Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#226 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

dječak sa šibicama wrote: 14/03/2023 21:30 Sta mislite koliko njih bi tuzile Idrisa Elbu kad bi je pomilovao po guzi :oops:
Idris Elba <3

Kako da ti objasnim...kada te neko dira bez tvog pristanka, da ti je jebeni muz je problem.

Ima osoba (zena i muskaraca) koje se mozda ne bi sokirale da ih Elba dira bez pitanja jer mozda to i zele.
I sad je milovanje? :D Uskoro ce biti dahom joj je njezno zatreperio ljetnu haljinicu na straznjici.
no_sikiriki

#227 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

Daft Haruki wrote: 14/03/2023 21:32 Pa ljudi niko ne brani ovde stipanje guzice zenama.
Stvar je dali je to stipanje bilo seksualno i dali je doticna iskoristila to da covjeka diskreditije jer ju je ovaj naprosto nazivcirao sto je bio zivcan jer miu se ne snima takva jedna lazno moralna emisija
Evo da tekst glasi sipnnuo je za ruku. Niko nebi se ni okrenuo.
Ali stipnuo je za guzicu. Gotovo. Jebala je guzica .
To me zivcira. Sveta guzica.
Valjda bi pratilo nekom pricom pacenickom,daj da umocim sta ti ja znam. Oblizivanjem,namigivanjem.
Covjek kaze da je bio rezigniran laznom etikom i moralom doticne. I htjeo je da sprjeci sve to. Radi svog licnog unutrasnjeg osjecaja da to nije ok snimati dobrocinstvo i tako se promovirati
Mislim boli me tuki . Ko ga hebe . Mozda se nalozio stari drponja . To je najlakse pomisliti. Ipak uhvatio ju za guzicu .
Znači, tebi bi bilo isto/svejedno, da tebe neki lik na ulici uhvati za guzicu, ili za ruku? Na isti način bi to tretirao/shvatio?
Bodkin

#228 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote: 14/03/2023 21:30 Sta mislite koliko njih bi tuzile Idrisa Elbu kad bi je pomilovao po guzi :oops:
Jasta, kurve sve cekaju da ih poznati lovator opali
John Cleese

#229 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 21:05
John Cleese wrote: 14/03/2023 21:00 Kretenluk je zapravo vec i uopce nepozvan dodirivati nekoga, bez obzira kuda - no jasno je da je prosjecnom balkanoidu to tesko shvatljivo
To je to.
Inače smo vrlo "prisna i slobodna" nacija, od pipkanja tuđeg djeteta, do pljeskanja po guzici žene koja nas nervira. Mi smo topli Balkanci, u čemu je problem? :mrgreen:
Ma problema nema.
Sjetih se narocitog izraza, nevjerice, neizmjernog cudjenja koje u djelicu sekunde prerasta u cist uzas, na licu mnogo starijeg daveza koji me birvaktile, uljudnog, ljubaznog i naoko dobrocudnog mladica i vise nego dovoljno dugo maltretirao pljeskanjem po natkoljenici i bockanjem kaziprstom u prsa pricajuci mi nekakve dosadne stupidarije da bi bez najave bio prekinut u pola rijeci vrlo bolnim stiskom u predjelu izmedju celjusti nakon cega je izgubio zelju da dalje komunicira :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#230 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Tabijat wrote: 14/03/2023 21:26 Iskreno @Chmoljo , malo ko je ovdje naricao nad njenom sudbinom, ili spominjao je ikako, osim vas par kojima je histerična luda koja pretjeruje.

Ja evo par dana čitam samo naslove, i došla do zaključka da je Rambo nekoga poslao u klinac zato što blabla, good for Rambo. Inače sam i ja poštovalac djela, ako već lika i ne znam.

I onda Rambo napiše ovo saopštenje. Pa hebemu sve, ko da se neko zajebavao.
Jedini koji kuka, kmeči i prenemaže se, je lično on, sa ovom "ogromnom uznemirenosti" i pravedničkim gnjevom, u kojem je, eto drugarski alarm, nekoga dirao po guzici. Sekund, nije više. Ali zaboga, ta emisija, to neslaganje, ispravljanje njegovih rečenica! Grozota, horor!
e čuj, što se njega tiče teško mi se ne složiti sa većinom kvalifikacija koje su ovdje prišivene.

po meni je najviše ispao glup, što mi je netipično za njega, jer inače nije. ali ne bi bio prvi koji je inteligentan u jednom, a glup u drugom životnom aspektu.

a onda sirov i krkan. ja po dupetu jedino pucam ženu, obično iz zasjede, ali koliko mogu rastumačiti, ne zamjera mi. apsolutno ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bih to uradio. ni kad sam bio mlađi i blesaviji. možda je to i dio nekog njegovog egotripa.

meni lično smeta prenemaganje oko svega. osjećam susramlje oko tih stvari. znam, bila je jedna, deverala je ono fakat ne daj bože nikome. baš ono da se pitaš šta je jadna bogu zgriješila. i onda napiše post na društvenoj mreži da ja, jebiga, osjetim susramlje i munjevito skrolam dalje. njoj je možda ispušni ventil, ali jebiga, ja podržavače vidim ko one što podržavaju slabe pjevače i performere sa životnim pričama, slijepi, bolesni i sl.

il ukratko, ne volim na rende kora. najradije bih joj napiso: đevojko, ne prenemagaj se. prijavi i obavještavaj javnost dokle je došlo, već je prizno. nema se šta istraživati.

ultimativna podrška nije dobra ni oko čega. i malo propitkivanja neće nikome naštetiti. relativizatori se u suštini brzo razotkriju i ne mogu sakriti svoj motiv.
Bloo
Globalna šefica

#231 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:23 bio sam brz. nije bio razmazivač, nego klizni klip.
Usvojili se strucni termini. <3
Bloo
Globalna šefica

#232 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Sad cekamo da se javi jos gospodZa u najboljim godinama koje je Rambo stipkao i pljuskao. :D
Edin H.

#233 Re: Pravda za Ramba!

Post by Edin H. »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:33

Kako da ti objasnim...kada te neko dira bez tvog pristanka, da ti je jebeni muz je problem.
Pa i nije baš

dale cooper

#234 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Daft Haruki wrote: 14/03/2023 21:32 Pa ljudi niko ne brani ovde stipanje guzice zenama.
Stvar je dali je to stipanje bilo seksualno i dali je doticna iskoristila to da covjeka diskreditije jer ju je ovaj naprosto nazivcirao sto je bio zivcan jer miu se ne snima takva jedna lazno moralna emisija
Valjda bi pratilo nekom pricom pacenickom,daj da umocim sta ti ja znam. Oblizivanjem,namigivanjem.
Covjek kaze da je bio rezigniran laznom etikom i moralom doticne. I htjeo je da sprjeci sve to. Radi svog licnog unutrasnjeg osjecaja da to nije ok snimati dobrocinstvo i tako se promovirati
Mislim boli me tuki . Ko ga hebe . Mozda se nalozio stari drponja . To je najlakse pomisliti. Ipak uhvatio ju za guzicu .
Pa koji je kurac pristao da učestvuje u jednoj takvoj emisiji? Eto on skonto da je o tome riječ kad se pojavio na setu. :-) Što nije jednostavno
napustio set i odjebo sve?
John Cleese

#235 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

A nasla bi se vec neka da mu kaze:"Idrize, stoko jedna, platices mi za ovo!" :|

Salim se - odbijam da povjerujem da bi se Idriz ponasao kao Rambo :D
dale cooper

#236 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Bil' se ti ljutio da te Idris po guzi zvekne? :mrgreen:
John Cleese

#237 Re: Pravda za Ramba!

Post by John Cleese »

Seawolf wrote: 14/03/2023 21:23
detroit-mercy wrote: 14/03/2023 21:21
Kod nas svaka rasprava/ razmjena misljenja zavrsi na 92oj,
Da je tema otkrice Amerike, vjerovatno bi neko i tu tisnuo 92u :skoljka:.
Naravno da bi, jer je otkrivena '92-e.
:lol: :thumbup: :D
Chmoljo

#238 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:28

Stipanje bradavica? :D

Rambo je postao penzić koji misli da je to OK. Jbg. Nije OK.
Napises iskreno da si zajebao bez relativiziranja sta se desilo i to je to.

Ovako, ostaje gorcina pomalo nakon njegove objave.

A Lejla..ocito ima nesto u imenu. Jel se zvala Lejla i ona sto su joj prijetili silovanjem nakon izjave o penisima iz ociju?

Inace je interesantno da musko nasilje nad zenama uglavnom ima taj seksualni element (sta stvarno, sta verbalno)...sta svojim, sta tudim i nepoznatim...

Da, verbalno nasilje kada ti zena palaca jezikom citav zivot? :D
pusti moje putešestvije, hajmo se vratiti na ono da sam elokventan :zoka:

psihičko... zavisi od mnogo okolnosti. ako je takva situacija, brt spakuj se i idi. međutim, vrag je u detaljima. a to je, ako muško nije drvensuz i voli svoju djecu, i crko bi bez njih, tu stvari dobijaju drugačiju konotaciju. to je samo jedan od primjera. da sad ne razlažem šta, kako, jer nije tema.

apropo tog palacanja, neko meni blizak imao je službeni zadatak da žrtvu nasilja otprati do mjesta njenog stanovanja da pokupi svoje stvari iz zajedničkog domaćinstva i odseli se na drugu lokaciju. kaže, ne ulazim u to šta je bilo i je li bilo i koliko je bilo, al vidim, jedna glava, sto jezika. to je ono što bi se reklo, utvrđeno činjenično stanje. ode žrtva da kupi svoje stvari na sprat, ja ostah ispred kuće, a tu nana, svekrva. slušam ja ovu gore na spratu kako sama kupi stvari i ronda, i pogledam nanu i zavrtim glavom i otpuhnem.

pogleda me nana, zavrti glavom i otpuhnu i ona. :lol: veli, onda nana iznese sok da se osvježim dok čekam. :lol:
Daft Haruki

#239 Re: Pravda za Ramba!

Post by Daft Haruki »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 21:35
Znači, tebi bi bilo isto/svejedno, da tebe neki lik na ulici uhvati za guzicu, ili za ruku? Na isti način bi to tretirao/shvatio?
Licno mogu mi se svi udvarati iako sam strejt. Nisam homofobican. Ako me uhvati za neki dio tjela stvarno neznam kako bih reagovao. Zavisi kako bih svatio.
Problem je sto se igra na laznu moralnost ovde jer joj je dirao guzicu . Argument preko kojeg se ne moze jbg.
Mislim da je ljuta na njega i vjerovatno je bio debil i sad ga hoce sjeb.at maksimalno sto zene i ace vole da urade.
Hakiz

#240 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

1. Ako je bilo dobro dupe, neka je. Ako nije, ni za šta će platiti, jazuk.

2. Ako je bilo dobro dupe, i ako će platiti za hvatanje, trebao je nastaviti. Platiće za sekundu istu cijenu koju bi platio za sat, pa je mogao duže uživati. Osim ako...

Sve šta valja ili je nezdravo ili je nelegalno, pa ko je hedonist zna da užitak košta i spreman ga je platiti.

Much ado about nothing, rekao bi WS.
dale cooper

#241 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

I ne kontam koju bi ona vrstu lične koristi mogla izvući uopšte iz ovoga svega? Publicitet? Ova vrsta publiciteta ženama na Balkanu baš i ne pomaže.
Novac? Ako ga tuži, kakvom se uopšte novcu može nadati? Pratiteljima na društvenim mrežama? Kao i za prvo, ne vidim da će joj ovo pomoći da
se taj broj poveća. Šta onda?
Last edited by dale cooper on 14/03/2023 21:49, edited 1 time in total.
Sara03

#242 Re: Pravda za Ramba!

Post by Sara03 »

Shiba wrote: 14/03/2023 21:19
Bodkin wrote: 14/03/2023 21:02 :lol: Grob te jebo kakvog mentalnog sklopa ima

Jel ti ok da ti zenski dio porodice malo stipne jer je eto rekao sta je rekao 92e
Trebalo je imati muda od titanijuma da to kazes na tom mjestu, u to vrijeme i u tim okolnostima. Jasta je nego u ok. Da mi Rambo stipne mater rodjenu, ja bih joj rek'o, "Okreni mu i drugi guz, Rambo je to."

Dobro, malo pretjerujem, isto kao i vecina komentatora na temi. Preracunao se Rambo, potez je izuzetno kretenski, sve to stoji. Treba li ga sad razapeti? Treba li da ga "pojede mrak", kako neki ovdje sugerisu? Apsolutno ne.

Da je bilo obrnuto, ne bi uopste bilo diskusije niti bi iko ustao u odbranu Rambovog obraza i casti. Bjazi ba.
Ne treba da ga "pojede mrak", ali mu se može desiti. Molim lijepo, čitaj sa razumijevanjem. Da sam u njenoj poziciji, znam šta bi ga čekalo. Jedan štoc u glavu ili dobar šamar i hajmo dalje. Naravno, ne od mene lično.

Ali, nećemo biti bezobrazni. Ipak je to Rambo fucking Amadeus. Hajmo mu se sada svi naguziti i ne talasati previše.
Hakiz

#243 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

Puno.

Ne bi im bilo krivo, ali puno njih bi ga tužile. Uzele bi dobru lovu.
Hakiz

#244 Re: Pravda za Ramba!

Post by Hakiz »

dale cooper wrote: 14/03/2023 21:48 I ne kontam koju bi ona vrstu lične koristi mogla izvući uopšte iz ovoga svega? Publicitet? Ova vrsta publiciteta ženama na Balkanu baš i ne pomaže.
Novac? Ako ga tuži, kakvom se uopšte novcu može nadati? Pratiteljima na društvenim mrežama? Kao i za prvo, ne vidim da će joj ovo pomoći da
A neće dobiti ni Nobela za mir ili biti beatifikovana.

Bori se žena da se sutra drugim ženama slično ne dogodi.

Merhametluk, to je jedini razlog.
Bloo
Globalna šefica

#245 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Edin H. wrote: 14/03/2023 21:40 Pa i nije baš
Jbg, razliciti svjetovi.
:D
Njemu Bog kaze da je to OK, meni Šejtan kaže da nije OK i nekako mi se više sviđa doktrina TST-a (the Satanic temple) po pitanju tjelesnog integriteta.

Ali svako prema svojim sklonostima..naravno.
Chmoljo

#246 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 14/03/2023 21:29

Apsolutno mi je nebitno sto ti je misljenje drugacije od mog :D ali ti mogu reci da ti je misljenje za ku**c ako bilo sta osim osudis sto je neki lik opalio trebu po guzovima jer ga je eto iznervirala
pa dobro, eto nije mi mišljenje zakurac.
A to sto mladica spominjes i uopste poredis sa ovim je ipak do tebe. Isto kao da poredis avion i bananu
ti si rekao "da je ona najgora osoba na svijetu" treba je podržati. nisam ti ja gurao riječi u usta. i nemoj mi reći to ja figurativno. jeboga figurativno, hajmo pričati činjenično.
Ovdje se radi o prosjecnoj zenskoj osobi koju neki tamo “ludi” frajer opali po guzovima i javno da je imao razlog za to

Od sve “me too” price, ova je apsolutno jasna. Covjek javno priznao i opet ga brane
ovo je upravo ono što pišem. ti vidiš da ga neko brani, čim se meni obraćaš, misliš da i ja to radim. a evo navedi mi gdje sam rekao da je ok to što je uradio. ili da ima ikakav kontekst u kojem je dozvoljeno to uraditi u takvoj situaciji.

nećeš moći. ali nekako si pretpostavio da to radim, jer ne pišem baš onako kako misliš da treba.

pa jebiga.
Daft Haruki

#247 Re: Pravda za Ramba!

Post by Daft Haruki »

dale cooper wrote: 14/03/2023 21:41
Pa koji je kurac pristao da učestvuje u jednoj takvoj emisiji? Eto on skonto da je o tome riječ kad se pojavio na setu. :-) Što nije jednostavno
napustio set i odjebo sve?
Pa neznam druze. Nije mogo prelomiti i napravi glupost.
Nelici mi na seksulne aluzije nikako. Glupo jest. A ova iskoristila jer je rjec o guzici.
no_sikiriki

#248 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

dale cooper wrote: 14/03/2023 21:48 I ne kontam koju bi ona vrstu lične koristi mogla izvući uopšte iz ovoga svega? Publicitet? Ova vrsta publiciteta ženama na Balkanu baš i ne pomaže.
Upravo. Ostatak života će biti "ona glupača" što je tražila da je Rambo pipka.
Kurva.
Drama queen.
Itd.
Chmoljo

#249 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 14/03/2023 21:13 Ama ko kaže to? Kakav jebeni benefit of the doubt i Weinstein, niko ne govori da je ovo u rangu onoga što je radio Weinstein.
Ali je pogrešno, i ne treba pričati o tome šta je i kako je se osjećala ova voditeljica i špekulisati o razlozima zašto je poslije uradila
ovo što je uradila. Ima pravo da osjeća i govori šta hoće. Nismo ni ja, ni ti, pa vjerovatno ni nama bliski ljudi bili u istoj situaciji pa da
možemo govoriti o tim stvarima. Budi čovjek, izvini se najbolje što možeš, bez onog "ali" i završi sa time. Sam se našao u ovakvoj
situaciji, niko ga nije natjerao da radi nešto što neće.
ima. imamo i mi da nam bude malo bljutavo, a da ne budemo incelasti mizoginci.
Chmoljo

#250 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

tako su i za Severinu govorili, kad ne lezi vraže :D
Post Reply