Da li je ovo lokacija LIDLa u Sarajevu?

Pa to je sjeverna strana zgrade gdje je saobracajnica. Uzmes kontra stranu, plus imas i sunca.moimoi wrote: ↑14/01/2024 18:50 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /240110104
Bice mrak imati stan uz samu saobracajnicu![]()
Nadam se da je nacelnik opšine jedan bezecovomoimoi wrote: ↑14/01/2024 18:50 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /240110104
Kako objekat izgleda ne bih rekla da je soc gradnja
Naravnomuha_sa wrote: ↑14/01/2024 19:19Nadam se da je nacelnik opšine jedan bezecovomoimoi wrote: ↑14/01/2024 18:50 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /240110104
![]()
Cijena je trenutno 4500-5500KM.
To je centar.neki wrote: ↑15/01/2024 10:05Cijena je trenutno 4500-5500KM.
Najskuplji stanovi u državi su nam 10m od glavne saobraćajnice - oni u titovoj ulici i na obali..
A ne znam. Gdje god se ista pravi izgleda da je problem.
Pa pogledaj mapu. Pogledaj preko puta Mojmilo koje je planski napravljeno, sa velikim zelenim povrsinama. Pa pogledaj ovu lokaciju i njihov plan.
Tako to hoda u naske
ovo se lako rješava sa zakonom gdje definišeš maksimalnu izgrađenost parcele - negdje sam čitao da je u Ljubljani to 30% a evo neka kod nas bude i 50% jer nemamo prostora a ne kao do sada da je to 100%. Još u zakon dodaš minimalne udaljenosti zgrada u zavisnosti od visine i dobio si urbanizam bez po muke.Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 10:31Pa pogledaj mapu. Pogledaj preko puta Mojmilo koje je planski napravljeno, sa velikim zelenim povrsinama. Pa pogledaj ovu lokaciju i njihov plan.
Ja nemam problem sa gradnjom zgrade, ali imam problem sto su od mogucih 100% prostora uzeli sve haman za objekat. Al to je kapitalizam, bosnjocki. Mislim nisu oni jedini. Svi to rade.
Jbg, da je normalan grad, tu bi mozda bila zgrada, ali bi isto tako bio parking, pa normalan trotoar, park za djecu.
Ono zbog cega ja ondje ne bih uzeo stan je cinjenica da ti tik do zgrade prolazi juzna longituidnala. Sta to znaci. Trenutno, sav kamionski tranzit kroz grad ti ide tim putem. U buducnosti kad se izgradi juzna u poptunosti, racunaj da ce se saobracaj tu uduplati. A zgrada ce biti bukvalno 2m od juzne. Ne, hvala.
Tako je i u Hr ali izvan gradske jezgre. U gradu se objekat moze i naslanjati.VladaFBiH wrote: ↑15/01/2024 10:55ovo se lako rješava sa zakonom gdje definišeš maksimalnu izgrađenost parcele - negdje sam čitao da je u Ljubljani to 30% a evo neka kod nas bude i 50% jer nemamo prostora a ne kao do sada da je to 100%. Još u zakon dodaš minimalne udaljenosti zgrada u zavisnosti od visine i dobio si urbanizam bez po muke.Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 10:31Pa pogledaj mapu. Pogledaj preko puta Mojmilo koje je planski napravljeno, sa velikim zelenim povrsinama. Pa pogledaj ovu lokaciju i njihov plan.
Ja nemam problem sa gradnjom zgrade, ali imam problem sto su od mogucih 100% prostora uzeli sve haman za objekat. Al to je kapitalizam, bosnjocki. Mislim nisu oni jedini. Svi to rade.
Jbg, da je normalan grad, tu bi mozda bila zgrada, ali bi isto tako bio parking, pa normalan trotoar, park za djecu.
Ono zbog cega ja ondje ne bih uzeo stan je cinjenica da ti tik do zgrade prolazi juzna longituidnala. Sta to znaci. Trenutno, sav kamionski tranzit kroz grad ti ide tim putem. U buducnosti kad se izgradi juzna u poptunosti, racunaj da ce se saobracaj tu uduplati. A zgrada ce biti bukvalno 2m od juzne. Ne, hvala.
Isto tako na Kovačićima, crvena ciglasta zgrada Metalke je odmah uz Zagrebačku ulicu i stanovi se redovno prodaju za 400.000-500.000 marakaneki wrote: ↑15/01/2024 10:05Cijena je trenutno 4500-5500KM.
Najskuplji stanovi u državi su nam 10m od glavne saobraćajnice - oni u titovoj ulici i na obali..
Ne znaju naši napraviti bulevar ili aveniju. Put života ili Zagrebačka su top primjeri propuštenih prilika da se naprave drvoredi

Nije on htio, natjeralo ga.muha_sa wrote: ↑14/01/2024 19:19Nadam se da je nacelnik opšine jedan bezecovomoimoi wrote: ↑14/01/2024 18:50 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /240110104
![]()
I po čemu je ovaj projekat (u najgorem slučaju) lošiji od bilo čega što je izgrađeno u zadnjih 30 godina kapitalizma (ne samo kod nas nego i šire)??Thorgerson wrote: ↑15/01/2024 10:31Pa pogledaj mapu. Pogledaj preko puta Mojmilo koje je planski napravljeno, sa velikim zelenim povrsinama. Pa pogledaj ovu lokaciju i njihov plan.