Pa ne pište zadnji nikad. A ima posla da se to izvadi.
Vjerovatno je to nešto mutno oko toga
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Pretpostavljao sam da ne pisti, ali vozio sam se par puta u opelu nisam nikad posjedovao ili ja vozio. I meni suhveli. Jer bas nema razloga. Jos kaze izvadjeni a ne da ih nikako nije bilo. Haj reko da pitam mozda neko ima idejudrug_profi wrote: ↑30/06/2023 10:35Pa ne pište zadnji nikad. A ima posla da se to izvadi.
Mislim da u nekim drzavama zadnja sjedista moraju van da se auto registruje na firmu kao dostavno, a onda ga voze privatno i tako stede na porezu, ali nisam 100% siguran.nepass1 wrote: ↑30/06/2023 10:42Pretpostavljao sam da ne pisti, ali vozio sam se par puta u opelu nisam nikad posjedovao ili ja vozio. I meni suhveli. Jer bas nema razloga. Jos kaze izvadjeni a ne da ih nikako nije bilo. Haj reko da pitam mozda neko ima idejudrug_profi wrote: ↑30/06/2023 10:35
Kod mene je Astra H iz 2008. i ima sve zadnje pojase (tri komada).nepass1 wrote: ↑30/06/2023 10:42Pretpostavljao sam da ne pisti, ali vozio sam se par puta u opelu nisam nikad posjedovao ili ja vozio. I meni suhveli. Jer bas nema razloga. Jos kaze izvadjeni a ne da ih nikako nije bilo. Haj reko da pitam mozda neko ima idejudrug_profi wrote: ↑30/06/2023 10:35
To se i kod nas radi. Znam par komada Jeep vozila iz RS koji su to uradili. Vjerovatno je i kod pokretaca price to slucaj. Nekad bio registrovan kao teretni a sad mu skupo kupit pojaseve.kravamuzara wrote: ↑30/06/2023 10:48Mislim da u nekim drzavama zadnja sjedista moraju van da se auto registruje na firmu kao dostavno, a onda ga voze privatno i tako stede na porezu, ali nisam 100% siguran.
Vjerovatno je tu kvaka, izbacio sjedista i pojaseve, a vratio samo sjedista.
Na pravom si putu. Dostava ili havarija.nepass1 wrote: ↑30/06/2023 10:10 Pitanje za sve ne samo mehanicare
Iz kojeg razloga auto koje je 2014/15 godiste mozda i mladje nema zadnje pojaseve? Kaze izvadjeni, meni to nema logike da neko vadi pojas. Nisam vidio auto. Opel je u pitanju.
Evo tri dana dumam. Kontam da nije dostavno pa naknadno ubaceno zadnje sjediste ali auto je suv je li mokka nmg se sjetiti.
Pa haman da imam losu naviku, kada se spustam niz brdo auto samo ubrzava ako ga stavim u leru, kontam jednostavnije - nema veze sa potrosnjom, nego vise pustim da auto samo razvije brzinu. E pri kocenju onda ga ubacim u neku brzinu, zavisi koliko brzo se u tom trenutku krecem.Laplace wrote: ↑30/06/2023 09:48Ko zna šta se u automatskom mjenjaču desi kad se kreće nekom malo većom brzinom (>40 km/h vjerovatno) i ubaci u D. Možda neki zaštitni mehanizam, možda je u pokušaju da uštedi gorivo (zbog toga voze u neutralnom položaju mjenjača nizbrdo) vozio na niskim obrtajima i zagušio DPF ili ko zna šta.
Naslovnica wrote: ↑30/06/2023 19:59 Samo da javim da sam preuzeo auto.
Na prvi pogled sve OK, ništa ne kucka, škripi, bruji ili sl.
Nisam imao vremena da zahtjevam da ga dižu na dizalicu (mada su bili radi).
Navodno da su zamijenili komplet nekakvu lafetu ako sam dobro skontao, šta ja znam, i još nekih stvari, veze nemam, bio sam u žurbi. I uradili špuru.
Dođem jutros ispred servisa, tek otvaraju, još drže kafu u rukama, reko "dobro jutro", njih desetorica debila bleje, niko ni muuu da kaže, ljuti nekakvi. Debil do debila. Meni nezgodno bi, 10 ljudi ni da klimne glavim na pozdrav.
Očito dobili po ušima.
Dođe glavni majstor i ova šefica servisa, fini, ljubazni.
Elem, između ostalog i priča...mi održavamo vozila za sipu, ovog-onof.
Nikada me više tamo vidjeti neće taman da su džaba dijelovi i sve.
![]()
Tako nekako će i biti, sestrem.Evolution_IV wrote: ↑30/06/2023 20:16Naslovnica wrote: ↑30/06/2023 19:59 Samo da javim da sam preuzeo auto.
Navodno da su zamijenili komplet nekakvu lafetu ako sam dobro skontao, šta ja znam, i još nekih stvari, veze nemam, bio sam u žurbi. I uradili špuru.
Dođem jutros ispred servisa, tek otvaraju, još drže kafu u rukama, reko "dobro jutro", njih desetorica debila bleje, niko ni muuu da kaže, ljuti nekakvi. Debil do debila. Meni nezgodno bi, 10 ljudi ni da klimne glavim na pozdrav.
Očito dobili po ušima.
![]()
![]()
samo Aldin i nema brige
ma stopostoNaslovnica wrote: ↑30/06/2023 20:41Tako nekako će i biti, sestrem.
Role iz Rogatice otišao u politićare, a Aldin podaleko, jbmu, ali ako nećemo mi Aldinu doće on uskoro nama, ha ja !![]()
Koliko može biti problem ustanoviti kvar prednjeg trapa na jebenom Seatu, sve isto kao kod G5-G6, Octavia , A3...
Ako to ne znaš skontati, a imaš ključeve od auta, dizalicu, sav alat i sve dijelove koji ti trebaju, a ti sjebeš ispravne stvari, režeš selene, gubiš šarafe i vraćaš mušteriji takvo auto (a kune se šefica da niko od debila šištavaca nema manje od 3 godine iskustva u struci), onda se ubij jarane.
Ma eto, servisa, cijele poslovnice, možda sam se pogrešno izrazio, prodaju oni i gume...Evolution_IV wrote: ↑30/06/2023 20:42 al sefica servisa![]()
, jbmti sudija majku valjda treba najbolji masjstor bit
![]()
![]()
Ako ga uganjas....Evolution_IV wrote: ↑30/06/2023 20:16Naslovnica wrote: ↑30/06/2023 19:59 Samo da javim da sam preuzeo auto.
Očito dobili po ušima.
![]()
![]()
samo Aldin i nema brige
Pa nije mazda NLO. Svako auto ima iste dijelove sa istom funkcijom. Samo drugacije izgledaju.Evolution_IV wrote: ↑30/06/2023 20:43ma stopostoNaslovnica wrote: ↑30/06/2023 20:41
Tako nekako će i biti, sestrem.
Role iz Rogatice otišao u politićare, a Aldin podaleko, jbmu, ali ako nećemo mi Aldinu doće on uskoro nama, ha ja !![]()
Koliko može biti problem ustanoviti kvar prednjeg trapa na jebenom Seatu, sve isto kao kod G5-G6, Octavia , A3...
Ako to ne znaš skontati, a imaš ključeve od auta, dizalicu, sav alat i sve dijelove koji ti trebaju, a ti sjebeš ispravne stvari, režeš selene, gubiš šarafe i vraćaš mušteriji takvo auto (a kune se šefica da niko od debila šištavaca nema manje od 3 godine iskustva u struci), onda se ubij jarane.![]()
Aldin otkrije na mazdi a da ne moze na g5 platformi![]()
![]()