Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Ateista

#5676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

plavi_E wrote: 05/03/2025 12:51
Ateista wrote: 05/03/2025 12:37
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 05/03/2025 12:26

Pa tvoj zivot i tvoja porodica su argument (ne mora biti izgovor nek bude argument) zasto nisi spreman da se boris za neku drzavu. Predpostavljam da hoces da zivis u nekoj drzavi koju neko mora odbraniti tj. izboriti. Pa bilo to SRB, HR ili Turska. Sve te drzave su stvorene ili odbranjene jer je neko htio da se bori za njih. Sutra ce se mozda morati braniti Svedska ili Finska ili Poljska ili Njemacka. I ako vecina odluci tako kao ti da nikakva BiH ne mora postojati nje jednostavno nece biti. Postojanje BiH nije nikakav nebeski zakon. Mnogo vece drzave i carstva su propala jer nije bilo dovoljno snage ili volje da se odbrane.
Jeste, neko se borio za bilo koju od drzava u koju bih mogao otici da zivim, medjutim postavlja se pitanje da li je vrijedilo, mnogi su dzaba poginuli ili su ranjeni, pitanje je da li je prezivjelim bilo bolje poslije toga i njihovoj djeci.
Moguce da je bilo ratova u kojima je stvarno vrijedilo ucestvovati, gdje neko nije imao izbora i mogucnosti da ode negdje, vec je morao birati da bude ugnjetavan i da nema nikakvog zivota ili da se bori za bolje. Danas je malo drugacije, puno je vise izbora i to je dobro za obicne ljude.
Ratove pocinju uglavnom politicari zbog svojih ciljeva, a ratuju za njih vecinom obicni ljudi, mislim da je tu sve jasno.
Pa cinjenica da bi ti htio da ides u te drzave da zivis govori da se je isplatilo boriti za te zemlje. Da se skandinavci nisu izborili za svooje drzave i odbranili ih od Rusa sumnjam da bi se iko na ovaj forum javljao iz te skandinavije. Ni jedna drzava na ovom planetu nema garanciju da nekad nece doci u situaciju da ce je neko morati braniti.
Vrijedi mozda sad meni (mozda jer ne znamo sta bi nilo da se nisu borili) ali da li vrijedi onima koji su poginuli i izgibili nekoga?
Mozda ce ako se ja borim za nelu drzavu to nekom biti od koristi, ali nece meni i mojoj porodici, a mi drugog zivota nemamo.
Nije samo pitanje sta da se skandinavci nisu htjeli boriti, vec sta da nisu htjeli ni oni koji su ih napadali, slozena je to prica.
gozila555

#5677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

anelsol wrote: 05/03/2025 12:58 I kada bi se desio rat, bio bi sličan svim ratovima u zadnjih sto godina, bez obzira na dronove i sva nova oružja i oruđa. Imaš liniju pa opleti. To što neka strana nema ljudi da pokrije liniju je problem te strane.

A kada bi se i desio rat, ko garantuje onima kojo žele dezertirati, da bi imali kuda pobjeći?

Meni je iskreno krajnje šupački i nemoralno pobjeći i pustiti nekoga drugog da ti brani državu, kuću familiju i sl. pa onda kada se sve završi vratiti se kao da ništa nije bilo. Fakat pojedini ljudi nemaju nikakvog stida.
o cemu ti :? jedini ko bi se sad branio su srbi. nece te oni vise napadat,imaju vec rs
DaysleepeR

#5678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

anelsol wrote: 05/03/2025 12:58 I kada bi se desio rat, bio bi sličan svim ratovima u zadnjih sto godina, bez obzira na dronove i sva nova oružja i oruđa. Imaš liniju pa opleti. To što neka strana nema ljudi da pokrije liniju je problem te strane.

A kada bi se i desio rat, ko garantuje onima kojo žele dezertirati, da bi imali kuda pobjeći?

Meni je iskreno krajnje šupački i nemoralno pobjeći i pustiti nekoga drugog da ti brani državu, kuću familiju i sl. pa onda kada se sve završi vratiti se kao da ništa nije bilo. Fakat pojedini ljudi nemaju nikakvog stida.
- uvijek se ima gdje pobjeći

- pa i jeste šupački i nemoralno, ali Alija je dao amnestiju jer je van BiH imao više poklonika nego u BiH a trebalo je glasača na izborima
dr_Evil

#5679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 05/03/2025 12:51
Ateista wrote: 05/03/2025 12:37
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 05/03/2025 12:26

Pa tvoj zivot i tvoja porodica su argument (ne mora biti izgovor nek bude argument) zasto nisi spreman da se boris za neku drzavu. Predpostavljam da hoces da zivis u nekoj drzavi koju neko mora odbraniti tj. izboriti. Pa bilo to SRB, HR ili Turska. Sve te drzave su stvorene ili odbranjene jer je neko htio da se bori za njih. Sutra ce se mozda morati braniti Svedska ili Finska ili Poljska ili Njemacka. I ako vecina odluci tako kao ti da nikakva BiH ne mora postojati nje jednostavno nece biti. Postojanje BiH nije nikakav nebeski zakon. Mnogo vece drzave i carstva su propala jer nije bilo dovoljno snage ili volje da se odbrane.
Jeste, neko se borio za bilo koju od drzava u koju bih mogao otici da zivim, medjutim postavlja se pitanje da li je vrijedilo, mnogi su dzaba poginuli ili su ranjeni, pitanje je da li je prezivjelim bilo bolje poslije toga i njihovoj djeci.
Moguce da je bilo ratova u kojima je stvarno vrijedilo ucestvovati, gdje neko nije imao izbora i mogucnosti da ode negdje, vec je morao birati da bude ugnjetavan i da nema nikakvog zivota ili da se bori za bolje. Danas je malo drugacije, puno je vise izbora i to je dobro za obicne ljude.
Ratove pocinju uglavnom politicari zbog svojih ciljeva, a ratuju za njih vecinom obicni ljudi, mislim da je tu sve jasno.
Pa cinjenica da bi ti htio da ides u te drzave da zivis govori da se je isplatilo boriti za te zemlje. Da se skandinavci nisu izborili za svooje drzave i odbranili ih od Rusa sumnjam da bi se iko na ovaj forum javljao iz te skandinavije. Ni jedna drzava na ovom planetu nema garanciju da nekad nece doci u situaciju da ce je neko morati braniti.
Mislis ono kad su Svedjani i Rusi bratski podijelili Finsku, ili kad su Rusi oslobodili pola Norveske u WWII pa se bratski povukli u ime starih dobrih odnosa. Svedjani i Rusi ratovali u Ukrajini.

Dobro..
dr_Evil

#5680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Trappist wrote: 05/03/2025 12:58
ma jasta, daj ptsp-a i rata, jebo ekonomiju, puteve, zdravstvo, skolstvo, kulturu...
Mozes ti da das sta hoces, ali ce ti se opet isto desit. Kad 45 godina najveceg napretka naseg podrucja nije uspjelo smiriti koljace i nacionaliste sta ti danas ocekujes. Nego cuvaj PTSP, kad tad cemo opet braniti nasu ulicu.
gozila555

#5681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

jedini sad o ratu pricaju bosnjaci,a kad su izbori ne mogu da pobjede u srebrenici,pa o cemu vi onda pricate :? ponavljam teritorije su u dejtonu podjeljene.nema vise ratova.mislis da ce neki bosnjak iz vogosce i sarajeva ic oslobadjat podrinje ,focu,visegrad :? i kad ga oslobodi da ce otic tamo zivit :?
anelsol

#5682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by anelsol »

gozila555 wrote: 05/03/2025 13:01

o cemu ti :? jedini ko bi se sad branio su srbi. nece te oni vise napadat,imaju vec rs
Čuj o čemu. Moja je kuća, imovina, djedovina je u adminitrativnom dijelu BiH koji bi kao da se otcjepi. Tamo žive moji rođaci, a i ja tamo idem kada želim da se odmorim. Sve su nam spalili u prošlom ratu, ubili koga su uhvatili. Sve smo ponovo izgradili. Sad bi ja trebao da kažem kao "ok, sve u redu Mile samo gazi".
Dimu1927

#5683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Styling wrote: 05/03/2025 12:44
Dimu1927 wrote: 05/03/2025 12:31 Nema vitalnog nacionalnog interesa, ko je to proklizao od bosnjaka ?

Idu zakoni ide sve :thumbup: :bih:

Vidite da je sve dogovoreno, konakovic nece slati naoruzane na njih jer bi onda nato nas rokao...

"Drzava" :lol:
Ja se slazem da ne treba potezati VNI jer Bosnjaci ne mogu stopirati objavu zakona. Kakav crni veto i bakraci, Mile ce ih odbaciti ko krpu. Samo mu daju vremena da se jos bolje organizuje i pripremi za buduca sranja.
Kako mislis da konakovic posalje vojsku?
Pa ne znam jel trebalo ili ne... ovdje se pisalo nema nista od ovih zakona ide veto...

Lik pravi drzavni udar a ovdje citam o drzavi i institucijama... od toga svega sam vidio direktore tih agencija kako idu na noge dodiku da prime instrukcije sta li...

Pa nece je slati, jasno je sve, svakako je vojska vec podjeljena i ne funkcionise uopste, to sto helez lupeta o otkazima nekakvim je suplja nevidjena

Moze jedino neko poslati b komponentu na nekog, a ko da gledam u tom slucaju bi taj neko bio ekspresno uhapsen za drzavni udar na cetnitet :lol:

Vidis da je sve cirkus predstava izgleda, na kraju krajeva dodo je sam sebe i prijavio
plavi_E

#5684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Vi ste svjesni da ako popusite kod Brckog i Gorazda da ste popusili za sva vremena zapadno od Drine?
anelsol

#5685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by anelsol »

DaysleepeR wrote: 05/03/2025 13:01

- pa i jeste šupački i nemoralno, ali Alija je dao amnestiju jer je van BiH imao više poklonika nego u BiH a trebalo je glasača na izborima
Niko to ne može garantovati.
dr_Evil

#5686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

anelsol wrote: 05/03/2025 13:06

Čuj o čemu. Moja je kuća, imovina, djedovina je u adminitrativnom dijelu BiH koji bi kao da se otcjepi. Tamo žive moji rođaci, a i ja tamo idem kada želim da se odmorim. Sve su nam spalili u prošlom ratu, ubili koga su uhvatili. Sve smo ponovo izgradili. Sad bi ja trebao da kažem kao "ok, sve u redu Mile samo gazi".
Pa oni i idu na tu foru. I zato generalno kazem najveca izdaja, mozda veca od Daytona je ta sto se nije vise truda i sredstava ulozilo u povratak. Tile je prisilno vracao stanovnistvo poslije rata, a ovaj put.. sta reci.
plavi_E

#5687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Jos jedan talas muslimanskih izbjeglica ka zapadnoj Europi bi stvorio velike unutrasnje probleme bilokojoj vladi u Europi. Tako da je tesko da ce se to dozvoliti velikosrbima. Izvjesnije je zatvaranje u "rezervat".
Styling

#5688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Dimu1927 wrote: 05/03/2025 13:06
Dimu1927 wrote: 05/03/2025 12:31 Nema vitalnog nacionalnog interesa, ko je to proklizao od bosnjaka ?

Idu zakoni ide sve :thumbup: :bih:

Vidite da je sve dogovoreno, konakovic nece slati naoruzane na njih jer bi onda nato nas rokao...

"Drzava" :lol:
Ja se slazem da ne treba potezati VNI jer Bosnjaci ne mogu stopirati objavu zakona. Kakav crni veto i bakraci, Mile ce ih odbaciti ko krpu. Samo mu daju vremena da se jos bolje organizuje i pripremi za buduca sranja.
Pa ne znam jel trebalo ili ne... ovdje se pisalo nema nista od ovih zakona ide veto...

Lik pravi drzavni udar a ovdje citam o drzavi i institucijama... od toga svega sam vidio direktore tih agencija kako idu na noge dodiku da prime instrukcije sta li...

Pa nece je slati, jasno je sve, svakako je vojska vec podjeljena i ne funkcionise uopste, to sto helez lupeta o otkazima nekakvim je suplja nevidjena

Moze jedino neko poslati b komponentu na nekog, a ko da gledam u tom slucaju bi taj neko bio ekspresno uhapsen za drzavni udar na cetnitet :lol:

Vidis da je sve cirkus predstava izgleda, na kraju krajeva dodo je sam sebe i prijavio
Ovdje niko nije pisao da ce se vetom rijesiti problem, jer veto de jure postoji ali de facto ne postoji jer ga Mile ne priznaje i uradice po svom opet.

Pozvati svoje predstavnike u institucijama drzave nije protivzakonito i tu ne mozes nista dok ne naprave pogresan korak i ne urade neku budalastinu.
palermo

#5689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 05/03/2025 13:00
palermo wrote: 05/03/2025 12:51
dr_Evil wrote: 05/03/2025 12:30

:kiss:
:shock: :shock: to ti ozbiljno.....nije opracdano kada ti ulaze.u kucu I uzimaju sta hoce, nije opravdano kada ispred.hausyora cekaju autobusi da ye negdje povedu, nije opravdano kada ti oca I majku terorisu....

Jos jednom :shock: :shock: posebno sto od tebe dolazi
Ja to ozbiljno. To o cemu ti govoris je braniti svoju kucu, mahalu, prijatelje i familiju, a to se nadam da smo svi spremni.

Rejhana susjed/a govori u kojem trenutku je casno ici u rat i za koje ciljeve. Sto se nekom veleposjedniku nadiglo da mu treba jos zemlje pa ce zbog toga da posalje mene da ginem 1000km od svog praga, tesko da to moze opravdati vjerom, demokratijom ili slobodom, jasno je o cemu se tu radi.

Rat koji Ukrajinac vodi ispred svoje kuce, nije isti rat koji vode NATO i Rusija u Ukrajini. On spasava familiju, a oni jure za mineralima.
Haj, necu vise.....u nas.bi se.reklo, de dina ti, ne.zaprduj :D
Dimu1927

#5690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

Styling wrote: 05/03/2025 13:14
Dimu1927 wrote: 05/03/2025 13:06

Ovdje niko nije pisao da ce se vetom rijesiti problem, jer veto de jure postoji ali de facto ne postoji jer ga Mile ne priznaje i uradice po svom opet.

Pozvati svoje predstavnike u institucijama drzave nije protivzakonito i tu ne mozes nista dok ne naprave pogresan korak i ne urade neku budalastinu.
Evo ovaj iz sdp kaze sda izdala drzavu jer nije glasala za veto, kome da vjerujem sad ?
Malisa11

#5691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

:lol: :lol: :lol: :lol: e imas veto, ali necu koristiti jer eto nece pomoci hahahahhahaa

e jesmo izmisljena nacija.
DaysleepeR

#5692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

anelsol wrote: 05/03/2025 13:08
DaysleepeR wrote: 05/03/2025 13:01

Niko to ne može garantovati.
Ne može ti niko garantovati i da nećeš biti prva žrtva nekog novog rata.
benki2

#5693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

Nije ovo los potez sda, sad su prebacili lopticu na dodika, eto nema prepreka da potpise zakone. Pa da vidimo hoce li. U medjuvremenu ide apelacija ustavnom sudu kao najvecoj instanci u zemlji, kao sto i treba , sve po zakonu
mistek

#5694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mistek »

I ti bi ratovao? Evo da se otcijepe, išao bi ratovati?

Uostalom, gore živi naš narod u RS sad nego što bi da se otcijepe. Ovo sad je najgore.
dr_Evil

#5695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

E ovo je cudo:

https://bljesak.info/vijesti/flash/most ... ije/485583
Židovska zajednica BiH osudila nacistički performans u mostarskom noćnom klubu i pozvala na hitnu reakciju nadležnih institucija.
Dakle, sljedbenici Amira Kabiriji, inace dobrog jarana od @sumirprimus, veliki prijatelji svete izraelske zemlje, prave nacisticke performanse, pa makar bilo i za maskare. Europske vrijednosti. TO me podsjeti na onu poslije ratnu. 1:50min

palermo

#5696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Meni je od svega najgore sto mi se cini da ovi sto vladaju ( I pozicija I opozicija , mislim.kod Bosnjaka) izgleda citaju forum I na osnovu toga donose odluke.
dr_Evil

#5697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/03/2025 13:31 Meni je od svega najgore sto mi se cini da ovi sto vladaju ( I pozicija I opozicija , mislim.kod Bosnjaka) izgleda citaju forum I na osnovu toga donose odluke.
Ako citaju, onda nek se samoubiju. 4 lika nisu u stanju da se dogovore oko glasanja oko neceg zivotno vaznog za domovinu.
Ateista

#5698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Jos vise supacki je kad politicari pocinju ratove ili svjesno ulaze u rat i salju ljude koji ce ginuti za njih. Cak i drzave koje su napadnute jako cesto imaju mogucnost da rat izbjegnu, samo treba biti pametan i taktican, znati sta koliko vrijedi, jeli vrijedniji ljudski zivot ili neki ideali za koje se boris. Lako je sto kazu tudjim kurcem, jer ti isti politicari vecinom ne idu da se bore i ne salju svoju djecu. Ima onih koji su dovoljno fanaticni da ce i sami ici da se bore, kao i fanaticnog naroda koji ce ih podrzati i radije poginuti zbog nekih ideala, ali vecina uglavnom nije takva samo se ne pita.
Konkretno u ovom slucaju, ako bi bilo pitanje otcjepljenja RS-a ili rat, iako mi to ne bi bilo drago opet bih radije da se otcijepe nego da dodje do rata. Koliko god bi mi to smetalo, nista nije vrijedno ni mog a ni bilo cijeg zivota da zbog toga pogine, radije cu sa pasosem ici u Lukavicu nego da ne idem nikako jer me nema.
No Mind

#5699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Malisa11 wrote: 05/03/2025 13:26 :lol: :lol: :lol: :lol: e imas veto, ali necu koristiti jer eto nece pomoci hahahahhahaa

e jesmo izmisljena nacija.
A cemu bi to tacno koristilo, samo bi dobio dodatni prostor i vrijeme a svi znamo da veto nebi prosao na ustavnom sudu gtpc. Ako se ne varam, identicno je bilo sa zakonom zbog kojeg je osudjen, i tada mudro nije povučen veto. Da je povucen, mozda bi se i uspjeo izmigoljiti.

Nek fino sad popapa to sto je izashrao i da ga vidimo.
Last edited by No Mind on 05/03/2025 13:36, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#5700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Živiš li u BiH ili vani?
Post Reply