Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
sumirprimus

#33626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kakabanja213 wrote: 28/08/2024 14:02
sumirprimus wrote: 28/08/2024 13:48 :lol:
i kazu nije sdfa izvukla pouke o koristenju drustvenih mreza
Najvece pouke, koliko vidim je izvukao tvoj sef, Vucko.
Dobro je, jos uvijek pogadjas u sridu, uostalom ko i za sarajevo :lol:
kakabanja213

#33627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

sumirprimus wrote: 28/08/2024 14:03
kakabanja213 wrote: 28/08/2024 14:02
sumirprimus wrote: 28/08/2024 13:48 :lol:
i kazu nije sdfa izvukla pouke o koristenju drustvenih mreza
Najvece pouke, koliko vidim je izvukao tvoj sef, Vucko.
Dobro je, jos uvijek pogadjas u sridu, uostalom ko i za sarajevo :lol:
Pravi sam alkar nema sta.
Point.

#33628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 28/08/2024 14:00
Point. wrote: 28/08/2024 13:49
sumirprimus wrote: 28/08/2024 13:42

nije hdz kriv sto nam je ovako kako je, nego upravo sda sa svojim satelitima. df i ostali.
Možeš lagati sebe svojim djetinjastim razmišljanjima, al nemoj ostale.
A gdje tzivis ti pa znas bolje? Ah pa da. :)
I ko sad tu koga laze, ti sam sebe, ili sve nas?
Hvala
lako je tudjim po bosni iz skandinavije mlatit :kiss:
Da budem iskren, ne raspravlja mi se sa nekim ko otvoreno želi raspad BiH i mirno razdruživanje. Gubljenje vremena

Tako da te uljudbeno molim da me ne citiraš više. Hvala.
sumirprimus

#33629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Aha sada ne zelis raspravljati, tj kada je argumentovano kontrirati, jer fakat nemas argumenta. pointe druze moj, :kiss:
kakabanja213

#33630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

sumirprimus wrote: 28/08/2024 13:42

nije hdz kriv sto nam je ovako kako je, nego upravo sda sa svojim satelitima. df i ostali.
Hvala
Kako stvari stoje on iz Skandinavije ima bolje veze sa Sa nego ti , ljevicar, od Tuzle.
cija123

#33631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

kakabanja213 wrote: 28/08/2024 13:55 Kriminala i nereda je u Sarajevu bilo prije Trojke u onom periodu kada ste se ti i vecina sa ovog foruma kleli u SDA i dok je Elmedin jeo juvalake u kuci Bakira i zene mu . Medjutim dolaskom Trojke taj kriminal i nered ne da nije smanjen nego je po mom vidjenju i misljenju samo povecan. Ali ako je vama u Sa super nek vam i nastavi biti. Nakon februara 2025. ja cu ionako dolaziti samo na cevape i vjerovatno na aerodrom. Tada mozda i Zaha predje u progresivne snage.
Potpisujem od A do Ž. Ja živim u Sa, a često sam u Hercegovini, suprotno od kakabanje, i naravno da sam sdfa bot, da se odmah predstavim.
Mene je strah ove vlasti u KS, tolika količina neznanja, nesposobnosti, neobrazovanja, nekompetentnosti je za sjesti, pa plakati. Kad vidim ko je direktor Sarajevogasa, Vodovoda, Rada, Inspekcije....nastavi niz, jako se bojim za budućnost ovog grada. A ovdje nema ni Čovića, ni Dodika, samo probosanske snage. :skoljka:

Znam, bilo je svega i u SDFA vakat, ali ovi su prekucali igricu.
sumirprimus

#33632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

kakabanja213 wrote: 28/08/2024 14:10
Hvala
Kako stvari stoje on iz Skandinavije ima bolje veze sa Sa nego ti , ljevicar, od Tuzle.
opet si ubo, not :lol:
Styling

#33633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

cija123 wrote: 28/08/2024 14:11
kakabanja213 wrote: 28/08/2024 13:55 Kriminala i nereda je u Sarajevu bilo prije Trojke u onom periodu kada ste se ti i vecina sa ovog foruma kleli u SDA i dok je Elmedin jeo juvalake u kuci Bakira i zene mu . Medjutim dolaskom Trojke taj kriminal i nered ne da nije smanjen nego je po mom vidjenju i misljenju samo povecan. Ali ako je vama u Sa super nek vam i nastavi biti. Nakon februara 2025. ja cu ionako dolaziti samo na cevape i vjerovatno na aerodrom. Tada mozda i Zaha predje u progresivne snage.
Potpisujem od A do Ž. Ja živim u Sa, a često sam u Hercegovini, suprotno od kakabanje, i naravno da sam sdfa bot, da se odmah predstavim.
Mene je strah ove vlasti u KS, tolika količina neznanja, nesposobnosti, neobrazovanja, nekompetentnosti je za sjesti, pa plakati. Kad vidim ko je direktor Sarajevogasa, Vodovoda, Rada, Inspekcije....nastavi niz, jako se bojim za budućnost ovog grada. A ovdje nema ni Čovića, ni Dodika, samo probosanske snage. :skoljka:

Na cemu zasnivas svoj strah? Nije valjda da se bojis direktora javnih preduzeca. Daj mi definiciju tvog straha.
Tvrtko II Kotromanić

#33634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

cija123 wrote: 28/08/2024 14:11

Tajo bojim se
cija123

#33635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

Styling wrote: 28/08/2024 14:46 Na cemu zasnivas svoj strah? Nije valjda da se bojis direktora javnih preduzeca. Daj mi definiciju tvog straha.
Da, bojim se direktora, bijelih muskaraca na poziciji moći. :-) Oni su veliki i snažni, a ja sam sitna žena, pa me mogu pojesti.

Bojim se njihovog neznanja, nesposobnosti, nekompetentnosti, a vode firme koje su vrlo važne za funkcioniranje grada, a uz to mogu izazvati svojom nestručnošću pogubne posljedice po život i imovinu građana. Nestručan rad sa plinom, vodom, odnošenjem otpada i upravljanja deponijama, može izazvati katastrofu ogromnih razmjera.

Jasnije....
Haris.ba

#33636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Sta ovom bi ovako da prica?

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... iti/196413

https://avaz.ba/vijesti/bih/925339/rima ... nezakonito
Postoji problem što to nije po zakonu i procedurama, najsretniji bih bio da to nije ispalo kako jeste, ali ja moram čuvati sebe jer sam dobio i prijetnje i tri krivične prijave ako dam saglasnost da će to ići. Ja sam došao iz mirne sredine, godinu i po dana ostalo mi je do penzije i ja zbilja želim samo poštivati zakon - naveo je Rimac.
Kaže kako je o svemu upoznata i Vlada FBiH, ali da se uvijek spominje "kako ministar Rimac ne da".
- Vlada je na potezu, ne znam zašto ne radi. Ja sam potpisao i stojim iza toga. Razlozi zbog kojih je uskraćena prethodna saglanost, išlo se na brizinu, neorganizirano i nije bilo dogovora. Da se malo stalo na loptu, moglo je sve biti drugačije, da se ne ide u javnost. Sada je to već problem, otišlo se dobro, dobro u krivo i sad to treba ispravljati. Na koji način, ja u ovom trenutku ne znam. Pravnog načina da li ima ili nema, ali ja moram štititi sebe i zakon - rekao je Rimac.
U normalnom svijetu ljudi bi dali ostavku. Ja da dam ostavku, pala bi Vlada jer sami znate kako je ona sastavljena. Nemoćan sam, nemam prostora tamo, ali ću se boriti i sebi sam zadao - ili će biti tako ili neću biti tamo. Ja ne moram biti ministar, ali neću biti šugo koji neće ništa napraviti - kazao je Rimac.
cija123

#33637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cija123 »

Rimac je otkrio kako nije shvaćen kada je u pitanju raspodjela sredstava u budžetu.

- Za prevenciju malignih oboljenja tražio sam milion KM, a dobio nulu. Kada je bila u pitanju cistična fibroza, odlučeno je da nema kupovanja vozila. Ni sada nisam oduševljen time što su vozila kupljena. Niti sam tražio niti mi pada na pamet da tražim vozilo. Zašto su drugi tražili ne znam. Možda zato što nisu ljekari i ne znaju patnje pacijenata na listama čekanja. Budući da uskorio ide budžet insistirat ću i uvjetovati da sve što smo tražili napuni Fond solidarnosti - kaže Rimac.

Svaka čast Rimac, napokon neko da govori o manjkavosti sistema, da se bori za građane, a ne za cijenjene guzice pojedinaca, koji su u direktorskim foteljama 10, 15 godina.
Styling

#33638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

cija123 wrote: 28/08/2024 14:57
Styling wrote: 28/08/2024 14:46 Na cemu zasnivas svoj strah? Nije valjda da se bojis direktora javnih preduzeca. Daj mi definiciju tvog straha.
Da, bojim se direktora, bijelih muskaraca na poziciji moći. :-) Oni su veliki i snažni, a ja sam sitna žena, pa me mogu pojesti.

Bojim se njihovog neznanja, nesposobnosti, nekompetentnosti, a vode firme koje su vrlo važne za funkcioniranje grada, a uz to mogu izazvati svojom nestručnošću pogubne posljedice po život i imovinu građana. Nestručan rad sa plinom, vodom, odnošenjem otpada i upravljanja deponijama, može izazvati katastrofu ogromnih razmjera.

Jasnije....
A, kako ti konkretno osjetis njihovi nesposobnost u svakodnevnom zivotu? Kako se to na tebe odrazava?
Nisam znala da direktori upravljaju ventilima, kamionima i da odvoze smece. Mislila sam da u tim preduzecima postoje strucni ljudi koji su operativci na terenu.
Point.

#33639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Hoće li se Dino, Edo i Nerko oglasiti povodom ovoga :D
U Mostaru je obilježena godišnjica osnivanja zločinačke paradržave tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne. Obilježavanje, odnosno naučni skup posvećen ovoj temi, započelo je intoniranjem himne susjedne Republike Hrvatske.

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović je govoreći o stvaranju i ulozi zločinačke tvorevine Herceg Bosne istakao kako je to "preznačajan datum za sve Hrvate".

"Uvjeren sam da nije bilo organiziranosti hrvatskoga naroda kroz HZ, a potom HB danas hrvatski narod ne bi bio u situaciji u kojoj jeste - da se bori za svoju jednakopravnost. Siguran sam također, da nije bilo organiziranosti u svim svojim sastavnicama HR HB ne bismo imali BiH", ustvrdio je Čović.

Komentirajući činjenicu da je HZ HB bila udruženi zločinački poduhvat, Čović je rekao da je "civilizacijski rat užas i da donosi probleme bez obzira na to s koje strane dolazio, ali da se treba pogledati povijesna dimenzija onoga što su činili i radili te da će onda lakše naći i odgovor".

"Svima onima koji na taj način pokušavaju komentirati HZ HB, odnosno organiziranost hrvatskoga naroda, uistinu trebaju pogledati povijesnu dimenziju onog što su činili i radili i odnosili se... Onda će biti lakše tražiti zajednički dogovor, prostor u kojem se živi osmisliti na primjereniji način, civilizacijski, za razliku od vremena kada se ratovalo i tražilo rješenje problema ili zamišljenih strategija jednoga drugoga i trećega naroda", prokomentirao je Čović.

Po njemu, odgovor je jasan – "hrvatski narod je organiziran i činio je sve da zaštiti svoj dom, narod, BiH".

111 GODINA ZATVORA ČELNICIMA TZV. HR HB
Podsjećamo, presudom Haškog tribunala u novembru 2017. godine čelnici tzv. Herceg-Bosne osuđeni su na ukupno 111 godina zatvora. Krivim su proglašeni Jadranko Prlić (25 godina zatvora), Bruno Stojić (20 godina zatvora), Slobodan Praljak (20 godina zatvora), Milivoje Petković (20 godina zatvora), Valentin Ćorić (16 godina zatvora) i Berislav Pušić (10 godina zatvora).

Za svih šest osuđenika dokazano je učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu na čijem čelu je bio tadašnji predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman.

Haški tribunal je u presudi u predmetu Prlić i ostali, presudio da su Tuđman i Šušak bili dio Uruženog zločinačkog poduhvata kojem je cilj bio stvaranje velike Hrvatske u granicama Banovine iz 1939. godine. Žalbeno vijeće je potvrdilo da je cilj udruženog zločinačkog poduhvata bio stvaranje hrvatskog entiteta u Bosni i Hercegovini koji bi omogućio ujedinjenje hrvatskog naroda, putem etničkog čišćenja bošnjačkog stanovništva.
dr_Evil

#33640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 28/08/2024 15:24

Jasnije....
A, kako ti konkretno osjetis njihovi nesposobnost u svakodnevnom zivotu? Kako se to na tebe odrazava?
Nisam znala da direktori upravljaju ventilima, kamionima i da odvoze smece. Mislila sam da u tim preduzecima postoje strucni ljudi koji su operativci na terenu.
Oni su odgovorni za planiranje nabavki i kontrolu izvodjenja radova, koliko resursa se ulaze da se neki posao obavi, koliko ce se ljudi obuciti za potreban posao. ONi su tu da odbiju ili prihvate prijedloge, zahtjeve i izvjestaje svojih zaposlenika, sa svih razina. Oni su odgovorni za politiku firme, koliko koji radnik se cijeni i ima pravo da izadje sa pohvalama ili prijedlozima.

Riba smrdi od glave.

Budimo realni styling, naravno da je stanje bolje nego kad su bili zeleni termiti, jer nista ne moze biti gore od njih, ali zakazalo se na svim nivoima. Nema mladih, obrazovani i nestranackih koji su obecani. Nema reforme. Korupcija je manja, i to evo cu da boldiram.

Ima tu i jedna druga stvar, i da ima znanja i volje sa nasim zakonima to nije moguce. Ko ce zacerat 300 radnika koji su viska u Grasu.

Umjesto klasicnog bosnjackog napada kad god neko uputi kritiku, nek sef zagrne rukave.

Vi morate shvatit da ste usli u koaliciju sa SDPom i NS-om. Dakle ocekuju se rezultati jer glasaci ovih stranaka ocekuju rezultate, ne puse nacionalisticke fore, koje kud i kamo mogu proci kod NIP-a, ali onda nema sa kim u koaliciju.
palermo

#33641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 28/08/2024 15:47

Jasnije....
Oni su odgovorni za planiranje nabavki i kontrolu izvodjenja radova, koliko resursa se ulaze da se neki posao obavi, koliko ce se ljudi obuciti za potreban posao. ONi su tu da odbiju ili prihvate prijedloge, zahtjeve i izvjestaje svojih zaposlenika, sa svih razina. Oni su odgovorni za politiku firme, koliko koji radnik se cijeni i ima pravo da izadje sa pohvalama ili prijedlozima.

Riba smrdi od glave.

Budimo realni styling, naravno da je stanje bolje nego kad su bili zeleni termiti, jer nista ne moze biti gore od njih, ali zakazalo se na svim nivoima. Nema mladih, obrazovani i nestranackih koji su obecani. Nema reforme. Korupcija je manja, i to evo cu da boldiram.

Ima tu i jedna druga stvar, i da ima znanja i volje sa nasim zakonima to nije moguce. Ko ce zacerat 300 radnika koji su viska u Grasu.

Umjesto klasicnog bosnjackog napada kad god neko uputi kritiku, nek sef zagrne rukave.

Vi morate shvatit da ste usli u koaliciju sa SDPom i NS-om. Dakle ocekuju se rezultati jer glasaci ovih stranaka ocekuju rezultate, ne puse nacionalisticke fore, koje kud i kamo mogu proci kod NIP-a, ali onda nema sa kim u koaliciju.
Ma zemo, bogati, na osnovu cega je sada bolje. Nemoj da sad izvlacim vjeciti forumski argument, kako ti to znas a zivis na zapadu :D .

Nije bolje, gore je.....nastavi li se vikati da je sada bolje, odosmo u picku materinu.
Styling

#33642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 28/08/2024 15:47

Jasnije....

Riba smrdi od glave.

Ja se s tobom slazem, ali kolegica ne govori o tome. Ona govori o nestrucnom radu koji moze dovesti do katastrofalnih posljedica. Kaze da ju je strah. I ja se slazem da imenovani nisu najstrucniji, ali da oni direktno mogu uticati na strucno upravljanje plinom ili odvoz smeca, smatram da ne mogu.
To mogu radnici koji stupe u strajk ili opstruiraju direktora na neki nacin.
sumirprimus

#33643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Mi sad u drustvu nemamo toliko mladih obrazovanih i sposobnih a nekorumpiranih kad bi sve stranke sastavio na jednu kamaru i da popune sve pozicije i ispune sve agende, da se ne lazemo.
dr_Evil

#33644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 28/08/2024 16:11
Ja se s tobom slazem, ali kolegica ne govori o tome. Ona govori o nestrucnom radu koji moze dovesti do katastrofalnih posljedica. Kaze da ju je strah. I ja se slazem da imenovani nisu najstrucniji, ali da oni direktno mogu uticati na strucno upravljanje plinom ili odvoz smeca, smatram da ne mogu.
To mogu radnici koji stupe u strajk ili opstruiraju direktora na neki nacin.
Kao sto rekoh, naravno da mogu, njegov je posao da postavlja standarde. Mi imamo drugi momenat, a to je da se direktori postavljaju da ceprkaju nesto, malo kad neki ima iskustvo iz struke pri tome naglasavm struke koja se bazira na kontroli kvalitete i prodaji(unutar branse). On je tu vise da usmjerava sredstva u zeljenom smjeru.

Da, opstrukcije projekata su ceste, jer imamo stranacke vojnike na svim nivoima. To se slazem, primjetno je da neke stvari staju nize u sistemu da bi se stvorio vid nerada.
dr_Evil

#33645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 28/08/2024 16:10

Ma zemo, bogati, na osnovu cega je sada bolje. Nemoj da sad izvlacim vjeciti forumski argument, kako ti to znas a zivis na zapadu :D .

Nije bolje, gore je.....nastavi li se vikati da je sada bolje, odosmo u picku materinu.
Izvuci slobodno, i dobit ces uvijek isti odgovor - jer mi se moze da budem dobar dio godine kuci, sto naravno obilato koristim. Doduse evo sad od prije 10 dana je tome dosao kraj. Nema vise pola zivota na dvije strane.

Znam zemo jer imam oci, a i krecem se u krugovima gdje imam solidan pristup informacijama, i to ne rekla kazala pricama.

Gore nije, a tendencija jeste da cemo otici u PM poslije izbora jer cemo imati jos nejasnije rezultate nego na prosli, sto ce dovesti do jos vece polarizacije medju Bosnjacima. Sta naravno druge dvije strane obilato koriste.
palermo

#33646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 28/08/2024 16:25
palermo wrote: 28/08/2024 16:10

Izvuci slobodno, i dobit ces uvijek isti odgovor - jer mi se moze da budem dobar dio godine kuci, sto naravno obilato koristim. Doduse evo sad od prije 10 dana je tome dosao kraj. Nema vise pola zivota na dvije strane.

Znam zemo jer imam oci, a i krecem se u krugovima gdje imam solidan pristup informacijama, i to ne rekla kazala pricama.

Gore nije, a tendencija jeste da cemo otici u PM poslije izbora jer cemo imati jos nejasnije rezultate nego na prosli, sto ce dovesti do jos vece polarizacije medju Bosnjacima. Sta naravno druge dvije strane obilato koriste.
Okaci macku o rep te tvoje krugove :D ...gore je....

Edit : doduse nije svima gore,Nerku,sviti oko njega, Nasim strankasima, citavoj hrvatskoj politici, zvanicnom Zagrebu I Beogradu.....ako si na ove mislio, onda peke
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

evo rekao je i sam Sattler da od marta sve stoji

a stalo je s usvajanjem Zakona o sprečavanju pranja novca i s ovim likovima neće ni krenuti...taj je zakon povalio Guardiana i teško da će išta dalje pustiti
dr_Evil

#33648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 28/08/2024 16:31 Okaci macku o rep te tvoje krugove :D ...gore je....

Edit : doduse nije svima gore,Nerku,sviti oko njega, Nasim strankasima, citavoj hrvatskoj politici, zvanicnom Zagrebu I Beogradu.....ako si na ove mislio, onda peke
Taman pobrisao post, reko necu kvariti atmosferu kad ti doda guslanje, hajde dobro onda.

Cekaj samo da se vrate zeleni termiti, pa ces vidjeti sta znaci gore. Mora biti gore jer nisu ovi pohapsili i zato ce izgubiti izbore. Opet ce Bosnjak sa orasima u dzepovima da pregovara sa susjednim i komsijskim drzavama, kako rece Ademaga Mesic i jos to gurate: "Samo bogat Bosnjak moze da se odupre naletu nacionalizma", i onda krene da promice hrvatsku svijest medju Bosnjacima - aman.

Kada imate Bosnjake sa orasima u dzepovima moze se desiti da Srbija prestigne BiH po standardu i svim reformama, sto je bilo nezamislivo, samo raPa, i sad pricaju gore je, pa gore jeste stranackim tajkunima sta guslaju o bogatim Bosnjacima na braniku nacionalizma.

Pusti palermo, normalan covjek ne moze pozeljeti povrat onih - bez obzira na stranacku pripadanost. Nema problema sa kritikama prema ovim sada, prvi sam u tome pokazali su se kao nesposobni, a i kakvi ce drugacije biti kad su ucili od (NIP)Alije, Bakira i (Nerko)Zlagumdzije, ali ne spominji one izdajnike, sto im rece ahbab Latic "ja bih se objesio na Alijinom mjestu".
palermo

#33649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 28/08/2024 16:45
palermo wrote: 28/08/2024 16:31 Okaci macku o rep te tvoje krugove :D ...gore je....

Taman pobrisao post, reko necu kvariti atmosferu kad ti doda guslanje, hajde dobro onda.

Cekaj samo da se vrate zeleni termiti, pa ces vidjeti sta znaci gore. Mora biti gore jer nisu ovi pohapsili i zato ce izgubiti izbore. Opet ce Bosnjak sa orasima u dzepovima da pregovara sa susjednim i komsijskim drzavama, kako rece Ademaga Mesic i jos to gurate: "Samo bogat Bosnjak moze da se odupre naletu nacionalizma", i onda krene da promice hrvatsku svijest medju Bosnjacima - aman.

Kada imate Bosnjake sa orasima u dzepovima moze se desiti da Srbija prestigne BiH po standardu i svim reformama, sto je bilo nezamislivo, samo raPa, i sad pricaju gore je, pa gore jeste stranackim tajkunima sta guslaju o bogatim Bosnjacima na braniku nacionalizma.

Pusti palermo, normalan covjek ne moze pozeljeti povrat onih - bez obzira na stranacku pripadanost. Nema problema sa kritikama prema ovim sada, prvi sam u tome pokazali su se kao nesposobni, a i kakvi ce drugacije biti kad su ucili od (NIP)Alije, Bakira i (Nerko)Zlagumdzije, ali ne spominji one izdajnike, sto im rece ahbab Latic "ja bih se objesio na Alijinom mjestu".
Ja nijednom.rjecju ne spoemnuh SDA niti povratak SDA ..ja samo rekoh da je gore.......kao sto I jeste
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 28/08/2024 16:45

izvini a šta su ti Kifla, Kemo i Gačani nego Zeleni termiti...i to onak gladni, neostvareni dio :-)

i da sutra promjenimo vlast samo ćemo jedne termite zamjeniti drugima...što nam se već i desilo :roll:
Locked