GAU8 wrote: ↑21/02/2022 07:55
Poenta je, da to jesu slucjnosti. Ti si previse ogranicen da to vidis.
Uzmi bilo koju knjigu i kreni brojati neki aspekt iz te knjige. Kada dobijes zbir, ukucaj taj broj recimo u Google.
Dobit ces neku karakteristiku tog broja i mozes je pripisati toj knjizi, iako jedno s drugim veze nema.
Poenta je, da to jesu slucjnosti.
objasni mi logicki kako to da oko 400 primjera koje sam ja sakupio analizirao, testirao, i verificirao iz Kurana u ovih 10 godina su slucajnosti, i ta lista se konstantno siri sa novim pronalascima.
Moja zelja je da sakupljam do smrti sva ta brojcana cuda , da to bude kao neka enciklopedija koju ja pisem Brojcanih cuda Kurana i ostavim to covjecanstvu iza sebe da vide svojim ocima cuda Kurana i nesto sto mogu sami testirati poslije, jako mocan osjecaj je kad cudo drzis u rukama, nesto vidljivo i opipljivo.
kako moze biti slucajnost spominjanje Dana 365 puta, Mjesec 12 puta, Godina 19 puta kao metonicki ciklus, pa onda ajeti koji imitiraju okruzenje
ajet 3:13 govori o bitki u kojoj je bilo 313 muslimanskih vojnika
ajet 36:36 koji jedini spominje Parove u cijeloj suri
ajet 33 koji spominje da ce isto godina biti muz i supruga u Raju.....a muhammed u hadisu pojasnio da ce imati 33 godine.
ajet 143 jedini spominje tu rijec sredinu u najvecoj suri u Kuranu koja ima 286 ajeta, i to bas u sredini itd itd
ima masa jos primjera
kako to da prica govori o 71 covjeku, i ispricana je u 71 rijeci
kako to da prica o mladicima pecine, muslimanskim Krscanima, u hriscanstvu su oni sveci, zovu ih spavaci iz pecine, Bog kaze da su ostali 309 godina da spavaju u pecini kako bi ih sacuvao od nepravednog vladara....od pocetka price pa sve do spominjanja 309 upravo ima 309 rijeci
Prica pocinje-------------------309 rijeci------------------>"Tristo dodaj jos devet godina" izraz u Kuranu
pa onda imamo to da antonimi prate jedno drugo
1.1
Andjeli (Melek/Meleci)- 88 puta
Djavoli (Sejtan/Sejtani)-88 puta
1.2
Ovaj svijet (Dunja) - 115 puta
Onaj svijet (Ahiret) - 115 puta
1.3
Hladnoca (Bard) - 4 puta
Vrucina (Harr) - 4 puta
1.4
Muskarac (Redzul)- 24 puta
Zena (Imra’ah)-24 puta
itd
pa onda imamo cuda sa suncem ono sa kelvinima, i taj broj 5778 ajeta da se poklopi sa 5778 Kelvina na povrsini Sunca
pa onda imamo od pocetka Kurana pa sve do Sure Zeljezo koja se nalazi u sredini Kurana , od pocetka Kurana pa sve do jedinog spominjanja rijeci Zeljezo u Suri zeljezo imamo 5100 ajeta, nauka nam kaze da Tvrda zeljezna jezgra se nalazi u Sredini Zemlje na tacno 5100 km prema mjerenjima.
Kako to da 5100 ajeta potrefi slucajno opet 5100 km???
Kako to da tacka topljenja Zeljeza je 1538 celzijusa a 1538 ajeta od tvrdog do mehkog spominjanja zeljeza, pa od mehkog spominjanja do kraja sure imamo 2862 slova a tacka kljucanja zeljeza kada ide prema svom kraju je 2862 celzijusa.
a ovo je samo mali djelic koliko toga jos ima u Kuranu, i kako ovo moze sve biti slucajnosti hej slucajnosti da se poigra i stavi Dan 365 puta a Mjesec 12 , da nista drugo jasno bi bilo da je samo iz ova primjera dva namjerno kodiranje a ne slucajnosti
Uzmi bilo koju knjigu i kreni brojati neki aspekt iz te knjige
naslusao sam se mali milion puta ovo u ovih 10 godina, i niko mi ni 1 dokaza nije donio iz druge knjige

sto li Boze dragi, sta mislis??
a svi puno zuje a niko mi meda da dadne....ja vam dajem primjer za primjerom iz Kurana a meni niko da donese iz neke druge knjige barem 1 primjer, a da ne pricamo oko 400 verificiranih primjera kao u Kuranu sto ima.
Dobit ces neku karakteristiku tog broja
puno mi nesto nagadjas, nije to dobro, nabit ces cir sebi na zelucu

pusti pricu, daj konkretan dokaz iz druge knjige, pa ces djelovati ozbiljnije a ovako je cisto prodavanje magle narodu.