Pa ništa onda, nek arlauču i kurcu sviraju dok ih ovi deru kako žele. Isto se odnosi i na nas ovakve nikakve, sam pao sam se ubio...tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca
Libanon
-
Labirint
#2126 Re: Libanon
- GandalfSivi
#2127 Re: Libanon
Nije to bas tako jednostavno…Labirint wrote: ↑28/09/2024 23:53Pa ništa onda, nek arlauču i kurcu sviraju dok ih ovi deru kako žele. Isto se odnosi i na nas ovakve nikakve, sam pao sam se ubio...tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca
- tramvajtrojka
#2128 Re: Libanon
Dole je najpametniji Jordan svi ih prozivaju licemjeri ovakvi onakvi izdase ummet i ostale gluposti kojima ih internet navijaci širom svijeta prozivaju, ljudi uzivaju u miru i blagostanju kakvom takvom izasli su iz ovog kaosa dole manje više neokrznutiGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:53Haman kao kod nas, imaju je ali je samo jedna strana zeli, ostalih 12 strana je ne gotive previse…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca
-
Labirint
#2129 Re: Libanon
Ma jednostavno - komplikovano Liban nije država od juče al eto lijepo se iznenadih da je tamo Hezbolah broj 1... Kako god nek im je Bog na pomoći ovi sta naume to će i ostvariti...GandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:56Nije to bas tako jednostavno…Labirint wrote: ↑28/09/2024 23:53Pa ništa onda, nek arlauču i kurcu sviraju dok ih ovi deru kako žele. Isto se odnosi i na nas ovakve nikakve, sam pao sam se ubio...tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46
ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca
- GandalfSivi
#2130 Re: Libanon
Sto samo Jordan? UAE, Kuvajt, cak i Saudija, da ne spominjem egzoticne tipa Bahreina…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:56Dole je najpametniji Jordan svi ih prozivaju licemjeri ovakvi onakvi izdase ummet i ostale gluposti kojima ih internet navijaci širom svijeta prozivaju, ljudi uzivaju u miru i blagostanju kakvom takvom izasli su iz ovog kaosa dole manje više neokrznutiGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:53Haman kao kod nas, imaju je ali je samo jedna strana zeli, ostalih 12 strana je ne gotive previse…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46
ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca
- tramvajtrojka
#2131 Re: Libanon
Za Libanon bi najbolje bilo da se Hezbollah rasformira da vojska preuzme napokon jug Libana a da vladu sastave suniti, krscani, alaviti, druzi i maroniti a sije neka odmore nekoliko decenija jer su drzavu doveli do rata i nestanka, al poznavajuci sije i njihovu tvrdoglavost prije ce odvesti drzavu u nestanak nego sto ce se mirno pocuci jer im je vaznije biti iranski proxy nego libanska drzavaLabirint wrote: ↑28/09/2024 23:53Pa ništa onda, nek arlauču i kurcu sviraju dok ih ovi deru kako žele. Isto se odnosi i na nas ovakve nikakve, sam pao sam se ubio...tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2132 Re: Libanon
Rekao sam već neki dan, ovo nije pravi život. Nijedan digitalni prostor nije reprezentativan, a internet teme će uvijek imati neproporcionalno velik broj kontroverznih mišljenja.
Ne poznajem ni jednu veću grupu ljudi koja bi imala mišljenje koje odstupa od bh. mainstreama, bukvalno, od desna na lijevo.
Pa čak i Tito je na ovu temu imao, kada bi bio po Bosni, imao govore pored kojih ovi SDA-ovci izgledaju kao mačiji kašalj.
- PreWiBa
#2133 Re: Libanon
Libanon, čak i sa Hezbolahom, ima gotovo sličnu ekonomsku situaciju kao taj isti Jordan. Prije 2019. imali su dupli veći gdp per capita od njih.tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:56Dole je najpametniji Jordan svi ih prozivaju licemjeri ovakvi onakvi izdase ummet i ostale gluposti kojima ih internet navijaci širom svijeta prozivaju, ljudi uzivaju u miru i blagostanju kakvom takvom izasli su iz ovog kaosa dole manje više neokrznutiGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:53Haman kao kod nas, imaju je ali je samo jedna strana zeli, ostalih 12 strana je ne gotive previse…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46
Da ne govorimo o Egiptu, koji je nešto kao Indija arapskog svijeta.
Ti mirovni sporazumi im ništa nisu donijeli, sem stabilizacije režima koji pljačkaju svoj narod.
Jordan bukvalno stagnira ekonomski već tri decenije, a Egipat je počeo prodavat svoju teritoriju UAE jer nemaju za kiflu.
Libanon, u kakvom god da je stanju, je većinu vremena poslije kraja rata bio demokratija za ostale zemlje regiona.
- tramvajtrojka
#2134 Re: Libanon
Jordan spominjem jer njega najvise prozivaju a jedini dole nije ukljucen toliko u ovo svo ludilo, a njih se najvise proziva od svih islamskih zemalja jer su odlučili biti neutralni zbog svoje države, a ove ostale zaljevske monarhije suvisno je i spominjati sto se one drze po straniGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:58Sto samo Jordan? UAE, Kuvajt, cak i Saudija, da ne spominjem egzoticne tipa Bahreina…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:56Dole je najpametniji Jordan svi ih prozivaju licemjeri ovakvi onakvi izdase ummet i ostale gluposti kojima ih internet navijaci širom svijeta prozivaju, ljudi uzivaju u miru i blagostanju kakvom takvom izasli su iz ovog kaosa dole manje više neokrznutiGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:53
Haman kao kod nas, imaju je ali je samo jedna strana zeli, ostalih 12 strana je ne gotive previse…
Al bas mi je cudno to konstantno prozivanje Jordana na ovoj temi a taj isti Jordan je primio najvise palestinskih izbjeglica od svih drugih država
- Point.
#2135 Re: Libanon
Ako iranski mulci ne odgovore na ove šamarčine iza ušiju neka ugase državu Iran. Isto dijete koje prijeti u prazno.
- cvrčak_na_hedonizmu
#2136 Re: Libanon
Trebali smo i mi cetnicima i ustasama da poljubimo ruku. Mozda smo mogli i ostati sa srbima u Jugi i sve bi bilo u redu. Vidis, uvijek ima rjesenje ako se potrudis.da ga nekome poglabas.GandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:58Sto samo Jordan? UAE, Kuvajt, cak i Saudija, da ne spominjem egzoticne tipa Bahreina…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:56Dole je najpametniji Jordan svi ih prozivaju licemjeri ovakvi onakvi izdase ummet i ostale gluposti kojima ih internet navijaci širom svijeta prozivaju, ljudi uzivaju u miru i blagostanju kakvom takvom izasli su iz ovog kaosa dole manje više neokrznutiGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:53
Haman kao kod nas, imaju je ali je samo jedna strana zeli, ostalih 12 strana je ne gotive previse…
Posjedujes samo ono za sta si spreman poginuti i nista vise. Hezbolaha nece biti kada mu narod okrene ledja, vrlo prosto.
Inace, valjda ovi tvoji malo propadnu i popuste sa drzanjem strane ovim genocidasima. Ti im prvi dajes legitimitet i legalitet. Tuzno.
- Point.
#2137 Re: Libanon
Jordan nije neutralan, oni su izraelske kujice.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:08Jordan spominjem jer njega najvise prozivaju a jedini dole nije ukljucen toliko u ovo svo ludilo, a njih se najvise proziva od svih islamskih zemalja jer su odlučili biti neutralni zbog svoje države, a ove ostale zaljevske monarhije suvisno je i spominjati sto se one drze po straniGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:58Sto samo Jordan? UAE, Kuvajt, cak i Saudija, da ne spominjem egzoticne tipa Bahreina…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:56
Dole je najpametniji Jordan svi ih prozivaju licemjeri ovakvi onakvi izdase ummet i ostale gluposti kojima ih internet navijaci širom svijeta prozivaju, ljudi uzivaju u miru i blagostanju kakvom takvom izasli su iz ovog kaosa dole manje više neokrznuti
Al bas mi je cudno to konstantno prozivanje Jordana na ovoj temi a taj isti Jordan je primio najvise palestinskih izbjeglica od svih drugih država
- PreWiBa
#2138 Re: Libanon
Ko spominje Jordan?
Jordan je teška sirotinja. Ne samo da ekonomski ne idu nigdje, već su toliko nesposobni da im čak i vodosnabdijevanje zavisi od Izraela. Mali su, nemaju nikakvih resursa, mislim da su čak i ovi u Libanu jači od njih.
Naši ljudi, posebno ovi stariji na Facebooku, su potpuno nepismeni glede tog regiona. Većina ih ne bi znala naći Saudiju, Katar, pa čak i Dubai na karti.
Jordan je teška sirotinja. Ne samo da ekonomski ne idu nigdje, već su toliko nesposobni da im čak i vodosnabdijevanje zavisi od Izraela. Mali su, nemaju nikakvih resursa, mislim da su čak i ovi u Libanu jači od njih.
Naši ljudi, posebno ovi stariji na Facebooku, su potpuno nepismeni glede tog regiona. Većina ih ne bi znala naći Saudiju, Katar, pa čak i Dubai na karti.
- tramvajtrojka
#2139 Re: Libanon
Eh upravo ono sto sam govorio ljudi su izabrali za sebe i svoju državu da imaju postojan mir i kakve takve zivote, a ne da ginu za ummet i neku imaginarnu pravdu dok ih razni iz švedske, bosne i ostalih zemalja navijaci hrabre da idu u raspad vlastite države zarad cega sta u Jordanu imaju od toga da im po sred Ammana padaju bombe nisu budalePoint. wrote: ↑29/09/2024 00:12Jordan nije neutralan, oni su izraelske kujice.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:08Jordan spominjem jer njega najvise prozivaju a jedini dole nije ukljucen toliko u ovo svo ludilo, a njih se najvise proziva od svih islamskih zemalja jer su odlučili biti neutralni zbog svoje države, a ove ostale zaljevske monarhije suvisno je i spominjati sto se one drze po straniGandalfSivi wrote: ↑28/09/2024 23:58
Sto samo Jordan? UAE, Kuvajt, cak i Saudija, da ne spominjem egzoticne tipa Bahreina…
Last edited by tramvajtrojka on 29/09/2024 00:17, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2140 Re: Libanon
Kralj Jordana*
Samo njemu je tamo dobro. Tipični daj Ferrari i da kupim kakav fudbalski klub lik
Samo njemu je tamo dobro. Tipični daj Ferrari i da kupim kakav fudbalski klub lik
Last edited by Velkoski on 29/09/2024 00:18, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#2141 Re: Libanon
Ne želim da idem u to da li je opravdano ili ne, samo da napomenem da se tamo ništa ne bira.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:16Eh upravo ono sto sam govorio ljudi su izabrali za sebe i svoju državu da imaju postojan mir i kakve takve zivote, a ne da ginu za ummet i neku imaginarnu pravdu dok ih razni iz švedske, bosne i ostalih zemalja navijaci hrabre da idu u raspad vlastite države zarad cega sta u Jordanu imaju od toga da im po sred Ammana padaju bombe nisu budalePoint. wrote: ↑29/09/2024 00:12Jordan nije neutralan, oni su izraelske kujice.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:08
Jordan spominjem jer njega najvise prozivaju a jedini dole nije ukljucen toliko u ovo svo ludilo, a njih se najvise proziva od svih islamskih zemalja jer su odlučili biti neutralni zbog svoje države, a ove ostale zaljevske monarhije suvisno je i spominjati sto se one drze po strani
- tramvajtrojka
#2142 Re: Libanon
U ovom slučaju je to i bolja solucija za drzavu u totalu bolje u se na se i podase nego da jos jedna drzava u tom regionu bude zajvacena u vihor rata i ludila koji to nosisehohari wrote: ↑29/09/2024 00:18Ne želim da idem u to da li je opravdano ili ne, samo da napomenem da se tamo ništa ne bira.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:16Eh upravo ono sto sam govorio ljudi su izabrali za sebe i svoju državu da imaju postojan mir i kakve takve zivote, a ne da ginu za ummet i neku imaginarnu pravdu dok ih razni iz švedske, bosne i ostalih zemalja navijaci hrabre da idu u raspad vlastite države zarad cega sta u Jordanu imaju od toga da im po sred Ammana padaju bombe nisu budale
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2143 Re: Libanon
Ne brini, kad dođe đavo zvani Greater Israel po Transjordan, vićemo đe će biti kralj 
- Point.
#2144 Re: Libanon
Ko je bolan izabrao, tipična monarhija gdje nekakav samozvani lafo kralj odlučuje i o cijeni maslina. Inače je narod, koji ne pripada veličanstvenoj kraljevskoj obitelji papučara, obična sirotinja. Ali eto ti iz Švrakinog znaš najbolje.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:16Eh upravo ono sto sam govorio ljudi su izabrali za sebe i svoju državu da imaju postojan mir i kakve takve zivote, a ne da ginu za ummet i neku imaginarnu pravdu dok ih razni iz švedske, bosne i ostalih zemalja navijaci hrabre da idu u raspad vlastite države zarad cega sta u Jordanu imaju od toga da im po sred Ammana padaju bombe nisu budalePoint. wrote: ↑29/09/2024 00:12Jordan nije neutralan, oni su izraelske kujice.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:08
Jordan spominjem jer njega najvise prozivaju a jedini dole nije ukljucen toliko u ovo svo ludilo, a njih se najvise proziva od svih islamskih zemalja jer su odlučili biti neutralni zbog svoje države, a ove ostale zaljevske monarhije suvisno je i spominjati sto se one drze po strani
- cvrčak_na_hedonizmu
#2145 Re: Libanon
Dnevna doza domacih i stranih Kvislinga @tramvajtrojka
- Altair_SA
#2146 Re: Libanon
arman1 wrote: ↑28/09/2024 20:38Po nekim teoretičarima zavjera vučić će i dupe daati da dobije amin da nam ponovo igranku napravi, a kako se odmako od putka taj "amin" je već u koverti, čekase par sitnica da se isporuči. Naravno i nato komšije sa zapada računaju na priliku da zaštite "europsko" nasljeđe i "nositelje europskih UZP vrijednosti". Jačanje desnice, poprilično islamofobne u evropi daje interesntnu notu "amina".kiligonzales wrote: ↑28/09/2024 20:34Ne znam jesmo li se mi opametili jer su nam komsije nabavili stare lovce ali i dalje dobro bacaju bombe po glavama... U nekome narednom ratu ni mi nebi bas imali PAMOVA dosta...DebelinJoe wrote: ↑28/09/2024 19:47
Liban i Izrael u u ratu od 1948. U godini 2024. izraelski avioni lete iznad Bejruta kao iznad vlastitog dvorišta, a Liban nema protivzračnu odbranu. Nemaju šugavi PAM da makar zapucaju na IDF - ov avion. Ko im je kriv kad su nesposobni, lijeni, glupi i korumpirani. Nakon 75 godina rata, oni su tamo gdje smo mi bili u aprilu 1992.
Ma kakvi teoretičari zavjera druže. Pusti te gluposti.
Niti je ovo Palestina ni Bliski Istok, niti je Srbija Izrael, a ni kompletna situacija se ne može staviti u istu ravan.
Puno je i drugih stvari zbog kojih ovdje neće doći do sukoba. Previše je zapadnih investicija po cijelom Balkanu da bi oni dozvolili da se to uruši nekim sukobom, jer se Vučiću digo kurac da on pravi nekakav srpski svet. A nemaju ni stoti dio vojne moći koju su imali 92ge.
Rat ovdje ne može a da ne utiče na ekonomska i sva druga dešavanja i u Srbiji i i Hrvatskoj, a i u drugim državama Balkana. Realno, koliko god da smo i sad ekonomski loši, cijeli Balkan, zlatni smo kakvi smo bili recimo krajem devedesetih. Tu bi se SVI vratili u slučaju nekog novog rata. Zna to i Pičkousti, nego eto voli da se malo kurči.
Neću više o ovome, jer i nije tema.
- PreWiBa
#2147 Re: Libanon
Ok, iz POV-a nekog običnog građanina Jordana, čisto gledajući njegove interese, uzimajući standardne pretpostavke, mislim sljedeće:tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:20U ovom slučaju je to i bolja solucija za drzavu u totalu bolje u se na se i podase nego da jos jedna drzava u tom regionu bude zajvacena u vihor rata i ludila koji to nosisehohari wrote: ↑29/09/2024 00:18Ne želim da idem u to da li je opravdano ili ne, samo da napomenem da se tamo ništa ne bira.tramvajtrojka wrote: ↑29/09/2024 00:16
Eh upravo ono sto sam govorio ljudi su izabrali za sebe i svoju državu da imaju postojan mir i kakve takve zivote, a ne da ginu za ummet i neku imaginarnu pravdu dok ih razni iz švedske, bosne i ostalih zemalja navijaci hrabre da idu u raspad vlastite države zarad cega sta u Jordanu imaju od toga da im po sred Ammana padaju bombe nisu budale
- ne-diranje u palestinsko pitanje je dobro
- mirovni sporazum kao takav je užasno loš
Zašto? Zato što očigledno njegovo prihavaćanje nije došlo iz naroda. U takvoj situaciji, sporazum jedino zavisi od elite i kralja. Tako je stvorena kasta ljudi koja nije zavisna od volje građana i njegove dobrobiti, već od nekog trećeg pitanja i koji, ako ispune samo taj uslov, uvijek biti zaštićeni od svog naroda.
Naravno da takva vlast onda samo ide u korupciju, krade, jer zna da joj se može.
Takva država nema budućnost, i za sva vremena je narod u njoj osuđen da bude sirotinja.
-
last mohicans
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2149 Re: Libanon
https://www.youtube.com/shorts/1C5O3JRjRhg
Jordan je Saudija po pitanju geopolitike jer kralju tako odgovara. Malo manje opresivan režim nego tamo, ali sve je to na staklenim nogicama. 'Vlast' obje države ne interesuju njeni građani u svakom slučaju, kao što rekoh, daj Ferrarija i starleta da seru i pišaju po njima, uz blagoslov 'sila' da ih neće dirati i to je to.
Jordan je Saudija po pitanju geopolitike jer kralju tako odgovara. Malo manje opresivan režim nego tamo, ali sve je to na staklenim nogicama. 'Vlast' obje države ne interesuju njeni građani u svakom slučaju, kao što rekoh, daj Ferrarija i starleta da seru i pišaju po njima, uz blagoslov 'sila' da ih neće dirati i to je to.
- tramvajtrojka
#2150 Re: Libanon
sa stovanjem ti preporučujem da i dalje pratis moj rad
Sta ti imas reci o ovom stanju u Lebanonu koje je tvoje mišljenje u vezi ovih posljednjih događanja