Ja konkretno ne pričam o samom događaju, neko komentarima/reakcijama na isti.HelaS wrote: ↑23/05/2024 08:13jbt. kakve kvalifikacijeelcaliente wrote: ↑22/05/2024 19:57Zato sto je BiH zatvoreno drustvo, zivi se izmedju brda i slabo ima razmjene sa ostalim kulturama.no_sikiriki wrote: ↑22/05/2024 19:48
Da, mi smo primitivno društvo i to je suština svega.
Meni samo nije jasno zašto je to tako u 2024. godini.![]()
Koje su to činjenice, iz kojih podataka crpite takve informacije i pišete. Kakvo ba zatvoreno društvo u 2024. godini, u kojoj je pola države u inostranstvu, a drugi dio stoji na izlaznim vratima, i svi okrenuti ka Zapadu, koji je ravnica i jako ravijene kulturološke razmjene sa ostalim kulturama. Kao da u drugim državama i u drugim društvima i kulturama nema sličnih tragedija i incidenstnih situacija. Ima, kao što je bilo i bit će. I niko za takva društva ne piše da je zatvoreno i brdovito, primitivno... Nevjerovatno.
Dakle, u pravu si da i na Zapadu muškarci ubijaju djecu ili djecu i ženu, najčešće kao osveta kad ih žena napusti.
Ali reakcija ljudi na Zapadu nije - ona je kriva, kurva, on jadan jadničak, ona ga izazvala itd.
Ili priča o tome kako bi nekome uništio život jer te prevario, otuđio djecu itd.
Takve reakcije imamo ovdje i zato smo primitivno društvo. A kako kažeš, nije da to baš ima smisla.