Tvoj nick apsolutno ti pristaje u ovoj situaciji. nemoj se petljati u stvari koje ne razumiješ. Radi sebe...vjeruj mi. Ja radim blisko na ovim poslovima i radim i s pomenutim agencijama i govorim vam stvari kako jesu. Ali ako češ lakše spavati, vjeruj u te svoje tvrdnje i dalje, ali mogao bi me se sjetiti u jednom momentu i svega ovog što sam ovdje napisao.laik1981 wrote: ↑05/02/2021 10:16Nijedna agencija nece uzeti necija potrazivanja ako nisu 100% cista.. I ta agencija mora koristiti zakonski propisane metode za naplatu.. U slucaju da neka agencija preuzme ova potrazivanja o kojima govorimo moraju te prvo tuziti, a tuzeni opet ima ugovor koji je telemach jednostrano prekrsio.. Bez sudske odluke sve je samo obicni blef..JimmyB wrote: ↑05/02/2021 10:11Sad ce to on tebi objasniti strucnim terminima.laik1981 wrote: ↑05/02/2021 10:08
A da bi se utvrdilo da imas dug prema telemachu dovoljno je da telemach samo tako kaze? Onda komotno svakom moze izmisliti dug i ganjati ga preko agencija za naplate.. U ovjoj drzavi je sud nadlezna izstanca za sporove takve vrste. Tek kada sud odluci onda se mogu pokretati procesi naplate..
Cuj administativna zabrana na ovo potrazivanje bez sudske presude.
![]()
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- aditon
#111426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
laik1981
#111427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Blage ti nemas o cemu pises pa ne znam kakav da ti je nik.. Ako radis sa tim agencijama onda pojma nemas sta radis.. Bez sudske odluke mogu mahati usima i telemach, a i te agencije..aditon wrote: ↑05/02/2021 10:21Tvoj nick apsolutno ti pristaje u ovoj situaciji. nemoj se petljati u stvari koje ne razumiješ. Radi sebe...vjeruj mi. Ja radim blisko na ovim poslovima i radim i s pomenutim agencijama i govorim vam stvari kako jesu. Ali ako češ lakše spavati, vjeruj u te svoje tvrdnje i dalje, ali mogao bi me se sjetiti u jednom momentu i svega ovog što sam ovdje napisao.laik1981 wrote: ↑05/02/2021 10:16Nijedna agencija nece uzeti necija potrazivanja ako nisu 100% cista.. I ta agencija mora koristiti zakonski propisane metode za naplatu.. U slucaju da neka agencija preuzme ova potrazivanja o kojima govorimo moraju te prvo tuziti, a tuzeni opet ima ugovor koji je telemach jednostrano prekrsio.. Bez sudske odluke sve je samo obicni blef..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#111428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sta se kvartas dze ti nije mjesto, moj novac moja pijaca... idi nahrani zivinu...jarobot wrote: ↑05/02/2021 07:29Jesili tražio da ti kupe kakav OLED od 65 inča i uolaćuju 100 km mjesečno na račun , ako nisi lud supici wrote: ↑04/02/2021 20:34a meni su bili ponudili 24/12 popust... nisam se htjeo preknadat na telefon jer me prave budalom, to obicno daju tako... pisao sam im ovdje rekao sam idemo pijacarski onda, kontaktirajte me, i nista... odlicno pisate po premium korisniku sad cete se dobro naguzit ako cete me zadrzati... 24/24 popust isto ko i kod tebe, vise minuta za mobilni i plus zbog takvog baHatluka jos jedan uredjaj eon box... neste, kupite prnje i vozdra...
- fortaleza
#111429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedino pitanje je jesi li uopće dužan? Da Telemach ima pravo za naplatu misliš da bi se heklali s tim nazovi prepad agencijama.aditon wrote: ↑05/02/2021 09:58 hahahaha ja stvarno ne vjerujem da si sve ovo napisao...zaista nisi upravu, ovo ti ozbiljno govorim... nemoj se provaljivati.
ukratko, pokušat ću objasniti bez upotrebe stručnih termina. Ti si ostao dužan Telemachu, Telemach poduzme sve korake da naplati taj dug ali bez uspjeha. Da bi održao kompaniju likvidnom, ili solventnom (a to znači, grubo rečeno, da kompanija posluje pozitivno ili na 0), oni prodaju taj dug agenciji koja se bavi takvim stvarima, tj agenciji za naplatu potraživanja. U tom smislu sklopi se ugovor o cesiji. Agencija isplati dug Telemachu i ista tada tebe tereti za taj dug, plus naravno zatezne kamate. Telemach više nema ništa s tvojim dugom. Sada si dužan npr EOS Matrixu, ili B2 kapitalu, ovisno s kojom agencijom sklope ugovor o cesiji. Što se tiče metoda kojim se koriste ove agencije, one su raznovrsne. Ali na kraju dana, imaju puno pravo da ti stave administrativnu zabranu na platu, da ti zaplijene pokretnu imovinu kako bi namirili svoja potraživanja a to će uraditi tamam da imaš samo 50 KM duga. Ovdje je sve legalno, nema ništa protuzakonito stoga opet ponavljam, nemojte se provaljivati tvrdeći nebuloze kao što je napisano u prethodnom postu.
-
kakaljin
#111430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako sud presudi u korist telemacha, onda ce ti sudskim nalogom doci zapljena plate ili sta vec da se isplati dugovanje telemachu.aditon wrote: ↑05/02/2021 10:15 čita li iko išta ovdje?
Telemach prije nego proda potraživanje, obavezan je uraditi sve što je u njegovoj moći da naplati potraživanje, u tom smislu, predmet dostavi Sudu, Sud presudi u korist Telemacha. Nakon toga, ako i dalje ne uspiju naplatiti potraživanje, prodat će isto nekoj od gore pomenutih Agencija. Ja u vezi ovoga više neću ništa pisati. Možete vjerovati šta god želite, ali ova dosadašnja razmišljanja koja ovdje iznosite su totalno pogrešna..
Pa sta sam ja napisao u ranijem postu, za sve je nadlezan sud i na osnovu njegove presude ide izvrsenje. Kakve ba agencije i te stvari sud je glavni i sta on kaze tako je i ima sudski nalog za sve. To sto ti pricas je cisto prepadanje raje da se pokusa sta na foru uraditi.
-
otkrivenje
#111431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zakon o obligacionim odnosima:
(1) Povjerilac može ugovorom zaključenim sa trećim prenijeti na ovoga svoje potraživanje, izuzev onog čiji je prenos zabranjen zakonom ili koje je vezano za ličnost povjerioca, ili koje se, po svojoj prirodi, protivi prenošenju na drugoga.
(2) Ugovor o ustupanju nema dejstva prema dužniku, ako su on i povjerilac ugovorili da ovaj neće moći prenijeti potraživanje na drugoga ili da ga neće moći prenijeti bez dužnikovog pristanka.
Ukratko, ako korisnik nije ugovorio s Telemachom da ne može bez njegove suglasnosti prenijeti potraživanje na treća lica, Telemach može to bez pristanka dužnika slobodno uraditi, odnosno, u tom slučaju se cesusa (dužnika) ništa ne pita. A mislim da nije nitko to ugovorio prilikom sklapanja Ugovora s Telemach.
(1) Povjerilac može ugovorom zaključenim sa trećim prenijeti na ovoga svoje potraživanje, izuzev onog čiji je prenos zabranjen zakonom ili koje je vezano za ličnost povjerioca, ili koje se, po svojoj prirodi, protivi prenošenju na drugoga.
(2) Ugovor o ustupanju nema dejstva prema dužniku, ako su on i povjerilac ugovorili da ovaj neće moći prenijeti potraživanje na drugoga ili da ga neće moći prenijeti bez dužnikovog pristanka.
Ukratko, ako korisnik nije ugovorio s Telemachom da ne može bez njegove suglasnosti prenijeti potraživanje na treća lica, Telemach može to bez pristanka dužnika slobodno uraditi, odnosno, u tom slučaju se cesusa (dužnika) ništa ne pita. A mislim da nije nitko to ugovorio prilikom sklapanja Ugovora s Telemach.
-
rocher
#111432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Otkud ti da imam dva receivera? A sve i da imam, šta njih briga na čemu ja gledam, daj mi mogućnost da se unutar paketa spojim gdje hoću i kako hoću. Imam pravo na tri uređaja, iako mogu gledati samo na jednom istovremeno. Ok, ali hoću da sam biram taj uređaj, a ne da mi oni određuju koji može, a koji im, eto, nije u ponudi.jarobot wrote: ↑04/02/2021 18:37E jebi ga da mu dva recivera i daj mu još i smart tv app .rocher wrote: ↑04/02/2021 12:25Ovo jednostavno rečeno nije fer prema korisnicima Total tv-a. Zašto ne napravite mogućnost pristupa na android tv-, a ne da moram spajati laptop, mobitel na tv koji to sam može bez problema?crnivrag wrote: ↑03/02/2021 23:43
EON Smart aplikacija je dostupna besplatno u svim EON Duo/Trio i TV paketima na mreži, kao i u okviru EON TV OTT paketa van mreže (putem internet mreže drugog operatera uz najmanju brzinu od 10 Mbps), kao i u okviru starih Telemach Grande Extra/Premium Duo/Trio paketa.
Ni na eon niko nema dava recivera i snart tv app
-
kakaljin
#111433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eto da ima ta opcija, da li je telemach ikoga upozorio da ima tu mogucnost pri potpisivanju ugovoraotkrivenje wrote: ↑05/02/2021 11:19 Zakon o obligacionim odnosima:
- Benq
- Moderator
#111434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Iz Opcih uslova poslovanja kompanije Telemach:kakaljin wrote: ↑05/02/2021 11:39Eto da ima ta opcija, da li je telemach ikoga upozorio da ima tu mogucnost pri potpisivanju ugovoraotkrivenje wrote: ↑05/02/2021 11:19 Zakon o obligacionim odnosima:
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... t-2020.pdf (strana 36.)21.2. Zaključenjem pretplatničkog ugovora, Pretplatnik daje izričitu saglasnost da Telemach može prenijeti dospjela, a
neplaćena potraživanja iz pretplatničkog ugovora na treće lice, a samim tim i podatke o Pretplatniku može ustupiti trećem
licu radi naplate dospjelih, a neplaćenih potraživanja.
- vicious
#111435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma nisu dužni da upozoravaju na to, tako je predviđeno zakonom i gotovo.kakaljin wrote: ↑05/02/2021 11:39Eto da ima ta opcija, da li je telemach ikoga upozorio da ima tu mogucnost pri potpisivanju ugovoraotkrivenje wrote: ↑05/02/2021 11:19 Zakon o obligacionim odnosima:
Ne može telemah upozoravati korisnika na sve moguće opcije iz zakona o obligacijama, nego bi teoeretski korisnik trebao da se prije potpisivanja ugovora posavjetuje s pravnikom koji će mu objasniti sve to. Naravno nikom od nas to ne pada na pamet da radi za ovakve stvari, svi polazimo od pretpostavke da te neće nešto zajebati, ozbiljna kompanija, čuvaće svoje korisnike. Ali...
Edit: Evo i Benq je postavio, znači ima i u ugovoru izričito predviđeno. Što znači da niko od nas nije ni pročitao taj ugovor koji smo potpisali, ili nam možda nije to zasmetalo tad...
- jazzer
#111436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znaju oni sebe kakvi su (Telemach), zato se i jesu i na ovaj nacin zastitili.
- drug_profi
#111437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ljudi obice im se sve to o glavu.
Bilo bi im najbolje da su dali mjesec dana da se ugovor raskine ko zeli.
Mnogo manje bi zelje bilo za tim i manje bi izgubili i to samo kratkorocno nego sto ce izgubiti ovako i to dugorocno.
Svako ce se ubuduce zapitati zeli li nastaviti biti vezan ugovorima i sta ti neki benefit realno znaci? Koliko je sigurno da ces ga imati, i vrijedi li to da te neko sveze.
Ja sam recimo siguran da nikakvo produzenje vise nece doci u obzir, tako da mogu hladno kad kap prelije casu otici bez obaveza.
Meni Arene sad i nisu toliko bitne. Kad pocne LP bice mi vazno, ali snacicemo se.
Meni je gore sto su mi ukinuli DIscovery Science jos prosle godine i sto je to samo dokaz kakvu programsku poltiku preferira ova kuca. Daj nam sto vise zaglupljivanja, bigbradera... jer to narod voli.
A ima u tom narodu i 5% onih koji hoce nesto vise. Ali oni nisu vazni. Samo mainstream mediokriteti su bitni
Mnogo manje bi zelje bilo za tim i manje bi izgubili i to samo kratkorocno nego sto ce izgubiti ovako i to dugorocno.
Svako ce se ubuduce zapitati zeli li nastaviti biti vezan ugovorima i sta ti neki benefit realno znaci? Koliko je sigurno da ces ga imati, i vrijedi li to da te neko sveze.
Ja sam recimo siguran da nikakvo produzenje vise nece doci u obzir, tako da mogu hladno kad kap prelije casu otici bez obaveza.
Meni Arene sad i nisu toliko bitne. Kad pocne LP bice mi vazno, ali snacicemo se.
Meni je gore sto su mi ukinuli DIscovery Science jos prosle godine i sto je to samo dokaz kakvu programsku poltiku preferira ova kuca. Daj nam sto vise zaglupljivanja, bigbradera... jer to narod voli.
A ima u tom narodu i 5% onih koji hoce nesto vise. Ali oni nisu vazni. Samo mainstream mediokriteti su bitni
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#111438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam svoj ugovor pročitao
- vicious
#111439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma naravno da će im se obiti o glavu, prije ili kasnije slijedi pad u poslovanju, trenutno ih još vadi što i dalje imaju najbolju ponudu interneta. Ako drugi provajderi uspiju da se tu približe biće teško za TM.drug_profi wrote: ↑05/02/2021 12:08 Ma ljudi obice im se sve to o glavu.
Meni ugovor ističe sljedeći mjesec i neću ga produžiti, nego idemo mjesec za mjesec pa ćemo vidjeti. Nisu mi toliko bitne arene jer sve mogu uvijek naći iz drugih izvora, mada je naravno lakše kad imaš sve na jednom mjestu. Ali ne sviđa mi se to vezivanje na dugi period, ovako kad ispadne bolja opcija pređem i zdravo.
- vicious
#111440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
dowydyenya
#111441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@editionaditon wrote: ↑05/02/2021 09:58hahahaha ja stvarno ne vjerujem da si sve ovo napisao...zaista nisi upravu, ovo ti ozbiljno govorim... nemoj se provaljivati.kakaljin wrote: ↑05/02/2021 09:46Ako hoce neko da naplati neka potrazivanja neka preda na sud jer je on jedini relevantan i moze donjeti odluke o oduzimanju novcanih sredstava ili imovine. Da mi je vidjeti tog ko ce mene nazvati pa da vidimo sta ce se desiti. Da bi ta cesija bila uredu moram je i ja potpisati.aditon wrote: ↑05/02/2021 09:40
nemoj biti naivan. To što tvrdiš je apsolutno netačno. Onaj dan kad se sklopi ugovor o cesiji, tj kada neko proda svoje potraživanje agenciji kakva je npr EOS Matrix, tada ista otvaruje puno pravo da potražuje taj dug plus zatezne kamate...i imaju sve mehanizme da to urade, bilo da ti prodaju pokretnu imovinu ili ti zaplijene novčana primanja koja ostvaruješ po osnovu radnog odnosa...uglavnom, da bi izbjegao plaćanje jedino se možeš ispaliti preko grane i čekati zastaru a u slučaju da postoji sudska presuda, zastara ne nastupa ni nakon 10 godina.
Raja ne treba nasjedati na ovakve price.
Za sve postoji sud
ukratko, pokušat ću objasniti bez upotrebe stručnih termina. Ti si ostao dužan Telemachu, Telemach poduzme sve korake da naplati taj dug ali bez uspjeha. Da bi održao kompaniju likvidnom, ili solventnom (a to znači, grubo rečeno, da kompanija posluje pozitivno ili na 0), oni prodaju taj dug agenciji koja se bavi takvim stvarima, tj agenciji za naplatu potraživanja. U tom smislu sklopi se ugovor o cesiji. Agencija isplati dug Telemachu i ista tada tebe tereti za taj dug, plus naravno zatezne kamate. Telemach više nema ništa s tvojim dugom. Sada si dužan npr EOS Matrixu, ili B2 kapitalu, ovisno s kojom agencijom sklope ugovor o cesiji. Što se tiče metoda kojim se koriste ove agencije, one su raznovrsne. Ali na kraju dana, imaju puno pravo da ti stave administrativnu zabranu na platu, da ti zaplijene pokretnu imovinu kako bi namirili svoja potraživanja a to će uraditi tamam da imaš samo 50 KM duga. Ovdje je sve legalno, nema ništa protuzakonito stoga opet ponavljam, nemojte se provaljivati tvrdeći nebuloze kao što je napisano u prethodnom postu.
U pravu si sve nasao sam se u slicnom slucaju i na kraju sam platio sve obaveze koje sam bio duzan tako da ovi sto ce im doci da plate penale ni sekunde vise ne pomisle da ih nece platiti.
- jazzer
- warzone
#111443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jadna li nam majka ko sve radi u pravu i sa pravomaditon wrote: ↑05/02/2021 10:21Tvoj nick apsolutno ti pristaje u ovoj situaciji. nemoj se petljati u stvari koje ne razumiješ. Radi sebe...vjeruj mi. Ja radim blisko na ovim poslovima i radim i s pomenutim agencijama i govorim vam stvari kako jesu. Ali ako češ lakše spavati, vjeruj u te svoje tvrdnje i dalje, ali mogao bi me se sjetiti u jednom momentu i svega ovog što sam ovdje napisao.laik1981 wrote: ↑05/02/2021 10:16Nijedna agencija nece uzeti necija potrazivanja ako nisu 100% cista.. I ta agencija mora koristiti zakonski propisane metode za naplatu.. U slucaju da neka agencija preuzme ova potrazivanja o kojima govorimo moraju te prvo tuziti, a tuzeni opet ima ugovor koji je telemach jednostrano prekrsio.. Bez sudske odluke sve je samo obicni blef..
- Telemach
- pici
#111445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vicious wrote: ↑05/02/2021 12:31Ma naravno da će im se obiti o glavu, prije ili kasnije slijedi pad u poslovanju, trenutno ih još vadi što i dalje imaju najbolju ponudu interneta. Ako drugi provajderi uspiju da se tu približe biće teško za TM.drug_profi wrote: ↑05/02/2021 12:08 Ma ljudi obice im se sve to o glavu.
Meni ugovor ističe sljedeći mjesec i neću ga produžiti, nego idemo mjesec za mjesec pa ćemo vidjeti. Nisu mi toliko bitne arene jer sve mogu uvijek naći iz drugih izvora, mada je naravno lakše kad imaš sve na jednom mjestu. Ali ne sviđa mi se to vezivanje na dugi period, ovako kad ispadne bolja opcija pređem i zdravo.
-
kakabanja213
#111446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svako produzivanje ugovora sa Telemachom je mazohizam. Naravno novi korisnici moraju nesto potpisati, bolje 12 nego 24 mjeseca. Ovi ce sigirno u buducnosti jos nesto ukinuti jer ce dolaziti manje para u narednom periodu a tad slijedi rezanje svega.
- Telemach
#111447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @Nedzada,
Možete nam pisati u pp ili na e-mail kao i pozivati na naše brojeve 1360/080031111, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno.
Stojimo Vam na raspolaganju.
- Telemach
-
dowydyenya
#111449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemach
Jos 27 dana do isteka ugovora nista se dogovorili nismo za kompenzaciju arena , nastavljam da placam racun kao da imam arene i nastavit cu dok ne odlucim da li da vas mjenjam.
Rado bi potpisao novi ugovor al ne znam sta cete mi sada ponuditi da bi bio zadovoljan.
Hvala
Jos 27 dana do isteka ugovora nista se dogovorili nismo za kompenzaciju arena , nastavljam da placam racun kao da imam arene i nastavit cu dok ne odlucim da li da vas mjenjam.
Rado bi potpisao novi ugovor al ne znam sta cete mi sada ponuditi da bi bio zadovoljan.
Hvala
- pici
#111450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Logosoft - fiksni 02.02.2021
18:04:07 00:07:35 0.03 KM
BH Telecom - mobilni 01.02.2021
18:22:53 00:00:21 0.00 KM
Mjesec Iznos
januar, 2021. 81.95
decembar, 2020. 82.15
novembar, 2020. 83.50
oktobar, 2020. 82.15
septembar, 2020. 81.80
august, 2020. 81.90
juli, 2020. 82.15
maj, 2020. 80.80
maj, 2020. 80.80
maj, 2020. 3.10
april, 2020. 78.00
mart, 2020. 78.45
februar, 2020. 79.90
januar, 2020. 78.55
decembar, 2019. 80.00
novembar, 2019. 78.65
oktobar, 2019. 78.30
septembar, 2019. 77.95
august, 2019. 78.25
juli, 2019. 77.85
juni, 2019. 78.55
maj, 2019. 77.60
april, 2019. 76.15
mart, 2019. 76.45
februar, 2019. 65.25
januar, 2019. 63.45
decembar, 2018. 64.60
novembar, 2018. 64.15
septembar, 2018. 63.20
septembar, 2018. 63.30
august, 2018. 63.55
juli, 2018. 63.50
juni, 2018. 63.60
maj, 2018. 60.35
april, 2018. 60.45
nevjerovatno, digli ste i cijenu poziva sa 2 feninga na 3, boldano premium paket, odrali ste me momacki bez ijednog benefita... jedva cekam optiku i da vas otfikarim...
18:04:07 00:07:35 0.03 KM
BH Telecom - mobilni 01.02.2021
18:22:53 00:00:21 0.00 KM
Mjesec Iznos
januar, 2021. 81.95
decembar, 2020. 82.15
novembar, 2020. 83.50
oktobar, 2020. 82.15
septembar, 2020. 81.80
august, 2020. 81.90
juli, 2020. 82.15
maj, 2020. 80.80
maj, 2020. 80.80
maj, 2020. 3.10
april, 2020. 78.00
mart, 2020. 78.45
februar, 2020. 79.90
januar, 2020. 78.55
decembar, 2019. 80.00
novembar, 2019. 78.65
oktobar, 2019. 78.30
septembar, 2019. 77.95
august, 2019. 78.25
juli, 2019. 77.85
juni, 2019. 78.55
maj, 2019. 77.60
april, 2019. 76.15
mart, 2019. 76.45
februar, 2019. 65.25
januar, 2019. 63.45
decembar, 2018. 64.60
novembar, 2018. 64.15
septembar, 2018. 63.20
septembar, 2018. 63.30
august, 2018. 63.55
juli, 2018. 63.50
juni, 2018. 63.60
maj, 2018. 60.35
april, 2018. 60.45
nevjerovatno, digli ste i cijenu poziva sa 2 feninga na 3, boldano premium paket, odrali ste me momacki bez ijednog benefita... jedva cekam optiku i da vas otfikarim...