Styling wrote: ↑03/12/2022 19:18
Vaya wrote: ↑03/12/2022 19:14
Extra...
Sto znaci da se HDZ moze isto izbaciti...
Eto Bosnje, napacene i postene...
Postavite sebi pitanje, je li veci problem imati kriminalnu SDA ili kriminalno-zlocinacko-uzpeovsku HDZ u vlasti...
Ma da kada su u pitanju Bosnje, ne bitno da li Osmorka ili HDZ, i jedni i drugi ce uzeti HDZ za partnera samo da napakosti drugome...nema tu ni plana, ni vizije, ni strategije...samo glad za budzetskom sisom...
Meni kao Bošnjakini najveće je zlo SDA, jer me je srozala na nivo mnajine i najveću fukaru u Evropi. Pokrali su boga oca, sve svoje uhljebili, a moja djeca ne mogu ni da konkurišu na neka radna mjesta.
Tipkali smi malo ti i ja poblize...apsolutno razumijem gnjev ljudi...
Kazem ti, pisao sam danas u vise navrata i detaljno...za SDA treba oformiti zaseban sud, za sve ono sto su radili na stetu drzave i ovog naroda od 95 do danas....
Nikad nisam glasao za njih, niko od mojih nikada glasao za njih... Ja poticem iz one autohtone crvene tuzlanske porodice, ali sam osoba koja je itekako svjesna ko je, sta je, odakle dolazi i kuda treba da ide...
Imao sam i jos uvijek imam priliku da hodam po cijeloj BiH i regionu...stalno sam u kontaktu generalno sa razlicitim ljudima, nacinima razmisljanja, nadama, zeljama i strahovima...te kada to sve podvucem, zajedno sa svim znanjem i iskustvom koje imam, ne mogu i ne zelim reci da je SDA isto ili kao sto neki kazu vece zlo po ovu drzavu i drustvo kao sto je SDS/SNSD i HDZ...to jednostavno po mom rezonu nije istina i ne slazem sa tim...
Da se moze 3 dominantne nacionalne politike istovremeno smaknuti, a da ponude kredibilne, iskrene miroljubive zamjene, a to se posebno odnosi na Hrvate i Srbe, ja bih bio taj koji bi naostrio sjekiru za glave koje treba rezati...
Medjutim mene je iskustvo naucilo, da Domagoj iz Mostara koji je clan HDZ-a, Jozo iz Livna koji je clan iz HDZ 90 i Mate iz Busovace koji je clan Lijanovica na BiH kao drzavu i mene, Almira, koji je ljevicar po opredjeljenju, koji je musliman po tradiciji, koji cuga gledaju apsolutno identicno. I njih trojica se nikada licno nece medjusobno sukobiti na ustrb mene, da me dvojica od njih napadaju, a jedan brani. Ja sam za njih recidiviv turskog okupatora i turskog zuluma koji je spletom historijskih okolnosti na njihovu veliku zalost uspio da prezivi. Njih trojica imaju isti pogled na mene koji sam tuzlanaki crvendac koji glasa za SDP, na Muhameda iz Kalesije koji glasa SDA i koji klanja svaki vakat, na Alena sa Ilidze koji ide samo na dzumu i glasa za NiP, za Damira sa Marin Dvora koji glasa za NS i ide na prajd, te za Zeljka koji je bio u ABiH i glasa DF i zivi na Grbavici...to je brutalna i najiskrenija zivotna realnost...
Zato za mene SDA, koliko god je ne volim, nikada nece biti jednako UZP i Genocid...