Libanon
-
DonieBrasco
#2101 Re: Libanon
Samo je pitanje koja je naredna drzava koga su Amerika prije svega a onda Izrael kao izvođac radova izabrali.
Od 195 priznatih drzava u svijetu 194 moze da osudi Izrael za zlo koje rade, ako Amerika kaze samo nastavite i jos jace tu sva prica staje.
Od 195 priznatih drzava u svijetu 194 moze da osudi Izrael za zlo koje rade, ako Amerika kaze samo nastavite i jos jace tu sva prica staje.
-
kiligonzales
#2102 Re: Libanon
Ne znam jesmo li se mi opametili jer su nam komsije nabavili stare lovce ali i dalje dobro bacaju bombe po glavama... U nekome narednom ratu ni mi nebi bas imali PAMOVA dosta...DebelinJoe wrote: ↑28/09/2024 19:47Liban i Izrael u u ratu od 1948. U godini 2024. izraelski avioni lete iznad Bejruta kao iznad vlastitog dvorišta, a Liban nema protivzračnu odbranu. Nemaju šugavi PAM da makar zapucaju na IDF - ov avion. Ko im je kriv kad su nesposobni, lijeni, glupi i korumpirani. Nakon 75 godina rata, oni su tamo gdje smo mi bili u aprilu 1992.tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 19:37Samo su i svi arapi u okruženju u jednom trenutku bili na vecem razvoju i mocniji od tog istog Izraela pa su izgubili sve od njih, pitanje za njih samih kao narod je sto su dozvolili da toliko propadnu nije Izrael kriv sto je Libanon bio propala drzava prije ovoga, sto su ekonomski sami sebe unistili, sto nisu imali električne energije za svoje stanovnike, sto nisu ulagali u ekonomiju i svoje oruzane snage, jbg dok su se oni uzdali u dove ovi su svo svoje znanje ulozili u ubilacku masineriju, i veliki problem ovih dole paravojskama kao Hezbollahu sto su po prvi put naletili na vece bolesnike i ludjake od njih samih, znamo svi kako je beskrupulozan Hezbollah bio prema svojim protivnicima u Siriji sad su i oni ostali zateceni koliko su ovi nemilosrdni prema njima da ne biraju sredstva da ih zbrisu sa lica zemlje, jedan od razloga što nemaju odgovora je i ovaj sto ne znaju kako da odgovore njihovim uobicajenim sredstvima jer su ovi veci ludjaci od njihMMM1977 wrote: ↑28/09/2024 19:29 Baš su hrabri Izraelci, ravnaju sve iz zraka a protivnik nema čime uzvratiti. A ako se neko drzne da spomene pomoć u borbi protiv Izraela eto Amerikanaca sa nosačima i Tomahawk raketama. I onda neko to predstavlja kao uspjeh Izraela.
Isto kao da u ring uđu Kličko i neki invalid u kolicima i da neko navija za Klička. Baš očajno![]()
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#2103 Re: Libanon

Hezbolah 2024
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2104 Re: Libanon
Po nekim teoretičarima zavjera vučić će i dupe daati da dobije amin da nam ponovo igranku napravi, a kako se odmako od putka taj "amin" je već u koverti, čekase par sitnica da se isporuči. Naravno i nato komšije sa zapada računaju na priliku da zaštite "europsko" nasljeđe i "nositelje europskih UZP vrijednosti". Jačanje desnice, poprilično islamofobne u evropi daje interesntnu notu "amina".kiligonzales wrote: ↑28/09/2024 20:34Ne znam jesmo li se mi opametili jer su nam komsije nabavili stare lovce ali i dalje dobro bacaju bombe po glavama... U nekome narednom ratu ni mi nebi bas imali PAMOVA dosta...DebelinJoe wrote: ↑28/09/2024 19:47Liban i Izrael u u ratu od 1948. U godini 2024. izraelski avioni lete iznad Bejruta kao iznad vlastitog dvorišta, a Liban nema protivzračnu odbranu. Nemaju šugavi PAM da makar zapucaju na IDF - ov avion. Ko im je kriv kad su nesposobni, lijeni, glupi i korumpirani. Nakon 75 godina rata, oni su tamo gdje smo mi bili u aprilu 1992.tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 19:37
Samo su i svi arapi u okruženju u jednom trenutku bili na vecem razvoju i mocniji od tog istog Izraela pa su izgubili sve od njih, pitanje za njih samih kao narod je sto su dozvolili da toliko propadnu nije Izrael kriv sto je Libanon bio propala drzava prije ovoga, sto su ekonomski sami sebe unistili, sto nisu imali električne energije za svoje stanovnike, sto nisu ulagali u ekonomiju i svoje oruzane snage, jbg dok su se oni uzdali u dove ovi su svo svoje znanje ulozili u ubilacku masineriju, i veliki problem ovih dole paravojskama kao Hezbollahu sto su po prvi put naletili na vece bolesnike i ludjake od njih samih, znamo svi kako je beskrupulozan Hezbollah bio prema svojim protivnicima u Siriji sad su i oni ostali zateceni koliko su ovi nemilosrdni prema njima da ne biraju sredstva da ih zbrisu sa lica zemlje, jedan od razloga što nemaju odgovora je i ovaj sto ne znaju kako da odgovore njihovim uobicajenim sredstvima jer su ovi veci ludjaci od njih
-
saimidin
#2105 Re: Libanon
Mnogo je rekao bih mrtvih uglova kod većine forumaša, ali ima i realnih viđenja, naravno ove što su tu jer se seksualno uzbuđuju na ubijanje slabijih ne računati ni u šta
Uglavnom izrael bi da im usa odradi iran, valjda vrati šaha, pa šta košta da košta, a i sunitski vladari se slažu, ja to vidim kao neko iransko proljeće, u kojem će se iran raspasti na x dijelova, a ljudi irana koji zaslužuju slobodu od ovog mulanskog režima, dobit će krvoproliće neviđeno, a mislim da će se onda preliti po većem dijelu BI i tako 10-tak godina
Ps
I tako sve dok usa ne dosadi ovaj kolonialsetler project ili dok se boje ne rastope
Uglavnom izrael bi da im usa odradi iran, valjda vrati šaha, pa šta košta da košta, a i sunitski vladari se slažu, ja to vidim kao neko iransko proljeće, u kojem će se iran raspasti na x dijelova, a ljudi irana koji zaslužuju slobodu od ovog mulanskog režima, dobit će krvoproliće neviđeno, a mislim da će se onda preliti po većem dijelu BI i tako 10-tak godina
Ps
I tako sve dok usa ne dosadi ovaj kolonialsetler project ili dok se boje ne rastope
-
plavi_E
#2106 Re: Libanon
Mozda zbog toga jer Moskva ima atomsku. Razmisljanja o atomskoj bombi velikog broja zemalja u svijetu prije i poslije rata u Gazi i Libanu nisu ista. Vjerovatno da mnoge zemlje koje su mislile da im atomska ne treba da sada razmisljaju drugacije. A to ce svijet napraviti puno nesigurnijim mjestom.
- shape of despair
#2107 Re: Libanon
Usraste vala temu,jebalo vas prepucavanje vaše.
Huti gađali aerodrom, šture informacije.
Inače info iz Izraela i eventualne štete nema skoro nikako.
Huti gađali aerodrom, šture informacije.
Inače info iz Izraela i eventualne štete nema skoro nikako.
- hatemondays
#2108 Re: Libanon
Boga vam ko ono prvi napravi ove zadnje vakcine, jel su ono bili muz i zena , nakog turskog porijekla , naki muslimani.
Nepismena sorta, daj nam Hollywooda i mlade picetine to razvaljujemo, a da ne pricamo o onoj Madjarici koja lezi u zatvoru za dovodjenje djevojcica ovim guzonjama koji vrte ovim dunjalukom. Jel ono njen babuka bjese Jevrej koji je pobjegao iz Budimpeste , pa se okliznu na svojoj jahti. Divni nasi moralisti, isti oni koji primaju ordenja po begesu.
Losi ljudi vole srati po sirotinji nema veze kojoj vjeri pripadaju o moralu
mogu ko kurve o postenju.
Vidim Amirova ekipa radi non stop, imate li barem placeno prekovremeno. Kazu puno rada moze ubiti ili nedo bog kakve bolescine pokupiti. Nazalost mora se kod Amira nema labavo , valja pinku zaraditi.Jadna Hugolina nikad vise nije radila odkada je promjenila kucu. Teske su cifutske a bogami I saudijske i emiratske genge.
Nepismena sorta, daj nam Hollywooda i mlade picetine to razvaljujemo, a da ne pricamo o onoj Madjarici koja lezi u zatvoru za dovodjenje djevojcica ovim guzonjama koji vrte ovim dunjalukom. Jel ono njen babuka bjese Jevrej koji je pobjegao iz Budimpeste , pa se okliznu na svojoj jahti. Divni nasi moralisti, isti oni koji primaju ordenja po begesu.
Vidim Amirova ekipa radi non stop, imate li barem placeno prekovremeno. Kazu puno rada moze ubiti ili nedo bog kakve bolescine pokupiti. Nazalost mora se kod Amira nema labavo , valja pinku zaraditi.Jadna Hugolina nikad vise nije radila odkada je promjenila kucu. Teske su cifutske a bogami I saudijske i emiratske genge.
-
Benjo34
#2109 Re: Libanon
A zaista, bar sa moje tacke gledista, nemam mrznje prema jevrejima, sta vise simpatije iskreno zbog holokausta. I smatram da Izrael uprkos svemu sto cini treba da postoji i da se osjecaju sigurno, i oni i drugi koji zive na tim prostorima, ali to ne znaci da sad treba sutiti na zlocine ma ko ih cinio, i izmisljati neke razloge zbog kojeg je jedan narod vrijedniji od drugog, ovo sto se propagira ovdje na forumu je dehumanizacija arapa sto nije ok, iako ih ja licno ne mirisem zbog odnosa prema nama.
Mislio sam da je normalno razmisljanje da su arapi, jevreji, kurdi, romi, indijci, amerikanci, francuzi, rusi, ukrajinci kinezi jednako vrijedni ljudi. Meni bar jesu, bez obzira koliko su doprinijeli covjecanstvu.
Mislio sam da je normalno razmisljanje da su arapi, jevreji, kurdi, romi, indijci, amerikanci, francuzi, rusi, ukrajinci kinezi jednako vrijedni ljudi. Meni bar jesu, bez obzira koliko su doprinijeli covjecanstvu.
- shape of despair
#2110 Re: Libanon
Nazalost bez nekih pravih raketa ili salve obicnih da opterete PVO za kojima ce ici prave nema odgovora Izraelu
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#2111 Re: Libanon
Tvoje razmisljanje je kao kod sporednog lika iz ceskog crtanog filma iz pedesetih godina proslog vijeka.hatemondays wrote: ↑28/09/2024 20:59 Boga vam ko ono prvi napravi ove zadnje vakcine, jel su ono bili muz i zena , nakog turskog porijekla , naki muslimani.
- GandalfSivi
#2117 Re: Libanon
Jaaaraaaaneeee…hilmija frlj wrote: ↑28/09/2024 20:01 P.S. Tesla nema Nobela pa je više doprinio čovječanstvu nego 200 Jevreja sa Nobelom.
- cvrčak_na_hedonizmu
#2118 Re: Libanon
Jok eto tebe ce neko slusati i traziti savjet kako gledati na svijet oko sebe. Evo glave ako vas pola Amir Kabiri i slicni Amiri ne placaju.TojoOptics wrote: ↑28/09/2024 21:47Tvoje razmisljanje je kao kod sporednog lika iz ceskog crtanog filma iz pedesetih godina proslog vijeka.hatemondays wrote: ↑28/09/2024 20:59 Boga vam ko ono prvi napravi ove zadnje vakcine, jel su ono bili muz i zena , nakog turskog porijekla , naki muslimani.
Hajde, otkotrljaj se dalje.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 28/09/2024 23:19, edited 1 time in total.
-
Benjo34
#2119 Re: Libanon
Kruze neke snimke nestanka struje u Jerusalemu nakon pada projectile, I snimke dronova kako padaju po naseljima. Ne znam da li je autenticno pa necu postavljati, izgleda da se ozbiljno kuha
- Prpa.ba
#2120 Re: Libanon
Zabrinjavajuci, ali sasvim razumljiv broj domacih podanika americkog zidovskog rezima. Desetljeca neometanog rada stranih agenata po BiH daju rezultate.
-
Labirint
#2121 Re: Libanon
Mozda je glupo pitanje, al fkt ne znam.. Ima li Liban neku svoju regularnu vojsku, nazovimo je tako ili je sve Hezbolah?
- cvrčak_na_hedonizmu
#2122 Re: Libanon
Fora je sto takvih nema uzivo, postoje samo na drustvenim mrezama sto znaci da su redom placenici. Odnosno ima, al im je prirodni habitat Banja Luka, oteti dio Mostara, Zagreb, Beograd i slicne destinacije.
Ovo malo FGR-a sto je popusilo pricu su misfiti u svojoj kuci, a kamoli dalje.
Samo nabit' nogom i otkotrljati na forumsko smetljiste gdje im je objektivno i mjesto.
- Quaresma
#2123 Re: Libanon
pitao sam ja isto prije nekoliko stranica. bice da imaju isprdak od vojske
- tramvajtrojka
#2124 Re: Libanon
ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca
- GandalfSivi
#2125 Re: Libanon
Haman kao kod nas, imaju je ali je samo jedna strana zeli, ostalih 12 strana je ne gotive previse…tramvajtrojka wrote: ↑28/09/2024 23:46ima ali su jadniji od nasih oružanih snaga tako da Hezbollah za njihove oruzane snage dodje kao navy seals a vidimo kako Hezbollah prolazi protiv izraelaca