zivot i zivot moje porodice mi je dovoljno bitan da mi nista drugo ne treba, drugog zivota osim ovoga nemam jer ne vjerujem u bajke o nekom vjecnom zivotu nakon smrti, tako da ne postoji nikakva drzava, ideologija, politicar, zbog kojeg bi vrijedilo da rizikujem svoj zivot da se borim za njih.
Neka ko god hoce misli o meni sta hoce zbog ovoga, zaboli me, srecom sve vise ljudi danas tako razmislja i sve je manje budala koje bi ginuli za neke ideale, ljudi vise cijene svoj zivot.
Moguce da je bilo ratova u kojima je stvarno vrijedilo ucestvovati, gdje neko nije imao izbora i mogucnosti da ode negdje, vec je morao birati da bude ugnjetavan i da nema nikakvog zivota ili da se bori za bolje. Danas je malo drugacije, puno je vise izbora i to je dobro za obicne ljude.
Ratove pocinju uglavnom politicari zbog svojih ciljeva, a ratuju za njih vecinom obicni ljudi, mislim da je tu sve jasno.
- black
#5668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik očito odlazi, a Vučić preuzima ulogu kakvu je Milošević imao ‘90-ih
https://balkans.aljazeera.net/opinions/ ... 1tSD0xR5ew
- tramvajtrojka
#5669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajde još malo pljuj po drzavi i probosanskoj strani nisi odavno cak i za potez koji se ocekivao i nadali se za njega
-
palermo
#5670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ono sto sam upratio je da ovaj Djenaro nije nikad.nista pogodio.. Gori je od ovih nasih analiticarablack wrote: ↑05/03/2025 12:53 Dodik očito odlazi, a Vučić preuzima ulogu kakvu je Milošević imao ‘90-ih
-
Trappist
#5671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma jasta, daj ptsp-a i rata, jebo ekonomiju, puteve, zdravstvo, skolstvo, kulturu...dr_Evil wrote: ↑05/03/2025 12:45100% stanovnistva BiH pati od PTSP-a, cak i oni sta su se rodili iza rata, naslijedili ga od roditelja. Ko se ispalio prije nego je zapucalo, mozda je uspio ostati normalan.Trappist wrote: ↑05/03/2025 12:42dr_Evil wrote: ↑05/03/2025 12:38
Marsovci. Koliko ti ljudi treba kad se boris sa manjkom ljudi na svim stranama. Ima mnogo vise ljudi nego sto je BiH imala u WWII, a znas kakvi su onda pokolji bili, ovaj rat za njih je mala maca.
Tako da, pustite te price nema ljudi. Bili smo mnogo manje pokretni u WWII, a jame su se punile kao u fabrici.![]()
Ja se iskreno nadam da ce taj PTSP se uspijeti prenijeti jos par generacija, pa da nece se vise desiti da bude "nece mene, nisam ja nikom nista radio". PTSP glavu cuva.
- anelsol
#5672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I kada bi se desio rat, bio bi sličan svim ratovima u zadnjih sto godina, bez obzira na dronove i sva nova oružja i oruđa. Imaš liniju pa opleti. To što neka strana nema ljudi da pokrije liniju je problem te strane.
A kada bi se i desio rat, ko garantuje onima kojo žele dezertirati, da bi imali kuda pobjeći?
Meni je iskreno krajnje šupački i nemoralno pobjeći i pustiti nekoga drugog da ti brani državu, kuću familiju i sl. pa onda kada se sve završi vratiti se kao da ništa nije bilo. Fakat pojedini ljudi nemaju nikakvog stida.
A kada bi se i desio rat, ko garantuje onima kojo žele dezertirati, da bi imali kuda pobjeći?
Meni je iskreno krajnje šupački i nemoralno pobjeći i pustiti nekoga drugog da ti brani državu, kuću familiju i sl. pa onda kada se sve završi vratiti se kao da ništa nije bilo. Fakat pojedini ljudi nemaju nikakvog stida.
-
Dimu1927
#5673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sa zadovoljstvom vjeruj mi, pogotovo po probosanskoj tender minder strani, od carsije do pofalica "drzava"tramvajtrojka wrote: ↑05/03/2025 12:55Hajde još malo pljuj po drzavi i probosanskoj strani nisi odavno cak i za potez koji se ocekivao i nadali se za njega
- Rejhana
#5674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
palermo wrote: ↑05/03/2025 12:56Ono sto sam upratio je da ovaj Djenaro nije nikad.nista pogodio.. Gori je od ovih nasih analiticarablack wrote: ↑05/03/2025 12:53 Dodik očito odlazi, a Vučić preuzima ulogu kakvu je Milošević imao ‘90-ih
Da se složim s tobom u nečemu...
- dr_Evil
#5675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja to ozbiljno. To o cemu ti govoris je braniti svoju kucu, mahalu, prijatelje i familiju, a to se nadam da smo svi spremni.
Rejhana susjed/a govori u kojem trenutku je casno ici u rat i za koje ciljeve. Sto se nekom veleposjedniku nadiglo da mu treba jos zemlje pa ce zbog toga da posalje mene da ginem 1000km od svog praga, tesko da to moze opravdati vjerom, demokratijom ili slobodom, jasno je o cemu se tu radi.
Rat koji Ukrajinac vodi ispred svoje kuce, nije isti rat koji vode NATO i Rusija u Ukrajini. On spasava familiju, a oni jure za mineralima.