Naslovnica wrote: ↑07/06/2023 16:58
Današnja situacija iz Total Trade u I.Sarajevu.
Imal sam fino iskustvo povoljnog malog servisa, kulturni na rezervnim dijelovima, hajde da svratim.
Naime, od sinoć mi iznenada poče kuckati nešto na desnoj strani automobila. Baš kucka, preko neravnina. Neće preko ležećih, od Ajliđe do Mostarskog konto sam da će mi otpasti točak po onom oranju.
Jutros ja do njih, hajde da vide, dignu na dizalicu, kažu nije ništa. Hajde da se provozamo. Provozamo se, fakat kucka.
Ostavim auto, imam obaveza, doći ću popodne.
Zovu oni, eto, 2 stabilizatora, 3 selena, cca 70KM + ruke 60KM.
Čudno mi da sve to tako otišlo (kao omekšalo, labavo, ima lufta - a meni na volanu nema).
Preuzmem auto, platim, krenem 100m i skontam da je sve isto, i dalje se čuje isti zvuk.
Vratim se, reko drugari, ja izletih 130KM, sve isto. Oni šute, mule, kae hajde da se opet provozamo. Fakat lupa potvrde i oni. Kao, bilo je lufta u stabilizatorima, gumice selena u banani, pa su promijenili. A ja zaista nisam imao nikakvog lufta u volanu, helem...
Sutra ostavljam auto da riješe problem, misle da je oko amortizera, aksijalni, tu negdje.
Šta bi vi uradili da ste na mom mjestu?
Tražili da vrate pare za ugrađene dijelove i ruke (130KM), i da vrate nazad moje dijelove koje su skinuli. To se neće desiti 100%
Ili tražiti da besplatno aksijalni i ruke?
Fakat me napraviše budalom, evo sam popio 5mg bobu, da se malo smirim.
Napraviše me budalom, možda namjerno, a možda zato što veze nemaju.
Tamo sam nedavno radio mali servis, pristojne cijene, ok usluga, zavalim se u onaj Dunlop longue i drndam mobač.
Nakon ovog iskustva, nikad više.
Neškovića davno otpisao.
Imao jednog od Rogatice ali neću čovjeka da bihuzurim, počeo raditi u rudniku, umoran, ne ide.
Fakat više čovjek ne zna gdje bi odvezao auto.
Jedan put usluga i sve bude OK, drugi put loše
Valjda kako te koji "majstor" dopadne, svugdje puno dječurije, više bulje u mobitel nego u gedoru...