RUSIJA

Post Reply
jeza u ledja

#10726 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

To je njemu dezuran spremljen odgovor u vezi Rusije. Pitas ga u vezi uloge Rusije danas on to fino preskoci i recituje ti svoju pricu o ratu.
Rusi cim su doslo sebi nakon komunizma poceli su ponovo rovariti po svijetu pa i kod nas.
zilog

#10727 Re: RUSIJA

Post by zilog »

salik79 wrote: 19/03/2021 09:30 Moje slobodno misljenje je da vjerujem samo onome koji je bio prvi uz mene kada mi je to najpotrebnije bilo, dok su svi ostali glave okretali i/ili radili na mom fizickom istrebljenju.

I ne, nije mi Rusija kriva ni za Srebrenicu, ni za frankenstajn drzavu, ni za Dodika, ni za koji klinac. Kosovo, pired Rusije, otkinuse '99 od medjunarodno priznate drzave i napravise drzavu, a da kao nisu mogli dozvoliti potpuni vojni poraz VRS (koja je bila pred potpunim vojnim slomom) '95 i ostvarenje potpunog teritorijalnog integriteta i suverebiteta RBiH i "pogurati" stvaranje iole normalne drzave (drzavnog aparata) na njenoj teritoriji.
Odakle ti samo ideja da je Iran prvi bio uz nas i koji je tvoj narativ o toj pomoci? I kada su to poceli, nisu bili jedini voljni krsiti UN embargo (koji u septembru '91. nije nametnut BiH, nego cijeloj SFRJ), bilo je tu i drugih... O stvarnim motivima Iranaca sam ti vec pisao.

Pitas kako se moglo '99. Kosovu dati ono sto se nije dalo nama '95? Zar ti je toliko tesko shvatiti da smo upravo mi bili ta pretposljednja kap u casi? MZ je gotovo mirno gledala razaranje Vukovara i Dubrovnika. Mi smo '91. bili po strani, kao i MZ. Nekada kamencic pokrene lavinu, a nekada ne.

Moskva je itekako sukrivac i za agresiju i za Srebrenicu! Kada se pravio plan "Ram", Yu generali su odletili u Moskvu na konsultacije. Bez klimoglava vojno/obavjestajnih struktura u Moskvi, JNA agresije ne bi bilo. Zato se Veljko Kadijevic, od Haga, sklonio u Rusiju. Ako ti to nije jasno, onda si preskocio dobar dio zbivanja, ili si zlonamjeran.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#10728 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote: 19/03/2021 13:32 To je njemu dezuran spremljen odgovor u vezi Rusije. Pitas ga u vezi uloge Rusije danas on to fino preskoci i recituje ti svoju pricu o ratu.
Vidim da adresiraš ovo Saliku, ali biću slobodan da ja kažem nešto.

Pozicija Moskve u procesu raspada Jugoslavije je na tragu politike tadašnje većinske međunarodne zajednice: Brzo priznanje republika, uvođenje sankcija Srbiji, podrška i supotpis DMSu i skidanje sankcija. Tačka.

U miru vode svoju politiku, kao i USA, što je iz perspektive međunarodnih odnosa sasvim logično. Nelogično je da nastupaju sa nečijih tuđih pozicija. Kao što je pretpolitički analfabetizam tvrditi da USA vode politiku Sarajeva. Ne vode, vode svoju politiku u skladu sa svojim interesima.

Što bi se reklo, business as usual.
Hemel

#10729 Re: RUSIJA

Post by Hemel »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsice ... /210319071
"Prije svega potrebno je ambasadi Ruske Federacije skrenuti pažnju na niz činjenica utemeljenih na odlukama instistucija države Bosne i Hercegovine, odlukama koje bi ambasada Ruske Federacije morala poštovati, pogotovo kada imamo davno izražen stav Rusije o poštivanju odluka institucija Bosne i Hercegovine", istakao je Komšić.

Dakle, Bosna i Hercegovina podnijela je zvaničan zahtjev za učešće u MAP-u ili Akcionom plan za članstvo u NATO-u, još 2009. godine u skladu sa odlukom tadašnje saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine koju je potpisao član Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović.

"Naredne 2010. godine, a na NATO zasjedanju u Talinu Bosna i Hercegovina je pozvana u MAP, gdje je postavljen uslov – upisivanje nepokretne vojne imovine. Taj je uvjet skinut na zasjedanju NATO-a, od 5. decembra 2018. godine, kada je Bosna i Hercegovina pozvana da učestvuje u MAP. Podsjetio bih da je MAP, NATO-ov plan namijenjen za zemlje koje imaju aspiracije za članstvo, otpočet 1999. godine, s ciljem pripremanja tih zemalja aspirantica za članstvo u NATO-u. Taj su put prošle Bugarska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Albanija, Hrvatska, Crna Gora i Sjeverna Makedonija", tvrdi Komšić.

Sa svoje strane, Bosna i Hercegovina je svoje učešće u MAP-u započela dostavljanjem prvog Programa reformi BiH, donesenog novembra 2019. godine, koji je odmah dostavljen u sjedište NATO-a u Briselu.

Priprema tog Programa reformi trajala je mjesecima, kako bi se dostavio adekvatan i prihvatljiv Program.

"Učešće u MAP-u odvija se samo na jedan način – dostavljanjem godišnjih nacionalnih programa. Bosna i Hercegovina započela svoje učešće u MAP-u, podnošenjem svoga prvog godišnjeg nacionalnog programa pod nazivom – Program reformi Bosne i Hercegovine", istakao je član Predsjedništva.

Nakon formiranja Komisije za saradnju sa NATO-om, dostavljen je izvještaj o implementaciji prvog Program reformi BiH, dok se dostavljanje drugog Programa reformi Bosne i Hercegovine, očekuje u narednim mjesecima. Sve ovo jasno govori da se naše učešće u MAP-u nastavlja u okviru tempa i kriterija koji postavlja sa NATO.
Pokusavam da zamislim Covica kako ovako bifla ruskom ambasadoru.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10730 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Koga ba briga za ulogu rusije u ratu
Svijet je drugacjji no prije 30 godina

Mene zanima uloga napoleonovih marsala na tursko carstvo a samim tim i bih
:lol:
detroit-mercy

#10731 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

Koga briga za UZP to je istorija :mrgreen:.
Truba

#10732 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Mislis da nekog tangiras?
Koja je to povijesna tocka od koje se uzimaju zlocini?
Ja mislim da je to batonov ustanak protiv rimljana
detroit-mercy

#10733 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

Mislis da nekoga zabli kurac za tvojim kmecanjem, kme, kme :mrgreen:
Truba

#10734 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Da uvijek zrinjski prvak nije kmecanje
zilog

#10735 Re: RUSIJA

Post by zilog »

detroit-mercy wrote: 19/03/2021 14:11 Koga briga za UZP to je istorija :mrgreen:.
:cuga:
Truba

#10736 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Dosta nam je vise amera i britanaca
Zelimo angazman rusa na njihovom povijesnom prostoru koji su dogovorili cercil i staljin
Cak je tu kod nas ttebalo biti iskrcavanjr u normandiju :mrgreen:
Login7777

#10737 Re: RUSIJA

Post by Login7777 »

Hemel wrote: 19/03/2021 13:55 https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsice ... /210319071
"Prije svega potrebno je ambasadi Ruske Federacije skrenuti pažnju na niz činjenica utemeljenih na odlukama instistucija države Bosne i Hercegovine, odlukama koje bi ambasada Ruske Federacije morala poštovati, pogotovo kada imamo davno izražen stav Rusije o poštivanju odluka institucija Bosne i Hercegovine", istakao je Komšić.

Dakle, Bosna i Hercegovina podnijela je zvaničan zahtjev za učešće u MAP-u ili Akcionom plan za članstvo u NATO-u, još 2009. godine u skladu sa odlukom tadašnje saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine koju je potpisao član Predsjedništva BiH, Nebojša Radmanović.

"Naredne 2010. godine, a na NATO zasjedanju u Talinu Bosna i Hercegovina je pozvana u MAP, gdje je postavljen uslov – upisivanje nepokretne vojne imovine. Taj je uvjet skinut na zasjedanju NATO-a, od 5. decembra 2018. godine, kada je Bosna i Hercegovina pozvana da učestvuje u MAP. Podsjetio bih da je MAP, NATO-ov plan namijenjen za zemlje koje imaju aspiracije za članstvo, otpočet 1999. godine, s ciljem pripremanja tih zemalja aspirantica za članstvo u NATO-u. Taj su put prošle Bugarska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Albanija, Hrvatska, Crna Gora i Sjeverna Makedonija", tvrdi Komšić.

Sa svoje strane, Bosna i Hercegovina je svoje učešće u MAP-u započela dostavljanjem prvog Programa reformi BiH, donesenog novembra 2019. godine, koji je odmah dostavljen u sjedište NATO-a u Briselu.

Priprema tog Programa reformi trajala je mjesecima, kako bi se dostavio adekvatan i prihvatljiv Program.

"Učešće u MAP-u odvija se samo na jedan način – dostavljanjem godišnjih nacionalnih programa. Bosna i Hercegovina započela svoje učešće u MAP-u, podnošenjem svoga prvog godišnjeg nacionalnog programa pod nazivom – Program reformi Bosne i Hercegovine", istakao je član Predsjedništva.

Nakon formiranja Komisije za saradnju sa NATO-om, dostavljen je izvještaj o implementaciji prvog Program reformi BiH, dok se dostavljanje drugog Programa reformi Bosne i Hercegovine, očekuje u narednim mjesecima. Sve ovo jasno govori da se naše učešće u MAP-u nastavlja u okviru tempa i kriterija koji postavlja sa NATO.
Pokusavam da zamislim Covica kako ovako bifla ruskom ambasadoru.
Da mnogi obnove gradivo. :thumbup:
Truba

#10738 Re: RUSIJA

Post by Truba »

Brat erogan rekao da se biden ne mozr nako ponasati
zilog

#10739 Re: RUSIJA

Post by zilog »

Black swan wrote: 19/03/2021 14:18 Dosta nam je vise amera i britanaca
Zelimo angazman rusa na njihovom povijesnom prostoru koji su dogovorili cercil i staljin
Cak je tu kod nas ttebalo biti iskrcavanjr u normandiju :mrgreen:
Ti, otkako si onim antisemitizmom upropastio vlastiti acc, sve radis da te se proglasi neuracunljivim...
Cak i u suprotnosti sa interesima vlastitog naroda...
jeza u ledja

#10740 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote: 19/03/2021 13:51
jeza u ledja wrote: 19/03/2021 13:32 To je njemu dezuran spremljen odgovor u vezi Rusije. Pitas ga u vezi uloge Rusije danas on to fino preskoci i recituje ti svoju pricu o ratu.

Pozicija Moskve u procesu raspada Jugoslavije je na tragu politike tadašnje većinske međunarodne zajednice: Brzo priznanje republika, uvođenje sankcija Srbiji, podrška i supotpis DMSu i skidanje sankcija. Tačka.

U miru vode svoju politiku, kao i USA, što je iz perspektive međunarodnih odnosa sasvim logično. Nelogično je da nastupaju sa nečijih tuđih pozicija. Kao što je pretpolitički analfabetizam tvrditi da USA vode politiku Sarajeva. Ne vode, vode svoju politiku u skladu sa svojim interesima.

I naravno i ti fino preskocis pitanje o trenutnoj ulozi Rusije u direktnom podrivanju drzavnosti nase zemlje.
detroit-mercy

#10741 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

Opet, kako saroliko drustvo se skupilo, sta li ih zulja :mrgreen:
Challenger_

#10742 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote: 19/03/2021 14:28
Challenger_ wrote: 19/03/2021 13:51

I naravno i ti fino preskocis pitanje o trenutnoj ulozi Rusije u direktnom podrivanju drzavnosti nase zemlje.
Znači, rat zdra'o.

Misliš MOJE ZEMLJE. Ja sam kudikamo više zainteresovan za njenu stabilnost nego ti. Ovdje sam ja i većina familije, nisi ti. U čemu se ogleda to "podrivanje"? Na šta se konkretno referiraš?
detroit-mercy

#10743 Re: RUSIJA

Post by detroit-mercy »

Rat sa kime, Rusijom :mrgreen: sto bi mi ratovali sa Rusijom ili Rusi sa nama, hiljadam kilometara su daleko :mrgreen:
Novosti

#10744 Re: RUSIJA

Post by Novosti »

I hvala Bogu na daljini :)
Challenger_

#10745 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

jeza u ledja wrote: 19/03/2021 14:58Ne. Mislim nase zemlje. Da je neces mozda ti rusofilski ficfiricu svojatati? Uostalom BiH je puna ljudi koji vi radije da je nema. Cuj na sta se konkretno referiram :lol: covjek vas konkretno nesto pita, vi se napravite ludi, budete prozvani, i onda nakon par postova kao sta konkretno. :lol:
Većinu nikova preskačem. Ti još uvijek imaš povlasticu da te čitam.

Uostalom, kako vidim, vlasnici i hendleri administracije za koju si glasao stvar ubrzano guraju ka konfrontaciji sa RF pa su mi bliže prepperističke nego lokalne teme, što i tebi preporučujem.
jeza u ledja

#10746 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

I opet preskoci fakat da Rusija podriva BiH. :lol:
Challenger_

#10747 Re: RUSIJA

Post by Challenger_ »

Kada se čovjek bez manira i elementarne kulture uhvati neta... :roll:

Da, i?
Bloo
Globalna šefica

#10748 Re: RUSIJA

Post by Bloo »

Jez i detroit
Opomena pred ban
Bossona

#10749 Re: RUSIJA

Post by Bossona »

Point. wrote: 19/03/2021 07:31
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 19/03/2021 01:29
Challenger_ wrote: 18/03/2021 17:36 Image

Ovo i ovakvo da kreira svijet? Ma mrš u tri ***** materine.
Ne gledaj se u ogledalu. :lol:
A ovakva hladnokrvna faca bi da mu oblikuje svijet.
Image
Pogledao sam u oči gospodina Putina i vidio sam tri slova - K, G i B ”, rekao je McCain u prvoj predsjedničkoj raspravi dvojice kandidata

Po pitanju Putina, oštroumni Bush je je bio kao i Trump :mrgreen: , koji je rekao da KGB ubica i genocidaš nad Ćećenima Putin ima dušu. Bush je prokomentarisao McCainovo gledanju u oči ruskog premijera, rekavši "Bili su ironična referenca na komentar predsjednika Georgea W. Busha rano u njegovom predsjedništvu da je pogledao u oči tadašnjeg ruskog predsjednika i dobio osjećaj za njegovu dušu". :mrgreen:
Republican presidential candidate John McCain said Russia had a “KGB apparatchik-run” government and accused his Democratic rival, Barack Obama, of being naive over Russia’s conflict with Georgia in South Ossetia.

“Russia has now become a nation fueled by petro-dollars that has basically become a KGB apparatchik-run government,. I looked in Mr. Putin’s eyes and I saw three letters -- a K, a G and B,” McCain said in the first presidential debate between the two candidates. :mrgreen:

His comments about looking into the Russian prime minister’s eyes was an ironic reference to President George W. Bush’s comment early in his presidency that he had looked into the then Russian president’s eyes and got a sense of his soul. :mrgreen:

Both Obama and McCain agreed that Georgia and Ukraine should be allowed to join the NATO alliance -- which Russia has fiercely opposed -- and Obama said they should be given an immediate plan for membership.

https://www.reuters.com/article/us-usa- ... SB20080927
General War

#10750 Re: RUSIJA

Post by General War »

Jedno je istina a to je da nam je zapadna a posebno americka demokratija instalirala Izetbegovice, dodike, covice dozivotno i svjesno gledaju kako propadamo...tako da mene sto se tice, nebi Putinu se bas zamjerao...neka Bajden to sa njim rjesava negdje drugo
Post Reply