Večeras baš krenulo, javio mi se RAK povodom prigovora upućenog na Telemach d.o.o. i naravno stavio se na njihovu stranu, iskreno nisam ni sumnjao da će se nešto drugačije odigrati u najkorumpiranijoj zemlji na svijetu. Ne lezi vraže javi se i Telemach d.o.o. sa slijedećim:
"Poštovani,
Nakon Vašeg zaprimljenog prigovora, agenti Tima za brigu o korisnicima su Vas kontaktirali i postigli dogovor o nastavku saradnje te Vam se još jednom želimo iskreno zahvaliti na dosadašnjoj podršci koju ste nam pružali kao naš vjerni korisnik.
Uz sve izazove sa kojima se suočavamo, Telemach BH će nastaviti da kontinuirano provodi aktivnosti, kako bi svoju programsku listu učinio što kvalitetnijom i gledanijom.
Naša glavna misija je zadovoljstvo naših korisnika, potrudit ćemo se opravdati ukazano povjerenje.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
Vaš Telemach Tim"
Fakat niđe veze su, niti smo postigli kakav dogovor niti su oni sami ostavili mogućnost za isto. Doduše moji zahtjevi pretpostavljam, njima jesu bili "nemogući", niti sam tražio neko veće umanjenje računa niti neke dodatne usluge u vidu novih kanala i slično, Premium sam korisnik i fakat mi nemaju šta ponuditi. Sve što sam tražio jeste ili da vrate uslugu u potpunosti (otpalo jer neće da vraćaju Arene u programsku šemu) ili raskid ugovora sa opcijom nastavka saradnje bez ugovornih obaveza.
Pretpostavljam da ih je stav RAK-a okuražio da se oglase a s obzirom da im do isteka januara nisam vratio opremu i otkazao saradnju možda kontaju da smo "postigli dogovor". Ovo je ujedno i smiješno i žalosno i fakat mi nije jasno da neko tamo može konstruisati ovakve mailove i obraćati se nekome sa pretpostavkom da se obraća nekome sa smanjenom moći percepcije svog okruženja i vremena u kojem živi (da ne napišem glupom).
Druže ili drugarice
@Telemach,
Javi molim te ovim svojim u centrali da nema potrebe za "slanjem ljubavnih poruka" ili dopisivanjem bilo kakve prirode. Odgovorio sam im na ovu glupost a evo i tebe molim da im preneseš, ostajem vaš korisnik dok mi ne istekne period na koji sam se obavezao potpisivanjem aneksa ugovora i nakon toga vam vraćam opremu koju sam dobio na korištenje kako se isto podrazumijeva u aktima propisanim sa vaše strane. Samim odnosom prema meni kao vašem korisniku u proteklih par mjeseci ste pokazali i dokazali da moje povjerenje više ne zaslužujete i generalno nije tragično ostati bez jednog korisnika nakon više od deset godina saradnje isto kao što ni meni nije tragično bilo ostati bez mogućnosti gledanja omiljenih sadržaja koje ste vi tek tako prestali da emitujete.
Hvala unaprijed i svako dobro ti želim.