Pravda za Ramba!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#201 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:08
Bloo wrote: 14/03/2023 21:03

Ali ne neka zgodna plavuša pravnica da pipka chmoljketa već gospođa iz računovodstva sa ondulacijom. :D
ko kaže da nisu?

mentalno se pripremam da odem djetetu guzicu oprati... neće me biti neko vrijeme...
Daj detalje. :D
Ne detalje pranja guzice...sretno jarane...
dale cooper

#202 Re: Pravda za Ramba!

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 20:58
dale cooper wrote: 14/03/2023 20:37

Opet, otkuda mi znamo šta je osjećala? Možda je osjetila neke od simptoma nervnog sloma pa je napisala to u ovom obraćanju.
Možda je imala potrebu da sve iznese javno. Ne znamo mi o kakvim je ovdje osobama riječ, ni što se tiče Ramba, ni što se tiče
nje. Ali imamo jedan čin, od jedne strane, koji apsolutno ne odgovara onome što zovemo normalno i dolično ponašanje.
Šta bi sad ja ili ti trebali ili bilo ko drugi? Da štipamo i klepamo po guzicama žene koje nas nerviraju. Naravno da to ne bi uradili.
daj ba druže, nećemo na rende kora. njoj ćemo benefit of daubt, a rambo je vajnstin.

manje više sam gore pisao sve o njegovom činu, i takve pojave treba tretirati na pravi način. jer forsiranje ovakvih "žrtava" stvoriće zasićenje u javnom prostoru za žrtve koje nisu pod navodnicima. ako misliš da se to ne može desiti, pogledaj koliko su ljudi otupjeli na Ukrajinu. sjeti se kako je Zapad otupio na nas.

niko ne kaže da treba trpiti ove incidente ili ih ignorisati, ali zrela društva bi ih trebala smještati na pravo mjesto, a ne od producentice praviti veću žrtvu nego što jeste. ako bih je žrtvom mogao i nazvati. prije "oštećena".

možda smo mi malo i cinični jer smo manje više svi žrtve stanja u kojem se nalazimo: vode nas nesposobni, liječe nas nekompetenti, moralne lekcije nam dijele licemjeri. pa nam pljeskanje po dupetu izgleda prebenigno da bismo se zajebavali sa tim i shvatali preozbiljno.

ali u svakom slučaju ne treba ga praviti seksualnim predatorom dok mu se ne dokaže nešto gore, ili dok više žena ne progovori o njegovim kretenlucima.
Ama ko kaže to? Kakav jebeni benefit of the doubt i Weinstein, niko ne govori da je ovo u rangu onoga što je radio Weinstein.
Ali je pogrešno, i ne treba pričati o tome šta je i kako je se osjećala ova voditeljica i špekulisati o razlozima zašto je poslije uradila
ovo što je uradila. Ima pravo da osjeća i govori šta hoće. Nismo ni ja, ni ti, pa vjerovatno ni nama bliski ljudi bili u istoj situaciji pa da
možemo govoriti o tim stvarima. Budi čovjek, izvini se najbolje što možeš, bez onog "ali" i završi sa time. Sam se našao u ovakvoj
situaciji, niko ga nije natjerao da radi nešto što neće.
Snake Eyes

#203 Re: Pravda za Ramba!

Post by Snake Eyes »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:11
Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:06

pa ne znam da je iko reko da je ok što ju je nježno opalio :D

mene iskreno iritira tri, četiri klix članka o ovome. tako nam je društvo baždareno, a može se reći da i sam upadam u tu zamku, jer sam danas vjerovatno najviše piskarao na ovoj temi.

ali moramo li svi horski, nakon što osudimo rambovo ponašanje naricati nad njenom groznom sudbinom? ako se odudara od toga, onda ide polako isljeđivanje samo da se utvrdi stepen mizoginije uz obavezno "a šta da ti sestri, ženi, kćerci..."
Nisam naricala nad njenom sudbinom, vise me zaintrigirao ovaj aspekt relativizacije.

Hej, to nam je jedina preostala kletva kada vam ne mozemo objasniti nesto slicno. :) Ti se (mozda?) neces nikada naci u takvoj situaciji, ali vecina zena jeste ili ce se naci. Osjecaj ti ne mogu objasniti. Osjecaj ti moze pribliziti samo neko blizak kome se to desi. Zato i pozivanje na tu vrstu zenske konekcije.
Na stranu sada i feminizam i inceli i Tate i svi ti kurcipalci...pokusaj samo na trenutak zamisliti da te neko u poslovnom okruzenju, nakon sastanka na kojem si ti bio mozda iritantan i naporan, klepi po guzici...ne po tvrdoj glupoj nedokaznoj glavi...vec po guzici.

I ne, stvarno...i sta da ti se desi zeni, sestri...
Meni kada se to desilo majci, sestri, kćerci, ženi...pobio sam se momentalno, bez upozorenja i objašnjenja zašto. I nije bilo po guzici.
Za ove što se boje kakva nas budućnost čeka ako bude išlo ovim tokom, prijatelju, tretiraj žene kao što tretiraš muškarce i ništa ti se neće dogoditi što ne bi želio.
Bloo
Globalna šefica

#204 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Od cijele ove drame, mene samo interesuje zasto Rambo...zasto...
Mogao je da joj sukne i demolira nekom lijepo upakovanom uvredom...napise neko podjebavanje u vidu pjesme...
Shiba

#205 Re: Pravda za Ramba!

Post by Shiba »

Bodkin wrote: 14/03/2023 21:02 :lol: Grob te jebo kakvog mentalnog sklopa ima

Jel ti ok da ti zenski dio porodice malo stipne jer je eto rekao sta je rekao 92e
Trebalo je imati muda od titanijuma da to kazes na tom mjestu, u to vrijeme i u tim okolnostima. Jasta je nego u ok. Da mi Rambo stipne mater rodjenu, ja bih joj rek'o, "Okreni mu i drugi guz, Rambo je to."

Dobro, malo pretjerujem, isto kao i vecina komentatora na temi. Preracunao se Rambo, potez je izuzetno kretenski, sve to stoji. Treba li ga sad razapeti? Treba li da ga "pojede mrak", kako neki ovdje sugerisu? Apsolutno ne.

Da je bilo obrnuto, ne bi uopste bilo diskusije niti bi iko ustao u odbranu Rambovog obraza i casti. Bjazi ba.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#206 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 14/03/2023 21:11
Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:06

pa ne znam da je iko reko da je ok što ju je nježno opalio :D

mene iskreno iritira tri, četiri klix članka o ovome. tako nam je društvo baždareno, a može se reći da i sam upadam u tu zamku, jer sam danas vjerovatno najviše piskarao na ovoj temi.

ali moramo li svi horski, nakon što osudimo rambovo ponašanje naricati nad njenom groznom sudbinom? ako se odudara od toga, onda ide polako isljeđivanje samo da se utvrdi stepen mizoginije uz obavezno "a šta da ti sestri, ženi, kćerci..."
Da, trebali bi
Nevjerovatno da ova tema uopste postoji

Da je ona najveci debil, najveca kurvetina, najgora osoba na svijetu, treba biti na njenoj strani. Da je bilo ko drugi osim ramba nekog udario po dupetu i jos priznao da jeste, razapeli bi ga

Nestvarno
opro sam guzicu.

ne, ne bi.

tema postoji da mahalamo i mahalamo. autor teme je napisao o temi i bilo bi fino malo preletiti i vidjeti, da se ne ponavljamo.

da je bilo ko osim ramba udario imali bismo manje informacija, ona ne bi izigravala žrtvu na rubu nervnog sloma, a isti komentar bi bio i za nepoznatog dotičnog muškarca, jer je bitno šta je uradio, a ne koliko je poznat. ja bih volio vidjeti gdje sam ga opravdao.

to što nemam mišljenje tačno onakvo kakvo bi ti želio da imam, to je tvoj problem. ako me želiš natjerati da imam isto mišljenje kao i ti, to se malo drugačije zove.

da je ona najgora osoba na svijetu, naravno da ne bih bio na njenoj strani. misliš da mi se srce steglo na ucviljenog Ratka Mladića pored lijesa njegove kćerke? samo sam rekao, pati zadrigla stoko, žali bože njenog života.

taj narativ ultimativne podrške će rezultarati još ponekim Depp vs Heard slučajem i samo napraviti kontraefekat oko nečega oko čega što sene bi smjelo dovoditi u pitanje.
detroit-mercy

#207 Re: Pravda za Ramba!

Post by detroit-mercy »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:01 Na stranu sada dramaticna gospoDZica, znaci ako nekoga iznervira vasa kcerka, zena, majka, cura na poslu moze je klepiti po guzici. :D
I onda npr. elokventni Chmoljo napise drama status na FB jer je u soku i vjeverici i svi napadnemo Chmolju jer drami i koristi komplicirane rijeci za koje nam treba Klaic.

Opet, gospodica je (mozda, ne poznajem lik i djelo) iritantna, drama queen, vaka i naka...ali kad smo se vratili u doba da je OK i prihvaljtivo da je u profesionalnom okruzenju/odnosu klepis po dupetu kao izraz frustracije? Pa nije Rambo u epizodi Mad mena...
Trebala je da skikne i kaze..joj nemojteeeeeeeee gospodine Rambo mogao bi moj šef vidjeti...i imamo jos jedan kadar iz jugoslovenskih filmova.

Edit: Ja sam poštovateljica ( :D ) lika i djela gospodina Antonija
E sto ti mene nerviras, sad bi te :skoljka: klepio po gujici :mrgreen:.
no_sikiriki

#208 Re: Pravda za Ramba!

Post by no_sikiriki »

Snake Eyes wrote: 14/03/2023 21:17 ..pobio sam se momentalno, bez upozorenja i objašnjenja zašto.
...and yet, još uvijek si nekako tu...amazing
Chmoljo

#209 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Nisam naricala nad njenom sudbinom, vise me zaintrigirao ovaj aspekt relativizacije.

Hej, to nam je jedina preostala kletva kada vam ne mozemo objasniti nesto slicno. :) Ti se (mozda?) neces nikada naci u takvoj situaciji, ali vecina zena jeste ili ce se naci. Osjecaj ti ne mogu objasniti. Osjecaj ti moze pribliziti samo neko blizak kome se to desi. Zato i pozivanje na tu vrstu zenske konekcije.
Na stranu sada i feminizam i inceli i Tate i svi ti kurcipalci...pokusaj samo na trenutak zamisliti da te neko u poslovnom okruzenju, nakon sastanka na kojem si ti bio mozda iritantan i naporan, klepi po guzici...ne po tvrdoj glupoj nedokaznoj glavi...vec po guzici.

opalio bih mu šamar, ili štocem, ali vjerovatno ne bih otkinuo ruke i mlatio ga njima.

postoje i druge vrste nasilja osim seksualnog, koje također uzrokuju ponižavanje, ju nou...?
Haris.ba

#210 Re: Pravda za Ramba!

Post by Haris.ba »

Ima li iko da ce ga prestati slusati, platiti kartu za neki njegov koncert zbog ovoga?

Pitam samo one koji su prije konzumirali njegove aktivnosti.
detroit-mercy

#211 Re: Pravda za Ramba!

Post by detroit-mercy »

Bodkin wrote: 14/03/2023 21:02
doktor78 wrote: 14/03/2023 17:52 Samo da podsjetim da je taj isti Rambo 1992. godine prekinuo program uživo riječima: „Imam dva minuta da se obratim naciji. Dok mi sviramo, padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko telo. Jebem vam mater.“
:lol: Grob te jebo kakvog mentalnog sklopa ima

Jel ti ok da ti zenski dio porodice malo stipne jer je eto rekao sta je rekao 92e
Kod nas svaka rasprava/ razmjena misljenja zavrsi na 92oj,
Da je tema otkrice Amerike, vjerovatno bi neko i tu tisnuo 92u :skoljka:.
Bloo
Globalna šefica

#212 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

detroit-mercy wrote: 14/03/2023 21:19
Bloo wrote: 14/03/2023 21:01 Na stranu sada dramaticna gospoDZica, znaci ako nekoga iznervira vasa kcerka, zena, majka, cura na poslu moze je klepiti po guzici. :D
I onda npr. elokventni Chmoljo napise drama status na FB jer je u soku i vjeverici i svi napadnemo Chmolju jer drami i koristi komplicirane rijeci za koje nam treba Klaic.

Opet, gospodica je (mozda, ne poznajem lik i djelo) iritantna, drama queen, vaka i naka...ali kad smo se vratili u doba da je OK i prihvaljtivo da je u profesionalnom okruzenju/odnosu klepis po dupetu kao izraz frustracije? Pa nije Rambo u epizodi Mad mena...
Trebala je da skikne i kaze..joj nemojteeeeeeeee gospodine Rambo mogao bi moj šef vidjeti...i imamo jos jedan kadar iz jugoslovenskih filmova.

Edit: Ja sam poštovateljica ( :D ) lika i djela gospodina Antonija
E sto ti mene nerviras, sad bi te :skoljka: klepio po gujici :mrgreen:.
I taman fino kad dobijes erekciju zbog toga ja te udarim nogom u jaja. Deal? :D
Chmoljo

#213 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:12
Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:08

ko kaže da nisu?

mentalno se pripremam da odem djetetu guzicu oprati... neće me biti neko vrijeme...
Daj detalje. :D
Ne detalje pranja guzice...sretno jarane...
bio sam brz. nije bio razmazivač, nego klizni klip.

:D
Bloo
Globalna šefica

#214 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Haris.ba wrote: 14/03/2023 21:21 Ima li iko da ce ga prestati slusati, platiti kartu za neki njegov koncert zbog ovoga?

Ne.
I dalje cu ga slusati.
Mozda mu cak i napisem mail. :lol:

Jer mene kopka zasto...kako...zastooo Antonijooooooooooooooooooo
Seawolf

#215 Re: Pravda za Ramba!

Post by Seawolf »

detroit-mercy wrote: 14/03/2023 21:21
Bodkin wrote: 14/03/2023 21:02

:lol: Grob te jebo kakvog mentalnog sklopa ima

Naravno da bi, jer je otkrivena '92-e.
Haris.ba

#216 Re: Pravda za Ramba!

Post by Haris.ba »

:sax:
Seawolf wrote: 14/03/2023 21:23
Snake Eyes

#217 Re: Pravda za Ramba!

Post by Snake Eyes »

no_sikiriki wrote: 14/03/2023 21:21
Snake Eyes wrote: 14/03/2023 21:17 ..pobio sam se momentalno, bez upozorenja i objašnjenja zašto.
...and yet, još uvijek si nekako tu...amazing
Što amazing? Tvoj da se pobije ne bi preživio?
Chmoljo

#218 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

:lol:
Tabijat

#219 Re: Pravda za Ramba!

Post by Tabijat »

Iskreno @Chmoljo , malo ko je ovdje naricao nad njenom sudbinom, ili spominjao je ikako, osim vas par kojima je histerična luda koja pretjeruje.

Ja evo par dana čitam samo naslove, i došla do zaključka da je Rambo nekoga poslao u klinac zato što blabla, good for Rambo. Inače sam i ja poštovalac djela, ako već lika i ne znam.

I onda Rambo napiše ovo saopštenje. Pa hebemu sve, ko da se neko zajebavao.
Jedini koji kuka, kmeči i prenemaže se, je lično on, sa ovom "ogromnom uznemirenosti" i pravedničkim gnjevom, u kojem je, eto drugarski alarm, nekoga dirao po guzici. Sekund, nije više. Ali zaboga, ta emisija, to neslaganje, ispravljanje njegovih rečenica! Grozota, horor!
Chmoljo

#220 Re: Pravda za Ramba!

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 14/03/2023 21:23
Haris.ba wrote: 14/03/2023 21:21 Ima li iko da ce ga prestati slusati, platiti kartu za neki njegov koncert zbog ovoga?

Ne.
I dalje cu ga slusati.
Mozda mu cak i napisem mail. :lol:

Jer mene kopka zasto...kako...zastooo Antonijooooooooooooooooooo
pa zato što je sirova krkančina :D bilo je milion načina da otrese Lejlu i izabrao je vjerovatno prvi do najgoreg.
Bloo
Globalna šefica

#221 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:21

opalio bih mu šamar, ili štocem, ali vjerovatno ne bih otkinuo ruke i mlatio ga njima.

postoje i druge vrste nasilja osim seksualnog, koje također uzrokuju ponižavanje, ju nou...?
Stipanje bradavica? :D

Rambo je postao penzić koji misli da je to OK. Jbg. Nije OK.
Napises iskreno da si zajebao bez relativiziranja sta se desilo i to je to.

Ovako, ostaje gorcina pomalo nakon njegove objave.

A Lejla..ocito ima nesto u imenu. Jel se zvala Lejla i ona sto su joj prijetili silovanjem nakon izjave o penisima iz ociju?

Inace je interesantno da musko nasilje nad zenama uglavnom ima taj seksualni element (sta stvarno, sta verbalno)...sta svojim, sta tudim i nepoznatim...

Da, verbalno nasilje kada ti zena palaca jezikom citav zivot? :D
Bodkin

#222 Re: Pravda za Ramba!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 14/03/2023 21:19
Bodkin wrote: 14/03/2023 21:11

Da, trebali bi
Nevjerovatno da ova tema uopste postoji

Da je ona najveci debil, najveca kurvetina, najgora osoba na svijetu, treba biti na njenoj strani. Da je bilo ko drugi osim ramba nekog udario po dupetu i jos priznao da jeste, razapeli bi ga

Nestvarno
opro sam guzicu.

ne, ne bi.

tema postoji da mahalamo i mahalamo. autor teme je napisao o temi i bilo bi fino malo preletiti i vidjeti, da se ne ponavljamo.

da je bilo ko osim ramba udario imali bismo manje informacija, ona ne bi izigravala žrtvu na rubu nervnog sloma, a isti komentar bi bio i za nepoznatog dotičnog muškarca, jer je bitno šta je uradio, a ne koliko je poznat. ja bih volio vidjeti gdje sam ga opravdao.

to što nemam mišljenje tačno onakvo kakvo bi ti želio da imam, to je tvoj problem. ako me želiš natjerati da imam isto mišljenje kao i ti, to se malo drugačije zove.

da je ona najgora osoba na svijetu, naravno da ne bih bio na njenoj strani. misliš da mi se srce steglo na ucviljenog Ratka Mladića pored lijesa njegove kćerke? samo sam rekao, pati zadrigla stoko, žali bože njenog života.

taj narativ ultimativne podrške će rezultarati još ponekim Depp vs Heard slučajem i samo napraviti kontraefekat oko nečega oko čega što sene bi smjelo dovoditi u pitanje.
Apsolutno mi je nebitno sto ti je misljenje drugacije od mog :D ali ti mogu reci da ti je misljenje za ku**c ako bilo sta osim osudis sto je neki lik opalio trebu po guzovima jer ga je eto iznervirala

A to sto mladica spominjes i uopste poredis sa ovim je ipak do tebe. Isto kao da poredis avion i bananu

Ovdje se radi o prosjecnoj zenskoj osobi koju neki tamo “ludi” frajer opali po guzovima i javno da je imao razlog za to

Od sve “me too” price, ova je apsolutno jasna. Covjek javno priznao i opet ga brane
detroit-mercy

#223 Re: Pravda za Ramba!

Post by detroit-mercy »

Haris.ba wrote: 14/03/2023 21:24 :sax:
E jebem ti 92u i ko je izmisli :mrgreen: a i Kolumbo je mogo malo okasnit :mrgreen:
dječak sa šibicama

#224 Re: Pravda za Ramba!

Post by dječak sa šibicama »

Sta mislite koliko njih bi tuzile Idrisa Elbu kad bi je pomilovao po guzi :oops:
Daft Haruki

#225 Re: Pravda za Ramba!

Post by Daft Haruki »

Pa ljudi niko ne brani ovde stipanje guzice zenama.
Stvar je dali je to stipanje bilo seksualno i dali je doticna iskoristila to da covjeka diskreditije jer ju je ovaj naprosto nazivcirao sto je bio zivcan jer miu se ne snima takva jedna lazno moralna emisija
Evo da tekst glasi sipnnuo je za ruku. Niko nebi se ni okrenuo.
Ali stipnuo je za guzicu. Gotovo. Jebala je guzica .
To me zivcira. Sveta guzica.
Valjda bi pratilo nekom pricom pacenickom,daj da umocim sta ti ja znam. Oblizivanjem,namigivanjem.
Covjek kaze da je bio rezigniran laznom etikom i moralom doticne. I htjeo je da sprjeci sve to. Radi svog licnog unutrasnjeg osjecaja da to nije ok snimati dobrocinstvo i tako se promovirati
Mislim boli me tuki . Ko ga hebe . Mozda se nalozio stari drponja . To je najlakse pomisliti. Ipak uhvatio ju za guzicu .
Post Reply