To je bilo prije ove koalucije u kantonu. U vrijeme kad im Dragan nije partner i dok je onaj Dizdar kukao iz Stoca da ih Boskovic hoce ponovo otjerati u logore. Kakav SDP to je trenutno najsmecarskija stranka samo jedan nivo ispod HDZ, SDA i NiPdr_Evil wrote: ↑29/08/2024 14:17Ta koalicija je ogavna u HNK. Srecom odmakao sam se od njih davno kad sam vidio koja bagra je u SDP HNK. Sjecam se kad je Zoka otisao da bude savjetnik Komsicu, a samo heftu prije toga pricali nikad sa onima. Sta ces... zato i jesu gdje jesu.kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 13:40
Cuj bjezanje od odgovornisti. Ta krilatica mi je genijalna. Uhljebljenje kroz prihvatanje odgovornosti. Tu krilaticu je iskoristio jedan moj drug koji je biobna listi SDP na proslim likalnim izborima u Mostaru. Poslije izbora kao kruzi prica da ce SDP sa Sda u nekakvu koaliciju. Ja sa njim na kafi i pitam ga onako naivno iskreno nije valjda da ce te sa SDA, kaze kralj naravno da trebamo ne smijemo bjezati od odgovornosti. Kasnije saznam da je ocekivao neku poziciju u gradskoj upravi.
Jebiga nisam Ramo Isak koji nikad ne bjezi od odgovornosti i kojo je kompetentan za ono sto radi.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
kakabanja213
#33726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
kakabanja213
#33727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Niti hoce niti bi to partneri dozvolili.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34 Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
To će se lakše riješiti nego zaustaviti odlazak ljudi.
-
Novak20
#33728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A zašto to ne bi partneri dozvolili ?kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 14:37Niti hoce niti bi to partneri dozvolili.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34 Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
Mogao je ovo uraditi i Novalić koji se nije ustezao preglasavati partnere u F Vladi F BiH u osam godina mandata.
- dr_Evil
#33729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
SDP-ov glavni je problem sto su zaboravili smisao svog postojanja. Postali su stranka centra koja baca na desnicu. Neuporediv je nivo korupcije i kriminala izmedju SDPa i SDA, ali moze biti da je to jer je SDA osnovana od kriminalaca i bila na vlasti u onom najgorem periodu.kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 14:36
To je bilo prije ove koalucije u kantonu. U vrijeme kad im Dragan nije partner i dok je onaj Dizdar kukao iz Stoca da ih Boskovic hoce ponovo otjerati u logore. Kakav SDP to je trenutno najsmecarskija stranka samo jedan nivo ispod HDZ, SDA i NiP
SDP-u se mora dodati nedostatak kadra. Dobar kada je otjeran vecinom od Zlagumdije, nesto pomrlo, a velik dio odustao jednostavo. Jedan dio je mora promijeniti dres ili makar skinuti dres da bi napredovali i dobili neke poticaje za projekte, to se vidilo najvise po fakultetima. Znas ono pises projekat sve je to fino i krasno, ali prijatelju ministar ti je u SDA, kao i citava komisija. Pogledajmo plastican primjer Rasida dok je bio ministar, nada je bio.
Sad su dosli u situaciju da moraju navodno u vlast da bi privuklo bilo sta kadra, to jest dosli u mogucnost uhljebljivanja na kantonalnom nivou - nista vise ni manje. A da ne kazemo za sta ih Lovac cuva jos otkad ih je pretresao prije glasanja za Irmu.
Last edited by dr_Evil on 29/08/2024 14:44, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
#33730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja bih se tebi iskreno zahvalio.kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 12:16 Dosjetke, sale, posalice. Bas s guvna. Sad na stranu da li je prica istinita, a jeste, cak i da je socijalni eksperiment sa ljudima, osobama, masinama, programima, botovima na ovom forumu, prosto je nevjerovatno koliko vecina nickova najveci problem vidi u tome sto nisam htio uzeti tih djabnih 6.000 mjesecno i ostale privilegije i na racuna zbija malo je reci jeftine sale i posalice. Ljudi, masine, programi pa jebo 6.000, najvazniji je miran san, kada se ujutro probudis pa odes da se umijes i operes zube, mada nisam siguran da se vecina ovde uopste umiva i pere zube, ako ih ima, da se mozes ko covjek pogledati u ogledalo. Jebote te zivot na sta je ovo drustvo spalo, vecina bi vjerovatno za 6.000 mamu i tatu prodalo za te pare.
Fakat.
Jer, ako je istina da se ovo desilo, a siguran sam da si se smijao dok si pisao ove gluposti, onda si ti, potpuno nenamjerno potvrdio sve teze da je Trojka za klasu bolja od SDA.
Sigurno ti to nije bila namjera, ali si to briljantno uradio. I ponavljam, hvala ti.
Jer,
Vjerojatno znaju za tvoje političke stavove i da prezireš Trojku, ako nisi licemjer i ako pričaš u javnosti kao što pišeš ovdje.
Nisi član stranke koja ti je ponudila imenovanje.
Posao ti nije ponuđen uz neke kontra usluge.
Nije ti niko dao spisak firmi kojima trebaš namjestiti tendere.
Nisu tražili da potpišeš otkaz unaprijed, koji će stajati u sefu stranke i koji će stranka izvaditi i iskoristiti da te nabije nogom, ako ne slušaš. Ovo je jedna jako karakteristična SDA praksa.
Nisu tražili da im daješ dio novca od plate i da trošiš firmin novac u njihovim restoranima, servisima, a sve to ide u crni fond stranke čime se finansira Bog zna šta.
Nisu ti dali spisak zaštićenih uposlenika koje ne smiješ dirati, niti su ti rekli da ćeš morati raspisati konkurse na kojima moraju proći stranački uhljebi.
Ovo je samo djelić onoga što se može zaključiti iz tvog upisa i što govori da je ogromna razlika između Trojke i SDA.
Samo da je ovo istina, za BiH je to napredak od sedam milja.
-
kakabanja213
#33731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nit je to uznik Novalic htio nit su mu njegovi partneri to dozvoljavali. Njihov zajednicki sadrzilac, i sda i trojkin su njihovi partneri. Najveca kriminalno fasisticka organizacija Hdz.Novak20 wrote: ↑29/08/2024 14:41A zašto to ne bi partneri dozvolili ?kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 14:37Niti hoce niti bi to partneri dozvolili.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34 Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
Mogao je ovo uraditi i Novalić koji se nije ustezao preglasavati partnere u F Vladi F BiH u osam godina mandata.
- DaysleepeR
#33732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bezveze palamudite, znamo svi da nema ni volje ni snage da se to uradi.
Ali se može podići minimalna plata. Pa onda i ako je radnik prijavljen na minimalac, manje će mu se isplaćivati u koverti a više će se morati uplaćivati doprinosa.
Ali se može podići minimalna plata. Pa onda i ako je radnik prijavljen na minimalac, manje će mu se isplaćivati u koverti a više će se morati uplaćivati doprinosa.
-
A_A_AKCIJA
#33733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kritika mora biti precizna, da bi bila iole kredibilna..cija123 wrote: ↑28/08/2024 14:57 Bojim se njihovog neznanja, nesposobnosti, nekompetentnosti, a vode firme koje su vrlo važne za funkcioniranje grada, a uz to mogu izazvati svojom nestručnošću pogubne posljedice po život i imovinu građana. Nestručan rad sa plinom, vodom, odnošenjem otpada i upravljanja deponijama, može izazvati katastrofu ogromnih razmjera.
Jasnije....
Ovako je carpet pljuvanje, pa šta se primi.
Daj nam konkretne primjere gdje je Trojka na direktorska mjesta dovela ljude koji ne ispunjavaju zakonske uvjete. Da su primljeni sa pogrešnom stručnom spremom, manjkom iskustva, pogrešnim fakultetom...
I da su sa tih mjesta smijenjeni stručnjaci koji su imali dobre rezultate u firmi.
Bez ovih dokaza, tvoja "kritika" je samo nefiltrirani animozitet prema Trojci, koji mora dobro da se potrudi da bi bio prihvaćen kao argument.
-
A_A_AKCIJA
#33734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Iskreno, ako išta zamjeram Trojci na federalnoj razini, onda je to ovaj ofsajd sa minimalnom platom od 1000 KM.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:52 Bezveze palamudite, znamo svi da nema ni volje ni snage da se to uradi.
Ispalo je populistički i nije se ispunilo.
A zapravo je jako ozbiljna makroekonomska priča još dodatno začinjena post koronom, ratom u Ukrajini i globalnom inflacijom.
Ako je i postojala matematika i plan prije, danas on ne može biti proveden zbog ovih gore faktora.
U momentu kada ti pada izvoz jer ti je ekonomija rezistentna na inflaciju koja se smirila u Evropi ali kod tebe još nije, povećavanje plaća je dolijevanje ulja na vatru, jer će ti ekonomiju učiniti još više nekonkurentnom. Dobiješ skuplji radnu snagu i visoke cijene proizvoda. A da bi rastao, moraš imati neku komparativnu prednost.
Bukvalno pucanje sebi u koljeno.
Naravno, ovo je neko trebao objasniti ljudima, makar i ne shvatili o čemu se radi.
-
kakabanja213
#33735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nemam namjeru ni tebi dokazivati da li je istina. Licno mi dovoljno da ja znam da jeste. Sa drugim dijelom se slazem. Niko od mene nije trazio apsolutno nikakvu uslugu niti sta slicno. Takodjer nikada nisam tvrdio da je Trojka ista SDA. Nadjes bilo koji post bilo kada i izvinjavam se do beskraja. Bilo kakav post pro SDA, pro DF nakon sto je ljiljan srusio Trojku u Sarajave samo banujem se. Doduse moguce da sam negdje tvrdio da je ljiljan milijardu puta bolje rjesenje od Dragana Covica ili bilo koga iz HDZ ali to i sada tvrdim. Takodjer tvrdim da sam ja vjerniji glasac stranaka Trojke od bilo koga na ovom forumu i da cu to ostati.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/08/2024 14:44Ja bih se tebi iskreno zahvalio.kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 12:16 Dosjetke, sale, posalice. Bas s guvna. Sad na stranu da li je prica istinita, a jeste, cak i da je socijalni eksperiment sa ljudima, osobama, masinama, programima, botovima na ovom forumu, prosto je nevjerovatno koliko vecina nickova najveci problem vidi u tome sto nisam htio uzeti tih djabnih 6.000 mjesecno i ostale privilegije i na racuna zbija malo je reci jeftine sale i posalice. Ljudi, masine, programi pa jebo 6.000, najvazniji je miran san, kada se ujutro probudis pa odes da se umijes i operes zube, mada nisam siguran da se vecina ovde uopste umiva i pere zube, ako ih ima, da se mozes ko covjek pogledati u ogledalo. Jebote te zivot na sta je ovo drustvo spalo, vecina bi vjerovatno za 6.000 mamu i tatu prodalo za te pare.
Fakat.
Jer, ako je istina da se ovo desilo, a siguran sam da si se smijao dok si pisao ove gluposti, onda si ti, potpuno nenamjerno potvrdio sve teze da je Trojka za klasu bolja od SDA.
Sigurno ti to nije bila namjera, ali si to briljantno uradio. I ponavljam, hvala ti.
Jer,
Vjerojatno znaju za tvoje političke stavove i da prezireš Trojku, ako nisi licemjer i ako pričaš u javnosti kao što pišeš ovdje.
Nisi član stranke koja ti je ponudila imenovanje.
Posao ti nije ponuđen uz neke kontra usluge.
Nije ti niko dao spisak firmi kojima trebaš namjestiti tendere.
Nisu tražili da potpišeš otkaz unaprijed, koji će stajati u sefu stranke i koji će stranka izvaditi i iskoristiti da te nabije nogom, ako ne slušaš. Ovo je jedna jako karakteristična SDA praksa.
Nisu tražili da im daješ dio novca od plate i da trošiš firmin novac u njihovim restoranima, servisima, a sve to ide u crni fond stranke čime se finansira Bog zna šta.
Nisu ti dali spisak zaštićenih uposlenika koje ne smiješ dirati, niti su ti rekli da ćeš morati raspisati konkurse na kojima moraju proći stranački uhljebi.
Ovo je samo djelić onoga što se može zaključiti iz tvog upisa i što govori da je ogromna razlika između Trojke i SDA.
Samo da je ovo istina, za BiH je to napredak od sedam milja.
Ali da se Trojka polako pretvara u SDA, pretvara.
- DaysleepeR
#33736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To im je najveći kiks.
Jako puno ljudi je računalo na to i sa razlogom se osjećaju izdano.
I meni prvom nije jasno ni nakon pojašnjenja.
-
PM72
#33737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Daj nam konkretne primjere gdje je Trojka na direktorska mjesta dovela ljude koji ne ispunjavaju zakonske uvjete. Da su primljeni sa pogrešnom stručnom spremom, manjkom iskustva, pogrešnim fakultetom...
nadam se da ovo ne misliš ozbiljno
-
A_A_AKCIJA
#33738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na šta misliš?DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 15:03 To im je najveći kiks.
- DaysleepeR
#33739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislim da je potrebno mnogo više od ovoga da bi neko prihvatio što mu minimalna plata nije 1000 KMA_A_AKCIJA wrote: ↑29/08/2024 15:07Na šta misliš?DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 15:03 To im je najveći kiks.
A zapravo je jako ozbiljna makroekonomska priča još dodatno začinjena post koronom, ratom u Ukrajini i globalnom inflacijom.
Ako je i postojala matematika i plan prije, danas on ne može biti proveden zbog ovih gore faktora.
U momentu kada ti pada izvoz jer ti je ekonomija rezistentna na inflaciju koja se smirila u Evropi ali kod tebe još nije, povećavanje plaća je dolijevanje ulja na vatru, jer će ti ekonomiju učiniti još više nekonkurentnom. Dobiješ skuplji radnu snagu i visoke cijene proizvoda. A da bi rastao, moraš imati neku komparativnu prednost.
-
A_A_AKCIJA
#33740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
OK, I ja tvrdim da je ovo kiks.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 15:09 Mislim da je potrebno mnogo više od ovoga da bi neko prihvatio što mu minimalna plata nije 1000 KM
Nije trebalo obećavati.
Ljudi su se ponadali i sada su iznevjereni.
Sa druge strane, mogla se populistički donijeti odluka i zavaliti ekonomiju. Potpis na zakon ništa ne košta. Na prvu.
U rs je tako i jesu li se usrećili? Ni blizu.
Ali onda bi sutra bilo koji investitor koji dolazi u klimavu državu morao imati dodatne argumenate osim niskih plata, jer toga više nema.
Možda bi se smanjio broj zaposlenih jer bi poslodavci ponovo prešli na rad na crno...
Ovo bi vuklo pad doprinosa, budžeta...
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#33741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 12:16Dosjetke, sale, posalice. Bas s guvna. Sad na stranu da li je prica istinita, a jeste, cak i da je socijalni eksperiment sa ljudima, osobama, masinama, programima, botovima na ovom forumu, prosto je nevjerovatno koliko vecina nickova najveci problem vidi u tome sto nisam htio uzeti tih djabnih 6.000 mjesecno i ostale privilegije i na racuna zbija malo je reci jeftine sale i posalice. Ljudi, masine, programi pa jebo 6.000, najvazniji je miran san, kada se ujutro probudis pa odes da se umijes i operes zube, mada nisam siguran da se vecina ovde uopste umiva i pere zube, ako ih ima, da se mozes ko covjek pogledati u ogledalo. Jebote te zivot na sta je ovo drustvo spalo, vecina bi vjerovatno za 6.000 mamu i tatu prodalo za te pare.enko 1964 wrote: ↑29/08/2024 10:58Maloprije na guvnu mlatim pšenicu bjelicu kad me mali zove i kaže: Babo zvali su iz nake agencije da budeš direktor. Kažu plata 6000, topli obrok i auto sa vozačem. Kakav auto? Kaže škoda. Rekoh, pišaj ih.ljubijankic wrote: ↑29/08/2024 10:41
Nije lovačka evo i meni se javili na fb, nisu mogli naci broj telefona. Hvala kolegi sto nije prihvatio ponuduNek halali onaj random lik kojem su mislili pisati poslije mene
![]()
Slag'o mali. Nije agencija nego nešta harmonizacija, koordinacija, homologacija, sistem, plaćanje, poljoprivreda, ishrana, ruralni razvoj...
Dok golfa ne nabave ne razgovaram...
- DaysleepeR
#33742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nimalo mi se ne sviđa ovo što pišeš i nisam nimalo uvjeren.A_A_AKCIJA wrote: ↑29/08/2024 15:37OK, I ja tvrdim da je ovo kiks.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 15:09 Mislim da je potrebno mnogo više od ovoga da bi neko prihvatio što mu minimalna plata nije 1000 KM
Nije trebalo obećavati.
Ljudi su se ponadali i sada su iznevjereni.
Sa druge strane, mogla se populistički donijeti odluka i zavaliti ekonomiju. Potpis na zakon ništa ne košta. Na prvu.
U rs je tako i jesu li se usrećili? Ni blizu.
Ali onda bi sutra bilo koji investitor koji dolazi u klimavu državu morao imati dodatne argumenate osim niskih plata, jer toga više nema.
Možda bi se smanjio broj zaposlenih jer bi poslodavci ponovo prešli na rad na crno...
Ovo bi vuklo pad doprinosa, budžeta...
Ovo što ti pričaš znači samo jedno, da narednih makar 10 godina nema povećanja minimalne plate.
-
A_A_AKCIJA
#33743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta da radim?DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 15:53 Nimalo mi se ne sviđa ovo što pišeš i nisam nimalo uvjeren.
Ovo što ti pričaš znači samo jedno, da narednih makar 10 godina nema povećanja minimalne plate.
Ja mislim da je tako i da ne treba lagati ljude zbog jeftinih političkih poena. Samo moj lični stav.
Ovo je bolna istina.
Što ne znači da za pola godine neće biti situacija koja to omogućava.
Trenutno je jako loše vrijeme za to. Inflacija plus povećanje plata, tj dodatni novac u opticaju je školski primjer pogrešnog poteza i potpaljivanja inflacije.
Ne moraš vjerovati, provjeri sam.
- cvrčak_na_hedonizmu
#33744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vadi gajgerov brojac i trazi kvalitetniji kadar. Ove sto si nasao do sada su bili malo radioaktivni. Doduse hoce to tako kada mediokriteti sa DiF-a liderisu procesima
- Javier Pena
#33745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Neka za početak smanje poreze, namete i doprinose poslodavcima pa će i oni početi prijavljivati na puni iznos pa će i budžet biti veći. Vrlo je jednostavno.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34 Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
- cvrčak_na_hedonizmu
#33746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Privreda je svakako preopterecena nametima, dadzbinama, inspekcijama. Ti ko da na Marsu zivis, il si se uvalio na budzet pa kontas da pare rastu na drvetu.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34 Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
Za pocetak vece oporezivanje kladionica i luksuza. Kompletna Hercegovina je Eldorado, malo uvesti reda tamo putem inspekcija. Znas, istih onih od kojih ne mozes zivjeti u Sarajevu. Ali avaj, nece im sefovi iz Mostara to dopustiti. Smrc....
Moze i zakon o nelegalno stecenoj imovini, ali da gradjani moraju dokazati odakle im nekretnine i skupe pokretnine, a cijeli zivot nezaposleni ili na minimalacum Sve sto se ne moze dokazati, oduzumanje ili velike kazne aka "legalizacija" I eto milijardi, prosto, zar ne ? Sad ce to Kifla, Forto Agendas i Njiva za odrade
Ovi iz Trojke su ko ovi zeleni, nesposobni zohari sa tendencijom uvaljivanja na budzet. Jedina je razlika sto su ovi zeleni zohari, a ovi drugi zohari u duginim bojama
- anelsol
#33747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dok god Žuljević vedri i oblači mostarskim SDP-om, nema tu hajra. Otjerao je lik nekoliko perspektivnih kadrova koji su mu bili konkurencija, i sad je miran neko vrijeme. I tako u krug, umjesto da se članska baza povećava ona se smanjuje ili stagnira.dr_Evil wrote: ↑29/08/2024 14:42SDP-ov glavni je problem sto su zaboravili smisao svog postojanja. Postali su stranka centra koja baca na desnicu. Neuporediv je nivo korupcije i kriminala izmedju SDPa i SDA, ali moze biti da je to jer je SDA osnovana od kriminalaca i bila na vlasti u onom najgorem periodu.kakabanja213 wrote: ↑29/08/2024 14:36
To je bilo prije ove koalucije u kantonu. U vrijeme kad im Dragan nije partner i dok je onaj Dizdar kukao iz Stoca da ih Boskovic hoce ponovo otjerati u logore. Kakav SDP to je trenutno najsmecarskija stranka samo jedan nivo ispod HDZ, SDA i NiP
SDP-u se mora dodati nedostatak kadra. Dobar kada je otjeran vecinom od Zlagumdije, nesto pomrlo, a velik dio odustao jednostavo. Jedan dio je mora promijeniti dres ili makar skinuti dres da bi napredovali i dobili neke poticaje za projekte, to se vidilo najvise po fakultetima. Znas ono pises projekat sve je to fino i krasno, ali prijatelju ministar ti je u SDA, kao i citava komisija. Pogledajmo plastican primjer Rasida dok je bio ministar, nada je bio.
Sad su dosli u situaciju da moraju navodno u vlast da bi privuklo bilo sta kadra, to jest dosli u mogucnost uhljebljivanja na kantonalnom nivou - nista vise ni manje. A da ne kazemo za sta ih Lovac cuva jos otkad ih je pretresao prije glasanja za Irmu.
Sve dok SDP Mostara, i bilo koja stranka koja se ozbiljno misli baviti politikom, ne bude imala mjesne odbore, nećeš imati dodira sa stanjem na terenu, sa potrebama ljudi, niti ćeš imati rezervoar kadrova. Možeš samo bacati populističke bombe, što npr Žuljević redovno radi, ali na kraju te raja provali da je to sve šuplja priča, pa i rezultat ispadne mršav.
- JohnnyS
#33748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
palermo wrote: ↑29/08/2024 10:57Slazem se. Al zato I rekoh, sve je pitanje lagera. Mozda je trebao Srbin, ili neko iz ostalih ili jednostavno neko koga znas...dr_Evil wrote: ↑29/08/2024 10:48Tu je nas vrli Kljako najjacipalermo wrote: ↑29/08/2024 10:45 Ja stvarno nemam pojma je li ovo sto kakabanja pise, istinai ili nije. To samo on zna.
Al da je moguce I da su se yakve stvari desavale, jesu. Moj dobar poznanik. je tako postao ministar ( ne u ovoj vlad., vlasti) ..pa sta mislite da ove male stranke koje odjedno.posyanu dio vlasti. imaju ljude na lageru. Pa kako je Fahro skupljao ljude ,a sebe. Pa je cuveni forrumas A Akcja spominjao gajgerove brojace.
SDA, HDZ I eventualno SDP imaju ljude na lageru, svi drugi ih skupljaju na nacin kako je kakabanja opisao (biko istina ili ne
ovo u njegovom slucaju)![]()
ali dobro palermo, ponudili bi ti neko radno mjesto mozda kakav poslovodja u vodovodu ili elektricnom vs. clanstva i da cuvas njihove interese, direktorsko i ministarsko mjesto ipak ide intimusima jer tu se malo vece pare vrte.
U HDZ- u treba krv da propisas, da dokazujes lojalnost na svakom koraku ( ili da ti babo zaduzi glavnog bosa) pa da ti ponude nesto takvo. I u SDA. Al zamisli SBB ili Nasu stranku koja treba da da kadar, a eto treba I'm neko iz hercegovi e. Bogami, svijecom traziti.
Ovo je sto posto istina. Ja na poslu imam par njih, to temeljni ogranak, to kampanja, turneja po "Soli" i "Vrhbosni", to politička akademija, ni na listi za gradsku skupštinu u svojoj jedinici se ne mogu na listi naći.
Nije mi jasno što rade ovi koji se nađu na parlamentarnim listama, a ima ih 15 godina mlađih od mene i da nikad nisam čuo za njih, a nije baš da ne znam puno ljudi
-
HelaS
#33749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jednostavnije je plaćanje rada u bruto iznosu. Ja ću platiti sebi zdravstvo, penziono i ostalo ako želim. Ili neću, ako ne želimJavier Pena wrote: ↑29/08/2024 18:02Neka za početak smanje poreze, namete i doprinose poslodavcima pa će i oni početi prijavljivati na puni iznos pa će i budžet biti veći. Vrlo je jednostavno.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34 Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I naravno nece niko, pa ce sadakasi traziti da ljudi ne umkru ispred zdravstvenih ustanova iako nisu davali u zdravstveni fond. Uvijek ce biti neka socijala. Eto da je davo djeca bi mu pomrla od gladi, a ovamo se kurcio jer je racunao na sadaku kad zapne.HelaS wrote: ↑29/08/2024 20:00Jednostavnije je plaćanje rada u bruto iznosu. Ja ću platiti sebi zdravstvo, penziono i ostalo ako želim. Ili neću, ako ne želimJavier Pena wrote: ↑29/08/2024 18:02Neka za početak smanje poreze, namete i doprinose poslodavcima pa će i oni početi prijavljivati na puni iznos pa će i budžet biti veći. Vrlo je jednostavno.DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34 Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
To će se lakše riješiti nego zaustaviti odlazak ljudi.![]()
Znamo svi da bi bilo tako more slucajeva.
Kod nas ljudi nikako nisu u stanju da se nose sa posljedicama svojih odluka, odnosno vlastitih zajeba, tako da, to definitivno nije rjesenje.