Slažem se.canvra888 wrote: ↑21/11/2023 22:56Zato i jesam rekao u svim segmentima. Nema potrebe samo se za seriju 5 hvatati, ipak je to poslovna limuzina prije svega ostalog.EFD22 wrote: ↑21/11/2023 22:51Nikad nisam ni imao ništa protiv BMW-a i uvijek sam im kapu skidao baš za sve što rade.canvra888 wrote: ↑21/11/2023 22:42
Realno, i za ovo je diskutabilno jesu li na nivou BMW-a po pitanju toga.
A da ne pričam sad da nemaju paravana BMW-u u smislu performansi, ni u jednom segmentu. U svakom ih BMW mete.
Ako već toliko voliš povezanost i performanse u autu, logičnije mi je da ti je BMW ispred Mazde, jer je sigurno superiornije sportsko vozilo, i u 'civilnim' izdanjima. Štaviše, trebao bi biti ambasador BMW-a, baš ovako kao što si branioc Mazde.
Jedina mana kod "civilnih" modela BMW-a po mom skromnom mišljenju i neskromnom iskustvu jeste veća masa u odnosu na Mazde.
Uživao sam ja u F10 535d itekako, auto je vrh, ali ima par kila viška i jednostavno si malo detached od svih dešavanja, valjda previše tehnologije.
Ako se traži manja masa, serija 1, serija 2, serija 3 i serija 4. Pa ko šta voli, nek izvoli. I dalje najbolji omjer raspodjele težine od konkurencije, uz neporažene performanse u 'civilnim' verzijama. Nećemo M ni pominjati![]()
Samo još uračunaj cijenu BMW-a vs cijenu Mazde. Kao i ono najbitnije, veličinu firme BMW vs veličina firme Mazda, pa će ti biti jasno zašto toliko volim Mazdu i cijenim sav njihov trud kojim udovoljavaju bukvalno ni 1% tržišta. Jer entuzijasta je jako malo.