Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 21:46
Bloo wrote: ↑14/03/2023 21:28
Stipanje bradavica?
Rambo je postao penzić koji misli da je to OK. Jbg. Nije OK.
Napises iskreno da si zajebao bez relativiziranja sta se desilo i to je to.
Ovako, ostaje gorcina pomalo nakon njegove objave.
A Lejla..ocito ima nesto u imenu. Jel se zvala Lejla i ona sto su joj prijetili silovanjem nakon izjave o penisima iz ociju?
Inace je interesantno da musko nasilje nad zenama uglavnom ima taj seksualni element (sta stvarno, sta verbalno)...sta svojim, sta tudim i nepoznatim...
Da, verbalno nasilje kada ti zena palaca jezikom citav zivot?
pusti moje putešestvije, hajmo se vratiti na ono da sam elkoventan
psihičko... zavisi od mnogo okolnosti. ako je takva situacija, brt spakuj se i idi. međutim, vrag je u detaljima. a to je, ako muško nije drvensuz i voli svoju djecu, i crko bi bez njih, tu stvari dobijaju drugačiju konotaciju. to je samo jedan od primjera. da sad ne razlažem šta, kako, jer nije tema.
apropo tog palacanja, neko meni blizak imao je službeni zadatak da žrtvu nasilja otprati do mjesta njenog stanovanja da pokupi svoje stvari iz zajedničkog domaćinstva i odseli se na drugu lokaciju. kaže, ne ulazim u to šta je bilo i je li bilo i koliko je bilo, al vidim, jedna glava, sto jezika. to je ono što bi se reklo, utvrđeno činjenično stanje. ode žrtva da kupi svoje stvari na sprat, ja ostah ispred kuće, a tu nana, svekrva. slušam ja ovu gore na spratu kako sama kupi stvari i ronda, i pogledam nanu i zavrtim glavom i otpuhnem.
pogleda me nana, zavrti glavom i otpuhnu i ona.

veli, onda nana iznese sok da se osvježim dok čekam.
Vidi i meni padne mrak na oci kad neko ronda.
Ali hocu li tu osobu sloziti sakom?
Necu.
Zasto?
1. Nekad je ta osoba muskarac i jaca je od mene pa bih samo pojela govno.
2. Fizicko nasilje nije odgovor. Mogu pokusati rondati kao reakcija na necije rondanje.
3. Mogu otici prosetati krug da se smirim (been there, done that).
Ljudi imaju problema u braku. Ljudi su teski i komplicirani. Gospoda ronda jer je mozda teska i smor i nije zadovoljno i ko zna sta.
Rondanje izaziva nervozu i bijes.
Da li je ispravno, bez obzira koliko ta zena ronda i prica i nervira da je prebijes?
I mene su znale neke zene nervirati i pozelim da ih umlatim ali to ne uradim. Zasto? Slabije su od mene. Nije fer.
Neke ne umlatim jer su jace od mene.
Muskarce ne mlatim jer su jaci od mene.
Vidis logiku?
Samoocuvanje uglavnom.
I tebe ce tvoje dijete u pubertetu nervirati uzasno i to ne samo postupcima vec i rondanjem pa ga neces mlatiti da dobijes prijavu za nasilje u porodici jel tako? Ko tebe jezikom, ti njega sakom.
znam da je necije tersanje i rondanje iritantno i neko izgubi kontrolu ali opravdavati porodicno nasilje sa tim da je zena fakat iritantna...je isto da opravdavam tebe ako ubijes boga u svom pubertetliji jer je pubertetlija i naporan i hormonalan i jezikara.
Postoji i druga situacija kada je to njeno zensko rondanje reakcija na njegove akcije i zbog bioloskih razlicitosti ona ne moze da ubije boga u njemu vec mu ronda.