apsidejzi wrote: ↑23/02/2022 22:07I kako se od toga prave dzini? hrdjanje je oksidacija. Varenje hrane je oksidacija. Disanje je oksidacija. Vecina hemijskih reakcija je oksidacija. Vatra je zapravo ispustanje zarobljene sunceve energije od ranije. To je POSLJEDICA hemijskog procesa. Vatra kao pojava ne postoji. Isto kao sto temperatura ne postoji. To je posljedica drugog procesa. Manifestacija drugog procesa.
I onda sveznajuce bice kaze: stvorio sam dzine od vatre. Ne mozes nista stvoriti od vatre jer vatra je pojava koju nasa cula registruju. Na atomskom nivou, vatra ne postoji. To je kao da kazes: stvorio sam dzine od tekuce rijeke. Tekuca rijeka ne postoji. To je samo manifestacija neceg drugog. I to je nevjerovatan gaf Sveznajuceg.
To je kao kada je svemoguci napisao da SAMO ON DRZI PTICE DOK LETE. A ne drzi. Drzi ih razlika u pritisku. Cim smo to naucili, napravili smo avion.
Ali ljudima u 6 stoljecu koji su pisali Kur'an i tebi prodali muda pod bubrege, to je bilo logicno. To je posljedica anticke filozofije u kojem imas 4 bazna elementa: Voda, vatra, zemlja i zrak. Ljudi su napravljeni od zemlje a dzini od vatre. Shvatas li koliko je Kur'an ispunjen drevnom NETACNOM filozofijom. A to je zato sto je Muhamed prepisivao i stavljao to pod krinku bozijeg znanja. A ni sam nije znao da vatra i zemlja nisu bazni elementi. Zato je i izvalio te gluposti.
i mi danas vidimo da su to gluposti, samo se ti pravis slijep i ne zelis da to vidis. Zabij glavu dublje u pijesak. Poput noja. Stvaranje dzina i ljudi se bazira na grckoj filozofiji, upakovanoj u arapske bajke.
kao sto pustinjski covjek iz 7 stoljeca ne zna kako se pravi Vatra koja ledi stvari, tako i mi ne znamo kako BOg pravi dzine od vatre.I kako se od toga prave dzini?
eto haluciniramo kad vidimo plamen vatre.Vatra kao pojava ne postoji
I onda sveznajuce bice kaze: stvorio sam dzine od vatre. Ne mozes nista stvoriti od vatre jer vatra je pojava koju nasa cula registruju
cuj ne moze svemoguce Bice da stvori sta hoce od vatre
jok eto ne postoji, samo na se prividjaju stvari.Tekuca rijeka ne postoji. To je samo manifestacija neceg drugog.
stani malo covjece, ti znas da je gaf da Bog stvara nesto od plamena vatre, kao eto ti znas svu sustinu realnosti sta se moze a sta ne moze taj svemoguci Bog da uradiI to je nevjerovatan gaf Sveznajuceg.
Kako pitasTo je kao kada je svemoguci napisao da SAMO ON DRZI PTICE DOK LETE. A ne drzi. Drzi ih razlika u pritisku. Cim smo to naucili, napravili smo avion.
Tako sto ih konstruise da mogu to raditi, napravi formu krila uvije ih da zrak brze ide preko gornje djela krila a sporije ispod dodnjeg dijela pa to cini da lete, plus sto mlatarnjem krila pritisak ispod sebe prave da ih dize u zrak, pa dok drze krila uspravno koristi zrak koji ih drzi , Bog im je konstruisao kosti sa rupama, da smanji tezinu, kako bi sto lakse bile da lete bez poteskoca.
Dovoljno da Bog konstruise pticu da moze da leti, to je njegovo drzanje ptice dok leti, netreba ih on svojom rukom drzati licno, nego dovoljno je da on ih stvori za toga da mogu to raditi bez poteskoca, i to je njegovo drzanje.
dao sam argumente danas zasto muhammed nije mogao prepisivati i stavljati u Kuran.A to je zato sto je Muhamed prepisivao i stavljao to pod krinku bozijeg znanja.