zilog wrote: ↑19/03/2021 13:43
salik79 wrote: ↑19/03/2021 09:30
Moje slobodno misljenje je da vjerujem samo onome koji je bio prvi uz mene kada mi je to najpotrebnije bilo, dok su svi ostali glave okretali i/ili radili na mom fizickom istrebljenju.
I ne,
nije mi Rusija kriva ni za Srebrenicu, ni za frankenstajn drzavu, ni za Dodika, ni za koji klinac. Kosovo, pired Rusije, otkinuse '99 od medjunarodno priznate drzave i napravise drzavu, a da kao nisu mogli dozvoliti potpuni vojni poraz VRS (koja je bila pred potpunim vojnim slomom) '95 i ostvarenje potpunog teritorijalnog integriteta i suverebiteta RBiH i "pogurati" stvaranje iole normalne drzave (drzavnog aparata) na njenoj teritoriji.
Odakle ti samo ideja da je Iran prvi bio uz nas i koji je tvoj narativ o toj pomoci? I kada su to poceli, nisu bili jedini voljni krsiti UN embargo (koji u septembru '91. nije nametnut BiH, nego cijeloj SFRJ), bilo je tu i drugih... O stvarnim motivima Iranaca sam ti vec pisao.
Pitas kako se moglo '99. Kosovu dati ono sto se nije dalo nama '95? Zar ti je toliko tesko shvatiti da smo upravo mi bili ta pretposljednja kap u casi? MZ je gotovo mirno gledala razaranje Vukovara i Dubrovnika. Mi smo '91. bili po strani, kao i MZ. Nekada kamencic pokrene lavinu, a nekada ne.
Moskva je itekako sukrivac i za agresiju i za Srebrenicu! Kada se pravio plan "Ram", Yu generali su odletili u Moskvu na konsultacije. Bez klimoglava vojno/obavjestajnih struktura u Moskvi, JNA agresije ne bi bilo. Zato se Veljko Kadijevic, od Haga, sklonio u Rusiju. Ako ti to nije jasno, onda si preskocio dobar dio zbivanja, ili si zlonamjeran.
Cuj odakle?! Zivio taj vakat! A, ako ti moje ne znaci nista, pa postavljao sam izjave i citate armijskih generala, Biografiju Alije Izetbegovica koju mozes pogledati u Muzeju, izjavu emira 7. muslimanske, citirao Marka Dannera i sta vec ne! Sta bi ti jos?!
Da, cijeloj SFRJ, gdje su jedni bili do zuba naoruzani, a mi nismo imali ni automatsko naoruzanje... Kao sto je to divno Haris Silajdzic rekao: "Kao da su djetetu svezali ruke i ubacili ga u ring sa Tysonom.". Ono, "da bude manje krvoprolica" kako su opravdavali embargo
Na ostatak gluposti je izlisno i odgovarati...