nemojte da cijena bude prvi kriterij vec lokacija, velicina, odnos u prostoru, vizualni dojam, raspored prostora, ima okucnicu itd.
PS. opcina Centar
Fala
Moderator: anex
Ne postoji takva za forumski puk, nisam do sad vidio nista cemu nisu nasli 300 mana
..citam negativne komentare.. vishe kazu od pozitivnih...
Konkretno dobrinja2 je u pitanju, pitala sam iz razloga jer ako pitas bilo koju agenciju (barem koliko ja znam) reci ce ti da je kvadrat na dobrinji 2000, ali meni je jako cudno to nekako ne vjerujem da ce vjestak toliko procijeniti zato sam pitala od prilike kolko procjenjuju kada npr kupis stan platis i onda ti npr dođe vjestak da procijeni radi placanja poreza da li je to ta cijena od prilike ili dobijes manje ili vise hehe mislim na razliku bare. 10-20k ako je toliko onda je bitna stvar. I mislim da se moze iskoristiti u pregovorima oko cijene stana. Opet kazem samo pitam ne mora mi se nuzno dati odgovor.Chmoljo wrote: ↑17/02/2021 08:13 Mislis koliko para?
Onda pitanje treba fino postaviti![]()
A ako je to, onda je pitanje toliko siroko postavljeno da mu je nemoguce dati odgovor, jer je ogromna razlika u cijeni izmedju npr. dobrinje 4 i dobrinje 5. Da ne spominjem spratnost, je li devastiran bio u ratu, ima li lift i sl. A nista od toga nije naveo.
Zato sam i mislio da pita ono sto mu odgovorih.

Nece ti na manje procijeniti, ako realno vrijedi 50k a ti platis 100k, on ce racunati osnovicu na 100k.juka7 wrote: ↑18/02/2021 19:37 Konkretno dobrinja2 je u pitanju, pitala sam iz razloga jer ako pitas bilo koju agenciju (barem koliko ja znam) reci ce ti da je kvadrat na dobrinji 2000, ali meni je jako cudno to nekako ne vjerujem da ce vjestak toliko procijeniti zato sam pitala od prilike kolko procjenjuju kada npr kupis stan platis i onda ti npr dođe vjestak da procijeni radi placanja poreza da li je to ta cijena od prilike ili dobijes manje ili vise hehe mislim na razliku bare. 10-20k ako je toliko onda je bitna stvar. I mislim da se moze iskoristiti u pregovorima oko cijene stana. Opet kazem samo pitam ne mora mi se nuzno dati odgovor.
Pa moraju i agenti zaraditi...juka7 wrote: ↑18/02/2021 19:37 Konkretno dobrinja2 je u pitanju, pitala sam iz razloga jer ako pitas bilo koju agenciju (barem koliko ja znam) reci ce ti da je kvadrat na dobrinji 2000, ali meni je jako cudno to nekako ne vjerujem da ce vjestak toliko procijeniti zato sam pitala od prilike kolko procjenjuju kada npr kupis stan platis i onda ti npr dođe vjestak da procijeni radi placanja poreza da li je to ta cijena od prilike ili dobijes manje ili vise hehe mislim na razliku bare. 10-20k ako je toliko onda je bitna stvar. I mislim da se moze iskoristiti u pregovorima oko cijene stana. Opet kazem samo pitam ne mora mi se nuzno dati odgovor.
Ma bara...ovo kad se usmrdi...nece moci prozora otvoriti.Dino79 wrote: ↑18/02/2021 20:44
Evo kvadrat samo 1500 KM ne samo da ima parkic nego prave i vjestacko jezero sa pjesackim stazama. I to sve u neposrednoj blizini Sarajeva.
U Istočnom Novom Sarajevu uskoro počinje izgradnja vještačkog jezera, projekat čija ukupna vrijednost prelazi 800.000 KM.
Načelnik ove opštine Јovan Katić potpisao je ugovor sa izvođačem radova koji predviđa izgradnju jezera okruženog pješačkim stazama, zelenom površinom i sportsko-rekreativnim sadržajima.
Ako se sta nije debelo promijenilo, kopiju ugovora predas komisiji, ako se to slaze s njihovim podacima o prosjecima cijena, onda ga priznaju. Svakako izadju na teren da jos bace pogled. To je kod mene izgledalo otprilike ovako. Pozvonili, nisu ni usli, s vrata rekli osjeti se lak za parket, pod rekonstrukcijom je, -8%. Ima lift, +6%. Starost zgrade, -14%. Total: -16%. Osnovica za porez, cijena iz ugovora, umanjena za 16% nalaza komisije. Plativo 8/15 dana (ne sjecam se tacno) od dana prijema rjesenja.juka7 wrote: ↑18/02/2021 19:37Konkretno dobrinja2 je u pitanju, pitala sam iz razloga jer ako pitas bilo koju agenciju (barem koliko ja znam) reci ce ti da je kvadrat na dobrinji 2000, ali meni je jako cudno to nekako ne vjerujem da ce vjestak toliko procijeniti zato sam pitala od prilike kolko procjenjuju kada npr kupis stan platis i onda ti npr dođe vjestak da procijeni radi placanja poreza da li je to ta cijena od prilike ili dobijes manje ili vise hehe mislim na razliku bare. 10-20k ako je toliko onda je bitna stvar. I mislim da se moze iskoristiti u pregovorima oko cijene stana. Opet kazem samo pitam ne mora mi se nuzno dati odgovor.Chmoljo wrote: ↑17/02/2021 08:13 Mislis koliko para?
A ako je to, onda je pitanje toliko siroko postavljeno da mu je nemoguce dati odgovor, jer je ogromna razlika u cijeni izmedju npr. dobrinje 4 i dobrinje 5. Da ne spominjem spratnost, je li devastiran bio u ratu, ima li lift i sl. A nista od toga nije naveo.
Guadalajara wrote: ↑18/02/2021 21:24Pa moraju i agenti zaraditi...juka7 wrote: ↑18/02/2021 19:37 Konkretno dobrinja2 je u pitanju, pitala sam iz razloga jer ako pitas bilo koju agenciju (barem koliko ja znam) reci ce ti da je kvadrat na dobrinji 2000, ali meni je jako cudno to nekako ne vjerujem da ce vjestak toliko procijeniti zato sam pitala od prilike kolko procjenjuju kada npr kupis stan platis i onda ti npr dođe vjestak da procijeni radi placanja poreza da li je to ta cijena od prilike ili dobijes manje ili vise hehe mislim na razliku bare. 10-20k ako je toliko onda je bitna stvar. I mislim da se moze iskoristiti u pregovorima oko cijene stana. Opet kazem samo pitam ne mora mi se nuzno dati odgovor.![]()
Dobrinja 2 ti je centar naselja. Sve u par minuta, od ambulante, policije, vrtica, osnove i srednje škole, parkinga, igrališta za djecu, banaka, pošte, ove nove komunalija od opstine, trolejbusa, komercijale, taksi stajališta, parkova, glavnog setalista, pekara, zelenara, prodavnica...
Ovi drugi dijelovi Dobrinje vec su zabaceniji...
Tako da nije cudno ako su cijene u Dobrinji 2 malo vece.![]()
Znaci da ipak imaju neki prosjek cijena hmmm.drndalo wrote: ↑18/02/2021 22:21Ako se sta nije debelo promijenilo, kopiju ugovora predas komisiji, ako se to slaze s njihovim podacima o prosjecima cijena, onda ga priznaju. Svakako izadju na teren da jos bace pogled. To je kod mene izgledalo otprilike ovako. Pozvonili, nisu ni usli, s vrata rekli osjeti se lak za parket, pod rekonstrukcijom je, -8%. Ima lift, +6%. Starost zgrade, -14%. Total: -16%. Osnovica za porez, cijena iz ugovora, umanjena za 16% nalaza komisije. Plativo 8/15 dana (ne sjecam se tacno) od dana prijema rjesenja.juka7 wrote: ↑18/02/2021 19:37Konkretno dobrinja2 je u pitanju, pitala sam iz razloga jer ako pitas bilo koju agenciju (barem koliko ja znam) reci ce ti da je kvadrat na dobrinji 2000, ali meni je jako cudno to nekako ne vjerujem da ce vjestak toliko procijeniti zato sam pitala od prilike kolko procjenjuju kada npr kupis stan platis i onda ti npr dođe vjestak da procijeni radi placanja poreza da li je to ta cijena od prilike ili dobijes manje ili vise hehe mislim na razliku bare. 10-20k ako je toliko onda je bitna stvar. I mislim da se moze iskoristiti u pregovorima oko cijene stana. Opet kazem samo pitam ne mora mi se nuzno dati odgovor.Chmoljo wrote: ↑17/02/2021 08:13 Mislis koliko para?
Te cijene se ne moraju uskladiti. Platit ces porez, koliko vjestak procijeni, a ti se s vlasnikom cjenkaj.. preko agenta -naravno.juka7 wrote: ↑19/02/2021 00:14 Znam da je centar ali ne bih da platim stan 140k i onda dođe vjestak i procijeni 110k haha, valjda ima neka realna procjena a ne da svako zacijeni kolko želi. Nisam od onih ljudi koji bi da kupe nibud zasto ali ne bih ni da bacam pare. I agent to sto mi pokaze stan potrosi 30 min na razgovor i uzme proviziju 5k od stana mislim jadno. Kolko drugi ljudi rade dok zarade toliko para. Sad smo u fazi trazenja stana i ako pokazes malo veci interes za stan zovu bas cesto da se poprilicno neugodno osjecam, jer prvo ne moram odgovorit isti dan drugo za svoj novac biram, ne znam da li su prije korone toliko "navaljivali" na kupce. Sve u svemu tesko je kupit dobar stan. xd
Oni izlaze da procijene samo da ne pokusavas njih zajebati tj. da nisi platio ispod cijene, ako si platio preko cijene oni ce uzeti vecu cijenu u obzir.juka7 wrote: ↑19/02/2021 00:14 Znam da je centar ali ne bih da platim stan 140k i onda dođe vjestak i procijeni 110k haha, valjda ima neka realna procjena a ne da svako zacijeni kolko želi. Nisam od onih ljudi koji bi da kupe nibud zasto ali ne bih ni da bacam pare. I agent to sto mi pokaze stan potrosi 30 min na razgovor i uzme proviziju 5k od stana mislim jadno. Kolko drugi ljudi rade dok zarade toliko para. Sad smo u fazi trazenja stana i ako pokazes malo veci interes za stan zovu bas cesto da se poprilicno neugodno osjecam, jer prvo ne moram odgovorit isti dan drugo za svoj novac biram, ne znam da li su prije korone toliko "navaljivali" na kupce. Sve u svemu tesko je kupit dobar stan. xd
Ne znam kad si kupovao, ali ne znam da je meni ista umanjivano na taj nacin, vec je konstatovano da komisija prihvata cijenu navedenu u ugovoru. Vjestak je procijenio na nesto malo vise.drndalo wrote: ↑18/02/2021 22:21
Ako se sta nije debelo promijenilo, kopiju ugovora predas komisiji, ako se to slaze s njihovim podacima o prosjecima cijena, onda ga priznaju. Svakako izadju na teren da jos bace pogled. To je kod mene izgledalo otprilike ovako. Pozvonili, nisu ni usli, s vrata rekli osjeti se lak za parket, pod rekonstrukcijom je, -8%. Ima lift, +6%. Starost zgrade, -14%. Total: -16%. Osnovica za porez, cijena iz ugovora, umanjena za 16% nalaza komisije. Plativo 8/15 dana (ne sjecam se tacno) od dana prijema rjesenja.