BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
no_sikiriki

#1651 Re: BiH - Crna hronika

Post by no_sikiriki »

HelaS wrote: 23/05/2024 08:13
elcaliente wrote: 22/05/2024 19:57
no_sikiriki wrote: 22/05/2024 19:48

Da, mi smo primitivno društvo i to je suština svega.
Meni samo nije jasno zašto je to tako u 2024. godini.
Zato sto je BiH zatvoreno drustvo, zivi se izmedju brda i slabo ima razmjene sa ostalim kulturama.
jbt. kakve kvalifikacije :shock: :? Koje su to činjenice, iz kojih podataka crpite takve informacije i pišete. Kakvo ba zatvoreno društvo u 2024. godini, u kojoj je pola države u inostranstvu, a drugi dio stoji na izlaznim vratima, i svi okrenuti ka Zapadu, koji je ravnica i jako ravijene kulturološke razmjene sa ostalim kulturama. Kao da u drugim državama i u drugim društvima i kulturama nema sličnih tragedija i incidenstnih situacija. Ima, kao što je bilo i bit će. I niko za takva društva ne piše da je zatvoreno i brdovito, primitivno... Nevjerovatno.
Ja konkretno ne pričam o samom događaju, neko komentarima/reakcijama na isti.
Dakle, u pravu si da i na Zapadu muškarci ubijaju djecu ili djecu i ženu, najčešće kao osveta kad ih žena napusti.
Ali reakcija ljudi na Zapadu nije - ona je kriva, kurva, on jadan jadničak, ona ga izazvala itd.
Ili priča o tome kako bi nekome uništio život jer te prevario, otuđio djecu itd.
Takve reakcije imamo ovdje i zato smo primitivno društvo. A kako kažeš, nije da to baš ima smisla.
vjeshalica

#1652 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Mea_parvitas wrote: 23/05/2024 07:21
vjeshalica wrote: 22/05/2024 19:27
Sta ti dobijas sramocenjem? Rjesenje svog problema?
Dovoljno se razici i to je oblik zasluge. Proganjanje je vec patologija za posmatranja,obicni dusevni bolesnici to rade.
Kako mislis sta dobijas sramocenjem, napravila te majmunom, ti ginuo za porodicu, volio je najvise na svijetu, pazio, mazio, mislio da zivis normalan zivot, da cete docekati starost, jednog dana saznas da je to sve samo laz i gluma, kurvala se i hajd eto da se mi razidjemo, a to sto ti je napakostila, izdala, srusila porodicu, haman unistila buducnost, to nista... Nju svakako boli p. prevarila je jer u toj vezi nije sretna, razvod i ostavljanje nece tesko pasti, kad je svakako prevarom bila spremna na to. I treba je osramotiti u drustvu, porodici, uzeti svu imovinu po mogucnosti, djecu, itd.

Naravno, identicno mislim i u obrnutom slucaju.
Uzmi haloperidol
moimoi

#1653 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

costacurta wrote: 23/05/2024 08:59
Pogrešna je percepcija u javnosit da su za sve odgovorni pravosuđe i policija. Mi imamo veliku krizu društva uzrokovanu krizom morala, krizom u porodici kao osnovnoj ćeliji društva, krizom obrazovanja i izopačenom sadržaju društvenih mreža. Sve što smo zanemarivali do rata naovamo, sada dolazi na naplatu – nepotizam, korupcija, kod zapošljavanja potrebna vam je veza za zapošljavanje, upisa djeteta u vrtić, školu itd. S druge strane i tužilaštvo i policija su organ represije, mi stupamo na scenu tek kada se nešto dogodi i bojim se da smo mi svi kao društvo zakazali zajedno sa svim ostalim faktorima obrazovanja, socijalnog faktora itd”, istakao je Vedran Alidžanović glavni tužilac tužilaštva TK.
Moje mišljenje, kao laika i običnog smrtnika da je ova izjava čovjeka koji bi trebao da bude prva linija fronte, odbrane, borbe, morala, odgovornosti društva ustvari pokazatelj qurchevog sistema u kojem živimo.
Bruda svu odgovornost prebaci na porodicu, školu, vrtić. Meni kao laiku ovo dođe da je Amela odgovorna, iako je kao uposlena plaćala porez iz kojeg i on dobija platu, u vrtiću i školi su haman pogrešno odgajali djecu pa je ovaj katil to prepoznao i odlučio reagovati :roll:
Da li tužilac shvata da za NEPOTIZAM KORUPCIJU I ŠTELU postoje kazne koje ne m9gu JA izreći niti moja tetka penzionerka Šefika već ON i SUDIJE na osnovu prikupljenih dokaza i činjenica.
Šta se uradilo po pitanju istrage i odgovornosti u slučju Ćustendil? I za to je kriva škola i vrtić?
Jbo ja sve svoje kad živim tu gdje živim, gdje u ulazu od 200 stanova niko 18 sati nakon masakra nije našao za shodno da prijavi buku i nasilje pa se sad vade "bila je glasna muzika". Moš misliti :roll:
Slusam neki dan u javnom prevozu grupicu balavaca koji jos mlijeka oko usta imaju, kako pricaju o curama, pretpostavljam svojim drugaricama iz razreda/skole. Kojim imenima ih zovu, kako ih omalovazavaju itd.
Naravno, tu je jedan najglasniji… taj najglasniji ima curu…. U jednom trenutku dodjose do price sbb kbb bi ona njega prevarila?
“Ja bi nju ocam prebio… alaaahami ubio bi boga u njoj… ne bi njega dir’o… nju bi” Drugari se na to smiju, osim jednog sto mu govori da nije normalan.

Sta hocu da kazem- i drustvo je odgovorno.. skole su odgovorne.. svi smo jebiga odgovorni.
Neki nemaju sanse da nauce od svojih roditelja normalnom rezonovanju. Valjda bi se u skolama trebalo pricati o takvim stvarima. Kako se pravilno izboriti kada ti je ego povrjedjen…kako svoje samopouzdanje ojacati.. i koje su konacno moguce posljedice svih onih koji ne razmisljaju o svojim postupcima vec djeluju u afektu.
MarlboroGold

#1654 Re: BiH - Crna hronika

Post by MarlboroGold »

Slabo to kod nas ide, jer je starinski odgoj i dalje uveliko na snazi. Kad te neko od malih nogu odgaja da ćeš ti biti glavni baja u kući kad odrasteš, kad gledaš oca kako se za svaku sitnicu dere na mater koja je uglavnom rob i da muško nije muško ako jako ne klepi rukom od stol onda i dobiješ hrpu raznih debila, nasilnika i siledžija. Još kad dodamo i razne traume, problem sa psihom i slično onda to postane baš nekontrolisano i ode u tačku.

Uostalom, prije nego što se oslobodimo gluposti da je neko po defaultu lud jer je zatražio pomoć psihologa ili psihijatra i da zbog toga ljude osuđujemo i ismijavamo (npr. vlasnici najvećih kompanija na svijetu, CEO-i, direktori pa sve do ljudi koji su robovi nekih poroka redovno imaju sesije i to je na zapadu nešto apsolutno normalno) trebamo prvo mi međusobno više i bolje razumiti druge, da ih ne samo slušamo, već i saslušamo. Da odvojimo vrijeme za probleme pogotovo ako nam je stalo do tih ljudi. Nismo ni svjesni koliko to nekim ljudima znači u datom trenutku.

Treba pričati o tome i ne kupiti u sebe konstantno. Pogotovo nas muškarce sredina uči da budemo stubovi i opskrbljivači porodice, da istrpimo sve i svašta, da ne pokazujemo emocije, da sve preuzimamo na sebe itd., a onda u jednom momentu samo skreneš i pukneš jer je proradio okidač. Neće nijedan muškarac biti manje muško ako svojoj ženi ili djevojci ili užoj porodici ili najboljem prijatelju kaže ono što ga tišti. To nije slabost ma šta drugi govorili. Ako te žena zbog toga počne ismijavati ili je počneš smarati onda, realno, u startu si odabrao pogrešnu osobu kao partnericu. A tek ne treba biti bitno šta mahala govori o tome. Jebeš mahalu, jer ti obično bude korist u jednoj stvari, ali šteta u vezi drugih 10.
elcaliente

#1655 Re: BiH - Crna hronika

Post by elcaliente »

no_sikiriki wrote: 22/05/2024 19:48

Da, mi smo primitivno društvo i to je suština svega.
Meni samo nije jasno zašto je to tako u 2024. godini.
Zato sto je BiH zatvoreno drustvo, zivi se izmedju brda i slabo ima razmjene sa ostalim kulturama.
jbt. kakve kvalifikacije :shock: :? Koje su to činjenice, iz kojih podataka crpite takve informacije i pišete. Kakvo ba zatvoreno društvo u 2024. godini, u kojoj je pola države u inostranstvu, a drugi dio stoji na izlaznim vratima, i svi okrenuti ka Zapadu, koji je ravnica i jako ravijene kulturološke razmjene sa ostalim kulturama. Kao da u drugim državama i u drugim društvima i kulturama nema sličnih tragedija i incidenstnih situacija. Ima, kao što je bilo i bit će. I niko za takva društva ne piše da je zatvoreno i brdovito, primitivno... Nevjerovatno.
Da zatvoreno drustvo, uvjek bilo zatvoreno i zaostajalo za naprednim zemljama. Zbog svog geografskog polozaja to drustvo je stotinama godina unazad imalo samo kontakt sa civilizacijama koje su ga zeljele osvojiti ako istima nije bilo mrsko zajebavati se sa topografijom.

Iz cega crpim informacije, iz istorije BiH,iz infrastrukturne razvijenosti BH, iz civilizacijske razvijenosti BH, iz trenutnog stanja u BiH i ponasanja.

Tako da na tv mozes vidjeti ljude koji govore ubi pedera, zena te prevarila sramota je opalis je sjekirom, bacas smece direktno u rijeku itd. To je samo malo dio onoga sto pokazuje da drustvo nije na nekom visokom nivou.
Sve se pokusava rijesiti silom i galamom. Odgoj djece, drustvo izmedju sebe funcionise samo sa silom.
Nema drugog pristupa, zasto pa zato sto drustvo nije dovoljno razvijeno.

Kaze 2024 pa ljudi idu i dolaze? Primjetis li ti neke pomake na bolje u drustvu? Primjetis li sve te kosmopolite po BiH?
Nije fazon dovesti tri kineza i reci mi smo otovoreno drustvo, podigli smo se na veci civilizacijski nivo, open minded, neka nam dolaze homoseksulaci svi nacija prihvatiti cemo ih otvoreni ruku.
To je proces koji traje i gdje moraju proci decenije u kojima ima razmjene sa raznim kulturama kako pi se drustvo promjenilo.
moimoi

#1656 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

MarlboroGold wrote: 23/05/2024 13:00 Slabo to kod nas ide, jer je starinski odgoj i dalje uveliko na snazi. Kad te neko od malih nogu odgaja da ćeš ti biti glavni baja u kući kad odrasteš, kad gledaš oca kako se za svaku sitnicu dere na mater koja je uglavnom rob i da muško nije muško ako jako ne klepi rukom od stol onda i dobiješ hrpu raznih debila, nasilnika i siledžija. Još kad dodamo i razne traume, problem sa psihom i slično onda to postane baš nekontrolisano i ode u tačku.

Uostalom, prije nego što se oslobodimo gluposti da je neko po defaultu lud jer je zatražio pomoć psihologa ili psihijatra i da zbog toga ljude osuđujemo i ismijavamo (npr. vlasnici najvećih kompanija na svijetu, CEO-i, direktori pa sve do ljudi koji su robovi nekih poroka redovno imaju sesije i to je na zapadu nešto apsolutno normalno) trebamo prvo mi međusobno više i bolje razumiti druge, da ih ne samo slušamo, već i saslušamo. Da odvojimo vrijeme za probleme pogotovo ako nam je stalo do tih ljudi. Nismo ni svjesni koliko to nekim ljudima znači u datom trenutku.

Treba pričati o tome i ne kupiti u sebe konstantno. Pogotovo nas muškarce sredina uči da budemo stubovi i opskrbljivači porodice, da istrpimo sve i svašta, da ne pokazujemo emocije, da sve preuzimamo na sebe itd., a onda u jednom momentu samo skreneš i pukneš jer je proradio okidač. Neće nijedan muškarac biti manje muško ako svojoj ženi ili djevojci ili užoj porodici ili najboljem prijatelju kaže ono što ga tišti. To nije slabost ma šta drugi govorili. Ako te žena zbog toga počne ismijavati ili je počneš smarati onda, realno, u startu si odabrao pogrešnu osobu kao partnericu. A tek ne treba biti bitno šta mahala govori o tome. Jebeš mahalu, jer ti obično bude korist u jednoj stvari, ali šteta u vezi drugih 10.
:thumbup:
Laplace

#1657 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

mk ultra wrote: 21/05/2024 20:39
ZoomZoomKiwi wrote: 21/05/2024 12:35 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240521062
Prema informacijama do kojih je Klix.ba došao iz istrage, nakon počinjenog masakra u stanu, Čičkušić se nije odmah udaljio sa mjesta zločina već je na zidu ostavio poruku sa ispisanim imenima rođaka i prijatelja.

No, ostavljena poruka istražiteljima još uvijek ne razjašnjava motiv počinjenog ubistva. Kako nam je rečeno, na zidu su ispisana imena osoba koje su Čičkućiću prije šest mjeseci pomogle da se zaposli u Njemačkoj. Sve one se i dalje nalaze izvan Bosne i Hercegovine.

Do tada je kao medicinski tehničar radio u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a nakon davanja otkaza pronašao je novi posao u Njemačkoj. Inače, u tuzlanskom kliničkom centru je kao medicinska sestra radila i njegova supruga Amela.

"On je prije šest mjeseci otišao u Njemačku, a supruga je ostala sa dvoje djece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona skupa sa djecom planirala odlazak u Njemačku", otkriva izvor portala Klix.ba.

Kako navodi naš izvor, Čičkušić je iz Njemačke došao protekle srijede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu.
Šta bi u pizdu materinu
Kazu dobio dojavu od komsije da ga zena vara

Tako da bio sam u pravu

Ali fkt, prevarila te eto
Jel to vrijedno da nju ubijes
A tek djecu...

Mada opet nemoguce da ona nije vidjela njegove prenose... nema sanse.
Pećinski mentalitet. Sve i da ga je varala, ima razvod i svako na svoju stranu, na sudu se odredi kome idu djeca i koliko će biti sa drugim roditeljem i sve ostalo.

Još medicinski radnik. Njegov bi poziv trebao biti spašavanje života, a on ih oduzima.
Laplace

#1658 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

toska wrote: 22/05/2024 00:33 Prestanite sa nagađanjima i gdje je ko šta pročitao na FB.
Prosto rečeno, nije fino.

Imam slučaj u bližoj porodici upravo završene rastave.
Razlog: ljubomora supruga i, ne sumnja, već uvjerenje o prevari ili varanju.
Niđe veze sa vezom, ženska je tip kojoj su muškarci, veza i brak samo nešto što se mora.
Patološka ljubomora ne znači da ga neko vara već da nije dobre glave.
Stanje je i dalje napeto i čovjek ne izgleda dobro, a viđaju se svaki čas radi djeteta.

"patološka ljubomora stanje koje može biti dio kliničke slike više psihijatrijskih poremećaja."
:thumbup:
escobar__

#1659 Re: BiH - Crna hronika

Post by escobar__ »

Naći će njemu papanski mentalitet hiljadu i jedno opravdanje za ubijanje žene i djece.

Pećina.
Laplace

#1660 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

banjaluka078 wrote: 22/05/2024 09:09 Naravno da su komšije "znale da ga vara", a nisu znale da ubija troje ljudi u stanu.

Kakva patologija, jbt. I odobravanje svjetine, jer "treba kurvu ubit'", fraktura muškog ega se ne prašta.

U zemlji u kojoj se dvoje ne smiju ni pozdraviti u prolazu, a da mahala ne iskonstruiše. Kuduz "heroj, a ne zločinac".

Uostalom, ako imaš dokaz za preljubu, sud, razvod, zbogom. Ne sjekira i pištolj.
Da žene ubijaju kurvare, ne bi pola Bosne zemljom hodalo.
Morali bismo uvoziti muškarce da nas ne nestane.
Tabijat

#1661 Re: BiH - Crna hronika

Post by Tabijat »

DaysleepeR wrote: 21/05/2024 14:21
Tabijat wrote: 21/05/2024 14:12
DaysleepeR wrote: 21/05/2024 14:03 Ne uzimate u obzir potpuno mentalno rastrojstvo.
Ne mora ništa apsolutno biti uzrok.
Šizofreni napad, od vlastite porodice ti se učine čudovišta, pobiješ ih od straha da se odbraniš.
Kasnije kad si vidio šta si uradio, presudiš sam sebi.

Imali smo slučaj ubistva majke u Sarajevu, bez ikakvog razloga, opet šizofrenija.
Odeš kući, vidiš čudovišta, odeš kupiš sjekiru, pobiješ čudovišta, napišeš dušmane na zidu što su ti pomogli da odeš u njemačku, odeš u drugi ulaz i skočiš sa zgrade. Sto posto se tako desilo :thumbup:
banjaluka078 wrote: 21/05/2024 13:32 U stanu krš i lom, očigledno je da je žena pokušavala da spasi djecu i sebe. Djeca sigurno nisu bila tiha, a ni ona, namještaj koji se prevrće po stanu i poremećeni manijak koji vitla sjekirom sigurno proizvode buku.
Šta su radile komšije?!
Opet gledali s balkona ko koga dovozi, kurva li se ko, ali ubistvo u stanu pored, niko ne čuje?
Upravo tako. Nit mi zovemo, nit policija dolazi kad zovemo (kazu "to su porodične stvari"), i svi kolektivno se pravimo mahniti. Jebemti vaki život.

Martina Mlinarević
·
Nakon još jednog stravičnog, trostrukog ubojstva u BiH (jedne prelijepe mlade mame i dvoje malodobne djece), koji su ubijeni u stanu zgrade koja je načičkana drugim stanovima, ubijeni svirepo sjekirom, a istraga pokazuje da je u stanu sve bilo ispremještano od silne borbe za život te majke, koja se, istraga dalje kazuje, borila da spasi bar djecu; ne mogu, a da ne upitam, kako se ubije troje ljudi, pritom 2 djece, sjekirom, u borbi, i da nitko ništa ne čuje? Da nitko ne čuje krik, dječje zapomaganje, urlanje, udaranje i poziv upomoć te žene?
Ovo pišem samo da još jednom apeliram - prijavljujte. Sve prijavljujte. Ako čujete neuobičajen plač u susjednom stanu, prijavljujte. Ako čujete neobičnu galamu, prijavljujte. Ako vas nije strah, pokucajte sami na ta vrata. Zovite policiju kao što ih zovete za pasji izmet na travnjaku, krivo parkirano auto ili muziku iz stana pored. Samo ne zatvarajte oči i uši, ne gledajte svoja posla baš u trenu kad se netko bori za dah, kad u svakom drugom trenu volimo da gledamo svačija posla. Prijavite. Svaku naznaku nereda i brutalnih svađa. Vaših ili tuđih. Nećete biti komšija iz noćnih mora ako nekom pokušate spasiti život. Bit ćete onaj koji je pomogao. Koji nije šutio i okrenuo glavu kad ga je onaj najslabiji trebao.
Je li već znamo kao činjenicu da je sjekira kupljena?
Što se tiče pisanja imena, i to se moglo desiti u psihičkom rastrojstvu, a i ne znamo šta znači to što je napisao imena.
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... tYsbsKlR_5

Eto sad sve znamo.
vjeshalica

#1662 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Pogledaj gurbetu profil, svaka mu slika zazidano lice isprazno. Pravi luđak poremeceni.
Hakiz

#1663 Re: BiH - Crna hronika

Post by Hakiz »

Laplace wrote: 23/05/2024 14:36
mk ultra wrote: 21/05/2024 20:39
ZoomZoomKiwi wrote: 21/05/2024 12:35 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240521062

Šta bi u pizdu materinu
Kazu dobio dojavu od komsije da ga zena vara

Tako da bio sam u pravu

Ali fkt, prevarila te eto
Jel to vrijedno da nju ubijes
A tek djecu...

Mada opet nemoguce da ona nije vidjela njegove prenose... nema sanse.
Pećinski mentalitet. Sve i da ga je varala, ima razvod i svako na svoju stranu, na sudu se odredi kome idu djeca i koliko će biti sa drugim roditeljem i sve ostalo.

Još medicinski radnik. Njegov bi poziv trebao biti spašavanje života, a on ih oduzima.
Ali zna statistiku koja kaže da u 80 % slučajeva djeca pripadnu ženi, konta em ne vara, em će mi uzeti djecu, zbog toga nema povjerenja u u institucije i odluči da sam presudi. I njoj i djeci, ako neće biti njegova, neće ničija. Na kraju presudi i sebi.

Možemo mi lamentirati o besmislenosti i monstruoznosti takvog čina i takvog razmišljanja, ali činjenica je da se desilo ubistvo i samoubistvo.

Kada bismo vrijeme koje potrošimo na takmičenje ko će se se što više zgroziti nad takvim činom potrošili na to da razumijemo zašto se takve stvari dešavaju i kako ih prevenirati, bilo bi nam bolje.

A da bismo razumjeli zašto se takve stvari dešavaju, najbolje šta možemo uraditi je da pitamo one koji su to uradili, zašto. A da bi nam oni iskreno odgovorili ne možemo im pristupiti osuđujući. Naravno, sud će ih osuditi i zatvoriti, to treba, ali onaj koji će sa njima razgovarati ne smije ih osuđivati. U suprotnom nećemo dobiti iskrene odgovore. A onda jedini odgovori će nam biti posredni, šta neko, makar bio psiholog, misli zašto je to urađeno, a ne direktni, da nam počinitelj sam kaže stvarni razlog. I zato te stvari treba pustiti profesionalcima umjesto da se na raznim forumima morbidno zabavljamo šupljiranjem o tragedijama, možda neko čak i naslađuje.
Last edited by Hakiz on 23/05/2024 22:51, edited 1 time in total.
vjeshalica

#1664 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

E cuj ,posto kadija djeci....koji mentalni sklop jbt
Moenx

#1665 Re: BiH - Crna hronika

Post by Moenx »

Jwste sigurni da ga je varala
Hakiz

#1666 Re: BiH - Crna hronika

Post by Hakiz »

elcaliente wrote: 23/05/2024 13:18

Da zatvoreno drustvo, uvjek bilo zatvoreno i zaostajalo za naprednim zemljama. Zbog svog geografskog polozaja to drustvo je stotinama godina unazad imalo samo kontakt sa civilizacijama koje su ga zeljele osvojiti ako istima nije bilo mrsko zajebavati se sa topografijom.

Iz cega crpim informacije, iz istorije BiH,iz infrastrukturne razvijenosti BH, iz civilizacijske razvijenosti BH, iz trenutnog stanja u BiH i ponasanja.

Tako da na tv mozes vidjeti ljude koji govore ubi pedera, zena te prevarila sramota je opalis je sjekirom, bacas smece direktno u rijeku itd. To je samo malo dio onoga sto pokazuje da drustvo nije na nekom visokom nivou.
Sve se pokusava rijesiti silom i galamom. Odgoj djece, drustvo izmedju sebe funcionise samo sa silom.

Nema drugog pristupa, zasto pa zato sto drustvo nije dovoljno razvijeno.

Kaze 2024 pa ljudi idu i dolaze? Primjetis li ti neke pomake na bolje u drustvu? Primjetis li sve te kosmopolite po BiH?
Nije fazon dovesti tri kineza i reci mi smo otovoreno drustvo, podigli smo se na veci civilizacijski nivo, open minded, neka nam dolaze homoseksulaci svi nacija prihvatiti cemo ih otvoreni ruku.
To je proces koji traje i gdje moraju proci decenije u kojima ima razmjene sa raznim kulturama kako pi se drustvo promjenilo.
Vidi ovaj forum. Ne slažeš se sa nekim, u drugoj rečenici počnu kvalifikacije o glupostima, idiotizmima, treba crtati itd, verbalno nasilje, ismijavanja itd. A takvi bismo onda raspravljali otkud i čudili se zašto se stvari rješavaju nasiljem.

Zašto bi "stvarni svijet" bio drugačiji kada smo mi ovdje jedni prema drugima nasilni? Nismo sa različitih planeta, isti smo ljudi.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#1667 Re: BiH - Crna hronika

Post by ajdamo »

vjeshalica wrote: 23/05/2024 22:27 Pogledaj gurbetu profil, svaka mu slika zazidano lice isprazno. Pravi luđak poremeceni.
Na svakoj slici mrtav ozbiljan, nigdje osmijeha baš je bio neka šifra
Moenx

#1668 Re: BiH - Crna hronika

Post by Moenx »

Nevjerovatna mi je ova teza kao varala ga je patoloska ljubomora
Ljudi moji sramota je to nemoral i vjerujte samo razmisljajte sta da se ovo desi nasim bliznjima
Jeste pokojna bijese med sestra odmah ti dodju vragolaste misli ali nije to to
Cak i da je najgori oblik muskih rogova na to veze
Zrtva je ona kao.majka i njezino 2 djece
Jucer bijese dan zalosti malo pujeteta a vi ste razvezali ljubomora
Zlo je to i tacka
I to kaze vidis mu po faci da je psihopata i to je bezveze
Lik bio miran rano je postao otac skucio se nece se keziti po fb ig i tiktoku
To isto otpada po meni
Ima ljudi mrkih ozbiljnih sa telecim facama ali hej postali su ocevi brinu o obitelji ubrcili
Da kazem more biti do kobne nedelje bio je OK
Tako ja to gledam
Chloe
Photo mod

#1669 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

Hakiz wrote: 23/05/2024 22:57
Vidi ovaj forum. Ne slažeš se sa nekim, u drugoj rečenici počnu kvalifikacije o glupostima, idiotizmima, treba crtati itd, verbalno nasilje, ismijavanja itd. A takvi bismo onda raspravljali otkud i čudili se zašto se stvari rješavaju nasiljem.

Zašto bi "stvarni svijet" bio drugačiji kada smo mi ovdje jedni prema drugima nasilni? Nismo sa različitih planeta, isti smo ljudi.
:thumbup: totalno odsustvo demokratije, razumjevanja i tolerancije, što utječe na kvalitetnu komunikaciju, razmjenu mišljenja i sam međuljudski odnos.

Kad čitam neke postove, način obraćanja drugima, nedostatak strpljenja, aroganciju i stav s visoka, zapitam se kakve nam generacije dolaze od nas ovakvih, još u ovakvim okolnostima kakve imamo ... :-)
Chloe
Photo mod

#1670 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

MarlboroGold wrote: 23/05/2024 13:00 Slabo to kod nas ide, jer je starinski odgoj i dalje uveliko na snazi. Kad te neko od malih nogu odgaja da ćeš ti biti glavni baja u kući kad odrasteš, kad gledaš oca kako se za svaku sitnicu dere na mater koja je uglavnom rob i da muško nije muško ako jako ne klepi rukom od stol onda i dobiješ hrpu raznih debila, nasilnika i siledžija. Još kad dodamo i razne traume, problem sa psihom i slično onda to postane baš nekontrolisano i ode u tačku.

:thumbup: Potpis.

Znaš ti biti dobar kad hoćeš. :D
Laplace

#1671 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Chloe wrote: 24/05/2024 09:21
Hakiz wrote: 23/05/2024 22:57

:thumbup: totalno odsustvo demokratije, razumjevanja i tolerancije, što utječe na kvalitetnu komunikaciju, razmjenu mišljenja i sam međuljudski odnos.

Kad čitam neke postove, način obraćanja drugima, nedostatak strpljenja, aroganciju i stav s visoka, zapitam se kakve nam generacije dolaze od nas ovakvih, još u ovakvim okolnostima kakve imamo ... :-)
Ironično je što je autor komentara na koji odgovaraš isti takav. Neka prvo počisti pred svojim vratima.
MarlboroGold

#1672 Re: BiH - Crna hronika

Post by MarlboroGold »

Chloe wrote: 24/05/2024 09:23

Nisam samo dobar prema SDA-ovcima, ali u zadnje vrijeme i prema Trojkašima :mrgreen: :skoljka:
Chloe
Photo mod

#1673 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

MarlboroGold wrote: 24/05/2024 12:11

Nisam samo dobar prema SDA-ovcima, ali u zadnje vrijeme i prema Trojkašima :mrgreen: :skoljka:
Pinokio. :D Mene voliš. :kafa1:
MarlboroGold

#1674 Re: BiH - Crna hronika

Post by MarlboroGold »

Chloe wrote: 24/05/2024 12:21
MarlboroGold wrote: 24/05/2024 12:11

Pinokio. :D Mene voliš. :kafa1:
:kiss:

Hajd da dalje ne spamamo :mrgreen:
Post Reply