Ali ovo sam morao podjeliti.
Zamislite da VRS protjera Podrinjce u Tuzlu, pa neki VRS-ovci nazovu Tuzlake da će im granatirati kuće ako prime izbjeglice od tamo. Bukvalno doživljavam šok.

Lebac je to s tri korice, sinoc je sumir guslao ovdje do 3-4 ujutro.

Nemoj me pogresno shvatiti ali zaista te ne pratim nego osjetim, takve nanjusim na kilometar, nema fule.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:38sa stovanjem ti preporučujem da i dalje pratis moj rad![]()
Sta ti imas reci o ovom stanju u Lebanonu koje je tvoje mišljenje u vezi ovih posljednjih događanja
Kome bolan dajem legitimitet i legalitet?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑29/09/2024 00:11Trebali smo i mi cetnicima i ustasama da poljubimo ruku. Mozda smo mogli i ostati sa srbima u Jugi i sve bi bilo u redu. Vidis, uvijek ima rjesenje ako se potrudis.da ga nekome poglabas.GandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:58Sto samo Jordan? UAE, Kuvajt, cak i Saudija, da ne spominjem egzoticne tipa Bahreina…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:56
Dole je najpametniji Jordan svi ih prozivaju licemjeri ovakvi onakvi izdase ummet i ostale gluposti kojima ih internet navijaci širom svijeta prozivaju, ljudi uzivaju u miru i blagostanju kakvom takvom izasli su iz ovog kaosa dole manje više neokrznuti
Posjedujes samo ono za sta si spreman poginuti i nista vise. Hezbolaha nece biti kada mu narod okrene ledja, vrlo prosto.
Inace, valjda ovi tvoji malo propadnu i popuste sa drzanjem strane ovim genocidasima. Ti im prvi dajes legitimitet i legalitet. Tuzno.
Za tvoju informaciju, informisan sam ja dovoljno.Ja sam opisivao mogucu buducnost iz izraelske perspektive a njih nije bas briga za sunitske muslimane. iz njihove perspektive, najstabilniji libanon bi bio onaj do gradjanskog rata kada su krscani imali nadmoc. ako nisi primjetio, izrael trenutno dominira podrucjem tako da oni odredjuju pravila. u libanonu su se probale manje vise sve opcije i njima je najbolje bilo do gradjanskog rata. eh sad, mogu oni probati dati krscanima prevlast al ostaje da se vidi kako ce suniti reagovati.sehohari wrote: ↑28/09/2024 14:18Molim vas, informišite se o istoriji prije nego što lupetate.apsidejzi wrote: ↑28/09/2024 14:10Pa kad pogledas komandni lanac skontas da je u prosle dvije sedmice tri nivoa rukovodstva otislo na ahiret. Svi redom. Znaci, tri nivoa. Ko je ostao? Operativci, koji su izvrsavali komande. Mozgovi svih operacija su eliminisani. Sada ce nastupiti haos u Libanonu dok se ne napravi nova struktura, a to ce potrajati najmanje godinu dana. Gledacemo bezbroj atentata i medjusobnog ubijanja i nepovjerenja. Ovo moze izroditi dvije opciuje: jos krvolocniji i gluplji hezbolah, ili njihov potpuni nestanak i povratak na krscanske postavke koje su bile prije nego je hezbolah zauzeo vlast.elcaliente wrote: ↑28/09/2024 13:59 Ne kontam ni ovo laganje oko Nasrale sto se tice hezbolaha.
Lazu kazu nije ubijen i da je na sigurnom da bi onda par sati poslije rekli da je ubijen, eto malo se salili trala lala la.
Samo sami sebe jos vise provaljuju u svijetu. Djeca im se smiju.
Da je Izrael pametan radio bi na jacanju krscanske komponente libanonskog drustva. Tek tako moze izbaciti iran iz igre, jer dokle god iran igra bilo kakvu ulogu u libanonu ovo ce biti samo produzenje patnje. Ostaje da se vidi sta ce Izrael sada raditi i kako ce se popuniti ovaj vakum. Tri nivoa hezbolaha su nestala. Ostali su samo lokalni sefovi i komandanti, a i oni su jal ranjeni sa pageria jal prepadnuti.
Kako li je Izrael uspio ovo odraditi jbt. Il su imali krticu veoma duboko il su koristili neku AI tehnologiju da prati i nadgleda matricu ponasanja rukovodstva i onda cekali da se sastanu. Sta god, deset koraka su ispred hezbolaha.
Konstantno se ovdje provlači teza da je sa krajem građanskog rata Hezbolah odmah preuzeo vlast, što je apsolutno netačno.
Glavni poslije kraja rata su bili suniti, prevođeni Haririjem. Kada je ubijen 2005., počeo je i pad njihove moći, koji je kulminirao 2008./9.
Tek od tada možemo reći da su ovi drugi preuzeli državu.
Meni je očiglednije da će tako i biti opet, da će opet zaljevske zemlje pod nalogom SAD-a uskočiti i stabilizirati takvu vladu.
Zaboravlja se da i kršćani, iako gledaju na ovo možda više neutralno, isto ne vole Izrael. Jednom su pokušali ići na tu kartu, pa su ih ovi izdali.
Uzeo si mi rijec iz usta. Samo dok zavrse sa ovima, eto ih po Jordan. Mossad ce vec izmisliti neku teroristicku organizaciju (ako vec nisu), dace joj egzoticno ime (ako vec nisu) i eto razloga da predju rijeku
Vjerovatno ce im Saudijske veAbije poklonit ovo s jevrejske mapeskupljac_zeljeza wrote: ↑29/09/2024 09:20 Oni to i ne kriju. Samo ne kontam Saudiju, Egipat, Jordan....što pomažu u rušenju iranskih projektila kada su oni sljedeći? Sigurno postoji plan poslije ovih 7 država kojih je još 5 ostalih. Ovo sve nekako smrdi na zbunjenost Britanije, Francuske i Rusije do Dunkirka.
![]()
Ne kontas ih?skupljac_zeljeza wrote: ↑29/09/2024 09:20 Oni to i ne kriju. Samo ne kontam Saudiju, Egipat, Jordan....što pomažu u rušenju iranskih projektila kada su oni sljedeći? Sigurno postoji plan poslije ovih 7 država kojih je još 5 ostalih. Ovo sve nekako smrdi na zbunjenost Britanije, Francuske i Rusije do Dunkirka.
![]()
Kontam ja to da ih ne bi bilo bez podrške kako vojne tako i materijalne. Svake godine Sisi dobije 1,5 milijardi, a jordanski kralj 1,4 milijarde. Na Twitteru vidim da narod ne misli kao njihovi diktatori što je posebno vidljivo u primjeru Maroka. Bez obzira što su hajrovali Zapadnu Saharu preko Palestinaca.
Oni ne predstavljaju narod!skupljac_zeljeza wrote: ↑29/09/2024 09:56Kontam ja to da ih ne bi bilo bez podrške kako vojne tako i materijalne. Svake godine Sisi dobije 1,5 milijardi, a jordanski kralj 1,4 milijarde. Na Twitteru vidim da narod ne misli kao njihovi diktatori što je posebno vidljivo u primjeru Maroka. Bez obzira što su hajrovali Zapadnu Saharu preko Palestinaca.
Ko ih je tako opisao?
HmmmDugarry wrote: ↑29/09/2024 11:54Ko ih je tako opisao?
Bez avijacije, bez oklopa? Oni da budu Barcelona?
Cinjenica je da mogu odgovoriti mnogo jace, nego sto je to uradjeno do sad. Ne mislim samo na njih, nego oni i Iran zajedno.
Iranu nije u cilju eskalacija, i odgovor mora biti baziran na pragmaticnosti, a ne na osjecajima.