Daj detalje.
Ne detalje pranja guzice...sretno jarane...
Daj detalje.
Ama ko kaže to? Kakav jebeni benefit of the doubt i Weinstein, niko ne govori da je ovo u rangu onoga što je radio Weinstein.Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 20:58daj ba druže, nećemo na rende kora. njoj ćemo benefit of daubt, a rambo je vajnstin.dale cooper wrote: ↑14/03/2023 20:37
Opet, otkuda mi znamo šta je osjećala? Možda je osjetila neke od simptoma nervnog sloma pa je napisala to u ovom obraćanju.
Možda je imala potrebu da sve iznese javno. Ne znamo mi o kakvim je ovdje osobama riječ, ni što se tiče Ramba, ni što se tiče
nje. Ali imamo jedan čin, od jedne strane, koji apsolutno ne odgovara onome što zovemo normalno i dolično ponašanje.
Šta bi sad ja ili ti trebali ili bilo ko drugi? Da štipamo i klepamo po guzicama žene koje nas nerviraju. Naravno da to ne bi uradili.
manje više sam gore pisao sve o njegovom činu, i takve pojave treba tretirati na pravi način. jer forsiranje ovakvih "žrtava" stvoriće zasićenje u javnom prostoru za žrtve koje nisu pod navodnicima. ako misliš da se to ne može desiti, pogledaj koliko su ljudi otupjeli na Ukrajinu. sjeti se kako je Zapad otupio na nas.
niko ne kaže da treba trpiti ove incidente ili ih ignorisati, ali zrela društva bi ih trebala smještati na pravo mjesto, a ne od producentice praviti veću žrtvu nego što jeste. ako bih je žrtvom mogao i nazvati. prije "oštećena".
možda smo mi malo i cinični jer smo manje više svi žrtve stanja u kojem se nalazimo: vode nas nesposobni, liječe nas nekompetenti, moralne lekcije nam dijele licemjeri. pa nam pljeskanje po dupetu izgleda prebenigno da bismo se zajebavali sa tim i shvatali preozbiljno.
ali u svakom slučaju ne treba ga praviti seksualnim predatorom dok mu se ne dokaže nešto gore, ili dok više žena ne progovori o njegovim kretenlucima.
Meni kada se to desilo majci, sestri, kćerci, ženi...pobio sam se momentalno, bez upozorenja i objašnjenja zašto. I nije bilo po guzici.Bloo wrote: ↑14/03/2023 21:11Nisam naricala nad njenom sudbinom, vise me zaintrigirao ovaj aspekt relativizacije.Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 21:06
pa ne znam da je iko reko da je ok što ju je nježno opalio![]()
mene iskreno iritira tri, četiri klix članka o ovome. tako nam je društvo baždareno, a može se reći da i sam upadam u tu zamku, jer sam danas vjerovatno najviše piskarao na ovoj temi.
ali moramo li svi horski, nakon što osudimo rambovo ponašanje naricati nad njenom groznom sudbinom? ako se odudara od toga, onda ide polako isljeđivanje samo da se utvrdi stepen mizoginije uz obavezno "a šta da ti sestri, ženi, kćerci..."
Hej, to nam je jedina preostala kletva kada vam ne mozemo objasniti nesto slicno.Ti se (mozda?) neces nikada naci u takvoj situaciji, ali vecina zena jeste ili ce se naci. Osjecaj ti ne mogu objasniti. Osjecaj ti moze pribliziti samo neko blizak kome se to desi. Zato i pozivanje na tu vrstu zenske konekcije.
Na stranu sada i feminizam i inceli i Tate i svi ti kurcipalci...pokusaj samo na trenutak zamisliti da te neko u poslovnom okruzenju, nakon sastanka na kojem si ti bio mozda iritantan i naporan, klepi po guzici...ne po tvrdoj glupoj nedokaznoj glavi...vec po guzici.
I ne, stvarno...i sta da ti se desi zeni, sestri...
Trebalo je imati muda od titanijuma da to kazes na tom mjestu, u to vrijeme i u tim okolnostima. Jasta je nego u ok. Da mi Rambo stipne mater rodjenu, ja bih joj rek'o, "Okreni mu i drugi guz, Rambo je to."
opro sam guzicu.Bodkin wrote: ↑14/03/2023 21:11Da, trebali biChmoljo wrote: ↑14/03/2023 21:06
pa ne znam da je iko reko da je ok što ju je nježno opalio![]()
mene iskreno iritira tri, četiri klix članka o ovome. tako nam je društvo baždareno, a može se reći da i sam upadam u tu zamku, jer sam danas vjerovatno najviše piskarao na ovoj temi.
ali moramo li svi horski, nakon što osudimo rambovo ponašanje naricati nad njenom groznom sudbinom? ako se odudara od toga, onda ide polako isljeđivanje samo da se utvrdi stepen mizoginije uz obavezno "a šta da ti sestri, ženi, kćerci..."
Nevjerovatno da ova tema uopste postoji
Da je ona najveci debil, najveca kurvetina, najgora osoba na svijetu, treba biti na njenoj strani. Da je bilo ko drugi osim ramba nekog udario po dupetu i jos priznao da jeste, razapeli bi ga
Nestvarno
E sto ti mene nerviras, sad bi teBloo wrote: ↑14/03/2023 21:01 Na stranu sada dramaticna gospoDZica, znaci ako nekoga iznervira vasa kcerka, zena, majka, cura na poslu moze je klepiti po guzici.![]()
I onda npr. elokventni Chmoljo napise drama status na FB jer je u soku i vjeverici i svi napadnemo Chmolju jer drami i koristi komplicirane rijeci za koje nam treba Klaic.
Opet, gospodica je (mozda, ne poznajem lik i djelo) iritantna, drama queen, vaka i naka...ali kad smo se vratili u doba da je OK i prihvaljtivo da je u profesionalnom okruzenju/odnosu klepis po dupetu kao izraz frustracije? Pa nije Rambo u epizodi Mad mena...
Trebala je da skikne i kaze..joj nemojteeeeeeeee gospodine Rambo mogao bi moj šef vidjeti...i imamo jos jedan kadar iz jugoslovenskih filmova.
Edit: Ja sam poštovateljica () lika i djela gospodina Antonija
...and yet, još uvijek si nekako tu...amazing
opalio bih mu šamar, ili štocem, ali vjerovatno ne bih otkinuo ruke i mlatio ga njima.Bloo wrote: ↑14/03/2023 21:11
Nisam naricala nad njenom sudbinom, vise me zaintrigirao ovaj aspekt relativizacije.
Hej, to nam je jedina preostala kletva kada vam ne mozemo objasniti nesto slicno.Ti se (mozda?) neces nikada naci u takvoj situaciji, ali vecina zena jeste ili ce se naci. Osjecaj ti ne mogu objasniti. Osjecaj ti moze pribliziti samo neko blizak kome se to desi. Zato i pozivanje na tu vrstu zenske konekcije.
Na stranu sada i feminizam i inceli i Tate i svi ti kurcipalci...pokusaj samo na trenutak zamisliti da te neko u poslovnom okruzenju, nakon sastanka na kojem si ti bio mozda iritantan i naporan, klepi po guzici...ne po tvrdoj glupoj nedokaznoj glavi...vec po guzici.
I taman fino kad dobijes erekciju zbog toga ja te udarim nogom u jaja. Deal?detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 21:19E sto ti mene nerviras, sad bi teBloo wrote: ↑14/03/2023 21:01 Na stranu sada dramaticna gospoDZica, znaci ako nekoga iznervira vasa kcerka, zena, majka, cura na poslu moze je klepiti po guzici.![]()
I onda npr. elokventni Chmoljo napise drama status na FB jer je u soku i vjeverici i svi napadnemo Chmolju jer drami i koristi komplicirane rijeci za koje nam treba Klaic.
Opet, gospodica je (mozda, ne poznajem lik i djelo) iritantna, drama queen, vaka i naka...ali kad smo se vratili u doba da je OK i prihvaljtivo da je u profesionalnom okruzenju/odnosu klepis po dupetu kao izraz frustracije? Pa nije Rambo u epizodi Mad mena...
Trebala je da skikne i kaze..joj nemojteeeeeeeee gospodine Rambo mogao bi moj šef vidjeti...i imamo jos jedan kadar iz jugoslovenskih filmova.
Edit: Ja sam poštovateljica () lika i djela gospodina Antonija
klepio po gujici
.
Ne.
Naravno da bi, jer je otkrivena '92-e.detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 21:21Kod nas svaka rasprava/ razmjena misljenja zavrsi na 92oj,
Da je tema otkrice Amerike, vjerovatno bi neko i tu tisnuo 92u.
Seawolf wrote: ↑14/03/2023 21:23Naravno da bi, jer je otkrivena '92-e.detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 21:21
Kod nas svaka rasprava/ razmjena misljenja zavrsi na 92oj,
Što amazing? Tvoj da se pobije ne bi preživio?
Seawolf wrote: ↑14/03/2023 21:23Naravno da bi, jer je otkrivena '92-e.detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 21:21
Kod nas svaka rasprava/ razmjena misljenja zavrsi na 92oj,
Stipanje bradavica?Chmoljo wrote: ↑14/03/2023 21:21opalio bih mu šamar, ili štocem, ali vjerovatno ne bih otkinuo ruke i mlatio ga njima.Bloo wrote: ↑14/03/2023 21:11
Nisam naricala nad njenom sudbinom, vise me zaintrigirao ovaj aspekt relativizacije.
postoje i druge vrste nasilja osim seksualnog, koje također uzrokuju ponižavanje, ju nou...?
Apsolutno mi je nebitno sto ti je misljenje drugacije od mogChmoljo wrote: ↑14/03/2023 21:19opro sam guzicu.
ne, ne bi.
tema postoji da mahalamo i mahalamo. autor teme je napisao o temi i bilo bi fino malo preletiti i vidjeti, da se ne ponavljamo.
da je bilo ko osim ramba udario imali bismo manje informacija, ona ne bi izigravala žrtvu na rubu nervnog sloma, a isti komentar bi bio i za nepoznatog dotičnog muškarca, jer je bitno šta je uradio, a ne koliko je poznat. ja bih volio vidjeti gdje sam ga opravdao.
to što nemam mišljenje tačno onakvo kakvo bi ti želio da imam, to je tvoj problem. ako me želiš natjerati da imam isto mišljenje kao i ti, to se malo drugačije zove.
da je ona najgora osoba na svijetu, naravno da ne bih bio na njenoj strani. misliš da mi se srce steglo na ucviljenog Ratka Mladića pored lijesa njegove kćerke? samo sam rekao, pati zadrigla stoko, žali bože njenog života.
taj narativ ultimativne podrške će rezultarati još ponekim Depp vs Heard slučajem i samo napraviti kontraefekat oko nečega oko čega što sene bi smjelo dovoditi u pitanje.