Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Daft Haruki

#251 Re: Pravda za Ramba!

Post by Daft Haruki »

dale cooper wrote: 14/03/2023 21:48 I ne kontam koju bi ona vrstu lične koristi mogla izvući uopšte iz ovoga svega? Publicitet? Ova vrsta publiciteta ženama na Balkanu baš i ne pomaže.
Novac? Ako ga tuži, kakvom se uopšte novcu može nadati? Pratiteljima na društvenim mrežama? Kao i za prvo, ne vidim da će joj ovo pomoći da
se taj broj poveća. Šta onda?
Zenski inat da te sjebe . Meni se cini .
Majke mi ne mrzim zene. Nisam balkanac ali nemam pojma sto branim covjeka. Bio je valjda iskren. Ova glumi moralnu vertikali sta li.
dale cooper

#252 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Daft Haruki wrote: 14/03/2023 21:51
dale cooper wrote: 14/03/2023 21:41

Pa koji je kurac pristao da učestvuje u jednoj takvoj emisiji? Eto on skonto da je o tome riječ kad se pojavio na setu. :-) Što nije jednostavno
napustio set i odjebo sve?
Pa neznam druze. Nije mogo prelomiti i napravi glupost.
Nelici mi na seksulne aluzije nikako. Glupo jest. A ova iskoristila jer je rjec o guzici.
Pa on u onom gore pismu piše da nije imao seksualne namjere, ali da je njegov čin bio "možda seksistički". Znači usmjeren na nju kao ženu,
ne iz seksualnog poriva, nego da se ponizi.
Sara03

#253 Re: Pravda za Ramba!

Post by Sara03 »

Seawolf wrote: 14/03/2023 21:23
detroit-mercy wrote: 14/03/2023 21:21 Kod nas svaka rasprava/razmjena misljenja zavrsi na 92oj,
Da je tema otkrice Amerike, vjerovatno bi neko i tu tisnuo 92u :skoljka:.
Naravno da bi, jer je otkrivena '92-e.
:lol:
dale cooper

#254 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:53
dale cooper wrote: 14/03/2023 21:48 I ne kontam koju bi ona vrstu lične koristi mogla izvući uopšte iz ovoga svega? Publicitet? Ova vrsta publiciteta ženama na Balkanu baš i ne pomaže.
Novac? Ako ga tuži, kakvom se uopšte novcu može nadati? Pratiteljima na društvenim mrežama? Kao i za prvo, ne vidim da će joj ovo pomoći da
tako su i za Severinu govorili, kad ne lezi vraže :D
Ne kontam, šta je poveznica između ova dva slučaja? :zoka:
Hakiz

#255 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

Sara03 wrote: 14/03/2023 21:49 Da sam u njenoj poziciji, znam šta bi ga čekalo. Jedan štoc u glavu ili dobar šamar i hajmo dalje. Naravno, ne od mene lično.
Uvijek me fascinira pretpostavka da onaj koji je oštećen može ostvariti pravdu ili osvetu tako što će krivac biti pretučen. Kao da svi koji napadaju su, zapravo, slabići i da osvetniku dodatnu snagu daje to što nastupa u pravednom bijesu.

Šta ako taj kojem bi poslala nekoga da ga razbije bude jači od onoga koga ti pošalješ i ima zajebaniju raju, pa osim onoga šta se tebi dogodi i onaj ili oni koje pošalješ dobiju degenek. Napadaču dođe šlag na tortu.

Naravno, to je nemoguće (sic), ali za ljubav diskusije pretpostavimo.
Rockefeller

#256 Re: Pravda za Ramba!

Post by Rockefeller »

Ja,i?
Edin H.

#257 Re: Pravda za Ramba!

Post by Edin H. »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:40 Sad cekamo da se javi jos gospodZa u najboljim godinama koje je Rambo stipkao i pljuskao. :D

Jedva čekam. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#258 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 14/03/2023 21:57
Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:53

tako su i za Severinu govorili, kad ne lezi vraže :D
žena koja seksualni incident okreće u svoju korist na brdovitom balkanu, punom balkanbojeva, smrdljivih na znojenja.
Bloo
Globalna šefica

#259 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:46
Bloo wrote: 14/03/2023 21:28

Stipanje bradavica? :D

Rambo je postao penzić koji misli da je to OK. Jbg. Nije OK.
Napises iskreno da si zajebao bez relativiziranja sta se desilo i to je to.

Ovako, ostaje gorcina pomalo nakon njegove objave.

A Lejla..ocito ima nesto u imenu. Jel se zvala Lejla i ona sto su joj prijetili silovanjem nakon izjave o penisima iz ociju?

Inace je interesantno da musko nasilje nad zenama uglavnom ima taj seksualni element (sta stvarno, sta verbalno)...sta svojim, sta tudim i nepoznatim...

Da, verbalno nasilje kada ti zena palaca jezikom citav zivot? :D
pusti moje putešestvije, hajmo se vratiti na ono da sam elkoventan :zoka:

psihičko... zavisi od mnogo okolnosti. ako je takva situacija, brt spakuj se i idi. međutim, vrag je u detaljima. a to je, ako muško nije drvensuz i voli svoju djecu, i crko bi bez njih, tu stvari dobijaju drugačiju konotaciju. to je samo jedan od primjera. da sad ne razlažem šta, kako, jer nije tema.

apropo tog palacanja, neko meni blizak imao je službeni zadatak da žrtvu nasilja otprati do mjesta njenog stanovanja da pokupi svoje stvari iz zajedničkog domaćinstva i odseli se na drugu lokaciju. kaže, ne ulazim u to šta je bilo i je li bilo i koliko je bilo, al vidim, jedna glava, sto jezika. to je ono što bi se reklo, utvrđeno činjenično stanje. ode žrtva da kupi svoje stvari na sprat, ja ostah ispred kuće, a tu nana, svekrva. slušam ja ovu gore na spratu kako sama kupi stvari i ronda, i pogledam nanu i zavrtim glavom i otpuhnem.

pogleda me nana, zavrti glavom i otpuhnu i ona. :lol: veli, onda nana iznese sok da se osvježim dok čekam. :lol:
Vidi i meni padne mrak na oci kad neko ronda.
Ali hocu li tu osobu sloziti sakom?
Necu.
Zasto?
1. Nekad je ta osoba muskarac i jaca je od mene pa bih samo pojela govno.
2. Fizicko nasilje nije odgovor. Mogu pokusati rondati kao reakcija na necije rondanje.
3. Mogu otici prosetati krug da se smirim (been there, done that).

Ljudi imaju problema u braku. Ljudi su teski i komplicirani. Gospoda ronda jer je mozda teska i smor i nije zadovoljno i ko zna sta.
Rondanje izaziva nervozu i bijes.
Da li je ispravno, bez obzira koliko ta zena ronda i prica i nervira da je prebijes?

I mene su znale neke zene nervirati i pozelim da ih umlatim ali to ne uradim. Zasto? Slabije su od mene. Nije fer.
Neke ne umlatim jer su jace od mene.
Muskarce ne mlatim jer su jaci od mene.

Vidis logiku?
Samoocuvanje uglavnom. :lol:

I tebe ce tvoje dijete u pubertetu nervirati uzasno i to ne samo postupcima vec i rondanjem pa ga neces mlatiti da dobijes prijavu za nasilje u porodici jel tako? Ko tebe jezikom, ti njega sakom.

znam da je necije tersanje i rondanje iritantno i neko izgubi kontrolu ali opravdavati porodicno nasilje sa tim da je zena fakat iritantna...je isto da opravdavam tebe ako ubijes boga u svom pubertetliji jer je pubertetlija i naporan i hormonalan i jezikara.

Postoji i druga situacija kada je to njeno zensko rondanje reakcija na njegove akcije i zbog bioloskih razlicitosti ona ne moze da ubije boga u njemu vec mu ronda. :D
John Cleese

#260 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:33 Kako da ti objasnim...kada te neko dira bez tvog pristanka, da ti je jebeni muz je problem.
Ekto gamat, sto bi rekla Lilu Dalas Multipas :|

https://www.youtube.com/watch?v=Rf8tyvn5hzk&t=2495s :D
Bloo
Globalna šefica

#261 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

dale cooper wrote: 14/03/2023 21:55 Pa on u onom gore pismu piše da nije imao seksualne namjere, ali da je njegov čin bio "možda seksistički". Znači usmjeren na nju kao ženu,
Precisely.

Klepanje nije bilo u sitlu joj jest ti dobra guza daj da te pljesnem vec vise seksisticki postavljanje na njeno mjesto - ti zena, seksualni objekat, pljes po guzi, svodenje na seksualni objekat.
Tabijat

#262 Re: Pravda za Ramba!

Post by Tabijat »

Strah te medijskog zasićenja sličnim slučajevima a nije te strah za sutra neka žena neće smjeti na policiju ili se žaliti na zlostavljanje bilo gdje zbog straha da će biti etiketirana ludačom, histeričnom, prenemaže se itd.
I sad to nije licemjerno.
Hakiz

#263 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

Bloo wrote: 14/03/2023 22:03
dale cooper wrote: 14/03/2023 21:55 Pa on u onom gore pismu piše da nije imao seksualne namjere, ali da je njegov čin bio "možda seksistički". Znači usmjeren na nju kao ženu,
Precisely.

Klepanje nije bilo u sitlu joj jest ti dobra guza daj da te pljesnem vec vise seksisticki postavljanje na njeno mjesto - ti zena, seksualni objekat, pljes po guzi, svodenje na seksualni objekat.
Da je pljeskanje bilo seksualno umjesto seksističko ne bi bilo problem, gospođa se ne bi naljutila.
Last edited by Hakiz on 14/03/2023 22:06, edited 1 time in total.
Bodkin

#264 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:51
Bodkin wrote: 14/03/2023 21:29

Apsolutno mi je nebitno sto ti je misljenje drugacije od mog :D ali ti mogu reci da ti je misljenje za ku**c ako bilo sta osim osudis sto je neki lik opalio trebu po guzovima jer ga je eto iznervirala
pa dobro, eto nije mi mišljenje zakurac.
A to sto mladica spominjes i uopste poredis sa ovim je ipak do tebe. Isto kao da poredis avion i bananu
ti si rekao "da je ona najgora osoba na svijetu" treba je podržati. nisam ti ja gurao riječi u usta. i nemoj mi reći to ja figurativno. jeboga figurativno, hajmo pričati činjenično.
Ovdje se radi o prosjecnoj zenskoj osobi koju neki tamo “ludi” frajer opali po guzovima i javno da je imao razlog za to

Od sve “me too” price, ova je apsolutno jasna. Covjek javno priznao i opet ga brane
ovo je upravo ono što pišem. ti vidiš da ga neko brani, čim se meni obraćaš, misliš da i ja to radim. a evo navedi mi gdje sam rekao da je ok to što je uradio. ili da ima ikakav kontekst u kojem je dozvoljeno to uraditi u takvoj situaciji.

nećeš moći. ali nekako si pretpostavio da to radim, jer ne pišem baš onako kako misliš da treba.

pa jebiga.
Pa jarane pricamo valjda o zenama. Znaci zamisli neku sto je po tebi najgora na svijetu. Naguzi se i dodje frajer i opali je po guzovima i onda javno kaze “jesam jer me iznervirala. Nije seksualno”

Mislim ne moze vise crno na bijelo od toga.

Tu doslovno nema “ali”
I opet postoji tema sa 10 stranica, a u stvari su stvari vrlo jasne

I ne kontam da bas ti od svih ljudi ne napises “stara drtina koju treba stocirati ili po novcaniku” i nastavis dalje. A ne neki km postovi jer eto ima neka tamo sto ce sad koristiti publicitet.
Valjda se ljudi mijenjaju :D
Chmoljo

#265 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 14/03/2023 22:00
Necu.
Zasto?
2. Fizicko nasilje nije odgovor. Mogu pokusati rondati kao reakcija na necije rondanje.

Ljudi imaju problema u braku. Ljudi su teski i komplicirani. Gospoda ronda jer je mozda teska i smor i nije zadovoljno i ko zna sta.
Da li je ispravno, bez obzira koliko ta zena ronda i prica i nervira da je prebijes?

I mene su znale neke zene nervirati i pozelim da ih umlatim ali to ne uradim. Zasto? Slabije su od mene. Nije fer.

Vidis logiku?

I tebe ce tvoje dijete u pubertetu nervirati uzasno i to ne samo postupcima vec i rondanjem pa ga neces mlatiti da dobijes prijavu za nasilje u porodici jel tako? Ko tebe jezikom, ti njega sakom.

znam da je necije tersanje i rondanje iritantno i neko izgubi kontrolu ali opravdavati porodicno nasilje sa tim da je zena fakat iritantna...je isto da opravdavam tebe ako ubijes boga u svom pubertetliji jer je pubertetlija i naporan i hormonalan i jezikara.

Postoji i druga situacija kada je to njeno zensko rondanje reakcija na njegove akcije i zbog bioloskih razlicitosti ona ne moze da ubije boga u njemu vec mu ronda. :D
ne znam jesmo li se razumjeli, ali verbalno ili psihičko nasilje sa ženske strane ne mislim da treba odgovoriti fizičkim. i mene je moja znala ispizditi pa sam znao ponešto razbiti, ali ne nju. haj što mi ona ne bi halalila, nego što ne bih sebi.

a znala je i ona razbiti :lol:

elem, mislio sam da je tvoje pitanje jel verbalno nasilje neprestano kvocanje i rondanje i kako se nositi sa tim. dakle, ili bježati, ili trpiti ako su više stvari od samog čovjeka u pitanju uz neki pristojan plan kako se riješiti budale.

al ne u stilu Brajana Volša. (onaj što je za Novu godinu razložio beograđanku na proste faktore), nego neka legalnija varijanta, jak advokat i sl.
Bodkin

#266 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

Daft Haruki wrote: 14/03/2023 21:54
Zenski inat da te sjebe . Meni se cini .
Majke mi ne mrzim zene. Nisam balkanac ali nemam pojma sto branim covjeka. Bio je valjda iskren. Ova glumi moralnu vertikali sta li.
Posteno :D
Chmoljo

#267 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Tabijat wrote: 14/03/2023 22:05 Strah te medijskog zasićenja sličnim slučajevima a nije te strah za sutra neka žena neće smjeti na policiju ili se žaliti na zlostavljanje bilo gdje zbog straha da će biti etiketirana ludačom, histeričnom, prenemaže se itd.
I sad to nije licemjerno.
naravno da nije. mogla je na policiju i bez statusa na društvenim mrežama. koliko se sjećam, nije uvjet za prijavu.

nije me strah, konstatujem šta će se desiti.
uglavnomja

#268 Re: Pravda za Ramba!

Post by uglavnomja »

kako nije publicitet, i to publicitet na kvadrat

em radi u sektoru gdje karijera direktno zavisi od publiciteta
em je raskrinkala seksualnog predatora, a nije sama osramocena, izasla iz "napada" neozljedjena i neuprljana

ovaj publicetet je jako popularan, masovno se koristi sirom planete

mah, kad zena koja radi na nevidljivom mjestu i koja veze nema sa medijima i kojoj karijera ne zavisi od javnosti optuzi nekoga - postujem

ali kad neko nekoga javno optuzi, a da ce za to imati direktnu korist - hmmm ostaje prostora da se covjek zamisli

(da ga je optuzila redovno prijava, sud .. bez medija - i to postujem, ali cim se medijski cirkus pokrenuo :roll: )

da ponovim - rambo je uradio glupost i treba da plati (pretpostavljam par hiljada eura :?: ) i za njega zavrsena prica

ali ona je postala regionalna zvijezda preko noci i to nece tako lako ispustiti
Last edited by uglavnomja on 14/03/2023 22:11, edited 1 time in total.
dale cooper

#269 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:59
dale cooper wrote: 14/03/2023 21:57

žena koja seksualni incident okreće u svoju korist na brdovitom balkanu, punom balkabojeva, smrdljivih na znojenja.
Kako će voditeljica crnogorske verzije Ispuni Mi Želju okrenuti slučaj seksualnog napastvovanja u svoju korist? I da uzmemo da je tačna
pretpostavka da je Severina plasirala onaj snimak (ako se na to referiraš kad spominješ Severinu), što apsolutno nije sigurna stvar, opet
je riječ o snimku sporazumnog seksa bez elemenata prisile i napada. A Severina je već u to vrijeme bila afirimisana pjevačica, ako i nije
bila na kasnijem nivou popularnosti.
Bloo
Globalna šefica

#270 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 22:06
Bloo wrote: 14/03/2023 22:00
Necu.
Zasto?

Vidis logiku?

ne znam jesmo li se razumjeli, ali verbalno ili psihičko nasilje sa ženske strane ne mislim da treba odgovoriti fizičkim. i mene je moja znala ispizditi pa sam znao ponešto razbiti, ali ne nju. haj što mi ona ne bi halalila, nego što ne bih sebi.

a znala je i ona razbiti :lol:

elem, mislio sam da je tvoje pitanje jel verbalno nasilje neprestano kvocanje i rondanje i kako se nositi sa tim. dakle, ili bježati, ili trpiti ako su više stvari od samog čovjeka u pitanju uz neki pristojan plan kako se riješiti budale.

al ne u stilu Brajana Volša. (onaj što je za Novu godinu razložio beograđanku na proste faktore), nego neka legalnija varijanta, jak advokat i sl.
Halali, skontah iz tvoje crtice, ne da ti bas opravdavas fizicko nasilje muskaraca kao reakciju na zensko rondanje, vec nana. :D Pa se raspricah.
Chmoljo

#271 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 14/03/2023 22:06
Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:51

pa dobro, eto nije mi mišljenje zakurac.

ti si rekao "da je ona najgora osoba na svijetu" treba je podržati. nisam ti ja gurao riječi u usta. i nemoj mi reći to ja figurativno. jeboga figurativno, hajmo pričati činjenično.

ovo je upravo ono što pišem. ti vidiš da ga neko brani, čim se meni obraćaš, misliš da i ja to radim. a evo navedi mi gdje sam rekao da je ok to što je uradio. ili da ima ikakav kontekst u kojem je dozvoljeno to uraditi u takvoj situaciji.

nećeš moći. ali nekako si pretpostavio da to radim, jer ne pišem baš onako kako misliš da treba.

pa jebiga.
Pa jarane pricamo valjda o zenama. Znaci zamisli neku sto je po tebi najgora na svijetu. Naguzi se i dodje frajer i opali je po guzovima i onda javno kaze “jesam jer me iznervirala. Nije seksualno”

Mislim ne moze vise crno na bijelo od toga.

Tu doslovno nema “ali”
I opet postoji tema sa 10 stranica, a u stvari su stvari vrlo jasne

I ne kontam da bas ti od svih ljudi ne napises “stara drtina koju treba stocirati ili po novcaniku” i nastavis dalje. A ne neki km postovi jer eto ima neka tamo sto ce sad koristiti publicitet.
Valjda se ljudi mijenjaju :D
opet, gdje sam opravdao njegov čin i na koji način?

nakon što si ocijenio da sam se promijenio iz nekih razloga, umjesto da sam prokomentarisao i nastavio sa svojim životom, obavještavam te da je samo na klixu je u dva dana pet članaka o tome.
dale cooper

#272 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

uglavnomja wrote: 14/03/2023 22:10

em je raskrinkala seksualnog predatora, a nije sama osramocena, izasla iz "napada" neozljedjena i neuprljana

mah, kad zena koja radi na nevidljivom mjestu i koja veze nema sa medijima i kojoj karijera ne zavisi od javnosti optuzi nekoga - postujem

ali kad neko nekoga javno optuzi, a da ce za to imati direktnu korist - hmmm ostaje prostora da se covjek zamisli

(da ga je optuzila redovno prijava, sud .. bez medija - i to postujem, ali cim se medijski cirkus pokrenuo :roll: )

da ponovim - rambo je uradio glupost i treba da plati (pretpostavljam par hiljada eura :?: ) i za njega zavrsena prica

Možda na zapadu i u Hollywoodu ova vrsta publiciteta može pomoći, ali ne vidim da ovdje pomaže čak i u sektoru iz kojeg dolazi
ova voditeljica. Ali vidjećemo.
Chmoljo

#273 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 14/03/2023 22:11

Halali, skontah iz tvoje crtice, ne da ti bas opravdavas fizicko nasilje muskaraca kao reakciju na zensko rondanje, vec nana. :D Pa se raspricah.
ma ko zna šta je tu bilo, i nije za priču ni bitno, samo je nani vjerovatno bilo svega preko glave. a tom mom simpatična njena reakcija.
Hakiz

#274 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 14/03/2023 22:13
uglavnomja wrote: 14/03/2023 22:10

Možda na zapadu i u Hollywoodu ova vrsta publiciteta može pomoći, ali ne vidim da ovdje pomaže čak i u sektoru iz kojeg dolazi
ova voditeljica. Ali vidjećemo.
Sjetite se Samardžića.

Ne sjećate?

Šta je bilo sa Marinkovićem i hvatanjem prolaznica za dupe u emisiji?

Eto odgovora.
Last edited by Hakiz on 14/03/2023 22:16, edited 1 time in total.
John Cleese

#275 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

A nije ni Balkan sto je nekad bio, odavno vec - Farme, Zadruge, riJaliti ovaj, onaj... :|

Ali to nije bitno - zaista je irelevantno kome je neka sirovina uradila nesto sto niko nikome ne bi trebao ni smio raditi i pogresno je baviti se motivacijom obznanjivanja ili prijavljivanja nedjela umjesto nedjelom samim, ako je zaista pocinjeno, a u ovom slucaju je posve jasno da jeste.
Post Reply