Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑26/12/2021 21:13
Ja uz svako sipanje bemzina (ćepiranje jednom u nekoliko mjeseci), strovalim aditiv za dizne, jbjga.
Neće ga zaboljeti, ko mu jm.
Koji aditiv
Ma šta bude na punpi, ne ganjam nešto maxuz.
Liqui Moly, Wurth, STP, Abro, zna i Wynns naletiti, koji god samo da piše da je za bemzinske injektore.
Cijena zamjene malog hladnjaka na nesto starijem autu (2000g).
Znaci, samo cijena ruku me interesuje, otprilike.
Ako je vec neko mjenjao nek da iskustva.
Drugu crko i njegov majstor zauzet 20 dana.
Pitali neke random majstore, dobili jednu ponudu da te Bog sacuva pa kontamo ko je budala.
Pitali neke random majstore, dobili jednu ponudu da te Bog sacuva pa kontamo ko je budala.
Pretpostavljam da sve zavisi od modela automobila (pristupačnosti hladnjaka).
Koje je auto u pitanju ? Na nekim autima je baš zeznuto zamjenuti mali hladnjak (npr. mora se skidati čitava instrument tabla) i zato je to poskup zahvat.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑26/12/2021 21:14
ja samo eteef sipam ,litar mjesecno,kazu najbolji je za dizne
Ja nikad nisam nista nasuo osim goriva, fabiju 8g vozio, evo vitara sad ce 4g. U golfa isto nikad nista mada tu se zna da ide sta god naspes
Je li fakat treba nekad nesta nasuti/dosuti?
bitanga_sa_otesa wrote: ↑26/12/2021 21:14
ja samo eteef sipam ,litar mjesecno,kazu najbolji je za dizne
Ja nikad nisam nista nasuo osim goriva, fabiju 8g vozio, evo vitara sad ce 4g. U golfa isto nikad nista mada tu se zna da ide sta god naspes
isti slucaj kod mene
nikad nisam sipao te aditive i sl
jel pomaze to dodavanje uopste za bilo sta?
ako bar malo pomaze pri ciscenju podmazivanju ili sta je vec navedeno da nekad naspem taj aditiv
isti slucaj kod mene
ako bar malo pomaze pri ciscenju podmazivanju ili sta je vec navedeno da nekad naspem taj aditiv
Ja sam sipao par vrsta aditiva radi neravnomjernog rada motora, sa promjenjivim (ne)uspjehom. Opet, sve je bilo kratkog daha dok nisam riješio (bar se nadam da sam riješio) problem sa motorom (tj. sa procesorom).
Možda malo i pomažu preventivno, ali ako imaš problem treba ga riješiti. Jedino možda pomaže preprodavcima da maskiraju probleme u radu motora dok auto ne prodaju mušteriji, čuj mene nesretniku.
Potrosim 15-20 litara benzina mjesecno. Ne znam jel to malo ili puno i treba li tim diznama nekakva specijalna njega.
Ali nesto kontam da je to bacanje para.
isti slucaj kod mene
Ja sam sipao par vrsta aditiva radi neravnomjernog rada motora, sa promjenjivim (ne)uspjehom. Opet, sve je bilo kratkog daha dok nisam riješio (bar se nadam da sam riješio) problem sa motorom (tj. sa procesorom).
Možda malo i pomažu preventivno, ali ako imaš problem treba ga riješiti. Jedino možda pomaže preprodavcima da maskiraju probleme u radu motora dok auto ne prodaju mušteriji, čuj mene nesretniku.
nemam problem nego kontam ako to cisti dizne ako podmazuje gefufnu ili ne znam ni ja hladi nekakav tunel unutra da naspem da poboljsam rad motora ako je moguce
drug_profi wrote: ↑27/12/2021 11:06
Potrosim 15-20 litara benzina mjesecno. Ne znam jel to malo ili puno i treba li tim diznama nekakva specijalna njega.
Ali nesto kontam da je to bacanje para.
Hajd mu ga znaj-al meni rece da iz razloga što vozim na plin benzinske dizne treba čistit po nekakvom mom laickom mišljenju nigdje veze jer vozim 10 godina isto auto na plin i ništa loše se ne dešava a nikad nikakav aditiv sipo nisam. Jest me davno zezo isparivac a ja konto da je do benzina--ostavim auto navece ujutro ga jedva upalim. Isparivac propušto plin, tako malo da je majstor u Darkomu jedva skonto da prolazi
foxlife wrote: ↑27/12/2021 11:08
nemam problem nego kontam ako to cisti dizne ako podmazuje gefufnu ili ne znam ni ja hladi nekakav tunel unutra da naspem da poboljsam rad motora ako je moguce
ma nije skupo, 11.5KM ovaj dizelski wynnov.. tako da i ako ne pomaze nesto znacajno, nastetit sigurno nece..
Doslo vrijeme za zamajac Pocelo tresti previse, i od jucer teze upada u brzine kad saltam. Narucio sam sachs - cilindar kvacila, komplet kvacila i zamajac 760 markica sa popustom nekim, vala se tesko rastadoh od njih
NediM17 wrote: ↑26/12/2021 22:33
Samo Briggs & Stratton.
Imam preko 10 godina, pola lima izmijenio ošteti se od korozije, toplote, točkići otpadali, rukohvati se lomili, ali motor radi ko švicarski sat bez greške.
foxlife wrote: ↑27/12/2021 11:08
ma nije skupo, 11.5KM ovaj dizelski wynnov.. tako da i ako ne pomaze nesto znacajno, nastetit sigurno nece..
nije problem u cijeni nego u tome jel to uopste pomaze bilo cemu
ako bar malo pomaze onda "vrijedi" sipati al ako je isti klinac zasto onda ikako sipati
onda mozemo i litru vodke nasuti ako ne pomaze
zigson wrote: ↑27/12/2021 11:19
Doslo vrijeme za zamajac Pocelo tresti previse, i od jucer teze upada u brzine kad saltam. Narucio sam sachs - cilindar kvacila, komplet kvacila i zamajac 760 markica sa popustom nekim, vala se tesko rastadoh od njih
ne znam da li mi se priviđa, al meni motor ljepše radi, mirnije... s obzirom na naše gorivo mislim da nije loše svakih 3-4 hiljade km..
kad smo kod goriva, kad vi mijenjate filter goriva?
kako imam auto evo desetak mjeseci radio sam 3 mala servisa, na sva 3 sam i filter goriva mijenjao pored ostalih.. mehanicar mi govori nema potrebe svaki put, al nije neka cijena (35KM) da bih stedio na tom, gore mi je da dođe do kakvog zacepljenja
black_adrian wrote: ↑27/12/2021 11:25
ne znam da li mi se priviđa, al meni motor ljepše radi, mirnije... s obzirom na naše gorivo mislim da nije loše svakih 3-4 hiljade km..
kad smo kod goriva, kad vi mijenjate filter goriva?
kako imam auto evo desetak mjeseci radio sam 3 mala servisa, na sva 3 sam i filter goriva mijenjao pored ostalih.. mehanicar mi govori nema potrebe svaki put, al nije neka cijena (35KM) da bih stedio na tom, gore mi je da dođe do kakvog zacepljenja
black_adrian wrote: ↑27/12/2021 11:25
Koje je auto u pitanju ? Na nekim autima je baš zeznuto zamjenuti mali hladnjak (npr. mora se skidati čitava instrument tabla) i zato je to poskup zahvat.