Ne znam ni ja za konkretan sluča kakabanje, ali slažem se s tobom. Znam za jedan konkretan slučaj, u pitanju je je jedna državna institucija, sa specifičnim nadležnostima. Dobila je jedna od stranaka trojke, već su dva konkursa poništili, jer nije izabran "njihov čovjek", doduše u drugom krugu su našli kandidata, on naravno bio prvi na rang listi uspješnih, ali čovjek odustao, našao bolji posao.palermo wrote: ↑29/08/2024 10:45 a stvarno nemam pojma je li ovo sto kakabanja pise, istinai ili nije. To samo on zna.
Al da je moguce I da su se yakve stvari desavale, jesu. Moj dobar poznanik. je tako postao ministar ( ne u ovoj vlad., vlasti) ..pa sta mislite da ove male stranke koje odjedno.posyanu dio vlasti. imaju ljude na lageru. Pa kako je Fahro skupljao ljude ,a sebe. Pa je cuveni forrumas A Akcja spominjao gajgerove brojace.
SDA, HDZ I eventualno SDP imaju ljude na lageru, svi drugi ih skupljaju na nacin kako je kakabanja opisao (biko istina ili ne
ovo u njegovom slucaju)
Sad su sve stopirali, traže novog kandidata, ali fakultet je specifičan, pitali mogu li se uslovi malo promijeniti vezano za iskustvo, možda i promijene, ali za sad "svog" čovjeka nemaju i institucija je bez rukovodećeg državnog službenika.