Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Hakiz

#3626 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Hakiz »

Drekavac22 wrote: 24/02/2022 17:06
ako nema Raja, onda bi Bog bio nepravedan po svim parametrima, da nema Raja i Pakla....tek onda bi ateisticke primjedbe imale smisla i na mjestu bi bile.
Upravo. A nema razloga da mislimo da ima raja i pakla.
Drekavac22

#3627 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Deckard74 wrote: 24/02/2022 16:48 Smrle iz srca evrope i ljudskih prava pravda robovlasništvo.

"ako rob šta zezne prodaj ga "
"nemoj nepravedno tući svog roba, samo ako pravedno zasluži"
"ne opterećuj roba previše, kad ne može pomozi mu, crće ti pa nemaš roba"

Sami tvoji postovi su dokaz da islamsko robovlasništvo nije nešto posebno drugačije od bilo kojeg drugog.U Islamu su robovi imovina, otprilike negdje na nivou između stoke i plaćenog radnika. Čak i da uzmemo da je bilo preporučeno oslobađati robove, i ashabi i poslanik su ih posjedovali i i nisu se pretjerano žurili s oslobađanjem, tako da posredno možemo reći da je bilo sunnet imati robove? Da li je sunnet iznad hadisa ili preporuke?

1. Konstantno valjaš priču o ratnim zarobljenicima. Vrlo mali procenat robova je došao iz bitki. Većina je kupovana ili trgovinski razmenjivana.

2. Totalno kuliraš ženske robove i sav pravilnik koji se tiče upotrebe istih. Za njih ne bi reko da bi ratovale ako ih oslobodiš...
Smrle iz srca evrope i ljudskih prava pravda robovlasništvo.
ne pravdam covjece, sta je s tobom.

islam samo dozovljava ratne zarobljenike, dok podstice na njhovo oslobadjanje kad se steknu uvjeti za to.
1. Konstantno valjaš priču o ratnim zarobljenicima. Vrlo mali procenat robova je došao iz bitki. Većina je kupovana ili trgovinski razmenjivana
po islamu je zabranjeno slobodno covjeka uzet ikao roba, ako nisi u ratu sa tim narodom.
Vrlo mali procenat robova je došao iz bitki
to sto su narodi znali uzimati slobodne ljude kao robove, to veze nema sa islamom....i nemoj da sudis islamu na osnovu onoga sto su nevjernici radili.

2. Totalno kuliraš ženske robove i sav pravilnik koji se tiče upotrebe istih. Za njih ne bi reko da bi ratovale ako ih oslobodiš...
zenko roblje po islamu, slicno kao i musko, znaci kao da je dio porodice, familije kada se dovede kuci.

posto nisu imali izbjeglicke centre, robove su vodili kucama.
Drekavac22

#3628 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Hakiz wrote: 24/02/2022 17:08
Drekavac22 wrote: 24/02/2022 17:06
ako nema Raja, onda bi Bog bio nepravedan po svim parametrima, da nema Raja i Pakla....tek onda bi ateisticke primjedbe imale smisla i na mjestu bi bile.
ako ima Boga, ima i raja i pakla....

srz Kurana mozemo haman reci , pa mozda 1 trecina Kurana govori o Raju i Paklu...i hocemo li to vjerovati da nas Bog laze

nego se ti zapitaj, sta ako je istina ono sto Bog kaze, da raj i pakao postoje a ne pretpostavkama Boga u laz utjerivati, kao eto ne zna on sta prica, i da nema nikakvog raja ni pakla....ama covjece ko ti daje za pravo da tvrdis da Bog laze kad kaze da ce neki u Raj a neki u Pakao, svako po zasluzi.
A nema razloga da mislimo da ima raja i pakla.
zasto nema razloga

Ako naucnici sa zapada mogu da indirektno vjeruju u postojanje Raja i Pakla....kako to onda ti da kazes da nema razloga z anjihovo postojanje?
Avonmusk

#3629 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Avonmusk »

Drekavac22 wrote: 24/02/2022 17:15
Hakiz wrote: 24/02/2022 17:08

srz Kurana mozemo haman reci , pa mozda 1 trecina Kurana govori o Raju i Paklu...i hocemo li to vjerovati da nas Bog laze

nego se ti zapitaj, sta ako je istina ono sto Bog kaze, da raj i pakao postoje a ne pretpostavkama Boga u laz utjerivati, kao eto ne zna on sta prica, i da nema nikakvog raja ni pakla....ama covjece ko ti daje za pravo da tvrdis da Bog laze kad kaze da ce neki u Raj a neki u Pakao, svako po zasluzi.
A nema razloga da mislimo da ima raja i pakla.
zasto nema razloga

Ako naucnici sa zapada mogu da indirektno vjeruju u postojanje Raja i Pakla....kako to onda ti da kazes da nema razloga z anjihovo postojanje?
Dzaba im odgovaras jaro, oni oci imaju ali ne vide, oni srca imaju al sve je to slijepo.
Evo pozivam ih jos da procitaju suru Bedemi.

Evo ja ih pozivam, nek pristanu na to da budu od onih u dzehenemu, pa da vodimo onaj razgovor kao u ovoj suri.

Posto oni ne vjeruju da je Kur'an istina, po njihovoj logici to se nece ni desiti, tako da se nemaju cega bojati.

Evo javan poziv svima, al prvo razmislite i samo napisite da pristajete.

Eto da vidim malko hrabrosti!
Drekavac22

#3630 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Avonmusk wrote: 24/02/2022 21:14
Drekavac22 wrote: 24/02/2022 17:15

zasto nema razloga

Dzaba im odgovaras jaro, oni oci imaju ali ne vide, oni srca imaju al sve je to slijepo.
Evo pozivam ih jos da procitaju suru Bedemi.

Evo ja ih pozivam, nek pristanu na to da budu od onih u dzehenemu, pa da vodimo onaj razgovor kao u ovoj suri.

Posto oni ne vjeruju da je Kur'an istina, po njihovoj logici to se nece ni desiti, tako da se nemaju cega bojati.

Evo javan poziv svima, al prvo razmislite i samo napisite da pristajete.

Eto da vidim malko hrabrosti!
odgovaram jer ce drugi dosta nauciti od njihovih propitivanja :D

kao sto su ashabi naucili dosta od beudinskih propitivanja Poslanika Muhammeda.
Edouard

#3631 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Edouard »

apsidejzi wrote: 24/02/2022 16:26
Edouard wrote: 24/02/2022 16:19 Najprije, ne razumiješ razliku temperature i energije, temperatura ne može biti energija, pa ni prosječna kinetička
Nisi ti vidio knjigu fizike a kamoli nesto iz nje naucio :lol: :lol: :lol:
Lik ne razumije elementarne stvari, da razmjerno/proporcionalno ne znači jednakost.
I šta odgovoriti liku koji ne razumije fiziku čak ni za osnovce i argumentira smajlićima, nego ga podsjetiti na već viđene njegove antologijske upise na ovom PF-u, ali iz područja kemije, gdje tvrdi da atom vodika u jezgri ima i proton i neutron.
apsidejzi wrote: 19/03/2020 23:18 ..Jedan atom hidrogena ima dva dijela u svojoj jezgri: proton i neutron
ili, kada kaže da znade kako je nastao život:
apsidejzi wrote: 10/04/2021 19:59 Mi znamo da je zivot nastao udarom munja a one nose elektricitet, a Zemlja je imala period kad je maltene nonstop bilo elektricno praznjenje na njoj. 2+2=4.
apsidejzi

#3632 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Edouard wrote: 25/02/2022 00:03
apsidejzi wrote: 24/02/2022 16:26
Nisi ti vidio knjigu fizike a kamoli nesto iz nje naucio :lol: :lol: :lol:
Lik ne razumije elementarne stvari, da razmjerno/proporcionalno ne znači jednakost.
I šta odgovoriti liku koji ne razumije fiziku čak ni za osnovce i argumentira smajlićima, nego ga podsjetiti na već viđene njegove antologijske upise na ovom PF-u, ali iz područja kemije, gdje tvrdi da atom vodika u jezgri ima i proton i neutron.
apsidejzi wrote: 19/03/2020 23:18 ..Jedan atom hidrogena ima dva dijela u svojoj jezgri: proton i neutron
apsidejzi wrote: 10/04/2021 19:59 Mi znamo da je zivot nastao udarom munja a one nose elektricitet, a Zemlja je imala period kad je maltene nonstop bilo elektricno praznjenje na njoj. 2+2=4.
Gdje si fizicar. Haj se ti vrati na osnove pa onda pricaj o tome :lol:

Image
Drekavac22

#3633 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Edouard wrote: 25/02/2022 00:03 ili, kada kaže da znade kako je nastao život:
e ne mogu da vjerujem :-) :lol:

za nepovjerovati kakvo palamudjenje do besvijesti

eto munja kodira DNK, stvara komponente i sastavlja ih pa pravi masine koje odradjivaju poslove u celijama i mnogo toga jos.....
Edouard

#3634 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Edouard »

apsidejzi wrote: 25/02/2022 00:07
Edouard wrote: 25/02/2022 00:03

Image

A da barem pokažeš malo smisla za šegu, ironiju, humor, nego ni to.
Vlastito neznanje se ne prikriva na taj način. Mogu te razumjeti da ti nije lahko, ali valjda i sam uviđaš da nauka nije za svakoga, da jako htijenje koje ovdje evidentno pokazuješ, nije dovoljno.

Svejedno, ove tvoje antologijske upise treba dobro upamtiti:
apsidejzi wrote: 24/02/2022 01:00 Mene je fasciniralo kada sam skontao da "temperatura" ne postoji. Da je to zapravo prosjecna vrijednost kineticke energije sistema.
apsidejzi wrote: 23/02/2022 22:07 Tekuca rijeka ne postoji. To je samo manifestacija neceg drugog.
Drekavac22

#3635 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

Edouard wrote: 25/02/2022 11:38
apsidejzi wrote: 25/02/2022 00:07

Image

Vlastito neznanje se ne prikriva na taj način. Mogu te razumjeti da ti nije lahko, ali valjda i sam uviđaš da nauka nije za svakoga, da jako htijenje koje ovdje evidentno pokazuješ, nije dovoljno.

apsidejzi wrote: 24/02/2022 01:00 Mene je fasciniralo kada sam skontao da "temperatura" ne postoji. Da je to zapravo prosjecna vrijednost kineticke energije sistema.
apsidejzi wrote: 23/02/2022 22:07 Tekuca rijeka ne postoji. To je samo manifestacija neceg drugog.
mudrac na kubik :D
Edouard

#3636 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Edouard »

Drekavac22 wrote: 25/02/2022 13:38
Edouard wrote: 25/02/2022 11:38

U prevelikom mudrovanju lik se pogubio.
Hakiz

#3637 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Hakiz »

Edouard wrote: 25/02/2022 16:38
Drekavac22 wrote: 25/02/2022 13:38

Nema tekuće rijeke. Rijeka je voda koja teče. Ne teče rijeka nego voda koja teče čini rijeku. Ili potok, zavisi od "veličine".

Ako ima tekuća rijeka, šta bi bila stajaća rijeka?
Edouard

#3638 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Edouard »

Hakiz wrote: 25/02/2022 20:36
Edouard wrote: 25/02/2022 16:38

Nema tekuće rijeke. Rijeka je voda koja teče. Ne teče rijeka nego voda koja teče čini rijeku. Ili potok, zavisi od "veličine".

Ako ima tekuća rijeka, šta bi bila stajaća rijeka?
Da, to je posebna glupost, ali to nije poanta @apsijevog upisa.
Drekavac22

#3639 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

evo jedan fin kratak video o inteligentom dizajnu od Brazilskog naucnika

Marcos Eberlin on Foresight in Chemistry and Life, Intelligent Design in nature

Odgovor na mnoga ateisticka pitanja u 1 minuta.
apsidejzi

#3640 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Pocetkom februara 2022 je objavljen jedan istrazivacki rad (na linku OVDJE) koji istrazuje evoluciju korona virusa i svih varijanti. Tu mozemo vidjeti timeline, dosta statistike, kako varijanta postaje dominantna, ima i prirodne selekcije i svih onih aspekata o kojima govori evolucija. Nekako izgleda kao da same od sebe nastaju i da se razvijaju. Ko ne vjeruje nek otvori link i procita naucni rad. A ko "ne vjeruje" nek i dalje misli da to bog radi ciribu ciriba, iscupa se repa. Kako god okrenes, bog nije potreban.
Drekavac22

#3641 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

apsidejzi wrote: 28/02/2022 10:56 Pocetkom februara 2022 je objavljen jedan istrazivacki rad (na linku OVDJE) koji istrazuje evoluciju korona virusa i svih varijanti. Tu mozemo vidjeti timeline, dosta statistike, kako varijanta postaje dominantna, ima i prirodne selekcije i svih onih aspekata o kojima govori evolucija. Nekako izgleda kao da same od sebe nastaju i da se razvijaju. Ko ne vjeruje nek otvori link i procita naucni rad. A ko "ne vjeruje" nek i dalje misli da to bog radi ciribu ciriba, iscupa se repa. Kako god okrenes, bog nije potreban.
ovo nije evolucija nego devolucija kod virusa, nauci sta je devolucija pa ces razumjeti kako stvari funkcionisu.
apsidejzi

#3642 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Drekavac22 wrote: 28/02/2022 11:00
apsidejzi wrote: 28/02/2022 10:56 Pocetkom februara 2022 je objavljen jedan istrazivacki rad (na linku OVDJE) koji istrazuje evoluciju korona virusa i svih varijanti. Tu mozemo vidjeti timeline, dosta statistike, kako varijanta postaje dominantna, ima i prirodne selekcije i svih onih aspekata o kojima govori evolucija. Nekako izgleda kao da same od sebe nastaju i da se razvijaju. Ko ne vjeruje nek otvori link i procita naucni rad. A ko "ne vjeruje" nek i dalje misli da to bog radi ciribu ciriba, iscupa se repa. Kako god okrenes, bog nije potreban.
ovo nije evolucija nego devolucija kod virusa, nauci sta je devolucija pa ces razumjeti kako stvari funkcionisu.
:-) :-) :-)

Al ti brzo citas. Meni trebalo sat i po da procitam i izanaliziram sta hoce da kazu a tebi 4 minute :lol: Toliko o objektivnom razmisljanju s tvoje strane. Vjerovatno tako analiziras i ova Kur'anska cudesa. Samo vidis: ah lijepo zvuci, hajmo ga proglasit cudom. Ne vrijedi trositi vrijeme na tvoju neozbiljnost. Hajd zdravo.
Drekavac22

#3643 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

apsidejzi wrote: 28/02/2022 11:06
Drekavac22 wrote: 28/02/2022 11:00

:-) :-) :-)

Al ti brzo citas. Meni trebalo sat i po da procitam i izanaliziram sta hoce da kazu a tebi 4 minute :lol: Toliko o objektivnom razmisljanju s tvoje strane. Vjerovatno tako analiziras i ova Kur'anska cudesa. Samo vidis: ah lijepo zvuci, hajmo ga proglasit cudom. Ne vrijedi trositi vrijeme na tvoju neozbiljnost. Hajd zdravo.
znam iz iskustva sta je na stvari pa i netrebam da citam , kada naucnici govori o evoluciji virusa to je u sustini devolucija...ali oni tu devoluciju poturaju kao evoluciju.
Toliko o objektivnom razmisljanju s tvoje strane.
ovo je pojasnjeno davno kako funkcionise

evo video animacija sa pojasnjenjem pa pogledaj

Vjerovatno tako analiziras i ova Kur'anska cudesa.
kada se analiziraju stvari, onda se to detaljno sve preceslja

Samo vidis: ah lijepo zvuci, hajmo ga proglasit cudom. Ne vrijedi trositi vrijeme na tvoju neozbiljnost. Hajd zdravo.
donesi mi viursov DNK koji u pocetku je manji a onaj zadnji mutirani da je dodao nove infomracije u DNK kodu pa sad ima duzi genetski kod

tipa ovo

u pocetku
ABC

a zadnja varijanta
ABCČĆDDŽĐEF

znaci imamo novi kod koji nije prije bio, i to cini da je DNK kod duzi nego u pocetku.....to bi onda predstavljalo evoluciju.

nego da te pitam nesto, sta evo da Bog postoji a ti ga negirao cijeli svoj zivot, i poslije smrti stanes pred njega da ti sudi, kako bi se ti osjecao u toj situaciji sta mislis?

a ja znam kako bi se osjecao da ga nema, nikako :D jer bi bili nistavilo bez svijesti, pa ne bi upste dosao u situaciju da kazem "Ah jesam budala bio sto sam vjerovao u nekakvog imaginarnog Boga".

u tvom slucaju, zar to nije stavljanje a kocku svoju vjecnost?
apsidejzi

#3644 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Najteze je pobijediti ego. Ti si najbolji primjer toga. Ljudi napisu istrazivacki rad, sate i sate uloze u to i ti samo prekrizis i kazes NE. Ja ovako vjerujem a vi caci svom dokazujte. OK. Ako ti je tako draze zivjeti, ja te ne mislim ubjedjivati drugacije.
Drekavac22

#3645 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

apsidejzi wrote: 28/02/2022 12:45 Najteze je pobijediti ego. Ti si najbolji primjer toga. Ljudi napisu istrazivacki rad, sate i sate uloze u to i ti samo prekrizis i kazes NE. Ja ovako vjerujem a vi caci svom dokazujte. OK. Ako ti je tako draze zivjeti, ja te ne mislim ubjedjivati drugacije.
ne , niposto se ne radi o ego nego o naucnim cinjenicama koje pokusavam da pratim.

Ljudi napisu istrazivacki rad, sate i sate uloze u to i ti samo prekrizis i kazes NE.
ni ovo nije tacno, ja kad kazem NE, nije to to, ne kazem iz svoje glave nego poslusam i drugu stranu sta oni kazu, naucnici koji zagovaraju ID, citam njhove argumente i kako oni objasnjavaju sve to...i puno vise mi je logicnije sto ti kreacionisticki naucici govore.
Ja ovako vjerujem a vi caci svom dokazujte.
ne, ni ovo nije bas tacno.

ja ako vjerujem , vjerujem na osnovu dokaza a ne na osnovu slijepov vjerovanja.

a dokazi Kreacionizma su daleko jaci nego Evolucionisticki.

Ako ti je tako draze zivjeti, ja te ne mislim ubjedjivati drugacije.
hajde me ubijedi argumentima i dokazima da je prva celija uspjela nastati slucajno, a da ne pricam o kompleksnijim bicima, zivotinje i tako to.

sto se tice prve celije, membrana koja okruzuje celiju je sama po sebi kompleksna stvar, iako se na prvu cini jednostavno, nikako nije mogla nastati evolucionisticki jer mora odjednom se stvoriti u punom svom kapacitetu, jer bi kisik unistio unutrasnjost celije, kisik se mora transportovati na odredjeno mjesto da bi bio funkcionalan i koristan a ne stetan po celiju. membrana ima selektivne sposobnosti, a to je da ima otvore/vrata koja propustaju samo ono sto je namijenjeno da udje a blokira ono sto ne treba da udje, cak sta vise djeluje poput kljuca i vrata....signalska molekula Ligand se konektuje na receptor, kao sto mi moramo kljuc u bravu ubaciti da bi otkljucali, tako i ta molekula zatvoren kanal na membrani otvori da bi joni mogli uci, kada se odkonektuje ta singlaska molekula sa kanala kanal se automatski zatvori i nemogu joni ulaziti. Pa onda imamo energetska postrojenja u membrana zvane ATP sinteza koji imaju turbine koje se okrecu, motor koji daje energiju celiji i robotima i masinama koji se nalaze u celiji.
sama membrana je tako kompleksna da zahtjeva stvaranje odmah bez ikakvih evolucijski koraka, kao sto se prvo auto mora odmah imati kocnice i tockove, tako i membrana je od prvog svog stvaranja morala imati sve ove karakteristike da bi celija opstala.

idemo dalje da zaronimo u celiju, sta tu sve ima???

U celijama imaju Kinesin nanomolekularni roboti koji hodaju na dvije noge, roboti koji nose terete na putevima u celiji koji se zovu mikrotubule, imaju ugradjene/kodirane sisteme u sebi nesto poput GPS sistema re-route, kada je zakrcen put da mu automatski nadje novi put do odredista da dostavi cargo....kada je teret tezak drugi roboti dolaze da priskoce u pomoc da povucu teret, kada se zavrsi transport tereta dolazi od reciklaze puta mikrotubula. Energiju dobivaju od energetskog postrojenja ATP sinteza prikopcanog u membrani.
Image
bas poput robota stvorenog od covjeka/inteligencije
Image

a ovo je ATP sinteza rotirajuci turbin, pravi motor u celiji
Image

Onda imamo kopiatorske masine koje kopiraju DNK,
Image

imamo masine zaduzene za otkopcavanje cvorova na DNK lancu , kada se DNK lanac zapetlja krenu ove masine da otkopcavaju ,tako sto se zakace, sijecu i spoje ponovo DNK.

onda imamo automatizovanu industriju u vidu transporta elektrona u celijama, kao sto imamo automatizovanu indurtsiju sa trakama u robotima sto rade u fabrikama pri produkciji.

Image
da nista druga, DNK su kodovi, to jeste informacije, a informacije samo mogu dolaziti od uma, da stvara transmitter i recievere.

a da ne pricamo o drugim motorima u bakterijama i sperminim celijama koje imaju propele da mogu plivati
Image

i onda mi ti dodjes da mi kazes kako je evolucija istina....a glavni promotor evolucije na svijetu Richard Dawkins kaze niko ne zna kako je nastala prva celija...znaci nema evolucijskog objasnjenja i ne samo to nego cak kaze da se mogu naci dokazi za inteligentni dizajn u celijama samo sto on smatra da su to vanzemaljci uradili a ne Bog :D
evo cuj u svoje usi

Samo sam djelic toga uzeo sto se tice jedne celije, znaci tolika kompleksnost da ti razum stane, i ne mozes zagovarati nikakve evolucije a da nemas objasnjenja za nastanak prve celije i njezine kompleksnosti, jer bi to bilo da objasnjavas ljudima kako se kuca pravi od zidova pa gore, bez pojasnjenja kako se temelj radi...a bez pojasnjanjenja kako se rade temelji kuce neces je onda ni imati.

Zbog ove ogromne kompleksnosti pred kojom razum i dah zastaje vjerujem da je Bog stvaraoc ovo stvorio od samog pocetka...znaci moje vjerovanje u Kreator Boga nije samo na osnovu religije, ma pusti religiju, mozemo sve vjerske knjige staviti po strani dokaza za kreatora ima na sve strane pa sama ova celija nudi masa dokaza za njegovo postojanje...jer ne moze evolucija koja radi na bazi slucajnosti stvarati ovakvu kompleksnost, onaj ko vjeruje da mu slucajnosti mogu napraviti prvu replicirajucu celiju sa svim svojim masinama i kodovima, onda nemam rijeci.
Last edited by Drekavac22 on 01/03/2022 12:20, edited 2 times in total.
apsidejzi

#3646 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Drekavac22 wrote: 01/03/2022 10:13
apsidejzi wrote: 28/02/2022 12:45 Najteze je pobijediti ego. Ti si najbolji primjer toga. Ljudi napisu istrazivacki rad, sate i sate uloze u to i ti samo prekrizis i kazes NE. Ja ovako vjerujem a vi caci svom dokazujte. OK. Ako ti je tako draze zivjeti, ja te ne mislim ubjedjivati drugacije.
ne , niposto se ne radi o ego nego o naucnim cinjenicama koje pokusavam da pratim.
Ti si pokazao koliko PRATIS naucne cinjenice. Ja izbacim link na naucno istrazivanje gdje meni treba sat i po samo da procitam tekst a ti za 4 minutes das odgovor kako je to sranje. OK. IMozda ti brzo citas sa razumjevanjem a ja sam glup i spor.
Drekavac22

#3647 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

apsidejzi wrote: 01/03/2022 10:28
Drekavac22 wrote: 01/03/2022 10:13

Ti si pokazao koliko PRATIS naucne cinjenice. Ja izbacim link na naucno istrazivanje gdje meni treba sat i po samo da procitam tekst a ti za 4 minutes das odgovor kako je to sranje. OK. IMozda ti brzo citas sa razumjevanjem a ja sam glup i spor.
cujem sta kazu strucnjaci po tom pitanju i odmah znam odgovor

a da bi me ubijedio dostavio sam ti nacin kako , a to je da se pokaze novi duzi DNK lanac koda sa kodovima koji nisu postojali u prijasnjim varijantama nego je novi dodatni kod, to bi dokazalo evoluciju...a sve ostale price su o devoluciji koja se potura kao evolucija kao i taj tvoj tekst sto si mi prilozio.
apsidejzi

#3648 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Drekavac22 wrote: 01/03/2022 10:32
apsidejzi wrote: 01/03/2022 10:28

Znas svoj odgovor. Meni je draze ne znati odgovor nego imati pogresan kao ti.
Drekavac22

#3649 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by Drekavac22 »

apsidejzi wrote: 01/03/2022 17:06
Drekavac22 wrote: 01/03/2022 10:32

A sto je pogresan???? Daj argumente i dokaze da je pogresan
apsidejzi

#3650 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija

Post by apsidejzi »

Drekavac22 wrote: 01/03/2022 17:24
apsidejzi wrote: 01/03/2022 17:06
A sto je pogresan???? Daj argumente i dokaze da je pogresan
Samo ce ti se kazati. Budi strpljiv.
Post Reply